Απόδειξη αγοράς 6128 [Ο πρώτος μου]

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.853
Αντιδράσεις
3.778
Πριν απο 20 χρονια και εν ετει 1989 μου δημιουργηθηκε το μεγαλυτερο διλημα της ζωης μου.

Οι δικοι μου με εβαλαν να διαλεξω αναμεσα απο εναν 6128 με εγχρωμη οθονη και τιμη 110.000 δρχ και σε εναν Atari 520 stfm με ασπρομαυρη οθονη και 140.000 δρχ.

-"Αυτο ειναι το Budget και διαλεξε μικρε Μυρμηγκοφαγε".

Well το τι διαλεξα το ξερετε ολοι ,το χρωμα κυριαρχησε και περασα τα υπολοιπα 10 χρονια να σκεφτομαι what if i had chosen the Atari road. :xm:

.

.

.

Λοιπον τι εχουμε παρακατω.

Εναν 6128 με εγχρωμη οθονη,πληκτρολογιο -102.000δρχ

Ενα joystiq δεν θυμαμαι ταυτοτητα (εσπασε γρηγορα thank God για τα 2600 stiqs)-3.000δρχ

2 δισκετες πανακριβες -3.500 δρχ

2 δισκετες γιατι αυτες πιο φθηνες αραγε;;-1500δρχ

Συνολο 110.000

.

.

.

.

Το μαγαζι το ξερει κανεις;;; :xm:

picture.php
 
Πολύ καλό "εύρημα" Aardvark, και μπράβο που καταφέρνεις και διατηρείς ακόμα τα "πειστήρια" της αγοράς ενός τέτοιου μηχανήματος. :thumbup:

Aardvark είπε:
κυριαρχησε και περασα τα υπολοιπα 10 χρονια να σκεφτομαι what if i had chosen the Atari road. :xm:
Μην κάνεις κακές σκέψεις τέκνον μου !! :diablotin:

Χωρίς πλάκα τώρα, ήταν ένα ενδιαφέρον δίλημμα !! Εγώ συμφωνώ που επέλεξες τον έγχρωμο amstrad (αν και το '89 ήταν κάπως "αργά" για αγορά οκτάμπιτου).

*Αν* βέβαια ο ST ήταν με έγχρωμο μονιτόρι (ώστε να παίζει και games χωρίς να χρειάζεται να "αγγαρεύεται" η TV), μάλλον θα τον προτιμούσα. (είναι άλλωστε και μία "κλάση" ανώτερος απο τον amstrad, ως δεκαεξάμπιτος).

Τέλος πάντων, η αγορά του δημοφιλέστερου οκτάμπιτου στην Ελλάδα, αποτελεί μία 100% σωστή κίνηση (που επιπλέον σου έδινε την ευκαιρία όταν πέρναγες με το καλό στα 16-bit, να έχεις τον χρόνο να σκεφτείς ωριμότερα, και να επιλέξεις τον κορυφαίο υπολογιστή και σε αυτή την κατηγορία - την πολυαγαπημένη μας δεσποινίδα δηλαδή... :D ).
 
Aardvark, δεν θα σου πω οτι δεν εκανες καλα που πηρες 6128, μιας και ο chuck τον προτεινει (!) αλλα επειδη ειχα και τα δυο, ισως αν ειχα το δικο σου διλημα (και δεν ειχα αλλο υπολογιστη) θα πηγαινα παλι στον stfm χωρις μονιτορ, μιας και το ασπρομαυρο θα σου ηταν παντελως αχρηστο (πιτσιρικας να τρεχει επεξεργαστη κειμενου σε υψηλη αναλυση? Cubase με 512kb μνημης θα ετρεχες? CAD? Mαλλον αμανατι θα εμενε το ασπρομαυρο μονιτορ! Το ειχα αγορασει και εγω και δωθηκε πισω την ιδια μερα..) και με το modulator θα επαιζες σε οποια τηλεοραση ηθελες.

Και σαν γνησιος πιτσιρικας των 80's και αφου θα μου δινανε οι γονεις μου το budget στα χερια, θα διαλεγα επιπλεον κανεναν +2 με παιχνιδια, η εναν 6128 με ενα modulator παλι ωστε να το στριμωχνα μεσα στις 140.000 για δυο μηχανηματα, αφου ο STFM ειχε 90.000 και αποκεφαλισμενο το 6128 με το MP καπου 45.000. Στην πιο τραβηγμενη, θα ζητουσα εναν STFM και εναν πρασινο 6128 με την αφοπλιστικη δικαιολογια "Ε να, τον amstrad για να μαθω και τον ST για του χρονου μιας και οι τιμες τους ανεβαινουν μερα με την μερα!". Who knows, μπορει και να επιανε!!

Πολυ καλα εκανες παντως και επελεξες ενα μηχανημα που εγραψε ιστορια και που ηταν το μηλο της εριδος στα 8bit, που πολλοι δεν μπορουσαν να αποκτησουν απλα και μονο λογο κοστους. Ετσι οταν δεν μπορεις να εχεις κατι.. απλα φροντιζεις να το "θαβεις"! ;)
 
Το Μάρτιο του 1987 που είχα πάρει εγώ τον Amstrad, τον είχαν πάρει οι δικοί μου γύρω στις 110.000 επίσης ( Αν θυμάμαι καλά κιολας βέβαια ). Εμένα όμως ήταν με πράσινο μόνιτορ. Το αντικαταστήσαμε με ένχρωμο κανά χρόνο αργότερα. Απο ότι βλέπω πάντως είχαν πέσει οι τιμές :)
 
Είμαι σίγουρος οτι δε μετάνιωσες καθόλου, καθώς ο Amstrad σου, σου χάρισες ατέλειωτες ώρες διασκέδασης. Άλλωστε όταν αποκτάμε έναν υπολογιστή, ειδικά σε αυτή την ηλικία που είμασταν τότε, και ειδικά τον πρώτο μας, δενόμαστε συναισθηματικά μαζί του.

Aardvark είπε:
... περασα τα υπολοιπα 10 χρονια να σκεφτομαι what if i had chosen the Atari road. :xm:
It's a long story dear Aardvark!

Billions of words have been told.... Few have seen the light...

Indeed.... After all those years, It's still a special moment...

The moment when you meet an Atarian...

Discover the "other" side... It's never too late...
 
αντί να του λες ευτυχώς που δεν την πάτησες να φορτωθείς ένα άχρηστο μόνιτορ και έναν επίσης άχρηστο υπολογιστή :) , του γράφεις ιστορίες για αγρίους ποταπέ αταρόβιε...

όλοι ξέρουν ότι ο μοναδικός δρόμος που οδηγούσε στο φως εκείνη της εποχή ήταν εκείνος της Αμίγκα.

Πέραν πλάκας ίσως να ήταν καλύτερη επιλογή ο ατάρι με την προϋπόθεση ότι θα είχε πάρει απλά το μηχάνημα και ένα tv modulator. Ο αμστραντ βέβαια τότε είχε μπει σε κάθε σπίτι και βρισκόσουν αμέσως με ...τόνους software από φίλους κάτι που δεν σου εξασφάλιζε ο st τουλάχιστον τότε στην Ελλάδα. Για το παιδικό μυαλό η ποσότητα ήταν καλύτερη της ποιότητας τότε. Ειδικά με το μόνιτορ -χαρά του οφθαλμίατρου- ctm644 o 6128 φάνταζε εργαλείο για εμάς τους πράσινους gt65! Θυμάμαι να παίζω τα ίδια παιχνίδια σε ξάδερφο μόνο και μόνο για να δω πως είναι με χρώματα! Μετά βέβαια είχα μάτια σαν ζόμπι!
 
DINO είπε:
It's a long story dear Aardvark!Billions of words have been told.... Few have seen the light...

Indeed.... After all those years, It's still a special moment...

The moment when you meet an Atarian...
Aardvark, ασε τον να λεει τον DINO! Αυτος με Atari XL γαλουχηθηκε, μετα πηρε τον STFM, αλλα κοιταξε και τι ζωγραφιζε ο μπαγασας με το mouse του ST και με την 16bit του δυναμη!!!

picture.php


Τι να κανουμε, Amstradοαπωθημενα ειναι αυτα, πρεπει καπως να δρομολογηθουν.. εστω και με εκφραση μεσω computer art!!
 
Aardvark είπε:
2 δισκετες πανακριβες -3.500 δρχ

2 δισκετες γιατι αυτες πιο φθηνες αραγε;;-1500δρχ
 


Καλά... φοβερό ντοκουμέντο! Μακάρι να την είχα κι εγώ... κάδρο θα την έκανα!!!


 


Όσο για τις δισκέττες: οι "ακριβές" γράφουν ΡΙΜ, άρα οι γονείς σου σου πήραν και παιχνιδάκια, ενώ οι άλλες είτε ήταν κενές (αλλά μάλλον ακριβές) είτε... αχεμ.
:D
 
Ναι ναι ειχαν και παιχνιδακια,και στο εξωφυλλο εγραφαν Run"Disc για να με βοηθησουν στα πρωτα βηματα.

Τωρα αν εγραφαν και το Cat καπου,θυμαμαι επρεπε να καλεσω εναν spectruma φιλαρακι να μου εξηγησει.

Τι ειναι το Pim τελικα;;;;

.

.

Αργοτερα πηρα και το modulator του Amstrad ,το εχω ακομα ,μονο και μονο επειδη ηταν ομορφο και να δω τα παιχνιδια σε μεγαλη TV.

12.000 ακατεβατα μου κοστισε.

.

.

.

Αtari ηθελα και αυτην την παραγγελια ειχα δωσει ,ο λογος ......Η αγαπη που ειχα στο 2600 μου και ηθελα να συνεχισω με Αταρι,θυμαμαι ειχα παραγειλει και στο Pixel το Rambo III για ST,τοσο σιγουρος ημουν,ουτε πηγα να το παραλαβω.

Πως τα φερνει η τυχη. :xm:
 
phil_vr είπε:
Aardvark, ασε τον να λεει τον DINO! Αυτος με Atari XL γαλουχηθηκε, μετα πηρε τον STFM, αλλα κοιταξε και τι ζωγραφιζε ο μπαγασας με το mouse του ST και με την 16bit του δυναμη!!!
picture.php


Τι να κανουμε, Amstradοαπωθημενα ειναι αυτα, πρεπει καπως να δρομολογηθουν.. εστω και με εκφραση μεσω computer art!!
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!! Που το θυμήθηκες αυτό;;; :biglaugh:

Σε μια στιγμή εμπνευστικής ανομβρίας (τι είπα τώρα...), είχα σκεφτεί να κάνω αυτή τη διαφήμιση καθώς ξεφύλλιζα ένα PIXEL και την είχα δει μέσα (ή μάλλον στο MicroMad ήτανε)...
 
ΡΙΜ/ΠΙΜ=Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κατιτίς. Διανομέας λογισμικού.

Aardvark είπε:
Ναι ναι ειχαν και παιχνιδακια,και στο εξωφυλλο εγραφαν Run"Disc για να με βοηθησουν στα πρωτα βηματα.Τωρα αν εγραφαν και το Cat καπου,θυμαμαι επρεπε να καλεσω εναν spectruma φιλαρακι να μου εξηγησει.
Να σου εξηγήσει τί; Γιατί είναι χαλασμένος ο υπολογιστής σου και βγάζει πολλά χρώματα; :D

btw:

nocs144x121a.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο ρετρό-λαός απεφάνθη.

Έπραξες το σωστό... :)
 
Και ΟΜG ,μετα απο 26 χρονια συνειδητοποιησα και εγω οτι οντως εκανα σωστη επιλογη και Amstrad με το color monitor was the way to go.


Aν και το γραφετε και εσεις παραπανω επρεπε να αποκτησω εν ετει 2015 Atari με ασπρομαυρο μονιτορ για να καταλαβω οτι στα παιδιατα μου θα μου ηταν τελειως αρχηστο το μασινι για gaming ,δεν ειχα ιδεα τοτε οτι με το B&W monitor δεν μπορουσες να παιξεις ολα τα παιχνιδια και αν τον ειχα αποκτησει μονο προβληματα θα μου ειχε δημιουργησει.



Τυπου "τι παει να πει δεν σ'αρεσει","και αλλα λεφτα για modulator;; και την τηλεοραση που εχει τι θα την κανουμε,"θελεις να το επιστρεψουμε...βολεψου με αυτο και να σου γινει μαθημα".



Θα ημουν ενα δυστυχισμενο παιδακι με ποιος ξερει τι συνεπειες για το μελλον αντι για τον μικρο θεο που με εκανε το CPC μου σημερα.
 
Ο STFM έχει modulator (STFM=modulator), οπότε δεν παίζει το "κι άλλα λεφτά για modulator"... :p

Οπότε "πήρες τον κακό το δρόμο και την άσωτη ζωή"...
 
Χαχα ωραιος ο Dino ,ελπιζω να θυμαμαι καλα και να ητανε STFM και οχι κανας απλος,but still ,το να τον εχω στο δικο μου δωματιο και οχι να θρονιαζομαι μπροστα στην κεντρικη και μοναδικη εγχρωμη TV καλυτερα οπως γινανε τα πραγματα.

Τελος παντων παλι σε σκεψεις με εβαλες,damn ποτε δεν θα ησυχασω.
 
Πίσω
Μπλουζα