Αν μπορεί κάποιος ας μου πει...

nightquest

RetroWannaBe
Joined
1 Οκτ 2009
Μηνύματα
84
Αντιδράσεις
7
Καλησπέρα παιδιά! Ελπίζω να είστε όλοι καλά!

Αν μπορεί κάποιος ας με διαφωτίσει: Βρήκα σε κοντινό μου παιχνιδάδικο μια κονσόλα ονόματι "Turbo Play" με 17 ενσωματωμένα παιχνίδια. Είναι στην βιτρίνα και δεν είχα την ευκαιρία να την περιεργαστώ. Μπορεί κάποιος να μου πει αν πρόκειται για NES clone; Και αν ναι, αν παίζει χωρίς πρόβλημα τα Ευρωπαϊκά cartridges! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 
φιλε ειχα και εγω μια τετοια (οχι την ιδια ομως) κονσολα. αυτες οι κονσολες παιζουν κατι κιτρινες κασετες που θα βρεις με το κιλο στα πανηγυρια και στα τζαμπο και τετοια. οταν την ειχα δεν ειχα NES κασετες οποτε δεν ξερω αν και αμφιβαλω οτι θα παιζουν. νομιζω ομως ΝΟΜΙΖΩ ΛΕΩ οτι ισως υπαρχει ανταπτορας που παιζουν αυτες οι κασετες στο κανονικο NES. ειχα δει μια καπου καποτε...

επεισης αμφιβαλω αν σε βοηθησε η απαντηση μου....

εδω ειχα ανεβασει μια λιστα με κλωνους NES
 
Καπως χοντρικα..

Θυμιζει η κονσολα, παλιο καλο τετραγωνο nes; Αν ναι, τοτε πιθανοτατα ειναι μηχανημα με hardware παλιου καλου nes, ισως και με δυνατοτητα να παιζει αμερικανικα και ευρωπαικα παιχνιδια, οπως γινοταν και τοτε.

Θυμιζει η κονσολα mega drive/snes/playstation/wii η κατι αλλο; Τοτε ειναι συγχρονη (σχετικα) παρτιδα με all-in-one chip, οπου στη καλυτερη περιπτωση θα παιζει απλα καλα τα παιχνιδια που εχει ηδη μεσα στη μνημη του.. Τα περισσοτερα απο αυτα τα συγχρονα, υποτιθεται πως παιζουνε famicom (ιαπωνικο nes) και παιχνιδια κλωνους (κλωνοι παιχνιδιων σε μορφη famicom κασετας), ωστοσο δεν παιζουνε καθολου καλα η και δεν τρεχουνε.

Αν βρηκες τη πρωτη κατηγορια, δηλαδη κατι που φτιαχτηκε απο το 1994 και πριν, ειναι πολυ καλη φαση διοτι θα μπορεις να παιζεις το λιγοτερο, ολα τα nes παιχνιδια.. Αν ειναι η δευτερη περιπτωση, και δεν θες απλα και μονο να παιζεις τα ηδη υπαρχων παιχνιδια, ποσο πανω απο 10? θα ελεγα πως ειναι υπερβολικο.
 
Κατ' αρχήν παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για την τόσο γρήγορη ανταπόκριση! Δεν το περίμενα για να πω την αλήθεια!

Φίλε Ethaniel, και εγώ τέτοιες κασσέτες την κόβω να παίζει... Δεν σκέφτηκα να το ψάξω για αντάπτορα... Θα το δω όμως ;) Σε ευχαριστώ πολύ!

Φίλε μου Getta, η κονσόλα πιο πολύ Αμερικάνικο Turbografx θα έλεγα ότι θυμίζει :p Μάλλον σίγουρα είναι μετά το 1994, μη σου πω μου φάνηκε να είναι μόλις λίγων ετών... Όπως και να έχει, αν είναι γύρω στα 10 ? τότε θα την πάρω, γιατί όχι; Εκτός αν προτιμήσω το Game King II που έχουν επίσης εκεί :p

Ευχαριστώ και πάλι παιδιά!! Cheers!!

Αυτή εδώ είναι συγκεκριμένα...

http://www.toys-shop.gr/product_info.php?products_id=661?osCsid=2c91c3d693edef3d0dce24ae72ba4bed
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θα ελεγα πως το gameking 2 προκειται για πολυ καλυτερη αγορα στη συγκεκριμενη περιπτωση.. Ειναι δυσευρετο και αξιολογο για συλογη στη τελικη.

Περι nes, αν ψαχνεις μια αξιολογη και καλη λυση για συμβατοτητα παιχνιδιων θα σου πρωτινα την δευτερη εκδοση του Retro Duo.

Δες εδω για περισσοτερες πληροφοριες:

http://en.wikipedia.org/wiki/Retro_Duo

Υγ. Το μηχανημα που σε ενδιαφερει ειναι πολυ προσφατος, και κακος famicom κλωνος (famiclone). Δεν θα μπορεις να παιξεις ευρωπαικα παιχνιδια, μιας και εχει διαφορετικη υποδοχη, οπως και θα εχεις προβληματα στα περισσοτερα ιαπωνικα παιχνιδια. Θα μπορεσεις να του βαλεις ανταπτορα για να παιξεις ευρωπαικα, αλλα με τοσο κακη συμβατοτητα μονο το χρονο σου θα χασεις.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σε ευχαριστώ και πάλι Getta. Μάλλον θα ακολουθήσω την συμβουλή σου και θα πάω για το Game King. Άλλωστε με έχει πιάσει μια τρέλλα τελευταία με τα φορητά, σε σημείο που ξεθάβω τα παλιά μου Tiger και Konami :D Για NES καλύτερα να ψάξω καμμιά αγγελία για original...
 
Το συγκεκριμενο υπαρχει και σε παιχνιδαδικο στο Μαρουσι. Δινει και εξτρα κασετες.

Αλλα μπορεις να βρεις ευκολα ενα κανονικο NES, εγω εδωσα προσφατα το δικο μου, μαζι με μαριο, για 25 ευρω.
 
Πίσω
Μπλουζα