Αριστουργήματα που δεν κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα

Masquerade

Banned
Joined
15 Ιαν 2011
Μηνύματα
201
Αντιδράσεις
12
Υπάρχουν κάποια ανιμέ αριστουργήματα που δεν έχουν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα....

 


Το Αστέρι του Σικουάνα
~ La Seine no Hoshi

Eίναι μια σειρά που έκανε πρεμιέρα στις 4 Απριλίου του 1975 και τελείωσε στις 26 Δεκεμβρίου του 1975, συνολικά αποτελείται μόνο από 39 επεισόδια...Βασίζεται στη ταινία του Alain Delon Noire ''The Black Tulip'' του 1963 που βασιζεται στο ομώνυμο έργο του Αλέξανδρου Δουμά ''Τhe Black Tulip''

Η ιστορία ξεκινάει το 1784 όταν η Σιμόν Λορένε, ένα κορίτσι δεκαπέντε χρονών και κόρη ανθοκόμων φτωχής οικογένειας, προσεγγίζεται από τον Κόμη De Voudrel, ο οποίος της ζητά να την διδάξει τη τέχνη του σπαθιού και σε σύντομο χρονικό διάστημα γίνεται μεγάλη μαχήτρια, ο Κόμης όμως γνωρίζει ένα μυστικό ότι οι γονείς της Σιμόν δεν είναι οι κανονικοί γονείς της και ότι είναι κόρη του πατέρα της Μαρίας Αντουανέτας (βασίλισσα της Γαλλίας) Όταν η Σιμόν μένει τελείως ορφανή από γονείς, μαθαίνει πως οι πραγματικοί γονείς της είναι βασιλιάδες, τότε πηγαίνει σε ένα ιδιωτικό σχολείο μόνο για κορίτσια, για να μάθει πως να συμπεριφέρεται στην υψηλή αριστοκρατία,...Δυστυχώς όμως αργότερα ο Κόμης Voudrel σκοτώνεται σε ενέδρα και από εκείνη τη στιγμή η Σιμόν με τη βοήθεια του θετού της αδερφού ''Robert de Vaudreuil'' μεταμορφώνετε σε γυναίκα Ζορό με το ψευδώνυμο "Black Tulip'' και γίνεται το "Αστέρι του Σηκουάνα''

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολυ καλη η αναφορα σου Masquerade - αν και εκανες αγορακι την Yumiko Igarashi :) - με μια ενσταση περι της θεματολογιας, μιας και εδω στο retromaniax και δη στον τομεα τηλεοραση μιλαμε συνηθως για οσα - και με οσα - μεγαλωσαμε στα 70ς,80ς και λιγο 90ς - δηλαδη τα αριστουργηματα για τα οποια γραφεις δεν τα εχει δει κανεις μας τοτε και δεν αποτελουν αναμνησεις.
 
χαχαχα τώρα είδα ότι έκανα αγοράκι την Yumiko Igarashi :p Θα το διορθώσω! Το ξέρω ότι δεν αποτελούν αναμνήσεις για κάποιον που δεν τα έχει δει, απλά έζησα σε μια ξένη χώρα (Ελληνας είμαι), οπότε έχω δει τα περισσότερα και ήθελα να τα μοιράστώ μαζί σας...
 
Masquerade μου αρεσει το γεγονος οτι αφενος εισαι φανατικος του ειδους και αφετερου οτι γραφεις για αυτα που σε ενδιαφερουν. Δεν πετας "ξερα" links που με εκνευριζουν.
 
Χαίρομαι που σ'αρέσουν αυτά που ανεβάζω! :p Μ'αρεσουν πολυ τα ανιμέ και γενικά η Iαπωνική κουλτούρα! :D
 
Ενας λογος που δεν μεταδωθηκαν ηταν το οτι η ιδιωτικη τηλεοραση στη δυτικη ευρωπη εφτασε νωριτερα απο οτι στην Ελλαδα. Αυτοι βεβαια ειχαν το pαl, εμεις τα περναμε αντιγραφα secαm απο Γαλλια (και ευτυχως και απο ανατολικο μπλοκ) και χανοταν ευκολοτερα

Συν το οτι αρκετες τα εδειχναν τοτε καναλια του ομιλου μπερλουσκονι (cαnαl 5 σε Γαλλια, ισπανια, ιταλια, τele 5 σε γερμανια) αλλα και αρκετοι τοπικοι σταθμοι.

Καναλια σημερα οπως το συνδρομητικο Jυnιοr tv δειχνουν παλιες σειρες, αλλα και το κικα.

Και απο χαλια μεταγλωττισεις και αλλαγες στο νοημα αλλο τιποτα

Οχι, για το μεγεθος και το ευρος της ελληνικης τηλεορασης πρεπει να ειμαστε ικανοποιημενοι με τα παιδικα.
 
Το anime με τον Τομ Σώγερ έχει αναφερθεί ήδη αλλού.

Υπάρχει και συνέχειά του με τον Χωκ Φιν.

Είχε προβληθεί στην Γαλλία περίπου το '81.

Επειδή έχει πολλά επεισόδια (περισσότερα απο 100), ακόμα αναρωτιέμαι πώς η EΡΤ δεν το επέλεξε για προβολή και διάλεξε την άγνωστη τότε Κάντυ.

(Όχι πως δεν έκανε καλά...)

-
 
petran79 είπε:
Οχι, για το μεγεθος και το ευρος της ελληνικης τηλεορασης πρεπει να ειμαστε ικανοποιημενοι με τα παιδικα.
Μεχρι το 86 ηταν ανελπιστα καλη η παιδικη ζωνη!
 
Ασε και εγω λογω ηλικιας στο τσακ προλαβα αυτη τη χρονια. Πιτσουνακι ειμαι εδω. Εχασα δυστηχως το διαστημοπλοιο αργώ - το αργώ τv το προλαβα ;)

Τωρα η αλλοτε ενδοξη ερτ εγινε παρακλαδι του ντισνευ τσανελ...

Ευτυχως ειδα μετα τα χαρλοκ, mιllεnια και gαlαxy εxprεςς 999. Το τελευταιο αν το εβαζε θα ηταν η κορυφαια scιfι σειρα.

Διαβαζα πως στην ιταλια σειρες οπως κιmαgure οrαnge rοαd (ροματζο) ειχαν λογοκριθει αγρια και τα επεισοδια κρατουσαν πολυ λιγοτερο.

Δηλ οπως και εδω παρα το οτι καναν τα ανιμε δημοφιλη, δε σημαινει πως αγαπηθηκαν απο το κοινο περαν απο μια φθηνη ψυχαγωγια για τηλεοραση νταντα.

Επισης το χωρις οικογενεια στη γαλλια γνωρισε μεγαλη επιτυχια γιατι ο ρεμι ειχε τη φωνη του ηθοποιου της πασιγνωστης γαλλικης τηλεοπτικης διασκευης λιγα χρονια πριν. Απο τις λιγες ιαπωνικες σειρες που αξιζουν.
 
Τωρα η αλλοτε ενδοξη ερτ εγινε παρακλαδι του ντισνευ τσανελ
Δεν μπορώ να δω την αρνητική πλευρά σε αυτό. Tέλειο για αυτους που δεν έχουν πρόσβαση στo Disney Channel. To House of Mouse ήταν η μόνη τηλεοπτική σειρά κινούμενων σχεδίων που έβλεπα κάθε εβδομάδα το περασμένο καλοκαίρι (και Hercules μερικές φορές) . Όπως έχω πει αλλού, κατά τη γνώμη μου το πρόγραμμα Ντίσνευ που προβάλλει η κρατική τηλεόραση είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει από κινούμενα σχέδια στην Ελληνική τηλεόραση αυτές τις μέρες. Και εκτός από τις σερές προβάλλουν και τις αριστουργηματικές ταινίες κινουμένων σχεδίων. Είχαμε το Mega Chanel αλλά από τότε που σταμάτησε το πρωινο πρόγραμμα για παιδιά τα χάσαμε όλα αυτά. Δόξα τω Θεώ που η ΕΡΤ ανέλαβε να προσθέσει κάποια ποιότητα στην ψυχαγωγία για τα παιδιά σήμερα. Πολύ καλύτερα από τα κινούμενα σχέδια όπως Pokemon, Digimon and Yu Gi Oh που προσωπικά δεν συμπάθησα ποτέ. Μετά βίας υπάρχει κάτι σε άλλα κανάλια που να μου αρέσει, με εξαίρεση φυσικά τις παλιές σειρές όπως τα Loony Toons. Tα Στρουμφάκια του Star αρνούμαι να τα δω γιατι αντιπαθώ την καινούρια μεταγλώττιση που μετα βίας θυμίζει την κλασική της ΕΡΤ.
 
Ναι πραγματι καλο ειναι που η ερτ βαζει καποιες σειρες κινουμενων σχεδιων απο το 1998 και λιγο μετα (οπως ηρακλης,πεπεραν κ.α) ,αλλα εχουν γεμισει το προγραμμα με αμερικανικες σειρες (αυτες με τα ψευτικα γελια) καθως και με πολλα καινουρια κουραστικα παιδικα!

Δηλαδη αμα κανουμε τη συγκριση του τοτε που εβαζαν nils holgersson,pinocchio κ.α με το σημερα ειναι μεγαλο το χασμα...! ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Προβλημα ειναι πως μαζι με τις καλες σειρες (πχ weekenders) βαζει και σειρες που δεν ταιριαζουν σε κρατικο καναλι. Απορω πως η χανα μοντανα δεν εγινε τοσο δημοφιλης οσο η πατυ. Μαλλον επειδη την προβαλε η ερτ και οχι το μεγκα.

Και ολα αυτα κοστιζουν στην ερτ 6 εκατομμυρια ευρω το χρονο!

Δεν ταιριαζει τετοιο μονολιθικο προγραμμα στην ερτ και ελπιζω να ληξει συντομα το συμβολαιο με την ντισνευ μπας και δουμε κατι καινουργιο.

Ευτυχως δηλαδη που το καλο προγραμμα για παιδια και νεους μεταφερθηκε στο σινε+ και στο πρισμα+, εστω και με ελαχιστη τηλεθεαση.

Να βαλει επιλεκτικα καλες ταινιες και σειρες ναι, αλλα οχι ολο το τσουρμο! Θυμαμαι εποχες το 1985 που εβαζε η ερτ τα gυmmy beαrs με υποτιτλους. Ειχε ελληνικη εισαγωγη αλλα μου φαινεται ηταν υποτιτλισμενη. Ας με διορθωσετε αν κανω λαθος.Ηταν απο τις αγαπημενες μου σειρες.Τωρα τα δειχνει με νεες, μετριες μεταγλωττισεις. Δηλ τωρα που υποτιθεται πως τα παιδια μεσω των κινητων και του ιντερνετ ειναι περισσοτερο εξοικιωμενα με τους υποτιτλους.

Ευτυχως και στα ανιμε (παλια και νεα) εχει γινει πολυ καλη ερασιτεχνικη δουλεια στον υποτιτλισμο και στην αρχειοποιηση στα Ελληνικα οποτε τα μικρα παιδια (πολυ λιγα δυστηχως) μπορουν να δουν τις κρυφες απολαυσεις που μας στερουν τα ελληνικα καναλια.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
λοιπον για να μην κακολογω την ΕΡΤ (ασχετα αν ανατριχιασα βλεποντας τελεμαρκετινγκ στην ΕΤ-1), την ερχομενη Παρασκευη θα προβαλλει στις 23:00 την ταινια "Περσεπολις". Ελπιζω να ειναι στα Γαλλικα και με υποτιτλους αλλιως αν ειναι μεταγλωττισμενη παιρνω τα λογια μου πισω
 
http://www.youtube.com/watch?v=usUIxIZJPX4

προσφατα ειδα αυτη τη σειρα.

κριμα που δεν προβληθηκε εδω, ηταν οτι πρεπει για το παιδικο κοινο.

το τελευταιο εργο του οποιου επιμεληθηκε ο Osamu Tezuka. πεθανε από καρκίνο πριν ολοκληρωθει και συνεχιστηκε συμφωνα με τις οδηγιες του.

βασιζεται σε ρωσικο παραμυθι

εχει μεταγλωττιστει σε πολλες γλωσσες. στην αραβικη εκδοση ενω ο Blink ηταν αλογο, το κανανε ελαφι!

αθανατη λογοκρισια.....

περιληψη:

Στην διάρκεια των θερινων διακοπών του, ο Κακέρου επισκέπτεται τον πατέρα του, συγγραφέα παιδικών παραμυθιών. Κατα τη διάρκεια της διαμονής του, βοηθά ένα άλογο από τον ουρανό, το Μπλινκ και γίνεται φίλος με αυτό. Ο Μπλινκ για να τον ευχαριστήσει του λέει: "Σε ευχαριστώ, με λένε Μπλινκ. Αν με έχεις ανάγκη, φώναξε το όνομα μου 3 φορές και θα έρθω να σε βοηθήσω". Την ώρα που έλειπε ο Κακέρου από το σπίτι, ο πατέρας του απάγαγεται από μία μυστηριώδη συμμορία μοτοσικλετιστών. Ο Κακέρου και ο Μπλινκ ξεκινούν για την αναζήτηση του, σε ένα φανταστικό ταξίδι που εκτείνεται στο χώρο και στο χρόνο των παραμυθιών του πατέρα του. Πρόκειται για μια περιπέτεια φαντασίας. Ο Κακέρου και ο Μπλινκ επικοινωνούν με τις καρδιές τους. Είναι μια σειρά που αναδεικνύονται η ανθρωπια, το θάρρος, η καλοσύνη και η ευγενεια, σε εναν παραμυθένιο κόσμο

 


απο τις καλυτερες παιδικες σειρες, εστω και αν στο animation φανταζει φτωχη μπροστα σε αναλογες παραγωγες της εποχης. ωστοσο αυτο αναπληρωνεται με το πολυ καλο σεναριο και τους ηθοποιους. αν και παιδικη δεν την βαρεθηκα σχεδον καθολου.αυτοι που φαινονται κακοι στην αρχή, στο τέλος δεν ειναι και τοσο κακοι οσο δειχνουν. το ιδιο και αυτοι που παριστανουν τους καλους, αποδεικνυεται πως εχουν κρυφα σχεδια. το τελευταιο επεισοδιο ειναι απο τα καλυτερα.
 
Masquerade είπε:
Ο Μικρός Ρεμί ~ Ie Naki Ko


Είναι μια σειρά της δεκαετίας του 80! Η ιστορία βασίζεται στο μυθιστόρημα ''Sans Famille'' του Γάλλου συγγραφέα ''Hector Malot'' Η σειρά είναι πάρα πολύ γνωστή στη Λατινική Αμερική, Γαλλία, Ινδονησία, Φιλιππίνες και ιδιαίτερα στην Ιταλία! Eίναι γνωστή με το τίτλο ''Ρεμί'' Επίσης το 1980 κυκλοφόρησε και ταινία...Η ιστορία έχει ως εξής:

Γεννημένος στο Λονδίνο σε μια αριστοκρατική αγγλική οικογένεια, ο Ρίτσαρντ Milligan απαγάγεται, οι απαγωγείς άφηνουν το μωρό στη Γαλλία στο Παρίσι, όπου ένας κύριος, ο Gerolamo Barberin βρίσκει το μωρό και μαζί με την γυναίκα του αποφασίζουν να κρατήσουν το παιδί και να το μεγαλώσουν σαν να ήταν δικό τους, δίνοντάς του το όνομα Ρεμί! Ο ''πατέρας'' του εργάζεται ως οικοδόμος στο Παρίσι, αλλά μια κακή ημέρα τραυματίζετε άσχημα μετά από πέσιμο από κάτι σκαλωσιές και καθίσταται ανίκανος προς εργασία...Η οικογένεια είναι κατεστραμμένη και αναγκάζονται να πωλούν τα ζώα τους για να ξεπληρώσουν τα χρέη τους...Τότε ο πατέρας του Ρεμί αποδέχεται την πρόταση ενώς κύριου Vitali που συναντήθηκαν τυχαία σε ένα πανδοχείο στην πόλη, η πρόταση ήταν ότι αφού δεν μπορούν να μεγαλώσουν τον Ρεμί σωστά, λόγο ότι δεν τους έφταναν τα λεφτά, να δουλέψει σε μια κομπανία, η θετή του μητέρα όμως δεν δέχεται την απόφαση του συζύγου της, όμως πλέον ο Ρεμί είναι μέλος στη κομπανία που αποτελείται από ζώα (σκυλιά και ένα πίθηκο), με τη πάροδο του χρόνου ο Ρεμί μαθαίνει να κάνει πολλά ακροβατικά κόλπα και να διασκεδάζει τον κόσμο μαζί με τα ζώα, όμως αργότερα ο κύριος Vitali καταλήγει στη φυλακή για δύο μήνες, γιατί προσπάθησε να υπερασπιστεί το σκυλί από κάτι χωροφύλακες που ήθελαν να το σκοτώσουν και έγινε καυγάς...Ο Ρεμί μένει μόνος και αναγκάζεται να διατηρεί τα ζώα, εξαντλημένος και χωρίς φαγητό, συναντά τυχαία μια κυρία, την κυρία Milligan, όπου θέλει να παει πίσω στην Γαλλία και να βοηθήσει τον γιο της Άρθουρ που πάσχει από μια σοβαρή μορφή αρθρίτιδας στα πόδια του...Η κυρία Milligan στην πραγματικότητα είναι η μητέρα του Ρεμί, αλλά τόσο η ίδια όσο και το αγόρι δεν έχουν απολύτως καμία ιδέα για το δεσμό που τους ενώνει...Η κυρία αφήνει στον Ρεμί τη βάρκα της, για να μπορεί να μεταφέρεται όπου θέλει και να κοιμάται μέσα στη βάρκα μέχρι να βγει ο κύριος Vitali από τη φυλακή...Στο τέλος του δεύτερου μήνα, ο κύριος Vitali απελευθερώνεται και ο Ρεμί παίρνει και πάλι το δρόμο μαζί του, κατά τι διάρκεια του χειμώνα του ίδιου έτους σε μια συνεχιζόμενη χιονόπτωση και μη ξέροντας που να πάνε, καταφεύγουν σε μια καλύβα στο δάσος και τη νύχτα οι λύκοι καταβροχθίζουν το ένα σκυλάκι, ο πίθηκος παθαίνει πνευμονία, ο κύριος Vitali ήξερε ότι ήταν αδύνατο να επιβιώσουν υπό αυτές τις συνθήκες και αποφασίζει να βρουν ένα κατάλυμα...H τύχη όμως δεν τους χαμογελά, μια δεύτερη καταιγίδα ήταν θανατηφόρα και μετά το θάνατο του πιθήκου, πεθαίνει και ο κύριος Vitali, όπως και τα σκυλιά, αφήνοντας μόνο το αγόρι...Αργότερα βρέθηκε από μια οικογένεια, όπου τον έκαναν θεραπεία, ο Ρεμί θα δείξει μεγάλη συμπάθεια στην Ελιζα, την νεότερη από τις κόρες της οικογενείας, που δεν μπορεί να μιλήσει γιατί από μικρή είχε μια παιδική ασθένεια και έχει χάσει τη φωνή της...Όμως και αυτή η οικογένεια έχασε τα πάντα μετά από μια χαλαζοθύελλα κατέστρεψε όλα τα θερμοκήπια τους, ο άντρας καταδικάστηκε σε φυλάκιση για χρέη και τα περιουσιακά στοιχεία τα άφησε σε συγγενείς του διάσπαρτα σε όλη τη Γαλλία, δεν υπάρχει χώρος για τον Ρεμί...Ο Ρεμί πήγε στο Παρίσι, όπου συναντάει έναν παλιό του φίλο, τον Μάτ, επίσης τον πραγματικό του πατέρα, αλλά ήταν σοβαρά άρρωστος και πριν πεθάνει είπε στον Ρεμί ότι η μητέρα του είναι ζωντανή και ψάχνει να τον βρει και έτσι μαζί με τον φίλο του Μάτ ψάχνουν για τη μητέρα του Ρεμί...!
To θυμήθηκα σήμερα καθώς έψαχνα για παιδικά intros στο youtube. Είμαι σίγουρη όμως οτι το έβλεπα αλλά δε θυμάμαι ούτε χρονιά, ούτε κανάλι! Δεν αποκλείεται βέβαια να ήταν και σε κάποιο τοπικό της Β. Ελλάδος.

Υπάρχει κάποιος που να θυμάται κάποια περισσότερα στοιχεία?
 
Υπάρχει και άλλη σειρά που είναι σα ριμέηκ, με κορίτσι όμως.

Μήπως έβλεπες αυτή;

Πάντως αυτό με το αγόρι, επειδή το είδα ολόκληρο, πραγματικά αξίζει!

Μια από τις καλύτερες σειρές ανιμε που έχω δει ποτέ!

Πολύ κλάμμα!

Επίσης ήταν 3d (δεν ξέρω τώρα αν προβαλλόταν σα 3d αλλά έτσι διαφημιζόταν) οπότε στα πρώτα επεισόδια βλέπετε συνεχώς τα background να κινούνται περίεργα..

Φαντάζομαι θα κατάλαβαν οι δημιουργοί ότι δεν ήταν καλό αλλά κουραστικό, και στα μετέπειτα επεισόδια την άφησαν αυτή την τεχνική..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
filmmusic είπε:
Υπάρχει και άλλη σειρά που είναι σα ριμέηκ, με κορίτσι όμως.Μήπως έβλεπες αυτή;
Οχ, σίγουρα έβλεπα τον Ρεμι. Πολύ πιθανόν να ήταν σε κάποιο τοπικό κανάλι.

Την άλλη με το κορίτσι δεν την έχω δει.
 
Πίσω
Μπλουζα