Απέκτησα Amiga τι κάνω? (FAQ)

asikamin

RetroActive
Joined
24 Αύγ 2006
Μηνύματα
427
Αντιδράσεις
20
Ότι λέει ο τίτλος για να μην ψάχνουμε σε παλιά θρεντ ....

Σε ένα νήμα τι μπορώ να κάνω με αυτό το μηχανάκι?

Μία λίστα με plug and play hardware που κυκλοφορεί και είναι προσβάσιμο στην Ελλάδα εν ετη 2015

Πχ usb - cf adaptor , vga cable κλπ
 
Ερ:Απεκτησα Amiga, τι να κανω?

Απ: ΝΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΔΩΣΕΙΣ ΤΖΑΜΠΑ!!! :beer: :bow: :headbang: :clap: :thumbup: :happyjump: :boss: :biglaugh: :please: :p :wait2: :beerz: :acoustic:
 
Πάρε ενα καλώδιο scart rgb και σύνδεσε το με CRT τηλεοραση 17-18 ιντσων για αρχή.

Μετα αν είναι Amiga 1200 βάζεις σκληρό δισκο και παίζεις απο εκεί παιχνίδια η αν είναι Amiga 500 πας σε αλλη λυση που κοστίζει λίγο παραπανω (60-70ευρω)
 
Βασικά ποιό μοντέλο Amiga απέκτησες;
 
telonio είπε:
Βασικά ποιό μοντέλο Amiga απέκτησες;
....και σου απαντάει ο άλλος: "Εεεεε, νομίζω γράφει πανω στο κουτί ενα Amiga 3000UX"..............τόιόιόιόιόιόιόιόιόιόιονγκ! :D :D

Βασικά συμφωνώ, πρέπει να γνωρίζΟμε το μοντέλο του συστήματος.
 
Rygar είπε:
....και σου απαντάει ο άλλος: "Εεεεε, νομίζω γράφει πανω στο κουτί ενα Amiga 3000UX"..............τόιόιόιόιόιόιόιόιόιόιονγκ! :D :D
Βασικά συμφωνώ, πρέπει να γνωρίζΟμε το μοντέλο του συστήματος.
"Amiga 1200 με ενα κουτακι που εχει μια καρτα και γραφει Blizzard 1260"
 
" Mπα ενα τεραστειο αθλιο κουτι ειναι, πιανει ολο το δωματιο η αηδια, γραφει κατι σαν Α4000Τ επανω :burn: "
 
γενικά μιλάω , ένα faq για το πως μπορούν να αξιοποιηθούν οι amiges με σύγχρονο hardware

στη δική μου περίπτωση είναι και οι δύο 500αρες , η μία στο κουτί της (monitor , manual κλπ)
 
Για την 500αρα, βγάλε το μακρόστενο πορτάκι που είναι στο κάτω μέρος και δες αν έχει κάρτα μνήμης 512kb. Αν δεν έχει αγόρασε μια για να γίνει η μνήμη της 1mb. Έτσι θα τρέχουν μερικά παιχνίδια που δεν τρέχουν με 512. Βέβαια η 500αρα δεν τρέχει aga παιχνίδια (της 1200, 4000) και δεν μπορέις να κάνεις κάτι για αυτό. Επίσης αν δεν έχεις, καλό θα είναι αν μπορείς να βρείς ένα εξωτερικό disk drive. Γιατί μερικά παιχνίδια σου σπάνε τα νεύρα με το άλλαξε συνέχεια δισκέτες. Πλεόν υπάρχει και scandoubler για την 500 (σου επιτρέπει δηλαδή να συνδέσης την 500 με vga pc monitor) αλλά εφόσον έχεις monitor, το βρίσκω περιττό και πανάκριβο.

Εν συντομία,

Η Α2000 αν και πρόκειται για ένα πολύ μεγαλύτερο από την 500 και κανονικό desktop μηχάνημα, ουσιαστικά το mainboard μοιάζει αρκετά με την 500. Επειδή όμως έχει 5 ports (οι λεγόμενες zorro) υπάρχει η δυνατότητα να δεχτεί επιπλέον κάρτα μνήμης ανώτερη από την 500, επίσης κάρτες γραφικών, scsi σκληρό δίσκο, κάρτες με com ports και φυσικά scandoubler.

Η 1200 είναι πιο σύγχρονο μηχάνημα από τα παραπάνω με aga chipset γραφικών (256 χρώματα στην οθόνη και 262.144 σε ΗΑΜ mode). Παίρνει 2.5" εσωτερικούς σκληρούς δίσκους αλλά και εξωτερικούς ide, κάρτες με επιπλέον μνήμες αλλά και επιταχυντές cpu. Επίσης μπορείς να συνδέσεις cd rom αλλά και εσωτερικά, αντάπτορα με cf κάρτα που τρέχει το λειτουργικό (workbench) και τα aga παιχνίδια.

Για να μην πολυλογώ, για την 4000 φαντάσου την 1200 μέσα σε desktop κουτί με αρκετές θύρες επέκτασεις. Σαφώς διαφέρουν και σε αρκετά αρχιτεκτονικά σημεία αλλά γενικώς είναι πιο upgradeable. Πιο σύγχρονες κάρτες γραφικών, ide δίσκοι, επεξεργαστές σε πολύ μεγαλύτερες συχνότητες, κάρτες μνημών πολλαπλάσιων mb από τις προηγούμενες amiga, κάρτες δικτύου και γενικά ένα σκασμό πράγματα, αρκεί να βάλεις το χέρι πολύ βαθιά στη τσέπη.
 
Πίσω
Μπλουζα