Αστυνομική αγγλική σειρά με έναν ευγενή [Lord Peter Wimsey]

Rinus Cesar

RetroNuts!
Joined
22 Ιουν 2009
Μηνύματα
1.417
Αντιδράσεις
276
Παιδιά, θα επικαλεσθώ για μία ακόμη φορά τη βοήθειά σας #) #) ....

Λοιπόν, το έτος 1983 παιζόταν, νομίζω στην ΕΡΤ - 2, μια αγγλική σειρά που πολύ μού άρεσε !!! Σε αυτήν πρωταγωνιστούσε ένας 50χρονος ευγενής κύριος, ο οποίος ήταν λόρδος, κόμης, κάτι τέτοιο τελοσπάντων [δεν αποκλείεται να ήταν "ξεπεσμένος αριστοκράτης"]. Αυτός είχε το .... "δαιμόνιο του ντετέκτιβ" και είχε για χόμπι να ανακαλύπτει διάφορα μυστήρια [νομίζω κάτι ανεξιχνίαστους φόνους]. Δυστυχώς δεν θυμάμαι το όνομά του. Μαζί του είχε και έναν μπάτλερ, του οποίου ... θυμάμαι το όνομα : λεγόταν Μπάντερ !!! Αν και, αυτό που τελικά εισέπραττες από τη σειρά, ήταν ότι μεταξύ τους υπήρχε κυρίως φιλική σχέση, παρά σχέση "κυρίου και μπάτλερ" .....

Η σειρά αυτή αναφερόταν "στα παλιά τα χρόνια" [νομίζω δεκαετία '30]. Μού άρεσε πολύ ένα παλιό κόκκινο αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο Άγγλος ευγενής, με το οποίο μετέβαινε στις αγγλικές εξοχές για να ... ασκήσει το "χόμπι" του, δηλαδή να εξιχνάζει μυστήρια [αφού σε κάποιο επεισόδιο κάποιος έλεγε γι' αυτόν ότι "νομίζει ότι είναι η Σκότλαντ Γιαρντ" !!! ] !!! Και στο τέλος .... τα κατάφερνε και τα εξιχνίαζε !!!

Θυμάμαι, επίσης, ότι η σειρά αυτή παιζόταν κάθε Τετάρτη απόγευμα. Αυτό, δε, το θυμάμαι επειδή εκείνη τη χρονιά το απόγευμα της Τετάρτης ήταν .... απόγευμα χαλάρωσης, μιας και την επόμενη ημέρα είχα "ελαφρύ" πρόγραμμα για το σχολείο !!! Κι από τη στιγμή που αυτό συνδυαζόταν με μια πολύ αγαπημένη σειρά στην τηλεόραση για το απογευματάκι, την οποία παρακολουθούσα χωρίς άγχος για διάβασμα των μαθημάτων της επόμενης ημέρας, καταλαβαίνετε ότι εν έτει 1983 η Τετάρτη ήταν ... η αγαπημένη μου ημέρα !!!

Αν και .... η σειρά εκείνη δεν ήταν και τόσο "για παιδάκια" !!! Επρόκειτο για "εγκεφαλική σειρά", μιας και ο Άγγλος ευγενής, με τον μπάτλερ του, έλυναν τα μυστήρια χρησιμοποιώντας "φαιά ουσία" !!! Απ' ό,τι θυμάμαι, η σειρά αυτή ολοκληρώθηκε σε δύο κύκλους, σε καθέναν από τους οποίους ο πρωταγωνιστής έλυσε κι από ένα μυστήριο !!! Όλα τα επεισόδια ξεχείλιζαν, φυσικά, από αγγλικό φλέγμα !!! Μού έχει μείνει η ειδυλλιακή σκηνή από το πρώτο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου, όπου ο Άγγλος ευγενής και ο μπάτλερ του ψάρευαν σε ένα ποτάμι αγγλικής εξοχής με τα καλάμια τους και πιάσανε από μία πέστροφα ο καθένας !!! "Όου, Μπάντερ, αυτό θα είναι το γεύμα μας", είπε ο πρωταγωνιστής. Και στην επόμενη σκηνή μού έκανε εντύπωση που ο Μπάντερ, πριν ρίξει τα ψάρια στο τηγάνι, τους έκοψε τις ουρές [κάτι που εμείς δεν συνηθίζουμε πριν τηγανίσουμε ψάρια !!! ] !!!

Το ωραιότερο επεισόδιο ήταν το τελευταίο του 2ου κύκλου, όπου ο ευγενής και ο μπάτλερ του περιφέρονται με το κόκκινο αυτοκίνητό τους στις εξοχές, περνώντας από τα ίδια μέρη που πέρασε ο δολοφόνος, προκειμένου να κάνουν αναπαράσταση ενός φονικού !!! Μετά, όμως .... τελείωσε κι ο 2ος κύκλος και, προς μεγάλη μου λύπη, δεν ξαναείδαμε στην τηλεόραση ούτε τον Άγγλο ευγενή, ούτε τον μπάτλερ του .....

Δεν θυμάμαι, όμως, τα βασικά : Πώς λεγότανε αυτή η σειρά ??? Πώς λεγότανε ο πρωταγωνιστής της ??? Οποιαδήποτε πληροφορία μού δώσετε θα σάς είμαι ευγνώμων .....
 
Ναιιιιιιιιιιιιι !!!!!!!!!! Τώρα τον θυμήθηκαααα !!!! Ο αγαπημένος μου "φλεγματικός" Άγγλος αριστοκράτης, που με την οξυδέρκειά του έλυνε τα μυστήρια ήταν ο Lord Wimsey, με το μονόκλ του !!! Το βιντεάκι που ανέβασες, φίλε NorthStar, είναι, όντως, του 1987 και δεν έχει προβληθεί στην Ελληνική Τηλεόραση !!! Βρήκα, όμως, την εισαγωγή της προηγούμενης βερσιόν της σειράς, που προβαλλόταν στην Ελληνική Τηλεόραση το 1983, όπως επίσης και ολόκληρα επεισόδιά της, "τεμαχισμένα" σε 10λεπτα βιντεάκια !!! Ακούγοντας ξανα, μετά από τόοοσα χρόνια, τη μουσική της εισαγωγής, σε ρυθμό τσάρλεστον, ανατρίχιασα !!! Επίσης, διαβάζοντας τα πρόσωπα της σειράς, τους ξαναθυμήθηκα : Ο αριστοκρατικός Wimsey, ο φίλος του inspector Parker της Σκότλαντ Γυαρντ και ο μπάτλερ του ο Bunter !!!! Τον δε Lord Wimsey, που απολαύσαμε στην ελληνική τηλεόραση, υποδυόταν ο Ian Carmichael !!! Απλά ..... καταπληκτικός !!!


Επίσης, το παλιό αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο Lord Wimsey, με συνεπιβάτη του τον Bunter [το βλέπουμε στο βιντεάκι που παραθέτω], ήταν μαύρο κι όχι κόκκινο !!! Ο λόγος που δεν θυμόμουν το χρώμα είναι ο εξής : Μια φορά, ως παιδάκι, είχα δει στον ύπνο μου τον Lord Wimsey με τον Bunter [!!! από αυτό να καταλάβετε πόσο λάτρευα αυτή τη σειρά !!! ] και στο όνειρό μου τους είχα δει να βγαίνουν από ένα όμοιο κόκκινο αυτοκίνητο !!!

NorthStar, χίλια ευχαριστώ !!! Να ΄σαι καλά !!!!!!!!!!!!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πριν λίγο έριξα μια ματιά στη Wikipedia στο λήμμα "Ian Carmichael" !!! Και διάβασα ότι πέρυσι, περίπου τέτοια εποχή, ο σπουδαίος αυτός ηθοποιός πέθανε πλήρης ημερών :

Ian Carmichael, OBEBornIan Gillett Carmichael

18 June 1920(1920-06-18 )

Hull, East Riding of Yorkshire, EnglandDied5 February 2010(2010-02-05) (aged 89)

Esk Valley, North Yorkshire, England

Οπότε .... η τύχη το έφερε να τον μνημονεύσουμε σχεδόν ένα χρόνο μετά το θάνατό του, τιμώντας, έτσι, τη μνήμη του !!!! Για μένα, πάντως, ο Carmichael, ως Lord Peter Wimsey [L.P.W., όπως ήταν ο τίτλος της σειράς, από τα αρχικά του] θα μείνει αλησμόνητος !!!
 
Ο λόγος που δεν θυμόμουν το χρώμα είναι ο εξής : Μια φορά, ως παιδάκι, είχα δει στον ύπνο μου τον Lord Wimsey με τον Bunter [!!! από αυτό να καταλάβετε πόσο λάτρευα αυτή τη σειρά !!! ] και στο όνειρό μου τους είχα δει να βγαίνουν από ένα όμοιο κόκκινο αυτοκίνητο !!!

Διορθώνω λιγάκι αυτά που είχα γράψει : Ο L.P.W. στο τελευταίο επεισόδιο του 2ου κύκλου της σειράς, που προβλήθηκε στην Κρατική Τηλεόραση [ΕΡΤ - 2] κάποιες Τετάρτες βραδάκι του .... τόσο κοντινού [!!!] 1983, οδηγεί, πράγματι, ένα κόκκινο αυτοκίνητο με συνεπιβάτη του τον Bunter !!! Με αυτό το κόκκινο αυτοκίνητο τους έβλεπα στον ύπνο μου ως παιδάκι [oops ... oops ... ] .... Επίσης, το επεισόδιο αυτό είναι που περιγράφω παραπάνω, όπου, υπό τις οδηγίες του L.P.W., ο δολοφόνος [άρτι συλληφθείς], ο inspector Parker και η υπόλοιπη ομάδα της Σκότλαντ Γυαρντ ακολουθούν τη διαδρομή που ακολούθησε ο δολοφόνος μετά το φονικό, προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη του εγκλήματος και να δημιουργήσει άλλοθι !!! Πολύ - πολύ αγαπημένο επεισόδιο [λέγεται five red herrings, τη μετάφρασή του στα ελληνικά δεν τη θυμάμαι .... ] ....

http://www.youtube.com/watch?v=vCCsZ1sGXwA

[τουλάχιστον, όσον αφορά τις αγαπημένες "ξενόφερτες" σειρές που βλέπαμε τότε .... υπάρχουν στο YouTube .... ενώ για ελληνικές ..... ] .... [και φυσικά .... μια φωτογραφία του Ian Carmichael ως L.P.W. είναι ... υποψήφια για αβατάρ στο retromaniax !!!! ] !!!!
 
Xαχαχαχαχα. Κατατοπιστικος και περιγραφικος οπως παντα!

Αν θες τα video να γινονται embeded στο ποστ, διαβασε εδω
 
Πίσω
Μπλουζα