Απόπειρα σύνδεσης οπτικού ποντικιού σε παλιό Pentium

  • Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Omenforever
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
@Omenforever , αλήθεια τι έγινε με το θέμα σου; Απλά σε θυμήθηκα γιατί ένας φίλος έψαχνε αυτό το ανταπτοράκι, αλλά δυστυχώς τίποτα.. έτσι κάθισα και του έφτιαξα ενα 'εσωτερικό' PS/2 -> header , βέβαια αυτός βρήκε τα pinout στο board.

1749847175364.png
 
Ναι, σας είχα αφήσει σε cliffhanger (αγωνιώδες σημείο). Δυστυχώς το motherboard κάηκε πάνω σε κάποιες δοκιμές που εκτέλεσε φίλος, κάτι που με έθλιψε βαθύτατα.

Οπότε, ρωτώ πολύ ταπεινά το εξής: Μπορεί να βρεθεί κάπου (αν ναι, υποδείξτε μου παρακαλώ) μία μητρική που μπορεί να φιλοξενήσει τον P166 μαζί με όλα τα συμπαρομαρτούντα (μνήμες κλπ.) και ταυτόχρονα να έχει ενσωματωμένη PS2 θύρα που να μπορεί να δεχθεί οπτικό mouse;

Κάτι τέτοιο ας πούμε θα δούλευε; http://www.uktsupport.co.uk/pb/mb/682.htm
 
Κάτι τέτοιο ας πούμε θα δούλευε; http://www.uktsupport.co.uk/pb/mb/682.htm
ναι αλλά θέλει και το ISA riser board, στην ουσία είναι για το σασί της Packard Bell - εκτός αν φτιάξεις βάση για τις κάρτες, οπότε ξέχνα τέτοια,
άσε που δεν είναι standard μέγεθος μητρικής και τα ζόρια μπορεί να μην πατάει στα spacer και σε desktop case - με το ζόρι έβαλα ενα 486 σε ΑΤΧ πύργο, δεν πάταγε καλά και έπρεπε με το dremel να κάνω νεες τρύπες για spacers

Δυστυχώς το motherboard κάηκε
κρίμα αλλά μπορεί να είναι εύκολη επισκευή, να κάηκε πυκνωτής/ασφάλεια (smd)
 
Ο δημιουργός της ανωτέρω ιδιοκατασκευής υποστηρίζει ότι το "άλιεν" που ξεπηδά από τα σπλάχνα της θύρας πληκτρολογίου είναι μία PS/2 θύρα για μυ (ποντίκι), που ενδεχομένως να αποτελεί μια δυνάμει λύση στα δεινά μου. Εσύ ξέρεις καλύτερα φυσικά.
 
Ο δημιουργός της ανωτέρω ιδιοκατασκευής υποστηρίζει ότι το "άλιεν" που ξεπηδά από τα σπλάχνα της θύρας πληκτρολογίου είναι μία PS/2 θύρα για μυ (ποντίκι), που ενδεχομένως να αποτελεί μια δυνάμει λύση στα δεινά μου. Εσύ ξέρεις καλύτερα φυσικά.
κάτσε εδω γιατι μάς μπερδεψες... γιατί αν κατάλαβα το PC 'απεβίωσε' ..;;

αν οχι, όντως αυτό που βλέπεις ειναι μια ιδιοκατασκευή αυτου: 1750702650807.png

αλλά .. καλώδιο ribbon κολλημένο σε mini-DIN6 (το connector για το PS/2) για σασί (έλεος...), απορώ γιατί υπάρχουν mini-DIN6
σε καλύτερη μορφή
1750702948271.png

και πάλι αν το PC σου δουλεύει πως ξέρεις οτι εκείνη η ιδιοκατασκευή κάνει για το PC σου...
το μηχάνημα σου έχει ενα 5πινο header , η ιδιοκατασκευή μπορεί να έρχεται με το 8πινο (παραπάνω), αν έρχεται με 5πινο, πως
θα ξέρεις πως θα συνδεθεί σωστά; το pin 1 ειναι mouse clock και το pin 5 (+5volt) αν το βάλεις λάθος θα γίνει σίγουρα σαλάτα-κατάσταση...
 
Ναι βασικά δεν το εξήγησα καλά: Σκέφτομαι μήπως να τσιμπήσω ένα έτοιμο εφάμιλλο σύστημα με PS/2 θύρα για ποντίκι, επί της μητρικής του οποίου (μιας και η δική μου απέθανε) να εναποθέσω τον P166 μου και τον πολύτιμο σκληρό του ώστε να συνεχιστεί η ύπαρξη του συστήματος μου.

Χωρις περισσοτερες λεπτομερειες, τρέχα γύρευε!

Εγω παντως ηλπιζα να δω εκεινο το ωραιο PS2Serial...

Κι εγώ, πλέον, αλλά είχα δώσει στον φίλο μου την άδεια να εκτελεί δοκιμές και συνάμα να παραγγείλει το PS2Serial. Δυστυχώς επήλθε το μοιραίο και η παραγγελία πάγωσε. Θα το σώσω αυτόν τον υπολογιστή πάντως αργά ή γρήγορα. Του το οφείλω.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Υπάρχει κάτι τώρα στο ebay που θα πρότεινες;
Υπάρχουν και κάποια Facebook private groups, Ελληνικά, όπου βρίσκεις μερικές φορές και socket 7 μητρικές αλλά και ολοκληρωμένα συστεήματα, https://www.facebook.com/groups/642961029760452/ https://www.facebook.com/groups/iamretrogr https://www.facebook.com/groups/iamretroAds https://www.facebook.com/groups/Retrocity.gr πχ αυτή https://www.facebook.com/groups/642961029760452/posts/1722603058462905/ .
 
Έχω άτομο στο Ηνωμένο Βασίλειο, δώσε σύνδεσμο αν μπορείς παρακαλώ.
εχει πχ αυτόν, https://www.ebay.co.uk/str/taucety , εχει ενα με PS/2 αλλά με πρόβλημα στα PCI (οπότε ΟΧΙ)
υπάρχει και το Amibay https://www.amibay.com/forums/pc.2396638/

το θέμα είναι η CPU σου είναι καλά;; αν κάικε η μητρική δεν μπορείς να ξέρεις άν την "πλήρωσε" και η CPU... (εξαρτάται την ζημιά)
 
το θέμα είναι η CPU σου είναι καλά;; αν κάικε η μητρική δεν μπορείς να ξέρεις άν την "πλήρωσε" και η CPU... (εξαρτάται την ζημιά)

Ορθόν. Γι' αυτό ψάχνω και για socket 7 στον άμεσο περίγυρό μου, για να δω τί παίζει με τον επεξεργαστή.
 
Πίσω
Μπλουζα