Απορία με κόμικ που δημοσίευσε η εφημερίδα Απογευματινή

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας paulochelao24
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

paulochelao24

Retro Member
Αντιδράσεις
4.895
Έχω μια απορία με ένα κόμικ που δημοσίευσε σε συνέχειες γύρω στο 1986 η εφημερίδα Απογευματινή. Λεγόταν "Νύχτα Τρόμου" (τον θυμάμαι ολοκάθαρα τον τίτλο) αλλά δεν μου έρχονται περισσότερα στο μυαλό (υπόθεση, χαρακτήρες, σχεδιαστής, χώρα προέλευσης κτλ). Η εφημερίδα το δημοσίευσε έγχρωμο αλλά ούτε που θυμάμαι σε πόσες συνέχειες, μάλιστα εκείνη την περίοδο είχε βγει και μια ταινία θρίλερ με τον ίδιο ακριβώς τίτλο. Γνωρίζετε κάτι για αυτό το κόμικ;

Έχω μια απορία με ένα κόμικ που δημοσίευσε σε συνέχειες γύρω στο 1986 η εφημερίδα Απογευματινή. Λεγόταν "Νύχτα Τρόμου" (τον θυμάμαι ολοκάθαρα τον τίτλο) αλλά δεν μου έρχονται περισσότερα στο μυαλό (υπόθεση, χαρακτήρες, σχεδιαστής, χώρα προέλευσης κτλ). Η εφημερίδα το δημοσίευσε έγχρωμο αλλά ούτε που θυμάμαι σε πόσες συνέχειες, μάλιστα εκείνη την περίοδο είχε βγει και μια ταινία θρίλερ με τον ίδιο ακριβώς τίτλο. Γνωρίζετε κάτι για αυτό το κόμικ;
Δεν το γνωρίζω καθόλου αυτό, αλλά θα τολμήσω να κάνω μια μαντεψιά. Μήπως δημοσίευε αποσπάσματα από τα Κλασσικά εικονογραφημένα με τίτλο Νύχτες τρόμου; Επισυνάπτω σχετική φωτο από παλιό τεύχος που εντόπισα στο vendora, ωστόσο η σχετική ανάρτηση δεν παρέχει άλλες φωτο και πληροφορίες. Απλά, δες αν οπτικά σου θυμίζει κάτι…IMG_5689.jpeg

Δεν το γνωρίζω καθόλου αυτό, αλλά θα τολμήσω να κάνω μια μαντεψιά. Μήπως δημοσίευε αποσπάσματα από τα Κλασσικά εικονογραφημένα με τίτλο Νύχτες τρόμου; Επισυνάπτω σχετική φωτο από παλιό τεύχος που εντόπισα στο vendora, ωστόσο η σχετική ανάρτηση δεν παρέχει άλλες φωτο και πληροφορίες. Απλά, δες αν οπτικά σου θυμίζει κάτι…Προβολή συνημμένου 277349
Νομίζω πως δεν είναι αυτό , εκείνο ήταν σε σύγχρονη εποχή απ' όσο θυμάμαι λίγο

Πριν δύο περίπου εβδομάδες βρήκα διαδικτυακά 5 παλιά φύλλα της Απογευματινής,όλα απ' το 1984, δηλαδή το πρώτο απ' τα 5 φύλλα είναι Ιουνίου 1984 και το τελευταίο φτάνει αρχές Νοεμβρίου του ίδιου έτους. Το ένα από αυτά είχε μια συνέχεια της Νύχτας Τρόμου που έψαχνα παραπάνω. Σας το παραθέτω (λίγο χάλια η ποιότητα της φωτογραφίας λόγω κάμερας κινητού):

IMG_20241207_002541.jpg

Μετά από μια πρόχειρη έρευνα βρήκα τα εξής:
Η "Νύχτα Τρόμου" ξεκίνησε το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 1984 και ολοκληρώθηκε σε 46 συνέχειες το Σάββατο 24 Νοεμβρίου και έχει την εξής περίληψη:
"Την ώρα που ο πλανήτης Γη περνά τη διαστημική εποχή του, ένας τρομακτικός κίνδυνος κινδυνεύει να τον αφανίσει και να διαταράξει την αρμονία του σύμπαντος. Όντα από άλλους κόσμους παρακολουθούν με αγωνία την εξέλιξη..."

Για το "Νησί Φάντασμα" θα ψάξω αύριο ;)

Πλέον θεωρείται ρετρό εδώ και χρόνια αυτό το σημείο σε μια εφημερίδα, αφού σπάνια συναντάς σε ένα σημερινό φύλλο σελίδα με κόμικς,κόμικ στριπς, διηγήματα σε συνέχειες και σταυρόλεξο. Είναι τόσο μικρές σε μέγεθος πλέον που τα πάντα είναι περιορισμένα.

Για το "Νησί Φάντασμα" θα ψάξω αύριο
Το "Νησί Φάντασμα" ξεκίνησε το Σάββατο 28 Ιουλίου 1984 και ολοκληρώθηκε σε 53 συνέχειες την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου. Η 1η συνέχεια έχει την εξής περίληψη:
"Αγνοώντας ότι το ταξίδι αυτό θα σημαδέψει για πάντα της ζωή τους, ο Έκο και η Ελίζα φτάνουν μια μέρα στο εξωτικό νησί Φλαμίγκο. Εκεί τους υποδέχεται ο Αιμίλ που ζει μόνιμα στην Καραϊβική."

• Love
Reactions: RIO
Πίσω
Μπλουζα