Απιστίες (1960)

hannele

RetroMasteR
Joined
2 Νοέ 2013
Μηνύματα
2.642
Αντιδράσεις
4.799
Θεάτρο Σαμαρτζή

Θερινή θεατρική σεζόν 1960

Θίασος Νίκου Σταυρίδη - Διονύση Παπαγιανόπουλου


Συγγραφείς:
Νίκος Τσιφόφος - Πολύβιος Βασιλειάδης

Σκηνοθεσία: Νίκος Τσιφόρος

Σκηνογραφία: Γιάννης Στεφανέλλης

1.jpeg.jpg

Ο Βάσος και ο Μίλτος έχουν παντρευτεί δυο αδελφές, ο πρώτος την Λίνα και ο δεύτερος την Αλέκα. Οι γυναίκες τους είναι αφόρητα ζηλιάρες, δικαιολογημένα όμως, καθώς οι δυο μπατζανάκηδες αρέσκονται στον ποδόγυρο. Επιθυμία τους ένα πονηρό ταξίδι στο Παρίσι προκειμένου να απολαύσουν δέκα μέρες εξωσυζυγικής ζωής, κάνοντας dolce vita στα διάσημα καμπαρέ. Για να πετύχουν το στόχο τους, ο Βάσος προσποιείται τον άρρωστο και ο Μίλτος καλεί στο σπίτι το Βαγγέλα, έναν κομπιναδόρο χαρτοπαίκτη, τον οποίο παρουσιάζει ως μεγαλογιατρό. Ο ψευτογιατρός Βαγγέλας προτρέπει το Βάσο να μεταβεί στο Παρίσι για θεραπεία, παίρνοντας μαζί του το Μίλτο για συνοδό. Τα πράγματα όμως δεν εξελίσσονται όπως σχεδιάζουν καθως το επικείμενο ταξίδι στο Παρίσι βγαίνει ξινό στους δυο μπατζανάκηδες...


Βάσος: Νίκος Σταυρίδης
Μίλτος: Διονύσης Παπαγιαννόπουλος
Αλέκα, γυναίκα Μίλτου: Μάρω Κοντού
Λίνα, γυναίκα Βάσου: Δάφνη Σκούρα
Τούλα, μητέρα Αλέκας & Λίνας: Κατερίνα Γιουλάκη
Βαγγέλας: Γιάννης Μαλούχος
Ντίνος, αδερφός Λίνας & Αλέκας: Γιώργος Τσιτσόπουλος
λοιποί ρόλοι: Μαρούλα Ρώτα, Βαγγέλης Σακλίνας, Μ.Σίλλερ, Τ.Καρατζά, Γοργώ Χρέλια, Γ.Βαρόσης, Α.Λάππας

2.jpg

Το 1962 μεταφέρεται στον κινηματογράφο με τον τίτλο «Δέκα μέρες στο Παρίσι» με πρωταγωνιστές το Νίκο Σταυρίδη πάλι στο ρόλο του Βάσου και το Γιάννη Γκιωνάκη στο ρόλο του Μίλτου (αντί του Διονύση Παπαγιαννόπουλου).


Το 1995 ανεβαίνει στο θέατρο «Μετροπόλιταν» της Αθήνας, την θερινή θεατρική σεζόν Ιούνιο – Σεπτέμβριο 1995, σκηνοθεσίας Κοραή Δαμάτη, από το θίασο Χαλκιά - Παρτσαλάκη, με το Γιώργο Παρτσαλάκη στο ρόλο του Βάσου κι τον Τάσο Χαλκιά στο ρόλο του Μίλτου.
Τη χειμερινή θεατρική σεζόν, Οκτώβριο 1996 – Απρίλιο 1997, ανεβαίνει ξανά, σε πανελλαδική περιοδεία αυτή τη φορά, πάλι απο το θίασο Χαλκιά - Παρτσαλάκη, σε σκηνοθεσία Τάσου Χαλκιά.
Σχετικό thread: Απιστίες (1995)



πηγη φωτογραφιών: elias.org.gr
 
Ταιριαστή διανομή! Το 1960, η Κατερίνα Γιουλάκη (22 ετών), παίζει τη "νεάζουσα" μαμά της Δάφνης Σκούρα (35 ετών) και της Μάρως Κοντού (26 ετών).
 
Πίσω
Μπλουζα