Αντίστροφη Μέτρηση (1984)

nick

RetroNuts!
Joined
12 Ιουλ 2009
Μηνύματα
1.623
Αντιδράσεις
542
Προβολή συνημμένου 40363 Προβολή συνημμένου 40364

Μια δραματική ταινία (αφιερωμένη σε αυτούς που δεν αρκεί μόνο να ανησυχούν) σε σενάριο Λίλας Χαμπίμπη και σκηνοθεσία Πάνου Παπακυριακόπουλου που προβλήθηκε το 1984.

Υπόθεση:Μετά το τέλος της εφτάχρονης τυρρανίας των συνταγματαρχών πολλοί ξενιτεμένοι πνευματικοί άνθρωποι της αριστεράς ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των καιρών, επαναπατρίστηκαν με φιλοδοξία να βοηθήσουνε στο χτίσιμο μιας νέας ελληνικής κοινωνίας... Η επαφή τους με την πραγματικότητα δεν έγινε ούτε ανώδυνα ούτε ακίνδυνα. Ο συνωστισμός στις προτεραιότητες και κάποιες διαβρωμένες αξίες και διαστρεβλώσεις εννοιών έγιναν αιτία η ίδια γλώσσα να μην μιλιέται με τον ίδιο τρόπο απ'όλους και να μην σημαίνει πάντα τα ίδια πράγματα....

Ειδικά:Ο καθηγητής Δ.Μ. είναι ένας Ελληνας, γύρω στα 50, με πανεπιστημιακή καριέρα στη Γαλλία, όπου ζει σαν πολιτικός πρόσφυγας από το 1946. Επιστρέφει στην Αθήνα το 1976 με τη μεταπολίτευση οπότε πολλοί διανοούμενοι αποφάσισαν να γυρίσουν στην πατρίδα τους για να τη βοηθήσουν στα πρώτα της βήματα προς μια σταθερή και ανθεκτική, αυτή τη φορά, δημοκρατία. Οι πρώτες ενδείξεις της επιστροφής του αυτής μοιάζουν ελπιδοφόρες. Τα φαινόμενα όμως απατούν. Από τη μια, οι μεγαλύτεροι, θιασώτες και υποστηρικτές του συντηρητισμού, που αναπτύχθηκε τα χρόνια της χούντας και συνέχιζε να κυριαρχεί, και από την άλλη, οι νέοι - οι φοιτητές του - περιφρονητικοί και ανυπάκουοι απέναντι στις προηγούμενες γενιές. Η κρίση εισβάλλει σε όλους τους τομείς της προσωπικής, καθημερινής του ζωής.


Οι τίτλοι αρχής της ταινίας:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_profilepage&v=J2GeycbPveA

Και ένα απόσπασμα με τους Γιάννη Βόγλη και Πάρι Κατσίβελο:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_profilepage&v=_N5iq2tOxJQ
 
106.jpg
106.jpg
 
Πίσω
Μπλουζα