Απορίες σχετικά με τον επεξεργαστή

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας iliekater
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

iliekater

RetroMasteR
Αντιδράσεις
225
Θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις σχετικά με τον επεξεργαστή ενός υπολογιστή και σας παρακαλώ μην γελάσετε , καθώς είμαι πολύ άσχετος στη σύγχρονη τεχνολογία !

1) Αληθεύει πως αν θες να τρέξεις και παιχνίδια στον υπολογιστή σου είναι βολικότερο να έχεις να έχεις επεξεργαστή στα 32 bits ;

2) Και για να καταλάβω , ο κάθε επεξεργαστής κυκλοφορεί τόσο σε 32 bits όσο και σε 64 bits ; Ή μήπως είναι τα Windows που αλλάζουν από 32 σε 64 bits ;

Έτσι για την ιστορία , ενδιαφέρομαι για έναν I7-980X EXTREME EDITION .

αν και δεν είμαι ειδικός,απ'ότι ξέρω bit αλλάζει το λειτουργικό σύστημα,όχι ο επεξεργαστής.

στο θέμα των παιχνιδιών,μερικές ασυμβατότητες με τα παιχνίδια υπήρχαν έως και τα windows xp αν αποφάσιζες να βάλεις τα 64μπιτα,νομίζω ότι τώρα πλέον όμως με τα windows 7 είτε βάλεις τα 32μπιτα είτε τα 64μπιτα δεν υπάρχουν τέτοια προβλήματα.

Καλησπέρα,

1) Ένα σύγχρονο μηχάνημα με Windows 7 64Bit, πλαισιωμένο από τελευταίας γενιάς hardware δεν θα έχει κανένα πρόβλημα με τα σύγχρονα παιχνίδια.

2) Οι επεξεργαστές έχουν διτή υπόσταση και το λειτουργικό είναι αυτό που αξιοποιεί την εκάστοτε εκδοχή τους. Δηλαδή απλά αν βάλεις 32bit λειτουργικό θα εκμεταλλευτείς την 32bit Πλευρά του επεξεργαστή. Οι σύγχρονοι επεξεργαστές είναι όλοι τους 32/64bit.

3)Εφόσον πας για 6πύρηνο σύστημα φαντάζομαι με τουλάχιστο 6GB μνήμης θα πας σε Windows 7 64Bit για πλήρη εκμευτάλλευση των πόρων (ιδίως της μνήμης)!

ΥΓ.Οι απαντήσεις μου είναι με γνώμονα ότι πας για ότι καλύτερο υπάρχει στην αγορά (6πύρηνος) άρα θα τρέχεις σύγχρονο Software. Συνεπώς λύσεις του στυλ XP κλπ δεν ευσταθουν.

Για ότι άλλο χρειαστείς εδώ είμαστε......

Σίγουρα στον έναν σκληρό θα έχω Windows 7 (και απ'ότι έχω ακούσει και εγώ , με 64 bits για μέγιστη απόδοση) . Αν όμως θελήσω να τρέξω και παλιότερα παιχνίδια θα έχω προβλήματα ; Μήπως αν τα τρέχω από άλλον σκληρό δίσκο με Win XP Professional ; (Αναφέρομαι πάντα με τον παραπάνω επεξεργαστή)

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
99% θα παίξουν με XP mode ή compatibility mode. Μέσα από Windows 7

αλλιώς φτιάχνεις ένα retro pc , με dos η windows 95 και παίζεις τα παλιά παιχνιδάκια! :)

iliekater είπε:
Θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις σχετικά με τον επεξεργαστή ενός υπολογιστή και σας παρακαλώ μην γελάσετε , καθώς είμαι πολύ άσχετος στη σύγχρονη τεχνολογία !1) Αληθεύει πως αν θες να τρέξεις και παιχνίδια στον υπολογιστή σου είναι βολικότερο να έχεις να έχεις επεξεργαστή στα 32 bits ;

2) Και για να καταλάβω , ο κάθε επεξεργαστής κυκλοφορεί τόσο σε 32 bits όσο και σε 64 bits ; Ή μήπως είναι τα Windows που αλλάζουν από 32 σε 64 bits ;

Έτσι για την ιστορία , ενδιαφέρομαι για έναν I7-980X EXTREME EDITION .
Φιλικά και χωρίς παρεξήγηση, επιβεβαιώνεσαι.

Μη πετάς τα λ7 σου επειδή κάποιος πανάσχετος πωληταράς κατάλαβε ότι δεν είσαι φανατικός hardwareάς και πάει να βγάλει το μηνιάτικο από σένα. Ειδικά στα παιχνίδια, πάρε έναν τετραπύρηνο και πολύ καλύτερη κάρτα γραφικών ή ακόμα και δύο.

Δεν θέλω να ακουστώ προσβλητικός, αλλά σκοπεύεις να δώσεις 1000 ευρώ μόνο για επεξεργαστή και δεν ξέρεις καν την σημασία των 32/64 bit; Just don't, χαμένα θα πάνε τα λεφτά...

Πάρε μια καλή κάρτα γραφικών και έναν επεξεργαστή των 200-250 ευρώ το πολύ. Τα ίδια αποτελέσματα θα έχεις στα παιχνίδια. Και θα σου μείνουν και κάμποσα ρέστα από το χιλιάρικο...

Ναι είναι και αυτό το ενδεχώμενο , ένας 4-πύρινος επεξεργαστής . Το κύριο ερώτημα όμως είναι αν τα WinXP 32 bits θα είναι καλοί φίλοι με ένα σύγχρονο 6-πύρινο (ή 4-πύρινο) επεξεργαστή ή θα είναι μόνιμα στα μαχαίρια ;

γιατί να έχεις XP με directX9 , και δεν βάζεις 7αρια που έχουν directX11 ;

Για "παν ενδεχώμενο" . Εννοείται πως τα Win7 θα είναι η ναυαρχίδα .

Άσε τα XP να πεθάνουν με την ησυχία τους.

Μη μπλέκεις νέες τεχνολογίες με λειτουργικά 7ετίας.

Πάρε win 7 64bit και καθάρισες.

Με ένα τετραπύρηνο Phenom 965 (168 ευρώ) και μια 5870 θα κάνεις παπάδες. Ρίχτου άφοβα και 8 giga ram και ξεμπέρδεψες για πολύυυυυυυυυυυυυυυυ καιρό.

Ναι , και εγώ πλέον προς 4-πήρινο προσανατολίζομαι . Πάντως , για να καταλάβω , τα WinXP θα τα καταφέρουν σε επεξεργαστές , μητρικές κτλ , νέας γενιάς ή δεν θα εγκαθίστονται καν ;

Εγκαθίστανται μια χαρά, αλλά τι να τα κάνεις; Οι νέες κάρτες γραφικών και οι νέοι επεξεργαστές θα λειτουργούν μεν άψογα, αλλά πολλά από τα χαρακτηριστικά τους θα είναι μη αξιοποιήσιμα.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος πια.

Συμφωνώ , απλά μην χρειαστεί ποτέ κάποιο πρόγραμμα από τα παλιά .

Γινεται να τα βαλεις και τα δυο λειτουργικα? Να ειναι δηλαδη το PC dual boot, στην αρχη να διαλεγεις ποιο να φορτωσει. Ετσι, αναλογα την δουλεια που θες να κανεις, θα βαζεις η το ενα ή το άλλο. Για πολύ καιρό ειχα κανει αυτη την πατεντα με Win98 μαζί με ΧΡ αλλά τωρα πια τα 98 δεν φορτωνουν λογο των τεραστιων, εκτος προδιαγραφών σκληρων δίσκων (το προβλημα με την RAM το ειχα ξεπερασει).

Μια χαρά γίνεται, αλλά καλό θα ήταν για παλιότερα παιχνίδια - προγράμματα να έχεις κρατήσει το παλιό σου μηχάνημα για τέτοια δουλειά.

Γενικά τα dual boot, προσωπικά πάντα, τα αποφεύγω.

Εγώ πάντως είμαι με Phenom 2 955, 4GB DDR2 1066MHz και ATI 5850 και σχεδόν όλα τα παιχνίδια παίζουν άψογα σε 1920x1080. Το πολύ πολύ βάζω άλλη μία 5850 μελλοντικά όταν έχουν πέσει οι τιμές. Τώρα εσένα αν σου περισσεύουν τα χρήματα και θες ότι καλύτερο υπάρχει πάω πάσο.

Windows XP σε τέτοιο μηχάνημα πάντως με τίποτα.

pooky(1) είπε:
Μια χαρά γίνεται, αλλά καλό θα ήταν για παλιότερα παιχνίδια - προγράμματα να έχεις κρατήσει το παλιό σου μηχάνημα για τέτοια δουλειά.
Γενικά τα dual boot, προσωπικά πάντα, τα αποφεύγω.
Φαντάζομαι οτι μιλάς για 2 εκδώσεις windows...

Saulot είπε:
Φαντάζομαι οτι μιλάς για 2 εκδώσεις windows...
ΑΚΡΙΒΩΣ!!!!

Έχω δει τύπους να θέλουν να κάνουν και tripple boot Xp - Vista - 7. Ο μέγιστος μαζοχισμός. Ή να με φωνάζουν να τους στήσω dual boot 7 32 και 64 bit edition. Καλά καθείς όπως βολεύεται. Εδώ άλλοι λένε να μην πληρώνονται για να βοηθήσουν τον πρωθυπουργό, εδώ θα κολλήσουμε;

Άλλο ένα dual boot με Linux και 7 για παράδειγμα. Καμία σχέση.

Πίσω
Μπλουζα