Απαιτητικά emulated παιχνίδια (ΜΑΜΕ και άλλα)

Ναι κι εγώ με την 140 έκδοση που έχω ευχαριστημένος είμαι, μόνο 2-3 παιχνίδια δεν παίζουν που θα ήθελα και παίζουν σε νεότερη έκδοση αλλά ok όχι κάτι σημαντικό.

Βασίλη ο SNESGT είναι καλός μόνο αν έχεις την τελευταία "official" έκδοση η οποία είναι η 0218e. Εχουν βγει και άλλες εκδόσεις από τότε αλλά είναι όλες beta και όντως θυμάμαι που είχαν κάποια προβλήματα στον ήχο. Στην έκδοση που σου λέω όμως στο EWJ που λες είναι μια χαρά ο ήχος. Και από όσο έχω τεστάρει δεν υπάρχει ούτε ένα παιχνίδι που να έχει πρόβλημα στο SNESGT και να είναι καλύτερο σε SNES9X/ZSNES.

Johnny από ότι θυμάμαι (που ασχολούμουν με το MAME στο XBOX1) υπάρχουν κάποιες ακόμα πιο παλιές εκδόσεις του MAME στις οποίες τα Mortal Kombat και NBA JAM τρέχουν καλά ακόμα και σε Pentium 3. Δεν θυμάμαι λεπτομέρειες ή τι άλλα προβλήματα μπορεί να έχουν τα παιχνίδια εκεί όμως. Απλά θυμάμαι ότι στο XBOX αυτά δεν έτρεχαν καλά και έψαχναν για πιο παλιά build του MAME (στο XBOX το MAME ήταν βασισμένο στην 0.80-κάτι έκδοση).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγω παντως συγκεκριμενα για το Snes εχω παντα ετοιμοπολεμους Zsnes,Snes9X και SnesGt και αναλογα τα κεφια ή το παιχνιδι αλλαζω :D . Κυριως ομως δουλευω SnesGt/Snes9X και πολυ πιο λιγο Zsnes.

metalcandyman είπε:
.Γιαυτο εγραψα παραπανω σε καποιο post οτι για μενα οποιος ειναι οπαδος των κλασικων αγαπημενων παιχνιδιων και δεν την πολυψαχνει ειναι μια χαρα αν εχει παλαιοτερη εκδοση ακομα και την 1.36 που εχω εγω και μπορει να το επιβεβεωσει και ο γιαννης (Ajax87) που του το εχω δωσει πριν χρονια οταν εψαχνε μια πληρες εκδοση.
Το εχω γραψει ηδη στην 3η σελιδα! :)

ps. Σε λιγο θα γραφει στον τιτλο του thread και ολιγον απο Snes emulation ή θα γινει wipe στα offtpic :p
 
Πάντως θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα πρόβλημα που μου παρουσιάστηκε όταν είχα τελειώσει με το setup του mame-pc μου.

Αφού είχα βάλει windows, mame και το mala frontend γινόταν το εξής: την πρώτη φορά που άνοιγα το pc και έπαιζα κάποιο παιχνίδι το pc πάγωνε ξαφνικά και δεν ερχόταν με τίποτα, έπρεπε να το κλείσω απ'τον διακόπτη από πίσω για να ξεκολλήσει. Μετά απο αυτό όλα ok.

Στην αρχή νόμιζα ότι το τροφοδοτικό είχε θέμα, γιατί είχα συνδέσει πάνω του τα λαμπάκια από τα φωτιζόμενα κουμπιά, μιά ταινία LED που είχα βάλει περιμετρικά της μαρκίζας/bezel, κλπ.

Μετά από λίγο ψάξιμο μπαίνω στο Event Viewer των windows και βλέπω ότι ένα αρχείο (δεν θυμάμαι το όνομα) προκαλούσε "database engine stopped".

To αρχείο αυτό είχε να κάνει με τα Automatic Updates των windows. Έκλεισα λοιπόν αυτά τα Updates και από Start>Run>Services.msc έκλεισα (disabled) καμιά 20αριά υπηρεσίες ακόμα!

Έτσι κι αλλιώς η καμπίνα είναι offline οπότε όλα αυτά πρέπει να κλείσουν γιατί είναι άχρηστα και τραβάνε πόρους.

Το πρόβλημα του παγώματος διορθώθηκε και τα mame τρέχουν πλέον τέλεια!..
 
Imgema είπε:
A, έπεσες κι εσύ στην περίπτωση βλέπω... Δεν ξέρω τι ακριβώς παίζει με το Xain'd Sleena αλλά στην 140 έκδοση μου έχω εγώ το frame rate φαίνεται να πέφτει πολύ σε σχέση με παλιότερες εκδόσεις του MAME όταν έχει πολλούς εχθρούς στην οθόνη αλλά παρόλα αυτά ο emulator μου δείχνει ότι τρέχει στο 100%. Σκέφτηκα ότι ίσως έτσι να τρέχει και στο arcade μιας και δεν το θυμάμαι πολύ καλά και δοκίμασα να κάνω overclock τo emulation της CPU του Board αλλά πάλι τίποτα (αυτό βοηθάει πολλά παιχνίδια που έχουν slowdown και στα πραγματικά coin-op, πχ τα Metal Slug). Δεν ξέρω τι ακριβώς παίζει με το συγκεκριμένο παιχνίδι.
@Βασίλη (metalcandyman) απ' όσο θυμάμαι και στο κανονικό arcade μπούκωνε αλλά ΜΟΝΟ όταν έβγαιναν πολλοί εχθροί όπως λέει ο Imgema, σε κάποιες πίστες (π.χ. εκεί με τον δράκο στη λίμνη).

Στο mame μου το κάνει συνέχεια και σ' όλες τις πίστες, από την αρχή μέχρι το τέλος. Έχω κι εγώ την 0.142 του Απριλίου '11.

Δε νομίζω πως τίθεται θέμα ισχύος του pc, είναι παλιό παιχνίδι και καθόλου απαιτητικό...
 
Καλός ο SNESGT...

Imgema είπε:
Αλλά δεν τρέχει τίποτα, έχω βρει καλό emulator (καλύτερο από ZSNES/SNES9X) o οποίος πάει σφαίρα. SNESGT παρακαλώ, στα περισσότερα site ούτε που τον έχουν για download για κάποιον λόγο και οι περισσότεροι δεν τον ξέρουν καν, αλλά για μένα είναι ο best μετά τον απαιτητικό ΒSNES/HIGAN.
...μόλις τον δοκίμασα, έβαλα και το unzip32.dll για να βλέπει τα zipped archives, αλλά δεν δείχνει να έχει και τόσο smooth display update, όσο οι άλλοι δύο "κλασικοί", αντιθέτως λίγο choppy θα τον έλεγα. Σημειωτέον ότι το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισα και στους περισσότερους NES emulators εκτός των Nesticle, VirtuaNES και puNES, που έχουν απαλότατο scrolling. Όχι ότι δεν πιάνει τα απαραίτητα FPS, αντιθέτως καρφωμένα 60 δίνει, αλλά σαν να χάνει καρέ συμπεριφέρεται και στα μάτια μου δεν είναι τόσο smooth. Επιπλέον με το Synchronous Update ενεργοποιημένο τα FPS πέφτουν στα περίπου 22.

Μήπως τυγχάνει να γνωρίζεις τις πταίει; ;)
 
mindnever είπε:
@Βασίλη (metalcandyman) απ' όσο θυμάμαι και στο κανονικό arcade μπούκωνε αλλά ΜΟΝΟ όταν έβγαιναν πολλοί εχθροί όπως λέει ο Imgema, σε κάποιες πίστες (π.χ. εκεί με τον δράκο στη λίμνη).
Στο mame μου το κάνει συνέχεια και σ' όλες τις πίστες, από την αρχή μέχρι το τέλος. Έχω κι εγώ την 0.142 του Απριλίου '11.

Δε νομίζω πως τίθεται θέμα ισχύος του pc, είναι παλιό παιχνίδι και καθόλου απαιτητικό...
Χαρη δες τι γεινεται για να καταλαβεις.Το xain'd sleena απο τα ηλεκτρονικα ακομα ειχε προβλημα με το framerate σε 3 σημεια.Το ενα ειναι στον υδατινο πλανητη στα 2 σημεια που ερχεται το κοπαδι με τα ψαρια.Το δευτερο σημειο ειναι στον πρασινο πλανητη στο σημειο που πεφτουν οι εχθροι πανω απο τα δεντρα και το τριτο σημειο ειναι στον τελικο στον μεταλικο πλανητη σε ολα τα σημεια που μαζευονται πολλοι εχθροι .Σε κανενα αλλο σημειο δεν υπαρχει προβλημα οποτε αν στο κανει παντου η καποιο θεμα εχεις με τιποτα ρυθμισεις η δεν ξερω τι αλλο μπορει να ειναι.
 
@Ace δεν εχω προβλημα με τον Snesgt μια χαρα smooth ειναι ολα , με το vsync(Synchronous Update) ανοιχτο 59/60fps ειμαι. Δεν εχω πειραξει τιποτα ιδιαιτερο στα settings. Στο video εχω και τα 4 πανω κουτακια τικαρισμενα , no filter , fix aspect rate και τικαρισμενο το fix window aspect rate. πιο παιχνιδι τρεχεις και βλεπεις θεμα;
 
Ok...

...Ajax87, ευχαριστώ πολύ, το βρήκα αφού μου μπήκαν ψύλλοι στ' αυτιά, όταν έγραψες ότι πιάνεις 60fps, με το Synchronous Update στο on!

Φταίνε τα Windows 8 και συγκεκριμένα ο νέος τρόπος διαχείρισης του Direct Draw, που δημιουργεί ακριβώς αυτό το πρόβλημα, σε παλιές DDraw εφαρμογές, δηλαδή όχι πάνω από 30fps σε full screen, με το vsync ενεργοποιημένο.

Το πρόβλημα αυτό αντιμετώπισα και παλιότερα με τον KEGA, που είχε ακριβώς την ίδια συμπεριφορά στα 8άρια. Ευτυχώς λύνεται με την τοποθέτηση ενός τροποποιημένου ddraw.dll, στον φάκελο του emulator. Τέλος καλό, όλα καλά...

Παρεμπιπτόντως, αν και με λίγες επιλογές, αρκετά καλός ο SNESGT, thanks Imgema.
 
Ωραια μια χαρα λοιπον πηραμε και το tip για τα win8! αν μπορεις πες λιγο πως εκανες τον Snesgt να παιζει και zip files γιατι προσπαθησα αλλα δεν τα καταφερα που βρησκεις αυτο το dll;

ps.Επισης αν μπορεις πες που βρισκουμε αυτο το ddraw.dll σε περιπτωση που το χρειαστουμε αν βαλουμε Win8...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ωραία, πολύ χαίρομαι να βλέπω συμφορουμίτες που ενδιαφέρονται για σκάλισμα και...

...ακολουθούμε λοιπόν, το link που δίνει ο SNEGT στο readme του και κατεβάζουμε αυτό το exe. Το εκτελούμε και από τον φάκελο που εγκαταστάθηκε, παίρνουμε το unzip32.dll και απλώς το τοποθετούμε στον φάκελο του SNESGT. Voila, instantly zip support, στον SNESGT! Κατόπιν απεγκαθιστούμε το Common Archive Library -ή κάπως έτσι- από την προσθαφαίρεση προγραμμάτων των Windows και σβήνουμε manually και τα απομεινάρια στον φάκελο, εφόσον δεν το χρειαζόμαστε πια.

Το τροποποιημένο ddraw.dll, το βρήκα σε αυτήν εδώ την συζήτηση και έχω γράψει μάλιστα και σχετικό post στο mame.gr...
 
Ευχαριστω πολυ για τον λεπτομερεσταστο μινι οδηγο! :)
 
Ace είπε:
Παρεμπιπτόντως, αν και με λίγες επιλογές, αρκετά καλός ο SNESGT, thanks Imgema.
Ηταν ο μόνος Emulator για πολύ καιρό (εκτός του BSNES) που δεν είχε πρόβλημα στο Yoshi's Island (glitches στα σημεία που παίζει το superFX) και δεν έχει τα artifacts που έχει ο SNES9X στο DOOΜ. Και θυμάμαι που είχα δει μία λίστα από προβλήματα σε διάφορα παιχνίδια τα οποία διορθώνει ο BSNES ενώ σε όλους τους γνωστούς emulators υπάρχουν αλλά ο SNESGT δεν αναφερόταν. Τέσταρα λοιπόν όλα τα παιχνίδια της λίστας (καμιά 10αρία) και σε παραπάνω από τα μισά, τα προβλήματα δεν υπήρχαν ούτε στον SNESGT. Με λίγα λόγια είναι ότι πιο κοντινό στο BSNES σε accuracy αλλά χωρίς να σέρνεται ο υπολογιστής. Απλά να έχετε την έκδοση 0218e γιατί οι νεότερες beta θυμάμαι είχαν κάποια προβλήματα με lag στον ήχο.
 
Παίδες μία ερώτηση, συγνώμη αν έχει απαντηθεί.

Απ' όλες τις εκδόσεις ενός παιχνιδιού στο MAME (που τις λέει στην παρένθεση), ποιά είναι αυτή που επιλέγετε για να βάλετε στα Αγαπημένα;

Π.χ. Bootleg, Star Bootleg, English Bootleg, Set 1,2,3,4,κλπ, Rev. 1,2,3,4,κλπ, World, Namco, Neo-Geo, US Revision 3, κλπ.

Ή δεν έχει σημασία;;
 
Θα σε προτεινα φιλε χαρη απο ολα τα παιχνιδια να βαζεις παντα το πρωτο γιατι αυτο ειναι το original.πχ το snow bros το πρωτο ειναι το set 1 οποτε αυτο ειναι το original.
 
mindnever είπε:
Παίδες μία ερώτηση, συγνώμη αν έχει απαντηθεί.Απ' όλες τις εκδόσεις ενός παιχνιδιού στο MAME (που τις λέει στην παρένθεση), ποιά είναι αυτή που επιλέγετε για να βάλετε στα Αγαπημένα;

Π.χ. Bootleg, Star Bootleg, English Bootleg, Set 1,2,3,4,κλπ, Rev. 1,2,3,4,κλπ, World, Namco, Neo-Geo, US Revision 3, κλπ.

Ή δεν έχει σημασία;;
Εγώ βάζω πάντα το parent rom. Αυτό συνήθως είναι το τελευταίο revision αλλά μερικές φορές είναι και το πρώτο. Στο info στα περισσότερα παιχνίδια εξηγεί τις διαφορές των revision, συνήθως είναι bug fixes και κάποιες βελτιώσεις.
 
Πίσω
Μπλουζα