Απολύμανση βιντεοπαιχνιδών

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας johnny19818
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

johnny19818

Retromaniax Thread Excavator!
Αντιδράσεις
2.210
Αν και παλιότερα δε με ένοιαζε τόσο, τώρα τελευταία με έχει πιάσει μια μανία να απολυμαίνω τα βιντεοπαιχνίδια που έρχονται από το εξωτερικό. Λίγο ότι ορισμένοι (ας το πω κομψά) έχουν μαλώσει με την καθαριότητα, λίγο οι ασθένειες που ακούγονται κάθε τόσο είπα να λάβω τα μέτρα μου. Μη φανταστείτε ότι τα βάζω και στον κλίβανο. Ένα pad ντεμακιγιάζ (χορηγεία της συζύγου) εμποτισμένο με καθαρό οινόπνευμα και πέρασμα το κουτί, το κασσετάκι (ποτέ σε cd), μία μία τις σελίδες του γυαλιστερού manual και αυτό ήταν. Με τα manual του Master System όμως θα έχω πρόβλημα διότι είναι από χαρτί, όχι γυαλιστερό, και αν τα καθαρίσω με οινόπνευμα θα ποτίσουν και θα γίνουν χάλια. Σκέφτηκα μια λύση να τα πάρω λίγο με πιστολάκι μαλλιών ή να τα χώσω στο φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία. Το 2ο το φοβάμαι για 2 λόγους. Πρώτον μπορεί να γίνουν φλαμπέ και κάρβουνο και δεύτερον στο φούρνο μετά θα βάλω φαγητό να ψήσω?

Καμία ιδέα;

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Να απολυμανεις τα manuals??

Για να ψοφησουν τα πιθανα μικροβια, θα πρεπει να καει και το χαρτι.

Με το σεσουαρ μαλλον θα τα πολλαπλασιασεις :)

Εγώ απλά θα έπλενα τα χέρια μου μετά από το διάβασμα του manual και θα ήμουν OK. Πόσες φορές θα το ξεφυλλίσεις πια? :P

Johnny σε θεωρω λιγο υπερβολικο :P

Εγω αμα δω οτι κατι ειναι πολυ βρωμικο , το καθαριζω με λιγο οινοπνευμα και χαρτι κουζινας και thats all... :P

Χα χα, νόμιζα πως μόνο εγώ είμαι μανιακός με την καθαριότητα της συλλογής μου. Να που υπάρχουν και άλλοι παρανοϊκοί :P

Αν το cartridge είναι μέσα στην βρωμιά, πρέπει οπωσδήποτε να κάνει μπάνιο με καθαρό οινόπνευμα.

Την τελευταία φορά που αγόρασα μεταχειρισμένη κονσόλα, παραλίγο να την στείλω πίσω γιατί ήταν απίστευτα βρώμικη! τόσο βρώμικη που αναρωτιόμουν για την υγιεινή του προηγούμενου κατόχου...

theoritikos είπε:
Χα χα, νόμιζα πως μόνο εγώ είμαι μανιακός με την καθαριότητα της συλλογής μου. Να που υπάρχουν και άλλοι παρανοϊκοί :P
:thumb: :thumb:

Εντάξει για τα βρώμικα αντικείμενα που κάνουν μπαμ αλλά εδώ μιλάω ότι ο κάτοχος μπορεί να είχε μια μεταδοτική ασθένεια (που να ξέρω γω) ή να είχε κατοικίδιο που έκανε διάφορα.

Ajax87 είπε:
Johnny σε θεωρω λιγο υπερβολικο :P
Έλα υπερβολές.

Κι εδώ είμαι εγώ με την καινούργια μου κονσόλα :P .

kat2.jpg

johnny το θεμα δεν ειναι τοσο απλο,γιατι για να κολλησεις μια μεταδοτικη ασθενεια θα πρεπει η αιτια που το προκαλει να μπορει να ζησει εκτος του οργανισμου και σε εχθρικες συνθηκες γι'αυτην ,να ειναι σε ποσοτητα που να μπορει να προκαλεσει προβλημα,να βρει καταλληλο υποστρωμα στον οργανισμο κλπ .Για να μην κανουμε λοιπον μαθημα ιατρικης ο πιο απλος και ασφαλης τροπος να απολυμανεις χαρτι ειναι οι υπεριωδεις ακτινες (UV).Kαι επειδη ειναι λιγο δυσκολο να εχεις τετοια λυχνια ο καλυτερος τροπος ειναι να τα αφησεις για αρκετες ωρες στον ηλιο...ποσο αποτελεσματικη ειναι η μεθοδος?δες μια τετοια εφαρμογη εδω

Επισης μην ξεχνας οτι τα χαρτονομισματα που πιανουμε καθημερινα ολοι μας σιγουρα εχουν πολυ περισσοτερους μικροοργανισμους απο τα manuals που αναφερεις...

johnny19818 είπε:
Αν και παλιότερα δε με ένοιαζε τόσο, τώρα τελευταία με έχει πιάσει μια μανία να απολυμαίνω τα βιντεοπαιχνίδια που έρχονται από το εξωτερικό. Λίγο ότι ορισμένοι (ας το πω κομψά) έχουν μαλώσει με την καθαριότητα, λίγο οι ασθένειες που ακούγονται κάθε τόσο είπα να λάβω τα μέτρα μου. Μη φανταστείτε ότι τα βάζω και στον κλίβανο. Ένα pad ντεμακιγιάζ (χορηγεία της συζύγου) εμποτισμένο με καθαρό οινόπνευμα και πέρασμα το κουτί, το κασσετάκι (ποτέ σε cd), μία μία τις σελίδες του γυαλιστερού manual και αυτό ήταν. Με τα manual του Master System όμως θα έχω πρόβλημα διότι είναι από χαρτί, όχι γυαλιστερό, και αν τα καθαρίσω με οινόπνευμα θα ποτίσουν και θα γίνουν χάλια. Σκέφτηκα μια λύση να τα πάρω λίγο με πιστολάκι μαλλιών ή να τα χώσω στο φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία. Το 2ο το φοβάμαι για 2 λόγους. Πρώτον μπορεί να γίνουν φλαμπέ και κάρβουνο και δεύτερον στο φούρνο μετά θα βάλω φαγητό να ψήσω?
Καμία ιδέα;
Συμφωνώ με ορισμένους ότι είναι υπερβολή. Ο μόνος καθαριζμός που έχω κάνει είναι σε συστήματα που ήταν μες στη μπίχλα, ιδίως πληκτρολόγια. Μια φόρά όμως τα έκανα και τέλος. Δε χρειάζεται άλλο.

Εκτός του ότι κινδυνεύεις να ξεθωριάσουν, μπορεί τελικά να τα καταστρέψεις. Δεν κινδυνεύεις να πάθεις κάτι από τα μικρόβια κλπ κλπ. Οταν η Καθαριότητα του Δήμου σου κάνει απεργία, κινδυνεύεις πολύ περισσότερο.

Γνώμη μου είναι να τα αφήσεις όπως είναι. Εκτός δηλαδή από τα πλαστικά μέρη που μπορούν να πλυθούν, τα υπόλοιπα άστα ως έχουν.

Βάλτα στον φούρνο μικροκυμάτων, ή στείλτα στον Δημόκριτο να τα απολυμάνουν με ακτινοβολία γάμα! :P

Jhonny οντως φιλε εισαι καπως υπερβολικος μαυτα που λες.Καθαρισε τα πλαστικα μερη απο της κασσετες η της κονσολες αν εχουν μπιχλα και δεν χρειαζεται να κανεις τιποτα αλλο μια χαρα τσιλικα θα ειναι ολα.Αν ηταν να καθομασταν να απολυμανουμε και τα manual ζητω που καηκαμε.

Αν ήταν να κολλάγαμε κάτι με αυτά που έχουμε, τόσα χρόνια θα έπρεπε να έχουμε πεθάνει οι περισσότεροι. Εντάξει δεν λέω, ενά καλό καθάρισμα καλό είναι. Όχι όμως υπερβολές. Τα βασικά είναι δύο. Ένα να ανοίξεις την κονσόλα και να φυσήξεις από απόσταση και σε ανοιχτό χώρο με blower να φύγει η σκόνη. Τώρα αν έχουν πέσει περίεργα υγρά, τότε καθαρίζεις το board με καθαρό οινόπνευμα. Τέλος για τα πλαστικά μέρη για να καθαρίσουν, υπάρχουν αφροί καθαρισμού πλαστικών σε μαγαζιά με ηλεκτρονικό εξοπλισμό που κάνουν θαύματα. Προσοχή δεν βγάζουν την πιθανή κιτρινίλα από το πλαστικό. Απλά καθαρίζουν την βρωμιά.

Eγώ σιχαίνομαι να ακουμπήσω μόνο μηχανηματα της Nintendo...

Εγω κανω το εξης. Οποιαδηποτε κονσολα μεταχειρισμενη αγοραζω την ανοιγω και την καθαριζω απο μεσα και εξω. Για τα πλαστικα συνηθως τα πλενω με ζεστο νερο, απορυπαντικο και σφουγγαρι. Τα δινω τετοια φροντιδα που στο τελος δειχνουν σαν καινουργια. Αλλα αυτο δεν συμβαινει μονο με κονσολες αλλα και με χειριστηρια και καλωδια.

johnny19818 είπε:
Με τα manual του Master System όμως θα έχω πρόβλημα διότι είναι από χαρτί, όχι γυαλιστερό, και αν τα καθαρίσω με οινόπνευμα θα ποτίσουν και θα γίνουν χάλια. Σκέφτηκα μια λύση να τα πάρω λίγο με πιστολάκι μαλλιών ή να τα χώσω στο φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία. Το 2ο το φοβάμαι για 2 λόγους. Πρώτον μπορεί να γίνουν φλαμπέ και κάρβουνο και δεύτερον στο φούρνο μετά θα βάλω φαγητό να ψήσω?
Καμία ιδέα;
Καλα θυμομουν.... :D .... ειχα απαντησει εδω ....κι εδω . ;)

Συμφωνω παντως με τον Γρηγορη....

angel_grig είπε:
....ο πιο απλος και ασφαλης τροπος να απολυμανεις χαρτι ειναι οι υπεριωδεις ακτινες (UV).Kαι επειδη ειναι λιγο δυσκολο να εχεις τετοια λυχνια ο καλυτερος τροπος ειναι να τα αφησεις για αρκετες ωρες στον ηλιο...Επισης μην ξεχνας οτι τα χαρτονομισματα που πιανουμε καθημερινα ολοι μας σιγουρα εχουν πολυ περισσοτερους μικροοργανισμους απο τα manuals που αναφερεις...

Καθως επισης και με τον Τασο....

Imgema είπε:
Εγώ απλά θα έπλενα τα χέρια μου μετά από το διάβασμα του manual και θα ήμουν OK. Πόσες φορές θα το ξεφυλλίσεις πια? :P

Και για ακομα καλυτερα αποτελεσματα,πριν το πλυσιμο με νερο και σαπουνι, θα τα περναγα και μια με οινοπνευμα. ;)

Πιστεύω ότι για τα manuals λίγο να αεριστούν και να τα δει λίγο ο ήλιος είναι ΟΚ, άντε αν έχουν κάποια χαρακτηριστική βρωμια στο εξώφυλλο να το καθαρίσεις απαλά με ένα πολύ ελαφρά νωπό σφουγγαράκι.

Για τα μηχανήματα καλό καθάρισμα τα πλαστικά και όπου φάινεται μπίχλα και ειδικά σε χειριστήρια κτλ όπου εκεί θα έχει και τα περισσότερα λόγω ότι τα πιάνουμε συνέχεια και πιστεύω είμαστε ΟΚ.

Απαραίτητο όμως θεωρώ πλύσιμο με σαπούνι τα χέρια μας μετά την ενασχόληση μας οτιδήποτε ρετρό manual ή μηχάνημα.

Εγώ πάντως έχει τύχει να καθαρίσω και με αζαξ και με οινόπνευμα αρκετές φορές κάποια πλαστικά μηχανημάτων, ακόμα και το σκληρό χαρτί κάποιων manuals ή το χάρτινο κουτί του μηχανήματος με νωπό σφουγγαράκι, ανάλογα με την περίπτωση πράτεις.

Ok παιδιά κατάλαβα! Επομένως και αυτό που κάνω είναι υπέρ αρκετό. Γενικά δεν έχω παράπονο, τα περισσότερα που έχω αγοράσει είναι εμφανισιακά σε πολύ καλή κατάσταση. Σε κάποια βέβαια, η μπίχλα αποκαλύπτεται όταν τα περάσω ένα χέρι με το οινόπνευμα.

@stayros Όταν έγραφα το θέμα θυμήθηκα τις...απαντήσεις που ανέφερες στο άλλο μου θέμα.

Imgema είπε:
Εξαρτάται αυτό που λες. Αν είναι να σαλιώνει το ακροδάχτυλο πριν αλλάξει σελίδα, τότε όχι μονο πλύσιμο χεριών αλλά μαλλον θα χρειάζεται και μικροβιολογικές εξετάσεις κάθε βδομάδα. :D

Αλλιώς προβλέπω Umbrella Corporation ;) :D

Rygar είπε:
Εξαρτάται αυτό που λες. Αν είναι να σαλιώνει το ακροδάχτυλο πριν αλλάξει σελίδα, τότε όχι μονο πλύσιμο χεριών αλλά μαλλον θα χρειάζεται και μικροβιολογικές εξετάσεις κάθε βδομάδα. :D Αλλιώς προβλέπω Umbrella Corporation ;) :D
Johnyyyyyy... πες μου ότι δεν το κάνεις αυτό! Please!

Πίσω
Μπλουζα