Από Ευρωπαική χώρα στις ΗΠΑ

user

RetroWannaBe
Joined
2 Αύγ 2010
Μηνύματα
87
Αντιδράσεις
1
Καλησπέρα σε όλους !

Ίσως το ερώτημα μου δεν έχει ιδιαίτερο νόημα αλλά θα ήθελα να γνωρίζω εφόσον κάποιος διατηρεί μια καλή συλλογή pal (είτε τα κριτήρια είναι η ποσότητα, είτε η ποιότητα) και μετακινείται στις ΗΠΑ π.χ που το region είναι ntsc, η συλλογή θα έχει ακόμη "αξία" ή θα χρησιμεύει όπως χρησιμεύει ένα όπλο σε μια γριά τέλος πάντων. (λολ :p )
 

pitsunami

RetroAdept
Joined
22 Αύγ 2007
Μηνύματα
838
Αντιδράσεις
5
Τα pal πάντα είναι πιο σπάνια απο τα ntsc λόγω κομματιών κυρίως...

Αλλά μια συλλογή δεν χάνει αξία αν αναπνεύσει άλλου κράτους αέρα! :p
 

krem13

RetroNuts!
Joined
11 Οκτ 2008
Μηνύματα
1.520
Αντιδράσεις
15
βέβαια υπάρχουν και (πολλές) περιπτώσεις που οι ntsc εκδόσεις είναι αρκετά πιο σπάνιες (το έχω παρατηρήσει σε αρκετά παιχνίδια του gamegear και όχι μόνο)
 

Marioland

Retro Member
Joined
11 Αύγ 2010
Μηνύματα
188
Αντιδράσεις
6
Βασικά είναι όπου "τυπωθούν" τα λιγότερα κομμάτια. Πολλές φορές ο κανόνας έχει εξαιρέσεις. Στην αμερική όταν π.χ. μια κονσόλα ή ένα παιχνίδι δεν είχε απήχηση στον καιρό του και τα κομμάτια ήταν λίγα, τότε αποκτά μεγαλύτερη αξία απο το PAL.
 

geo2004z

RetroMasteR
Joined
7 Οκτ 2008
Μηνύματα
1.062
Αντιδράσεις
36
Η συλλογή παλ έχει αρκετή αξία στην Αμερική, όμως είναι ανάλογα και για ποια κονσόλα αναφέρεσαι.
 

Maddog

Immense Cult RetroFigure
Joined
10 Νοέ 2006
Μηνύματα
4.887
Αντιδράσεις
70
Η αγορά πλέον είναι βασικά διεθνής (μέσω Ebay κλπ) οπότε δεν έχει και τόσο σημασία που μένεις. Δεν σε εμποδίζει τίποτα να αγοράσεις ή να πουλήσεις κάτι καλό που έχεις στην άλλη άκρη του κόσμου. :)

Άρα η αλλαγή τόπου διαμονής δεν επηρεάζει την αξία μιας συλλογής, εφόσον βέβαια μιλάμε για Δυτικά κράτη. Αν πας να μείνεις σε καμμιά Νιγηρία κλπ εξωτικά μέρη, κανένας δεν θα εμπιστεύεται κάτοικο Νιγηρίας ή Αφγανιστάν που πουλάει συλλεκτικό video game. Ακόμα και αν αυτή είναι η πραγματικότητα, δύσκολα θα πείσεις ότι είσαι ειλικρινής και όχι scammer. ;)
 
Μπλουζα