Απορίες πέρι σκληρών δίσκων

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας iliekater
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

iliekater

RetroMasteR
Αντιδράσεις
225
Μπορείτε να με βοηθήσετε με μερικές αποροίες μου σχετικά με τους σκληρούς δίσκους ; Τι γνώμη έχετε για τους SSD σκληρούς δίσκους ; Αξίζει η αγορά τους ; Διάβασα πως , παρά την μεγάλη ταχύτητα ανάγνωσης , τα ψίλο βρίσκουν σκούρα όταν γράφουν μικρά αρχεία .

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
μήπως εννοείς IDE σε SATA 2?

Μαλλον εννοει καρτες που κουμπωνουν σε PCIe και παρεχουν IDE controllers. Οχι ανταπτορες IDE -> SATA

Νομιζω οτι υπαρχουν τετοιες καρτες

Δεν κερδιζει κατι σε σχέση με εναν PCI IDE controller...

Το θέμα είναι πως δεν έχω καμία PCI ελεύθερη .

1) Ναι υπαρχουν. Δεν ξερω κατα ποσο ειναι πραγματικα συμβατοι ωστοστο..

2) Ειναι τεχνολογια υπο αναπτυξη. Καιγοντε πολυ ευκολα. Αξιζουν μονο αν πραγματικα χρειαζεσαι την ταχυτητα τους, πχ για επεξεργασια εικονας/ηχου, αλλα και παλι δεν μπορεις να τους εμπιστευεσε οπως εναν sata 2, λογω του κακιστου χρονου ζωης τους. Με λιγη καλη τυχη, σε κανα δυο χρονια θα δουμε αρκετα σταθερους SSD σκληρους. Δεν θα ελεγα πως ειναι τοσο καλη αγορα προς το παρων..

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας !

Avoid.

Και στο τελευταίο μου σταθερό, είχα για boot SSD. Αλλά με συνοπτικές διαδικασίες βγήκε και μπήκε μηχανικός δίσκος.

Μου έστειλαν το πρώτο και ήταν refurbished, εμφανώς μεταχειρισμένο. Το πήγα πίσω στο Πλαίσιο και μου έδωσαν άλλο, τον ανοίγω επί τόπου και αυτός μτχ. Στο τρίτο κομμάτι τους ζήτησα πιστωτικό, πήρα έναν απλό μηχανικό 7200 rpm και τέλος.

Σε σύστημα που έκανε κοντά στο τριχίλιαρο οι τύποι μου έδωσαν μεταχειρισμένους δίσκους. Πόσοι πια από αυτούς έχουν επιστραφεί και από πόσους.

Σε ένα φορητό είχα SSD μέχρι πριν από λίγο, όπου πουλήθηκε μαζί με το φορητό. Αυτός μου είχε αφήσει άριστες εντυπώσεις, αλλά δεν τον είχα πολύ καιρό για να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα. Από ταχύτητα πάντως πέταγε.

Εϊχες παρατηρήσει προβλήματα στην εγγραφή ; Διότι απ'ότι κατάλαβα το σύστημα κολάει καμιά φορά αν γράφεις πολλά μικρά αρχεία . Επίσης με τον καιρό όλο και περισσότερο μέρος της μνήμης νεκρώνει .

Να πω την αλήθεια κάτι τέτοιο δεν είχα δει. Ούτε και το διάστημα μερικών μηνών ήταν δυνατό να χαλάσει ένα δίσκο που δεν δούλευε 24 ώρες το 24ωρο.

Το δίσκο τον είχα στο φορητό που χρησιμοποιούσα λιγότερο (άντε κανά 5ωρο τη βδομάδα) οπότε με τόσες ώρες δεν φαίνεται τίποτε.

Για 24/7 πάντως ούτε που θα το σκεφτόμουν.

Μη σας πιάνει υστερία, όπως κάτι threads στο ins0mnia που ο άλλος ζητάει υπολογιστή με 500 ευρώ και του προτείνουν σύνθεση με SSD 200 ευρώ και κουτί από χαρτόκουτο παπουτσιών.

πως καταφερνετε και γεμιζετε όλες τις PCI?

παντα το είχα απορία

iliekater είπε:
Εϊχες παρατηρήσει προβλήματα στην εγγραφή ; Διότι απ'ότι κατάλαβα το σύστημα κολάει καμιά φορά αν γράφεις πολλά μικρά αρχεία . Επίσης με τον καιρό όλο και περισσότερο μέρος της μνήμης νεκρώνει .
Απ ότι ξερω τα windows XP εχουν καποια μικροπροβληματα οπως αυτο που περιγραφεις οτι καμια φορα κολλαει. Επειδη δεν εχουν βελτιστοποιηθει για SSD. Με τα vista/7 νομιζω δεν υπαρχει προβλημα αλλα δεν ξερω στα σιγουρα.

Για το οτι χανεις σταδιακα καποιο ωφελιμο μερος ισχυει και δεν μπορεις να κανεις κατι γι αυτο.

Kι εγώ που νόμιζα οτι οι solid state θα ειχαν μεγαλυτερη διάρκεια ζωής και θα ήταν πιο σταθεροι και ασφαλής, αφου δεν υπάρχουν μηχανικά μερη....

Τελικα ειναι καλοί μονο για μικρούς φορητους και notebooks, επειδή λόγω ελειψης μηχανικών μερών, αντέχουν στους κραδασμούς.

Έχουν πολύ χαμηλή κατανάλωση, όπως και εξαιρετική θερμική συμπεριφορά.

Αλλά μέχρι εκεί, για win Xp καλά - καλά ούτε οι απλές SATA συσκευές δεν έχουν γίνει για αυτά, οι SSD θα ήταν;

Ξεκολλάτε με τα XP, αφήστε τα για κανένα αρχαίο laptop ή netbook. Τέλειωσαν.

+1 Ένα σύστημα είναι τόσο αδύνατο όσο ο πιο αδύναμος του κρίκος......

Πάντως αν πας σε ssd μόνο Intel θα ψήφιζα.

nikdev είπε:
+1 Ένα σύστημα είναι τόσο αδύνατο όσο ο πιο αδύναμος του κρίκος......Πάντως αν πας σε ssd μόνο Intel θα ψήφιζα.
Συμφωνώ.

Ένα σύστημα πρέπει να κρίνεται για το σκοπό που αγοράζεται.

Να βράσω τον SSD, όμως, αν κάποιος αγοράζει υπολογιστή για games και βάζει μια 5750 αντί μιας 5870 για να βάλει SSD. Προτιμώ δίσκο 5400 στροφών και crosfire 5970.

Τώρα από την άλλη έχω δει και συστήματα με διπλές κάρτες γραφικών να σερφάρουν αποκλειστικά και μόνο.................. :P :P

Πως σας φαίνεται η ιδέα ενός Intel SSD 80 Gb σ' ένα macbook pro 13; Η χρήση του προορίζεται καθαρά για DJing με το Traktor (δηλαδή άπειρα μικρά αρχεία!).

Από intel αυτός εδώ είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά! Ο δίσκος συνδέεται κανονικά σε SATA υποδοχή, γιατί αναφέρεστε σε PCI κάρτες; Και ναι, ΑΞΙΖΕΙ με το παραπάνω τα λεφτά του... Ξεπερνάει σε επιδόσεις (μετρημένα στο γραφείο) ακόμη και τους raptor σε raid mode..

Ναι. Σε αυτόν αναφέρομαι. 3 πήρα και οι 3 ανακατασκευασμένοι.

200 ευρώ για 80 giga. Μπορεί ναι μπορεί και όχι, ΑΡΚΕΙ να σου δίνουν καινούργιο και όχι ανακατασκευαμένο.

Το τρίτο κομμάτι (στο οποίο και τα πήρα, με τα λ7 μου δεν παίζει κανείς) κάποιος το είχε μαρκάρει από κάτω με μαρκαδόρο. Είχε και τη λέξη "boot" γραμμένη πάνω του.

Τσου. Μακριά. Μηχανικός ακόμα σε προοπτική τριετίας. Μετά τα ξανασυζητάμε.

Εγω παντως ακομα δεν εχω ξεγραψει τους ραπτορες. Ετοιμαζεται και νεα γενια τωρα με περισσοτερη cache και με κομματια 450 και 600GB. Αμα δεν ειναι πολυ ακριβοι εχεις σιγουρες επιδοσεις και ξερεις οτι δεν εχεις τα προβληματα των SSD. Για boot δισκο παντα.

Πίσω
Μπλουζα