Ατίθασα νιάτα (The Young and the Restless)

dim

RetroActive
Joined
26 Ιουν 2007
Μηνύματα
338
Αντιδράσεις
22
Η συγκεκριμενη σαπουνοπερα ξεκινησε στην Αμερικη το 1973 και συνεχιζεται μεχρι και σημερα εχοντας ξεπερασει τα 9.000 επεισοδια!!!Στην Ελλαδα ειμαστε μερικα χρονια πισω οσον αφορα στην προβολη των επεισοδιων.

Στην Ελλαδα ηρθε αρχες δεκαετιες του '90(δε θυμαμαι ακριβη χρονια).

Ξεκινησε και συνεχισε για πολλα χρονια στον ΑΝΤΕΝΝΑ.Απο τοτε αλλαξε αρκετα καναλια,σταματησε για αρκετους μηνες κατα διαστηματα και πλεον προβαλλεται καθημερινα απο την ΕΤ1 (17.00).

Οι οικογενεις των Αμποτ και των Νιουμαν πρωταγωνιστουν και οχι μονο αυτοι.

Ενα απο τα πολλα ''Οpening'' της σειρας.

[video=youtube;tBD3qa0-dFE]http://www.youtube.com/watch?v=tBD3qa0-dFE

Η μουσικη τοσο στους τιτλους αρχης αλλα και τελους ειναι το Nadia's Theme

Καθε επεισοδιο τελειωνει με το ''Join us again for The Young and the Restless''

Τη συγκεκριμενη εκφραση την εχω ακουσει απειρες φορες καθως εβλεπα (και ακομα βλεπω,οχι τοσο συχνα πλεον) τη σειρα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φοβερη σαπουνοπερα ακομα και μετα απο τοσα χρονια!

Θυμαμαι οτι οταν ειχε αρχισει καθομασταν ολοι μαζι και την βλεπαμε με την οικογενεια μου και για χρονια δεν χαναμε κανενα επεισοδιο.
 
Eίναι Η φοβερή σαπουνόπερα...

Θυμάμαι, πρίν από 15 περίπου χρόνια που ο νεογέννητος σχεδόν γιός του Νιούμαν κόντευε να πνιγεί και τον έσωσε ο μπαμπάς τελευταία στιγμή... :p

Σήμερα, έχει και κόρη σχεδόν 10 χρονών... Τρελλή ανάπτυξη στην Αμερική... :D

Κάποια άλλη χρονιά, πάλι, δεν είχα πάρει χαμπάρι πως είχε ξεκινήσει ο καινούριος κύκλος και φοβόμουν πως δε θα καταλάβαινα λέξη... Τσάμπα φόβοι... Σχεδόν εκεί που το είχα αφήσει ήταν... :p :p:p
 
Και εγω το εβλεπα γυρω στα μεσα '90. Ειχα ηδη βαρεθει τη Σαντα Μπαρμπαρα που εβλεπα πιο παλια (την οποια ειχα αρχισει να βλεπω μολις βαρεθηκα την Τολμη και Γοητεια).

Επισης, να αναφερω οτι τα Ατιθασα Νιατα και η Τολμη και Γοητεια ανηκουν στο ιδιο Universe. Αυτο σημαινει οτι οι χαρακτηρες στις 2 σειρες συνυπαρχουν και οι ιστοριες εξελισσονται παραλληλα. Μαλιστα μερικοι ηθοποιοι ειχαν παρει και μεταγραφη απο τη μια σειρα στην αλλη ενω αλλοι απο τη μια σειρα ειχαν κανει cameo εμφανιση στην αλλη, υποδυοντας φυσικα τους ιδιους χαρακτηρες.

Παραδειγμα, οταν η Sheila λιγο πριν φυγει απο τη σειρα, κανει ενα τηλεφωνημα και στην αλλη ακρη της γραμμης το σηκωνει ο Eric Forrester απο την Τολμη και Γοητεια.

Αυτο για το γιο του Νιουμαν και μενα μου εκανε εντυπωση. Στον ενα κυκλο ηταν παιδακι και στον επομενο ξαφνικα αλλαξε ο ηθοποιος και πλεον ηταν στην ηλικια μου. Τωρα μπορει και να με περασε :p
 
Κάπου, κάποτε, άρχισα να τα παρακολουθώ και εγώ...

Όταν τελικά κατάλαβα πως το σενάριο των εν λόγο εκπομπών είναι φτιαγμένο με τέτοιο τρόπο που για να γίνει κάποια π.χ. αποκάλυψη και να προχωρήσει η ιστορία λίγο παρακάτω πρέπει να περιμένεις να περάσουν 15 επεισόδια και βάλε με τους πρωταγωνιστές απλά να γυρίζουν γύρω γύρω τα σιχάθηκα στον μέγιστο βαθμό... :(
 
Καλά μιλάμε...πόσα μεσημέρια με έπαιρνε ο ύπνος στην αγκαλιά της μαμάς μου, ακούγοντας τις λεπτές φωνούλες τους και τη μουσική δωματιου....... Τι ωραία ... Μου θυμίζει χουχουλιάρικα μεσημέρια, τότε που δεν υπήρχε το 8ωρο δουλειάς!! Αχ..περνάνε τα χρόνια! Και εντωμεταξύ, όλοι οι ηθοποιοί της σειράς... κακάσχημοι και κακάσχημες!! Κάτι άσχημα σώματα..Πωπωω!!
 
Τέλος Εποχής!

Ατίθασα Νιάτα (The Young and the Restless 26 Μαρτίου 1973-συνεχίζεται) CBS

 


6318.jpg


 


ΑΝΤ1



Πρεμιέρα: 1 Ιανουαρίου 1990



Τελευταίο επεισόδιο: 25 Ιανουαρίου 2002


 


ΕΤ1



Πρεμιέρα: 2 Δεκεμβρίου 2002



Τελευταίο επεισόδιο: 18 Ιανουαρίου 2011


Μετά από 21 χρόνια παρουσίας στην ελληνική ιδιωτική και κρατική τηλεόραση, με κάποια διαλείμματα κατά τη μετάβαση της από τον ΑΝΤ1 στην ΕΤ1 και κατά τη διάρκεια προβολής της στην κρατική τηλεόραση, η αυλαία έπεσε οριστικά για τα Ατίθασα Νιάτα.

Η ΕΤ1 αποφάσισε να διακόψει τη θρυλική σαπουνόπερα και να μην αγοράσει νέους κύκλους επεισοδίων.

Δεν ξέρω αν είχαν απομείνει τηλεθεατές που το παρακολουθούσαν ακόμα αλλά όπως και να έχει η διακοπή της σειράς σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής...

και την απαρχή μιας που κυριαρχούν τα κακόγουστα τούρκικα σαπούνια και οι κακομεταγλωττισμένες λατινοαμερικάνικες σειρές.

ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ:

http://www.youtube.com/watch?v=SORpYokXcgY (εποχή ΑΝΤ1-thanks FORD)

http://www.youtube.com/watch?v=erfu6r8KXn8 (εποχή ΕΤ1)

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πραγματικα τελος εποχης...ελπιζω να δουμε καποια στιγμη τους νεους κυκλους επεισοδιων...υπηρχαν εποχες που ''εγραφα'' στο video τα επεισοδια και τα εβλεπα οταν γυριζα σπιτι....μακραν η καλυτερη σαπουνοπερα....τελευταια εβλεπα αραια και που...

join us again for ''Τhe young and the restless''
 
ρε παιδιά, σίγουρα? γιατί κατά καιρούς το κόβουν αλλά το ξαναβάζουν μετά... αχ πολύ λιώσιμο παλιά με Ατίθασα!!!!!
 
No More Drama?

Butterfly είπε:
ρε παιδιά, σίγουρα? γιατί κατά καιρούς το κόβουν αλλά το ξαναβάζουν μετά... αχ πολύ λιώσιμο παλιά με Ατίθασα!!!!!
Butterfly η ΕΤ1 απέστειλε δελτίο τύπου σε εβδομαδιαίο τηλεοπτικό περιοδικό (συγκεκριμένα το Τηλέραμα) όπου αναφέρει ότι δεν υπάρχει πρόθεση να αγοράσουν νέα επεισόδια .

Παρατήρησα όμως σε ιστοσελίδες που καλύπτουν το τηλεοπτικό ρεπορτάζ πως υπάρχει ενδιαφέρον από το κόσμο αν θα συνεχιστεί η σειρά.

Dim και Butterfly δεν ξέρω αν θα φιλοτιμηθεί η ΕΡΤ να ανταποκριθεί στο κοινό που παρακολουθούσε τη σειρά τόσα χρόνια...

Πάντως το Φεβρουάριο το κενό που άφησαν τα Ατίθασα Νιάτα θα καλυφθεί με την επανάληψη του 5ου κύκλου των "Νοικοκυρών σε Απόγνωση".

Περί Ατίθασων Νιάτων



Η τραγουδίστρια Mary J. Blige φανατική θαυμάστρια της σειράς έγραψε στίχους πάνω στο μουσικό θέμα -Νadia's theme- της σαπουνόπερας με τον τίτλο No More Drama.

Απολαύστε το με μοντάζ από τις καλύτερες δραματικές σκηνές της σειράς κατά το έτος 2005-2007 (αναφορικά η ΕΤ1 έδειχνε ακόμα τα επεισόδια του 2004) :

[video=youtube;O-mh3zkdADo]

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θα τους αφαλοκόψω, θα τους κρεμάσω, θα τους πετάξω βόμβες! Ευτυχώς που τέλειωσε η κασέτα που τα έγραφα και δεν άρχισα άλλη. Ήμουν σίγουρος ότι θα τα τσιγκουνευτούν! Και το κόψανε και στο καλύτερο σημείο που πυρπολείται ο Κέβιν!Για χρόνια τα έγραφα στο βίντεο (best of όχι ολόκληρα ε!) και ομολογώ ότι το βίντεο του τρέιλερ από τον ΑΝΤ1 δεν το θυμάμαι αλλά ήταν ΤΕΛΕΙΟ (είδατε τον Τζακ Νο1 Τέρι Λέστερ με την αγνώριστη μετέπειτα Λιάνα Λαβ ;) . Και το τρέιλερ με το μπλε σκηνικό και τα μάτια της Άσλεη όταν το πρόβαλε η ΕΤ1 ήταν τέλειο. Τους τίτλους τέλους Join us again αρχικά το έλεγε άντρας και τώρα ("τώρα") το λέει γυναίκα. Εχω κρατήσει πλήρες αρχείο περιλήψεων, φωτογραφιών και καστ και προσωπικού της σειράς. Κι όταν πήγα στην Αμερική κατάφερα να εντοπίσω και να αγοράσω ένα καταπληκτικό λεύκωμα με τα καλύτερα της σειράς ως το 2000 (για μένα η καλύτερη περίοδος, 1980-2000). Αγαπημένη ιστορία αυτή της Σίλα που μετά το κάνανε τσίχλα. Μετά την αρχική ιστορία η Σίλα καταφεύγει στην αγκαλιά του Έρικ αλλά στο γάμο καλεσμένη είναι η Λώρεν που θέλει να πει την αλήθεια στον Έρικ, θα την πω, όχι δεν θα την πεις, μαλλιοτραβήγματα, κακό. Μπαινοβγαίνει σε ψυχιατρεία, ερωτεύεται τον γιατρό της, του σκαρώνει παιδί, ξανάρχεται η Λώρεν, θα του το πω, όχι δεν θα του πεις, το σκάει με την κόρη τους, ξαανεμφανίζεται μετά από χρόνια για να καταστρέψει τους Φορεστερ, αποτυγχάνει, ξανάρχεται στα Νιάτα, κάνει πλαστική και γίνεται σαν τη Φίλις για να σκοτώσει τη Λώρεν, τελικά τη σκοτώνει η Λώρεν (ναι αλλά μήπως η Φίλις είναι πραγματικά η Σίλα ;) . Κι άλλα storylines συγκλονιστικά και ανατριχιαστικά. Τι να πω τι να θυμηθώ! :) Ώστε τέλος ε; Ναι γεια σας, Επαναστατικοί Πυρήνες εκεί; Μια βομβίτσα ήθελα παρακαλώ....
 
Μόλις γράφτηκα ως μέλος. Καλημέρα σε όλους! Θα τηλεφωνήσω στο κανάλι, για να παραπονεθώ που διέκοψε τα Ατίθασα. Τι πράγματα είναι αυτά; Τι; Δηλαδή να μην μπορούμε να δούμε τη συνέχεια; :( Αν μπορούν κι άλλοι να τηλεφωνήσουν, ώστε να δουν ότι κάποιοι ενδιαφέρονται. Εάν δεν υπάρξει αντίδραση, τότε σίγουρα δεν πρόκειται να ξαναγοράσουν επεισόδια. Αν μη τι άλλο, η ύπαρξη των Ατίθασων στην τηλεόραση μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια και είναι κι αυτή κάτι σαν ένα σημείο αναφοράς μέσα στην παραζάλη και την τρέλα της σύγχρονης εποχής, που κατακλύζεται από χυδαιότητες. Ένας αέρας από το παρελθόν.. Δεν ξέρω αν ακούγεται υπερβολικό. Μπορεί και να είναι.

Ερμηνείες πολύ καλές. Εξαιρετικές από κάποιους, π.χ. Τζακ, Σάρον, Φίλις..

Εξέλιξη βέβαια αργή, αλλά που -γι' αυτόν ακριβώς το λόγο- είχε δόση ρεαλισμού.
 
Δύο χρόνια αργότερα το 1975 ξεκίνησε στη συγκεκριμένη σειρά και ο Ντέιβιντ Χάσελφορ (μετέπειτα Ιππότης της Ασφάλτου). έπαιξε από το 1975 έως το 1982 τον γιατρό Σνάπερ Φόστερ (ήταν ο δεύτερος ηθοποιός στο συγκεκριμένο ρόλο).
 
Έχουμε άραγε καμιά πληροφορία για το πότε θα την ξαναδούμε στη Ελλάδα? Μπορεί να φαίνεται εκτός θέματος το ερώτημα, αλλά μέχρι να μάθουμε μπορεί να έχει γίνει ρετρό!
 
ε θα την ξαναδουμε, δε μιλανε τουρκικα! Και στις 26 Μαρτιου στις ΗΠΑ συμπληρωνει ακριβως 40 χρονια!
 
Πίσω
Μπλουζα