Απεβίωσε ο Χρήστος Κυριαζής

Ήταν μια ιδιαίτερη περίπτωση καλλιτέχνη, καθώς δήλωνε ροκάς που αγαπούσε το λαϊκό τραγούδι. Αν και δεν ήμουν φίλη του στυλ που είχε στο συγκεκριμένο είδος, δεν μπορώ να προσπεράσω το γεγονός ότι σε ανύποπτο χρόνο έγραψε μια από τις πιο αγαπημένες μου μπαλάντες των 90s, παρόλο που ο πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι είναι δική του.
Καλό του ταξίδι!

Χρήστος Κυριαζής - Βράδυ Σαββάτου (1991)

 
Αααα πολύ κρίμα!!! Λυπάμαι πολύ. Ελαφρύ το χώμα, μού ήταν πολύ συμπαθής. Ηταν χαμηλών τόνων.

Ελα μωράκι μου.....
 
Εγώ δεν ήμουν φαν της μουσικής του, ούτε του τραγουδιστικού του στιλ. Μ' άρεσε όμως το παρακάτω τραγούδι, γιατί είναι ένα κομμάτι από τα νιάτα μου:
 
Δεν ξέρω αν ήταν ανάμεσα στους αγαπημένους μου καλλιτέχνες, αλλά σίγουρα τα τραγούδια του Κυριαζή είναι ένα κομμάτι από τα νιάτα μας. Ο άντρας μου αγαπάει πολύ΄το "Έλα μωράκι μου" γιατί περιέχει το στίχο "'Ελα μωράκι μου, στην FONTANA για καφέ..." που αναφέρεται φυσικά, στην θρυλική καφετέρια FONTANA στο Πασαλιμάνι. Εκεί έπιναν καφέ νεαροί ο σύζυγος με τους φίλους του (και συνέχισαν μέχρι και πέρυσι δηλαδή). Έβλεπε εκεί τον Κυριαζή που ήταν Καμινιώτης καθώς και τα μέλη των συγκροτημάτων 2002 GR και Λαθρεπιβάτες που ήταν Πασαλιμανιώτες. Η FONTANA έκλεισε το καλοκαίρι του 2021 και ο σύζυγος ελπίζει ότι θα ξανανοίξει σύντομα για να πάει ξανά να πιει εκεί τον καφέ του. Ό,τι όμορφο μας θυμίζει τα νιάτα μας, είναι μέσα στην ψυχή μας. Καλό ταξίδι στον Χρήστο Κυριαζή.

 
Το 1975 κυκλοφόρησε το πρώτο του 7” single “Σκύβω και σε φιλώ / Έρωτας κεραυνοβόλος” ( ΕΜΙ 2J 006-70485) και το 1976 το επίσης 7” single “Κάθε πρώτη του μηνός / Λαϊκό ρομάντζο” (Columbia 2J 006-70517).
Πηγή και λοιπές ενδιαφέρουσες πληροφορίες στο:


ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ - ΣΚΥΒΩ ΚΑΙ ΣΕ ΦΙΛΩ
Δίσκος 7", 45 RPM, EMI – 2J 006-70485, 1975


ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ - ΕΡΩΤΑΣ ΚΕΡΑΥΝΟΒΟΛΟΣ
Δίσκος 7", 45 RPM, EMI – 2J 006-70485, 1975


Εν τω μεταξύ δεν υπάρχουν ανεβασμένα τα τραγούδια του δίσκου
“Κάθε πρώτη του μηνός / Λαϊκό ρομάντζο” (Columbia 2J 006-70517, 1976)


 
Πλάκα πλάκα πιτσιρικάς είχε πολύ όμορφη φωνή! Έμεινα!!!! Και τραγουδάει και ολοσωστα!!!!.
Προσωπικά τον συμπαθούσα γενικά το Χρήστο Κυριαζη. Μου έβγαζε κάτι ουσιαστικό σαν στάση ζωής και αυθεντικό, ακόμα και την περίοδο της μεγάλης εμπορικής επιτυχίας του
 
Εμένα ήταν ένας από τους ελαχίστους συγχρόνους συνθέτες που μου άρεσε .
 
Από τους σπουδαιοτερους τραγουδοποιους κατά την γνώμη μου.Ενας τραγουδιστής που δεν υπήρχε περίπτωση να τον μπερδέψεις με κάποιον άλλον και λόγω φωνής και λόγω του ιδιαίτερου στυλ των τραγουδιών του.Πολυ αγαπημένος μας άφησε σπουδαία τραγούδια που προσωπικά τα ακούω πολύ συχνά μέχρι σήμερα και θεωρώ ότι το μέγεθος του ήταν πολύ μεγαλύτερο από την αναγνώριση που εισέπραξε.Ισως σε αυτό να συνέβαλε ότι δεν έβγαζε πολύ συχνά άλμπουμ και ότι δεν εμφανιζόταν συχνά, σχεδόν ποτέ δηλαδή, στην τηλεόραση.
Αντίο Χρήστο και σ' ευχαριστούμε για τα τραγούδια και τις αναμνήσεις.
 
Πίσω
Μπλουζα