Αστέρι στη Λάσπη (1988)

nick

RetroNuts!
Joined
12 Ιουλ 2009
Μηνύματα
1.623
Αντιδράσεις
542
Αστέρι στη Λάσπη (1988)


RetroDB:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Αστέρι_στη_λάσπηhttp://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Αστέρι_στη_λάσπη

Μια κοινωνική ταινία σε σενάριο Άννας Παντζέλη και σκηνοθεσία Απόστολου Τεγόπουλου που προβλήθηκε απο την Master Home Video to 1988. Παίζουν οι ηθοποιοί:Μαρία Αλιφέρη (Αλεξάνδρα) , Γιάννης Αργύρης (Μερκάτης) , Έλενα Αλεξοπούλου (Κατερίνα Ανέστη) , Ζωή Βουδούρη (Κυρία Ζέπου), Τώνης Γιακωβάκης (Κανέλης) , Κώστας Δίγκας (Γιώργος) ,Γιώργος Λουκάκης (Υπουργός) , Πέπη Μεταλλίδου (Νίκη) , Δήμος Μυλωνάς (Άγγελος) , Άννα Παντζέλη (Μυρτώ Κυριαζή) , Νίκος Δαφνής , Χρήστος Φωτίδης (Σταματόπουλος) , Μίμης Θειόπουλος ,Τζένη Στεφανάκου , Αλέκος Ζαρταλούδης , Κώστας Μπακάλης , Αλέκος Μάνδυλας , Νότα Παρούση , Ράνια Ιωαννίδου , Γιώργος Σουξές , Κώστας Πανουργιάς , Άννα Δήμα , Κώστας Θεοδόσης , Βαρβάρα Μερτύρη

Θα προσπαθήσω να κάνω μια περίληψη του έργου:

Η Αλεξάνδρα (Μαρία Αλιφέρη) μια αγνή καλλιτέχνης - ηθοποιός- που εργάζεται σε ένα τοπικό θέατρο με ένα θίασο που την περιβάλλει δέχεται συχνά την επίσκεψη της κυρίας Ζέπου μιας πλούσιας & παλιάς ηθοποιού μα συνάμα και πάμφτωχης στο ξεκίνημα της, η οποία παρότι έφτασε ψηλά δεν έχασε τις αρχές της. Η κυρία Ζέπου θέλοντας να αναδείξει το ταλέντο της Αλεξάνδρας προτρέπει το γιό της, τον Κανέλη (Τώνης Γιακωβάκης), ο οποίος είναι παραγωγός, και την ίδια να συνεργαστούν μεταξύ τους.

Ταυτόχρονα όμως την προτρέπει να μην χάσει την αθωότητα της ανεβαίνοντας τα σκαλιά της δόξας. Ταυτόχρονα ο Άγγελος( Δήμος Μυλωνάς) - σύντροφος της Αλεξάνδρας έχει αντιρρήσεις για την συνεργασία της Αλεξάνδρας με τον Κανέλη. Ο ίδιος ο Άγγελος τον θεωρεί ένα στυγνό εκμεταλλευτή του "συστήματος" που δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα. Παρά τις αντιρρήσεις του Άγγελου η Αλεξάνδρα συνεργάζεται έχοντας και την συνεχή παρότρυνση της αδελφής της Νίκης (Πέπη Μεταλλίδου).

Με τον καιρό αποδεικνύεται οτι ο Άγγελος είχε δίκιο για αυτές του τις ενστάσεις, γιατί ο ίδιος ο Κανέλης κάνει αφόρητη την ζωή της Αλεξάνδρας, την οποία πιέζει ψυχολογικά και οικονομικά..... Στο μεταξύ πεθαίνει η κυρία Ζέπου , που όσο ζούσε, αποτελούσε κατα κάποιο τρόπο ένα χαληνάρι στα διάφορα καμώματα του γιού της. Τελικά η Αλεξάνδρα καταφέρνει να ξεφύγει απο το δίκτυ του Κανέλη, με τραγική κατάληξη όμως την τρέλα......, η οποία είχε αρχίσει να κάνει εμφανή τα σημάδια της, εξαιτίας ενός αυτοκινητικού ατυχήματος το οποίο είχε περάσει η Αλέξάνδρα στην παιδική της ηλικία......

Απολαύστε τους τίτλους τέλους του Α΄ Μέρους της βιντεοταινίας με την υπέροχη μουσική του Φώτη Μητρόπουλου:

[deadlink]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ένα μικρό απόσπασμα απο την ταινία:

[deadlink]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και οι τίτλοι αρχής του Α΄Μέρους της ταινίας

[deadlink]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εξαιρετικό, Νικ. Μπράβο. Ο Δήμος Μυλωνάς σε δράμα; Και πολλοί γνωστοί άγνωστοι ηθοποιοί, που θυμόμαστε όμως τα ονόματά τους από την τηλεόραση: Μίμης Θειόπουλος, Τώνης Γιακωβάκης (που έμοιαζε σαν τον Κάπτεν Ίγκλο, είχε το ναυτικό στιλ), ο Γιώργος Λουκάκης γνωστός από τις αστυνομικές σειρές του Λειβαδίτη και ο Γιάννης Αργύρης (χωρίς το Γιουσουφάκι του βέβαια :) ως γκεστ. Η Βαρβάρα Μερτήρη και η Λιάνα Ρουσέα είναι συγγενείς των Αθηνά Μερτήρη και Τζένης Ρουσέα; (μια εικασία είναι μόνο)
 
Δεν θα μπορούσα να παραλείψω τους τίτλους αρχής του Β΄Μέρους της βιντεοταινίας.

[deadlink]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οι τίτλοι αρχής του Ά Μέρους της ταινίας:

[video=youtube_share;h82rB9An8Ic]

 
Οι βιντεοταινίες της Αλιφέρη μαζί με κάποιες άλλες του Δαδινόπουλου (όπως Το Χρέος του Μπάτσου) και του Ξανθόπουλου προβάλλονταν τα καλοκαίρια του '91 και του '92 ως μίνι τηλεοπτικές σειρές από το Mega. Κάθε επεισόδιο ζήτημα να ξεπερνούσε τα 25 λεπτά :D .
 
Πολυ ενδιαφερουσα πληροφορια που πρεπει να τσεκαρουμε και για τη RetroDB
 
Οι τίτλοι αρχής του Β΄Μέρους της ταινίας:

[video=youtube_share;3IFluiK17yM]

 
Πίσω
Μπλουζα