Αυθαίρετη απομάκρυνση συντάκτη από το περιοδικό Phoenix;

manos426f

The King of Retro®
Joined
9 Οκτ 2006
Μηνύματα
5.388
Αντιδράσεις
155
Πολλοί από εμάς γνωρίζουμε ότι το περιοδικό Phoenix έχει ένα δικό του,μη ορατό στους περισσοτέρους,sub-forum,μέσω του οποίου γίνονται οι συνεννοήσεις μεταξύ των συντακτών,για ότι προτίθεται ο καθένας να γράψει.

Με αφορμή το τεύχος 7 που ανακοινώθηκε,μπήκα να δω κι εγώ (θυμίζω,ή πληροφορώ όσους δεν το ξέρουν,ότι έγραφα μέχρι και το τέταρτο τεύχος από τα συνολικά έξι που έχουν έως τώρα βγει) τί πρόκειται να περιέχει το νέο τεύχος και προς έκπληξή μου,είδα ότι δεν είχα πλέον πρόσβαση στο εν λόγω sub-forum.

Ρωτάω λοιπόν:

1)Απομακρύνθηκα από το team,χωρίς να έχω ποτέ δηλώσει επιθυμία να αποχωρήσω;Κι αν ναι,γιατί συνέβη αυτό;

2)Αυτό είναι το "ευχαριστώ" σε έναν εκ των ανθρώπων που συμβάλλανε στην δημιουργία του εν λόγω fanzine,από το πρώτο τεύχος του;

3)Ακόμη κι αν απομακρύνθηκα για λόγους που παραμένουν ανεξήγητοι,δεν κρίθηκε σκόπιμο από κανέναν να μου αποσταλεί έστω κι ένα p.m ενημέρωσης;

4)Υπήρχε πουθενά κανένας όρος που έλεγε ότι αν δε γράψεις για 1-2 τεύχη αυτομάτως απομακρύνεσαι;

Κι αν ναι,είναι γνωστό αυτό σε όσους σπεύδουν να συμμετάσχουν σε κάποιο τεύχος του,ξοδεύοντας μέρος του ελεύθερου χρόνου τους;

5)Μπορώ να μάθω ποιος αποφάσισε να γίνει αυτό;

6)Αν όλα τα παραπάνω δεν ισχύουν και πρόκειται περί λάθους,θα ήθελα να έχω άμεσα εκ νέου πρόσβαση στο sub-forum.

Θεωρώ απαραίτητο οι απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις μου να δοθούν δημοσίως κι όχι να σβηστεί το thread και να μου αποσταλεί p.m.Είναι αντρίκιο αυτό,το αντίθετο δε θα ήταν καθόλου...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μανο ειπες οτι δεν συμμετεχεις σε αυτο το τευχος. Οσοι δηλωσαν κατι αντιστοιχο, "κοπηκε" προσωρινα (μεχρι την "εκδοση") η προσβαση (και ταυτοχρονα προστεθηκε σε αλλους). [Ειχαμε φτασει σχεδον 40+ συντακτες με προσβαση (οχι μακρια απο τον αριθμο των πραγματικων αναγνωστων χαχαχαχα).]

Οχι ομως ως "τιμωρια" (σιγα μην βαλει καποιος τη γατα του να κλαιει) αλλα για την "εκπληξη". Και εσυ και οι υπολοιποι που δεν θελουν/προλαβαινουν να συμμετασχουν στο τευχος θεωρουνται "κοινο" του τευχους.

Μιας και δουλευεις σε εντυπο του χωρου ξερεις οτι το "αγχος" του συντακτη ειναι να "εκπληξει" οσο το δυναντον περισσοτερους. Το Phoenix φυσικα δεν διεκδικει δαφνες επαγγελματισμου ουτε μπορει να συγκριθει με το impact που εχει καθε τευχος του PC Master. Απλα θεωρουσα φυσιολογικο απο μερους σου να "επιτρεψεις" σε ερασιτεχνες συντακτες να διεκδικησουν το surprise-ατου σε οσο το δυνατο μεγαλυτερο αριθμο αναγνωστων.

Ουδεις εκανε scrap την προσφορα σου. Ομοιως και οσων εχασαν προσωρινα την προσβαση. Μα θα ηταν και χαζο. Οποιος ξεφυλλισει τα Phoenix θα δει ποιος εγραψε τι. Αλλωστε εισαι Honoured Member. Δεν εχουμε κατι αλλο εδω μεσα ωστε να "επιβραβευσουμε" προσφορα. Ασχετο αν συμμετεχει ή οχι μετα ο καθε Honoured, τιποτα δεν αποσυρεται.

Οι στηλες σου θα λειψουν στο 7ο τευχος αλλα ειπαμε το Phoenix ειναι μια χομπιστικη προσπαθεια. Οποιος προλαβαινει, φερνει κατι, δεν πρεπει να ειναι βραχνας.

Δεν μου ειναι τιποτα να επαναφερω την προσβαση σε ολα τα μελη που κατα καιρους ασχοληθηκαν. Πραγματικα αν νομιζεις οτι θα αποκαταστησει καποια αδικια, ενα κλικ ειναι. Θεωρω ομως οτι αντι να διαβαζετε για αγχη, κλεισιμο υλης, "προλαβαινουμε-δεν προλαβαινουμε", ή να δειτε το preview build θα ηταν καλυτερα σε λιγες μερες να παρετε το ολοκληρωμενο τευχακι στα χερια σας και να το διαβασετε.

Μετα να κανατε στο δημοσιο φορουμ τις εγκυρες (αλλοι λογω θεσεις, αλλοι λογω εμπειριας, αλλοι και για τα δυο) παρατηρησεις σας. Στα καπακια θα αποκτουσατε ξανα προσβαση, ετσι κι αλλιως, για τις "διερευνητικες" του 8ου.

Δεν μπορουσα να φανταστω οτι θα δημιουργειτο διπλωματικο επεισοδιο. Πραγματικα!

Ομως εχεις δικιο οτι δεν ενημερωθηκε κανεις με PM. Πραγματικα αυτο ηταν παραλειψη μου. Επαναλαμβανω οτι εδωσα μικροτερη βαρυτητα στη κινηση απο οτι επρεπε. Αλλα ρε παιδια, ουτε "επαγγελματικα" τρεχουμε το χωρο, ουτε ρομποτ ειμαστε. Δυστυχως θα κανουμε ενα και δυο και εκατο λαθη. Η ειδοποιος διαφορα ειναι οτι τα λαθη δεν κρυβουν δολο. Στη παρουσα φαση αλλωστε ποιος να ηταν ο δολος? Να χασουμε συντακτες?? Εξου και δεν υπαρχει απολογητικη χροια στην απαντηση μου.

Με το που εγινε αυτο, θα μπορουσες να με παρεις και ενα τηλεφωνο να μου ριξεις μια "κατσαδα" - να δω την αλλη οπτικη. Η οικειοτητα υπαρχει. Οχι για να μην γινει δημοσιως (αλλωστε ισως προλαβαινουμε κι αλλες παρεξηγησεις ετσι) αλλα για να μην σου μενουν σκιες.

Αυτο τωρα με τα σβησιματα που λες ειναι πολυ αδικο και το εκλαμβανω ως εν θερμω αντιδραση σου. Σου εχουμε σβησει ποτε μηνυμα?

Τεσπα ελπιζω να καταλαβες το κινητρο και οτι δεν υπαρχει κατι "σκοτεινο" απο πισω. Αφου το ζητας, εχεις προσβαση και παλι στο υποφορουμ.

Σε καλυψα με τα παραπανω?

Το thread σου, αν και το υφος του μου ειναι "ξενο" (sic), ισως βοηθησει να λυθουν τυχον παρομοιες παρεξηγησεις-παρανοησεις απο τα υπολοιπα μελη που ειτε δεν αντιληφθηκαν τη φαση, ειτε δεν μπηκαν στη διαδικασια να δημοσιοποιησουν το δικαιολογημενο παραπονο.

Θα σταλει και PM σε ολους τους προσωρινα "κομμενους" προς ενημερωση. Αν θελουν να γινει restore η προσβαση, απλα θα απαντησουν στο PM. ;)
 
Το sub-forum είναι και πάλι ορατό σε μένα,οπότε ας αρκεστούμε σε αυτό,γιατί όλα τα άλλα (ειδικά περί της συντακτικής μου ταυτότητος) θα φτάσουν να ανοίξουν μια πραγματικά τεράστια συζήτηση,κάτι που νομίζω ότι πολλοί δεν επιθυμούν.

Θα αρκεστώ να πω ότι θα ήθελα οποιαδήποτε απόφαση έχει να κάνει με την παρουσία και την όποια δραστηριότητά μου εδώ μέσα σε projects που έχω συμμετάσχει (=δυνατότητα πρόσβασης σε Phoenix room,RetroDB database) στο εξής να λαμβάνεται με τη δέουσα προσοχή.

Ευχαριστώ.
 
Δεν αντιλαμβανομαι το "δεουσα προσοχη" (????)

Ζητησες να ξαναδεις το Phoenix υποφορουμ, εξηγησα τι εγινε και σου εδωσα παλι προσβαση (το ιδιο και για οσα παιδια εχασαν ομοιως προσωρινα την προσβαση και την επιθυμουν). Τιποτα παραπανω, τιποτα παρακατω.

Ολα καλα, ολα ανθηρα

UPDATE: (ακολουθει φιλοσοφικο ερωτημα) : Ποτε θα μπορεσω να βρω καποιον να κανει το DTP ωστε να απολαυσω και εγω ενα Phoenix ως "αναγνωστικο κοινο"? :)
 
Πίσω
Μπλουζα