Αποκλειστική συνέντευξη της Ειρήνης Πουπαλίδου, modelist της ElGreco, στο Retromaniax

Makisime είσαι η ψυχή της ρετροπαρέας και μόνο εσύ θα μπορούσες να βάλεις μπροστά την αναζήτηση για μία τόσο ενδιαφέρουσα συνέντευξη. :thanx2: Η κυρία Ειρήνη δείχνει πολύ χαρούμενη όλα αυτα τα χρόνια που δούλεψε στην el greco. Αυτό πραγματικά για εμάς που είμαστε λάτρεις αυτων των παχνιδιών μας κάνει να τα αγαπάμε και να τα εκτιμάμε ακόμα πιο πολύ. Εκτός απο τις φοβερές λεπτομέρειες περι παραγωγής, το γεγονός οτι το ζέυγος Βακάκη νοιαζόταν για τους υπαλλήλους τους και που οι ίδιοι χαιρονταν και έδιναν ονόματα στα παιχνίδια με αφορμή κάποιο ευχάριστο συμβάν με κάνει ακόμα πιο περήφανο που έχω πάιξει με αυτα στο παρελθόν αλλα πόσο μάλλον και που εχω κρατήσει αρκετά απο αυτα τα τελευτάια χρόνια. #)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπραβο σε οσους συνεργαστηκαν για την συνεντευξη. Προσωπικα δεν δινω σημασια στην φωτογραφια με την πυρκαγια ουτε στις αλλες καταστροφες γιατι σημασια εχει η δημιουργια.

Και οι πληροφοριες για τα προϊοντα φυσικα.

Για αλλη μια φορα παθαινω πλακα με το φορουμ.....

Θα την ξαναδιαβασω πολλες φορες μαλλον.
 
Εξαιρετικη δουλεια. Προτωτυπη δουλεια. Διαφωτιστικη δουλεια.

Να σαι καλα!
 
Κυρία Ειρήνη θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα έχετε προσφέρει στην ελ γκρέκο και σε όλους εμάς που μεγαλώσαμε με τα παιχνίδια της. Η μπιμπιμπό ήταν και είναι η αγαπημένη μας κούκλα και τώρα παίζουν και τα παιδιά μας με αυτήν. Ακόμη και σήμερα προσπαθώ να βρω τα ρούχα που εσείς τότε είχατε τόσο υπέροχα σχεδιάσει και που δεν υπάρχει καμία κούκλα με τόσο υπέροχα ρούχα. Όλα αυτά τα ρομαντικά φορέματα, τα καπέλα... Σας ευχαριστούμε πολύ για όλα αυτά και για τις απίστευτες και όμορφες αναμνήσεις σας που μοιραστήκατε μαζί μας.

Γεράσιμε όσα και να γράψουμε για σένα είναι λίγα... Ένα μεγάλο ευχαριστώ...
 
Πόσο γλυκός άνθρωπος είναι η κα Ειρήνη!!!

Μόλις διάβασα οτι ο αγαπημένος μου φασουλέτος είναι δικό σας δημιούργημα, αμέσως αισθάνθηκα την ανάγκη να σας πω ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ευχαριστώ!! Πραγματικά, έχω μεγάλη αδυναμία στους φασουλέτους :wub: και χαίρομαι πολύ που πίσω απο αυτά τα μοναδικά δημιουργήματα, κρύβεται ένας τόσο καλοσυνάτος άνθρωπος που έδωσε όλη του την αγάπη γι'αυτά!

Συγχαρητήρια για την ποιότητα της δουλειάς σας, περισσότερα συγχαρητήρια όμως για την ποιότητα στον χαρακτήρα σας!!

Γεράασιμε είσαι απίστευτος, σε ευχαριστούμε!!!!! :flower:
 
Μία υπέροχη συνέντευξη που πλημμυρίζει νοσταλγία. Συγχαρητήρια για την αποκάλυψη της ιστορίας της Ελ Γκρέκο και θερμές ευχαριστίες στην κυρία Ειρήνη, στο Γεράσιμο και στους διαχειριστές του φόρουμ που υλοποίησαν τη συνέντευξη.
 
Από τις στιγμές που καμαρώνεις που είσαι μέλος στο retromaniax!

Πολλά συγχαρητήρια στον makisimo και στις Kambia - D@aredevil για αυτή την υπέροχη συνέντευξη και πολλά πολλά ευχαριστώ στην κα Πουπαλίδου.

Πραγματικά ένας θησαυρός όλες αυτές οι αναμνήσεις...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ότι και να πω είναι λίγο. Η συγκίνησή μου είναι μεγάλη. Γεράσιμε σε ευχαριστώ βαθιά μέσα από την καρδιά μου, το ίδιο και την Kambia καθώς και την D@redevil. Αλλά πιο πολύ απ' όλους την κυρία Πουπαλίδου. Αγαπητή μου κυρία Πουπαλίδου δεχτείτε έστω και νοητά να σας φιλήσω τα χέρια και να σας χαρίσω την πιο ζεστή μου αγκαλιά.
 
Makisimo ευχαριστούμε! Ευχαριστούμε και την κ. Πουπαλίδου που μοιράστηκε αυτές τις όμορφες αναμνήσεις. Προσωπικά μου άφησαν γλυκόπικρη γεύση, καθώς αποτελούν κομμάτι της ιστορίας μας και όχι του παρόντος.
 
Οddie να λες πάλι καλά που βρίσκουμε σιγά σιγά πληροφορίες και δε θα μείνουν καλά θαμμένες στην ιστορία για πάντα..! Έστω κι αν δημιουργούνται ανάμεικτα συναισθήματα απ αυτές! :xm: :xm:

Χαίρομαι πολύ που άρεσε η συνέντευξη και που στους περισσοτέρους δημιουργήθηκαν "εικόνες" από εκείνη την εποχή, από εκείνο το εργοστάσιο και τα παιχνίδια του..!

Σας ευχαριστώ όλους κι εγώ όπως και η Κα Ειρήνη που διάβασε τα μηνύματά σας και συγκινήθηκε πολύ. Σας στέλνει τη αγάπη της.. :) :thanx2:
 
makisimos είπε:
Το φοβερό που έμαθα από την κύρια Ειρήνη είναι για τα εργοστάσια. Γνωρίζαμε για δύο και ότι είχε καεί το ένα και τελικά με μεγάλη εκληξη μάθαμε για :1) Το πρωτο μικρό εργοστάσιο στους Καλογήρους. ΚΑΗΚΕ

2) Εργοστάσιο στην Γλυφάδα (οδος Κυνουριας). ΚΑΗΚΕ

3) Εργοστάσιο στην Ζάκυνθο.

4) Εργοστάσιο στην Γλυφάδα (οδοςΤενάρου ) ΚΑΗΚΕ

5) Αποθήκη στην Λυκοβρηση

6) Εργοστάσιο στην Μεταμόρφωση.

7) Εργοστάσιο στην Λένορμαν.

Πολλές συμπτώσεις ε;
detective.gif
 
Συγχαρητήρια κι από μένα για όλη την πρωτοβουλία και την προσπάθεια του Μακίσιμου! Το υλικό που συνέλεξε είναι εκπληκτικό και η αλήθεια είναι ότι κάθε τι που διάβαζα, ήταν κι ένα μίνι ταξίδι στο παρελθόν! Σα να είχα πάει πίσω και να τα ζούσα - τόσο ζωντανή ήταν η αφήγηση!

Τις πολλές ευχαριστίες μας στην Κα Ειρήνη, που μας άνοιξε την καρδιά της και μας παρέδωσε τις αναμνήσεις της - για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι! :flower:
 
Ωραία συνέντευξη με αρκετές λεπτομέρειες και φωτογραφικό υλικό για την El Greco, το ζέυγος Βακάκη και πόση ανθρωπιά τους χαρακτήριζε. Μπράβο στον makisimos και σε όσους βοήθησαν για αυτή την ευχάριστη αναδρομή στο παρελθόν! :)
 
Ένα τεράστιο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μας στην κ. Ειρήνη για τις γλυκιές αναμνήσεις της που μοιράστηκε μαζί μας, για τις πληροφορίες που μας έδωσε, μα πάνω απʼ όλα για τις υπέροχες δημιουργίες της που χάρισαν ατέλειωτες ώρες παιγνιδιού σε χιλιάδες παιδιά.

Διαβάζοντας τη συνέντευξη μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς το «μυστικό» της τεράστιας επιτυχίας που συνόδευε τα παιγνίδια της El Greco: αγάπη και μεράκι, τόσο των ιδιοκτητών της εταιρείας όσο και αυτών που δούλεψαν εκεί, όπως η κ. Ειρήνη που αισθανόταν την εταιρεία ως οικογένειά της! Τέλος, ακόμα ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Makisimo, αλλά και σε όλους όσους συνεργάστηκαν για το υπέροχο αυτό αποτέλεσμα που μας γέμισε συγκίνηση και νοσταλγία!
 
Αγαπημενη κυρια Ειρηνη, αν και διαβασα σε αποκλειστικοτητα την συνεντευξη που σας πηρε ο Μακισιμακος μας, πριν καν εκδοθει στο φορουμ μας (εχω το βυσμα! :D ) δυστυχως επεσα ξερη λογω γριπης και δεν προλαβα να γραψω αμεσως τις εντυπωσεις μου!

Συγκινηση, μεγαλη συγκινηση ενιωσα για αυτο το τοσο σημαντικο ντοκουμεντο που μας εμπιστευθηκατε...Ενα φως στο σχεδον απολυτο σκοταδι.

Σαν ταινια ξετυλιχθηκαν μπροστα μου.

Τα ταξιδια σας σε χωρες μακρινες για να βρειτε τα καταλληλοτερα υλικα, η "Μικρη Κυρια" στην τηλεοραση τοτε που σας ενεμπνεε σε καποια απο τα ρουχα σας, η ανταλλαγη πληροφοριων με σκοπο την τελειοποιηση των προτζεκτ, το μερακι, η αδιακοπη δουλεια γεματη αγαπη παρα την κουραση.

Ολα αυτα κανουν ακομα πιο πολυτιμους τους Φασουλετους μας, τις Happy Happy Sisters μας, τις Παταπουφες μας και την αγαπημενη Bibi-bo μας!

Σας ευχαριστουμε κυρια Ειρηνη!!!! :thanx2:

Ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ στο πολυαγαπημενο μου ρετροαδερφακι τον Μακισιμο και παντα να εχει τετοιες τυχες να μας φερνει το φως της γνωσης!!! :bow:
 
Πρωτότυπη συνέντευξη και μία καταγραφή της ιστορίας της El Greco. Μου άρεσαν επίσης και οι φωτογραφίες. Παταπούφα-μπομπονιέρα θα τρέλαινε πολύ κόσμο και σήμερα.
 
Συγχαρητήρια makisimos για την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη! Κυρία Πουπαλίδου ευχαριστούμε πολύ για όσα μοιραστήκατε μαζί μας και για τις σπάνιες φωτογραφίες.

Λόγω οικογενειακής φιλίας, είχα επισκεφθεί το εργοστάσιο της El Greco στην Άνω Γλυφάδα, απʼόπου έφυγα με δώρο μια τεράστια σακούλα γεμάτη παιχνίδια (κούκλα Ουά Ουά (http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?26091-El-Greco-%CA%EF%FD%EA%EB%E1-%CF%F5%DC-%CF%F5%DC), σπιρτούλια, GieGio, ζαβολάκια, τσίου-τσίου, κουκλίτσες, λούτρινα κ.α.). Από τις πιο ευτυχισμένες ημέρες της ζωής μου! Μερικά από αυτά, ευτυχώς υπάρχουν ακόμα. Είχαμε επισκεφθεί επίσης σε καλοκαιρινές διακοπές και τις εγκαταστάσεις της Ζακύνθου. Θυμάμαι δεκάδες έτοιμα ρούχα για κούκλες σε σπιτια που δούλευαν φασόν. Μεγάλη τραγωδία οι πυρκαγιές. Ευτυχώς που υπάρχουν τόσοι φίλοι της El Greco (και όχι μόνο στην Ελλάδα) που διατηρούν τη μαγεία των παιχνιδιών της ζωντανή!

Για να ευθυμήσουμε όμως λιγάκι, στηρίζω την άποψη του makisimos

ElgrecoFanatic όπως είδες ο αγαπημένος σου Σπιρτουλης έκαψε το μεγάλο εργοστάσιο.. Πια θα τον κοιτάς με άλλο μάτι ...
tinysmile_tongue_t.png
παραθέτοντας το πιο κάτω πειστήριο από την επίμαχη νύχτα:

Προβολή συνημμένου 126403

Περισσότερα πειράγματα εδώ: http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?10485-El-Greco-%D3%F0%E9%F1%F4%EF%FD%EB%E7%F2&p=505303#post505303

spirtoulis-ad.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ΝΙΟΒΗ γούρλωσαν τα μάτια μου όπως διάβασα ότι είχες πάει στο εργοστάσιο της El Greco στην Ανω Γλυφάδα...!! :animeek::animeek:

Πραγματικά ήσουν πολύ τυχερή, δεν έχουν ζήσει τέτοιες στιγμές και πολλά παιδάκια..!! :eek:

Kαi πόσο γέλασα με τα πειστήρια που βρήκες για την πυρκαγιά..! Είναι πλέον εμφανές οτι τα Σπιρτούλια την έκαναν όλη τη δουλειά...!! :bash:
 
[edit] Είναι κάτι που δεν μας απασχολεί ως Retromaniax να το λύσουμε! Ούτε και είναι ο χώρος στον οποίο θα το συζητήσουμε. Παρακαλώ τα σχόλια να αφορούν τη συνέντευξη καθεαυτή. [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολυ ωραια συνεντευξη. Μπραβο σε οσους συμμετειχαν!

Πραγματικα αποριας αξιο οι τοσες πυρκαγιες στα εργοστασια. Προβλημα στους κανονες ασφαλειας, κακες στιγμες ή δολιοφθορα αραγε?

Το σιγουρο ειναι πως η el greco εκτος του να δινει χαρα σε ολα πιτσιρικια των 80s εκανε και κατι αλλο πολυ σημαντικο. Παρηγαγε. Μια ολοκληρη αλυσιδα ανθρωπων και ειδικοτητων ζουσε απο αυτη την παραγωγη κι οχι μονο αμεσα εργαζομενοι στην εταιρεια. Για παραδειγμα προμηθευτες πρωτων υλων, τυπογραφεια που παρηγαγαν τις συσκευασιες, διαφημιστες που εφτιαχναν καταχωρησεις σε παιδικα περιοδικα (τα οποια επιβιωναν απο αυτες τις δημοσιευσεις διαφημισεων), διαφημισεις στην τηλεοραση (οι οποιες εδιναν δουλεια σε σκηνοθετες, ηχοληπτες, οπερατερ κτλ) και τελος φυσικα τα καταστηματα, απο τα ταπεινα συνοικιακα εως το Μινιον και τον Λαμπροπουλο. Σημαντικο επισης το οτι οι εργαζομενοι αγαπουσαν την εταιρεια, το οποιο σημαινε προφανως οτι η εταιρεια φεροταν με σεβασμο πρωτη και κερδιζε αυτη την αγαπη.

Το φορουμ και το θεμα ειναι ρετρο αυστηρα. Τις υπολοιπες σκεψεις/συγκρισεις/αναγωγες ας τις κανει ο καθενας μονος του.
 
Πίσω
Μπλουζα