Αποσυρση παλαιων Βιντεοπαιγνιων

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.883
Αντιδράσεις
3.864
Τι νομιζετε μονο τα αυτοκινητα και τα aircondition κανουν αποσυρση.

.

.

.

Τωρα για οποιον εχει μουφες παιχνιδια με μηδενικη συναισθηματικη αξια (π.χ PS2 )ειναι καλο.

Τωρα το πολυκαταστημα τι θα τα κανει τα μτχ ,μηπως τα προωθησει σε αλλες αγορες ,π.χ Αιθιοπια.

Και αν οχι γιατι το κανει,μιλαμε για καλο ποσοστο εκπτωσης.

Εσεις θα τα δινατε τα δικα σας ,ναι η τσου. :xm:

Με έκπτωση έως και 50%


Από την πλευρά της, η ελληνική αλυσίδα Ρublic επιστρατεύει τη μέθοδο της απόσυρσης παλαιών βιντεοπαιχνιδιών, προκειμένου να προσελκύσει περισσότερους πελάτες. Από τις 2 Ιουλίου οι πελάτες της αλυσίδας πολυμέσων έχουν τη δυνατότητα να φέρουν στα καταστήματα τα παλιά ηλεκτρονικά τους παιχνίδια και να τα ανταλλάξουν με άλλα, μεταχειρισμένα ή καινούργια, κερδίζοντας έκπτωση έως και 50%. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι πωλήσεις μεταχειρισμένων ηλεκτρονικών παιχνιδιών στην Αμερική αντιπροσωπεύουν το ένα τρίτο της συνολικής αγοράς, αποδίδοντας έσοδα 2 δισ. δολαρίων. Εκτός από την απόσυρση, τα Ρublic ευελπιστούν να προσελκύσουν περισσότερους γκέιμερ με τους ειδικά στημένους χώρους, όπου οι παίκτες μπορούν να δοκιμάσουν και να παίξουν τα παιχνίδια τους.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artid=4525101
 
Και μετά λένε ότι μόνο η πειρατία φταίει, που κλείνουν τα independent developer houses.
 
Εδώ ψάνω να βρω , να πάω και να τα εγκαταλείψω ; !
 
Κατά τη γνώμη μου δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αυτή η καινούρια τακτική της "απόσυρσης" ειδών σε τόσο μεγάλη κλίμακα που να υιοθετείται μάλιστα από την κυβέρνηση -όπως με τα κλιματιστικά- και να προβάλλεται από την τηλεόραση -όπως τώρα και με τα παιχνίδια- μάς ήρθε παρέα με τα πολυκαταστήματα ξένων συμφερόντων ασχέτως αν στην τελευταία περίπτωση είναι ελληνική η αλυσίδα που την εφαρμόζει. Πιστεύω ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες αλυσίδες με ανάλογη κίνηση ή εκπτώσεις και προσφορές, γιατί ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και κάτι τέτοιο μόνο καλό θα κάνει στην τσέπη μας. Δυστυχώς όμως πάλι, τα μικρά μαγαζιά θα την πληρώσουν τη νύφη. Με πιάνει θλίψη όταν σκέφτομαι πόσα συνοικιακά μαγαζάκια με games και ηλεκτρονικά είδη έκλεισαν τα τελευταία 5 χρόνια στην περιοχή μου.

Από τη μεριά μου τώρα, δεν το έχω κάνει στο παρελθόν και ούτε σκοπεύω ν' "αποσύρω" παιχνίδια. Ακόμα και οι μούφες έχουν λόγο ύπαρξης.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σαφως και δεν θα απεσυρα ποτε καποιο παιχνιδι. Σαν να σκοτωνω ενα μικρο κομματακι του παρελθοντος μου.

Και ως προαγγελος των νεων κανονισμων που ερχονται...

Δεν μπορω να καταλαβω τι retrolovers ειναι ορισμενοι εδω μεσα που ξεφορτωνονται καθημερινα και κατ εξακολουθηση στις Αγγελιες ρετρο-stuff. Θα μπει συντομοτατα φρενο. Sorry για το offtopic αλλα...
 
Δεν ξερω για εσας αλλα εγω ανετα θα εδινα π.χ το Yu-Gi-Oh που πηρα το 2003 σε προσφορα 5 ευρω σε μια στιγμη αδυναμιας για να αγορασω το τελευταιο Prince που κοστιζει 69.99 με 50% οφ.
icon10.gif
 
Να μην ξεχνάμε όμως αυτό το πονηρούλικο "έκπτωση έως και 50 %"!
 
πολυ σωστή η παρατήρηση του zozoulini πονηρό το έως,

πολλοί gamers δεν τους ενδιαφέρει να κρατάνε τα παιχνίδια που αγοράζουν και προσωπικά δεν με χαλάει να πάρω μτχ σε πολύ καλή τιμή για λόγους συλλογής.

Θα πάω για αλλαγή κάτι παλιόπαίχνιδα από μια παλιατζούρα που λέγεται Vectrex για να πάρω επιτέλους το Sims 3!! :frypan:
 
Για να "χαρίσουν" 35 ευρώ, φαντάζομαι πως θα πρέπει ν' αποσύρουμε πρώτης γραμμής παιχνίδια σε άριστη κατάσταση, με το manual και το εξώφυλλο ατσαλάκωτα.

Δεν έχω κι εγώ κανένα πρόβλημα ν' αγοράσω μεταχειρισμένα και το κάνω συχνά. Έχει συμβεί πολλές φορές μάλιστα να πετύχω παιχνίδια που δεν έβρισκα καινούρια στα καταστήματα και είχα εγκαταλείψει την ιδέα ότι θα τα βρω με τον κλασικό τρόπο. Έχει μια γοητεία το ψάξιμο στα μεταχειρισμένα. Σχεδόν πάντα υπάρχουν εκπλήξεις!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Aardvark είπε:
Δεν ξερω για εσας αλλα εγω ανετα θα εδινα π.χ το Yu-Gi-Oh που πηρα το 2003 σε προσφορα 5 ευρω σε μια στιγμη αδυναμιας για να αγορασω το τελευταιο Prince που κοστιζει 69.99 με 50% οφ.
icon10.gif
Και εγώ μόνο σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις δίνω δικά μου games, αλλά όπως είπαν και οι άλλοι μην περιμένεις να σου κάνουν 50% έκπτωση αν τους δώσεις το yu-gi-oh...

Επίσης εμένα δεν με πειράζει καθόλου που συνοικιακά κονσολάδικα κλείνουν, καθώς το 95% αυτών των καταστημάτων δουλεύει μόνο με κόπιες ή έχουν εξωφρενικές τιμές. Στην περιοχή μου ήταν ένα τέτοιο κατάστημα που είχε σε "προσφορά" κάτι games 6αετίας στην εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή των 30-35 ευρώ...
 
Wally είπε:
Σαφως και δεν θα απεσυρα ποτε καποιο παιχνιδι. Σαν να σκοτωνω ενα μικρο κομματακι του παρελθοντος μου.
Θέλεις να πεις ότι έχεις και originals;!;! :p :p:p

Λέτε άραγε να υπάρχει και κανένας χαζός να δώσει κανένα Radiant Silvergun; (μπορώ να κάνω όνειρα...) :)

Μην ξεγελιέστε πάντως, λογικά έκπτωση 50% μπορεί να πάρετε μόνο αν τους δώσετε κανένα mint φετινό παιχνίδι 360/PS3 (οπότε εσείς θα χάσετε περισσότερο μάλλον).
 
H πλάκα είναι ότι η βιομηχανία του gaming κοιτάει πως θα βγάλει το "αγκάθι" που λέγεται μεταχειρισμένα παιχνίδια που θεωρείται εξίσου, αν όχι περισσότερο, επιζήμιο με την πειρατεία, και το Public το διαφημίζει ως κάτι θετικό!

Αντί να αγοράσετε κάτι μεταχειρισμένο καλύτερα κατεβάστε το από το ίντερνετ (ή ακόμα καλύτερα αγοράστε το κανονικά). Έτσι και αλλιώς ο δημιουργός του δεν βλέπει ούτε δεκάρα από τη μεταπώληση, οπότε γιατί να τα δώσετε στην αλυσίδα καταστημάτων; Εξάλλου θα εκμεταλλευτούν τον κόσμο αγοράζοντας πάμφθηνα (με μια μικρή έκπτωση σε νέο παιχνίδι) και πουλώντας ακριβά. Θα τα πλασάρουν και ως "συλλεκτικά" και "σπάνια" οι αχρείοι!
 
Αναρωτιεμαι αν τους πηγαινα το λευκο Panzer Dragoon Orta XBOX που ειχα, ποσο θα μου το επαιρναν.. (αν και δεν λεει τιποτα για συστηματα). Θυμαμαι για πλακα που το ειχα παει και ειχα ρωτησει στο EBGames (πριν εξαγορασθει) ποσο το επαιρνε και μου ειχε προσφερει ο τυπος 600$ χωρις δευτερη σκεψη. Αυτο βεβαια σε συστηματα που ειναι limited. Για κανονικα συστηματα ενα PS2 και ενα XBOX ακομα και φρεσκα απο το κουτι τους να ειναι με χειριστηρια και καλωδια θα παρετε πισω 12-15$ στην καλυτερη περιπτωση. Στα παιχνιδια, η αγορα ενος πληρες παιχνιδιου PS2-XBOX παιζει να το αγορασουν απο 1-5$ στην καλυτερη περιπτωση, και θα πουληθει 300% πανω. Για trade in.. δεν παμε καμια βολτα καλυτερα? Αν καποιος αγορασε χθες ενα ολοκαινουριο παιχνιδι PS3/XBOX360 παιζει να παρει κανενα 30-45% off και αυτο θα εξαρταται απο την αξια του προς αγορα παιχνιδιου. Αν ειναι λιγο παλιοτερο το παιχνιδι.. υπολογιστε κανενα 5-8$ στην καλυτερη περιπτωση η συνηθως 5% off απο την τιμη του καινουριου.

Αν ακολουθησουν το συστημα που υπαρχει εδω (και δεν βλεπω τι αλλο θα μπορουσαν να κανουν περα απο μεταπωληση και μεταχειρισμενων - παιζει να εχουν καμια υποτυπωδη θυγατρικη αλυσιδα μεταχειρισμενων η να επεκτεινουν το τμημα παιχνιδιων τους?) μην κανετε ονειρα για 50% και τρελες εκπτωσεις. Ripoff στην πιο ανελεητη μορφη θα πεσει.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
30900.jpg


Ανταλασσω τα παλια σας λυχναρια με καινουρια"-Αλαντιν /1000 και μια νυχτες
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα