Από τη θεωρία στην πράξη (αυτή / αυτό είναι) [Εκδ. Αλκυών]

  • Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας caprice
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

caprice

RetroMasteR
Joined
30 Νοέ 2010
Μηνύματα
1.181
Αντιδράσεις
210
Η σειρά των βιβλίων αυτών πρωτοκυκλοφόρησε στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Αλκυών το 1984 και είναι μεταφρασμένη από την αντίστοιχη γερμανική σειρά της εταιρείας BLV που έγινε παγκόσμιο best seller. Στην κατοχή μου έχω μόνο το "Αυτό είναι το βόλει" και το ξεφυλλίζω με συγκίνηση κάθε φορά. Το περιεχόμενό του δίνει πληροφορίες για την ιστορία και την εξέλιξη του αθλήματος, τους κανόνες και τις βασικές έννοιες, για το πώς να κινείσαι και να γυμνάζεσαι, έχει σχεδιαγράμματα (τακτικές, ασκήσεις, προγράμματα προετοιμασίας και προπονήσεων) και άλλα. Οι εικόνες του παρουσιάζουν καρέ καρέ την κάθε κίνηση. Στην ίδια σειρά είχαν κυκλοφορήσει επίσης (μπάσκετ, ορειβασία, ιππασία, ποδηλασία, γουίντ σέρφιγνκ, οδήγηση, προπόνηση, αυτοάμυνα, τεστ για αθλητές, υποβρύχεις καταδύσεις, ιστιοπλοΐα, ποδόσφαιρο, κολύμβηση, τένις, σκι, τζόκινγ, στίβος, πινγκ πονγκ, μέθοδος για καλή φυσική κατάσταση, βόλεϊ)

Προβολή συνημμένου 34076

Προβολή συνημμένου 34077

Προβολή συνημμένου 34078
 
Ενδιαφέρον, δεν τα είχα υπόψιν!
 
Είμαι σίγουρη οτι κάπου έχω το "αυτό είναι το Μπάσκετ" (αλλά όταν θες κάτι, κλασικά, εξαφανίζεται :P )

Καλά βιβλία για την εποχή τους! Και η εικονογράφηση εξαιρετική.
 
Ωραίο θέμα caprice!

Τα βιβλία αυτά μου είχαν τραβήξει την προσοχή τότε και είχα αγοράσει 4. Μπορείτε από εκεί να δείτε και ποιά αθλήματα άρεσαν τότε στον μικρό Maddog. :)

Είχα αγοράσει τα Βόλλει, Ποδόσφαιρο, Οδήγηση, Στίβος. Το μπάσκετ δεν υπήρχε για τα περισσότερα παιδιά τότε, το 1987 αργούσε ακόμα. Και μην με ρωτήσετε τι με ενδιέφερε η οδήγηση αφού δεν είχα ακόμα δικαίωμα να βγάλω δίπλωμα. :P

Είναι ακόμα στην βιβλιοθήκη μου! Βάζω σήμερα φωτογραφίες -εξώφυλλο και 2 εσωτερικές σελίδες- από τα δύο πρώτα και θα ακολουθήσουν και τα άλλα δύο. Πιστεύω ότι το να δείξουμε 2 εσωτερικές σελίδες για την ακριβέστερη συζήτηση είναι fair use και δεν υπάρχει θέμα παραβίασης copyright. Αν οι admins θεωρούν αλλιώς, delete...

Επανάληψη του εξωφύλλου που έδειξε ήδη η Caprice. Για να το εμπεδώσετε καλύτερα! LOL.

attachment.php


Βασικές τεχνικές του βόλλει.

attachment.php


Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Αναγνωρίζει κανένας παλαίουρας τους παίχτες μήπως;

attachment.php


Τεχνική τάκλινγκ. Αν είχαν διαβάσει αυτό το βιβλίο γνωστά δρεπανηφόρα του Ελληνικού πρωταθλήματος (ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε!) δεν θα έσπαγαν τα πόδια των αντιπάλων.

attachment.php


 
@ Maddog ... επιτέλους και κάποιος άλλος που είχε αγοράσει τέτοιο βιβλιαράκι !!!! ;)

Όποτε μπορέσεις να δούμε και τα υπόλοιπα θέματα (στίβο, οδήγηση). Είμαι πολύ περίεργη ...
 
Αγαπητή μου Caprice, ανταποκρίνομαι άμεσα στο αίτημα σου! Να και τα υπόλοιπα δύο. :)

Αυτός είναι ο στίβος. Δυστυχώς το εξώφυλλο έχει φάει μια ελαφρά ήττα...

attachment.php


Ευτυχώς δείχνουν Δυτικογερμανίδα σφαιροβόλο. Οι Ανατολικογερμανίδες έκαναν και τον σκληρότερο νταλικέρη να τρέμει! :P

attachment.php


Αυτή είναι η οδήγηση. Αξιοσημείωτο ότι το συγκεκριμένο βιβλίο έχει γραφτεί εν μέρει από τον δις παγκόσμιο πρωταθλητή Βάλτερ Ρέρλ που σίγουρα θυμούνται καλά οι οπαδοί των Ράλι. Τότε μάλιστα ήταν και ολόφρεσκος πρωταθλητής (1980, 1982)

attachment.php


Φόρος τιμής στον αδικοχαμένο Χένρι Τοιβόνεν, που απεικονίζεται εδώ να οδηγάει το Talbot Sunbeam.


Με ένα τέτοιο έγινε και ο νεότερος οδηγός που κέρδισε αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.


attachment.php


 
@ Maddog δεν έχω λόγια. (Σ') ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που διέθεσες και τον κόπο σου. Πέρασες στην πράξη τσακ μπαμ. Η αλήθεια είναι ότι την απορία μου την είχα κυρίως για την οδήγηση (χώμα και πόλης) αλλά οκ καλύφθηκα. Για τον στίβο, τώρα πρόσεξα ότι γράφει "όλα τα αγωνίσματα".
 
Ωραιος ο Maddog!!!

Simca/Talbot αθανατα!
 
Είχα κι εγώ το "Αυτό είναι το Τζόκινγκ"... (Δυστυχώς δεν επέζησε ούτε αυτό από τη λαίλαπα που λέγεται... ξέρετε πως...)

Πολύ ωραία παρουσίαση είχε θυμάμαι, μάλιστα προσπάθησα 1-2 βδομάδες να τηρήσω το χρονοδιάγραμμα προπόνησης (3 λεπτά τρέξιμο-2 λεπτά περπάτημα κλπ.)

αν και όντας στα 14 μου το βαρέθηκα και προτιμούσα να πηγαίνω για μπάσκετ...
 
Εγώ είχα τον τόμο για το μπάσκετ!

Καθ' ότι φανατική τότε με Άρη κλπ. Είχα μάθει πολλά πράγματα πλάκα πλάκα :)

Απορώ γιατί δεν το έχω πια... :(
 
Αυτό είναι το μπάσκετ

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι. (Harlem Globetrotters,Η.Π.Α., Σοβιετική Ένωση, Δυτική Γερμανία, Κούβα και υπογραμμισμένες σημειώσεις θεωρίας).

1. Εξώφυλλο.

5.jpg

2. Harlem Globetrotters

1.jpg

3. Σοβιετική Ένωση vs Δυτική Γερμανία

6.jpg

4. Η.Π.Α vs Σοβιετική Ένωση

2.jpg

5. Πιθανά από NBA.

3.jpg

6. Υπογραμμισμένες σημειώσεις θεωρίας

4.jpg
 
Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι. (Harlem Globetrotters, Η.Π.Α., Σοβιετική Ένωση, Δυτική Γερμανία, Κούβα και υπογραμμισμένες σημειώσεις θεωρίας).

1. Εξώφυλλο.

attachment.php


2. Harlem Globetrotters

attachment.php


3. Σοβιετική Ένωση vs Δυτική Γερμανία

attachment.php


4. Η.Π.Α vs Σοβιετική Ένωση

attachment.php


5. Πιθανά από NBA.

attachment.php


6. Σημειώσεις θεωρίας

attachment.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Aρκετά τα ξαναβρήκα σε ρετροβιβλιοπωλείο. Αλλά ωστόσο έχουν αλλάξει τόσο πολύ οι κανόνες, που τα καθιστούν μουσειακά...
 
Πίσω
Μπλουζα