Από φωνή κορμάρα...

chris73

RetroActive
Joined
24 Ιαν 2013
Μηνύματα
478
Αντιδράσεις
614
Διαχρονικό φαινόμενο.

Κάνω την αρχή με το διασκεδαστικότατο και αρκούντως ρετρό κατά τα άλλα "Το αγόρι" με την Μαρίνα από την ταινία "Ζητείται επειγόντως γαμπρός" 1971.

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
  • Like
Reactions: PT8
Καιτη Γαρμπη 80s

[video=youtube;zm-LoHso6vI]

3g8T8Hyg
 
chris73 είπε:
Διαχρονικό φαινόμενο.Κάνω την αρχή με το διασκεδαστικότατο και αρκούντως ρετρό κατά τα άλλα "Το αγόρι" με την Μαρίνα από την ταινία "Ζητείται επειγόντως γαμπρός" 1971.


Τις πρωτες φορες που το ακουσα βλεποντας την ταινια, μου φανηκε εξισου παραξενο και παραφωνο με τους προηγουμενους.

Στην συνεχεια η γνωμη μου αλλαξε εντελως .

Σημερα πιστευω -χωρις να το εχω ψαξει ιδιαιτερα -,οτι ανηκει σ αυτα τα ιδιαιτερα πρωτοτυπα, "προχω " και ανατρεπτικα και παρεξηγημενα ελληνικα τραγουδια (απο τους νεοτερους) και η ερμηνεια του εγινε ασφαλως εκουσια-επιτηδευμενα ετσι ,προκειμενου να εχουν το παραπανω ιδιαιτερο μοναδικο ακουστικο αποτελεσμα .

https://www.youtube.com/watch?v=ESZKNcAYWiQ

https://www.youtube.com/watch?v=OnoAo2ygejQ

Για την Σ.Αρβανιτη θα συμφωνησω . Για την Γαρμπη η αληθεια ειναι οτι επαιξε πολυ σημαντικο ρολο η εμφανιση

,αλλα ειχε και εχει και καλη φωνη .
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
chris73 είπε:
Διαχρονικό φαινόμενο.Κάνω την αρχή με το διασκεδαστικότατο και αρκούντως ρετρό κατά τα άλλα "Το αγόρι" με την Μαρίνα από την ταινία "Ζητείται επειγόντως γαμπρός" 1971.

Τι παραφωνία είναι αυτή; Πόνεσαν τα αυτιά μου.

Εγώ σε αυτή την κατηγορία θα έβαζα την Σαμπρίνα...
 
RIO είπε:
Τι παραφωνία είναι αυτή; Πόνεσαν τα αυτιά μου.
Πραγματικά το είχα ξεχάσει αυτό το αίσχος και τώρα μόλις το θυμήθηκα. Άλλαζα κανάλι σ'αυτό το σημείο. Μετά απορεί στο τραγούδι της γιατί δεν βγάζει άχνα το αγόρι. Με τέτοια φωνή πάλι καλά που δεν φέρνουν και ασθενοφόρο για τον τύπο...

Κάποια άλλη παλιά δεν μπορώ να σκεφτώ που να ανήκει σ'αυτήν την κατηγορία. Μου έρχεται στο μυαλό μία γνωστή ξανθιά, αλλά δεν είναι ρετρό.
 
Σωστή η perla... :)

Nemo με προβλημάτισες...Δεν ξέρω, ένας κοινός άνθρωπος μόνο επίτηδες θα τραγουδούσε έτσι. Από την άλλη πάλι, πολλοί έπαιρναν και παίρνουν τον εαυτό τους στα σοβαρά ενώ δεν το κάνουν για πλάκα (?)
 
chris73 είπε:
Από την άλλη πάλι, πολλοί έπαιρναν και παίρνουν τον εαυτό τους στα σοβαρά ενώ δεν το κάνουν για πλάκα (?)


Μπορεις να γινεις λιγο ποιο συγκεκριμμενος ???

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εννοώ πως κατά καιρούς πονάνε τα αυτία μας από "τραγουδιστές"...

Τώρα για τη Μαρίνα δεν μπορώ να πω πως άλλαξε η γνώμη μου με αυτά που παρέθεσες. Είναι αποδεκτά σε επίπεδο "τραγουδάμε στην παρέα".

Και με τόσο reverb κτλ, και ένας τραγουδιστής που είχαμε σε μια μπάντα κάποτε (και κορόιδευε και ο ίδιος τον εαυτό του, δεν είχε πρόβλημα) καλά ακουγόταν στο τέλος... ;)
 
Δεν ειπα/υπονοησα με τα παρετιθεμενα video , οτι η φωνη της ηταν εξαιρετικη , στα "ερασιτεχνικα αυτια" μου ακουγεται καλουτσικη/τιποτα ιδιαιτερο.

Απλα οτι το συγκεκριμμενο τραγουδι το τραγουδησε ετσι απο καλλιτεχνικη αποψη δικη της ή/και των υπολοιπων συντελεστων του τραγουδιου

κι οχι γιατι το συγκεκριμμενο , δεν μπορουσε να το τραγουδησει συμβατικοτερα .

Αρα δεν θεωρω οτι το συγκεκριμμενο τραγουδι αποτελει αντιπροσωπευτικο δειγμα για το κατα ποσο η συγκεκριμμενη τραγουδιστρια ειναι "Από φωνή κορμάρα..."
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η Μαρίνα όμως ήταν η πιο γνωστή / επιτυχημένη από τις σουπερμινιφορούσες τραγουδίστριες του καιρού της (στο μυαλό μου έρχονται επίσης η Τζελσομίνα και η Μίλλυ (Καραλή) που αργότερα το έριξε στο σοβαρότερο τραγούδι), και η επιτυχία της κράτησε αρκετά χρόνια. Η εμφάνιση έπαιξε κάποιο ρόλο χωρίς αμφιβολία, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι σε μεγάλο βαθμό αυτά ήταν προτηλεοπτικά χρόνια και για πολλούς το ραδιόφωνο ήταν ο βασικός τρόπος γνωριμίας με τραγουδιστές - το σινεμά ήταν δευτερεύον. Οπότε πρέπει να άρεσε και η φωνή / ερμηνεία της. Οπότε η φάλτσα αγριοφωνάρα στο Κάλη-κάλη-κάλη μάλλον είναι ηθελημένη. Εμένα μου άρεσε γενικά η Μαρίνα, αλλά με ραδιόφωνο AM όλο παράσιτα που είχαμε τότε μισοάκουγα - μισοφανταζόμουνα τους τραγουδιστές :) . Δεν ξέρω αν θα μου άρεσε σε υψηλή πιστότητα...
 
οκ κατάλαβα Nemo και γενικά συμφωνώ πάνω-κάτω.

Αλλά αν βάλουμε στην κατηγορία π.χ. την Αρβανίτη που αναφέρθηκε παραπάνω, (αλήθεια είχα ξεχάσει πως υπάρχει και μπράβο που την προσθέσατε) δεν βλέπω πως μπορεί να μείνει από έξω η Μαρίνα... (μήπως να κάνουμε ένα μίνι δημοψήφισμα εδώ μέσα? πλάκα θα έχει... :) )

Τώρα αφού δεν έχω και πολλά άλλα να κάνω άνοιξα και το βιβλίο του Δηματάτη " Get that beat" να δω τι λέει σχετικά. Και από όσα διαβάζω καταλαβαίνω πως έφαγε αρκετό σπρώξιμο η νεαρά.

Παραγωγές και συνθέσεις του Γιώργου Ρωμανού (Γιώργο θα σε μαλώσω!) συμμέτοχες και κόντρα συμμετοχές στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, συνεργασία με τον Μαρίνο, συμμετοχή στη ροκ όπερα "Τρωικός Πόλεμος".

Και για να πάρω καλά τη δόση μου, ορίστε και ένα ωραίο από μουσική άποψη με πολύ wah-wah τραγούδι του 74-75, αλλά αυτή εκεί πάλι! μην βρει "ι" μπροστά τις, το ξελιγώνει!

Να είστε καλά, γέλασα πολύ νυχτιάτικα :D
 
chris73 είπε:
Να είστε καλά, γέλασα πολύ νυχτιάτικα :D
 

 


Με την πιθανοτητα να με εκθεσουν ανεπανορθωτα οι ελαχιστες σχετικες μουσικες προσλαμβανουσες/μουσικα ακουσματα και οι περιορισμενες μουσικες εγκυκλολαιδικες μου γνωσεις
-mode on

Προσωπικα αντιμετωπιζοντας το συγκεκριμμενο τραγουδι ως ενα "πρωιμο" prepunk /punk rock /protopunk εγχειρημα

(και μαλιστα ενταγμενο σε μια mainstream ελληνικη ταινια + του 1971 (1967 -1974) + μουσικης Γ.Κατσαρου

( * ακομα κι αν στους στοχους καποιων απο απο τους υπευθυνους που το επελεξαν/ενεταξαν της ταινιας ηταν και

η παραγωγη σατυρας /κωμικου στοιχειου )

το βρισκω αισθητικα και μουσικα ενδιαφερον (τουλαχιστον) .

Με την πιθανοτητα να με εκθεσουν ανεπανορθωτα οι ελαχιστες σχετικες μουσικες προσλαμβανουσες/μουσικα ακουσματα και οι περιορισμενες μουσικες εγκυκλοπαιδκες μου γνωσεις - mode off

Πετροβοληστε αφοβα ....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σχετικά με την Μαρίνα νομίζω πως ο Nemo έχει δίκιο. Τέτοια παραφωνία δεν νομίζω να μπήκε σε ταινία με την Βλαχοπούλου χωρίς να το έχουν κάνει επιτειδευμένα.

Στα 90's είχαμε μια ακόμη κακή τραγουδίστρια που έγινε γνωστή για δύο λόγους νομίζω:

a) Τα μεγάλα....μάτια της

b) Για την..."σεξουαλική αγνότητα" της που έγινε γνωστή από τα δημοσιεύματα των ciao και hi της εποχής

https://www.youtube.com/watch?v=Nj9latn_8mM
 
Και όπως λέει και ο τίτλος του θέματος ''Από φωνή...κορμάρα...''

Τι να πεις...
 
Μετράει η Στέλλα Μπεζαντάκου; "Στο κορμί μου σαν μπλουζάκι σε φοράω"... :banghead:
 
Αυτά είναι! "Μακεδονία 2/9/1977.

Η κορμάρα στην πίστα για μήνες ανοιγόκλεινε το στόμα ενώ από τα παρασκήνια -σύμφωνα με το άρθρο πάντα- τραγουδούσε αοιδός που όμως "δεν βλεπόταν".

Μέσα στη φασαρία και το τσακίρ κέφι η ασυμφωνία κατάφερε να περάσει απαρατήρητη για καιρό μέχρι που μια μέρα η κορμάρα έπεσε στην πίστα αφού μπερδεύτηκε σε καλώδια ενώ από πίσω συνέχισε το τραγούδι. Άρχισε η φασαρία αλλά πρόλαβε και ήρθε η αστυνομία πριν το κάνουν θερινό...

a.JPG
 
Εγώ όμως θα ισχυριστώ ότι ο καταστηματάρχης καλά έκανε. Είναι προφανές ότι η καλλικέλαδος τραγουδίστρια δεν ήταν εμφανίσιμη, ενώ η καλλίπυγος δεν ήταν ακροάσιμη. Οπότε ο τύπος συνδύασε τα καλύτερα χαρακτηριστικά των δύο, αυξάνοντας την τέρψη των αχάριστων πελατών. Άλλωστε κάτι τέτοιο ήταν συνηθέστατο σε ταινίες.

Δεν λέμε ότι οι ταινίες αυτές είχαν ιστορίες βγαλμένες από τη ζωή? Ε, να που και η ζωή αντέγραψε τον κινηματογράφο.
 
  • Like
Reactions: PT8
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αυτό που άκουσα είναι πως μετά πενήντα χρόνια έστρωσε αρκετά το "ιιιιι" αλλά για το "ααααα" έχει δρόμο ακόμη.
 
Πίσω
Μπλουζα