Αυτοκινητάκια με τσίχλα Plastil Toys

kingtiger077

RetroMaNiaC
Joined
2 Ιουλ 2011
Μηνύματα
583
Αντιδράσεις
178
Τα θυμάστε αυτά; Ήταν μινιατούρες των τζιπ baja beach baggies τζιποειδή δηλαδή για παραλίες που ήταν στις δόξες τους τις δεκαετίες 70 και 80! Τα συγκεκριμένα είχαν μια τσίχλα-μπίλια στο σημείο που ήταν το κάθισμα. Είχα πολλά τέτοια όταν ήμουν πιτσιρικάς και αν δεν έβλεπα μια δημοπρασία στο ebay (απ'όπου και οι φωτό) δεν θα τα θυμόμουν καθόλου! Πρόσφατα μάλιστα βρήκα κι ένα ξεχασμένο σε ένα μικρό μπακάλικο και το τσίμπησα. Έψαξα να δω την εταιρεία που τα έφτιαχνε και είδα πως κάτω από τις πίσω ρόδες γράφει Plastil Toys μια ακόμη Ελληνική εταιρεία που νομίζω λειτουργεί ακόμη!

Προβολή συνημμένου 98922Προβολή συνημμένου 98923Προβολή συνημμένου 98924Προβολή συνημμένου 98925
 
Μας έστειλες για τσαι βραδιάτικα!!!!! :worship:

Από τις καλά θαμμένες αναμνήσεις...
 
Φοβερη ανακαλυψη :thumbup:

Προσωπικα οχι απλα τα θυμαμαι αλλα ειχα και ενα σωρο απο αυτα και μαλιστα επαιζα μαζι τους στην παραλια και αφου εκανα με το κουβαδακι μου πιτσιρικας πυργους και καστρα.Εγω δεν τα αγοραζα απο μαγαζι αλλα ηταν μεσα σε πλαστικες μπαλες που ανοιγαν στα δυο και επερνες το δωρακι δηλαδη αυτα τα αυτοκινητακια και που αυτες οι μπαλες ηταν στα μηχανηματα εκεινα που ηταν στους τοιχους εβαζες το κερμα γυρνουσες τον μοχλο απο κατω και επεφτε το δωρο.Τα ειχα ξεσκισει θυμαμαι και τα ειχα ταραξη και στης μπουνιες για να ερθει στο καταληλο σημειο το δωρο που ηθελα ωστε να πεσει αυτο :p
 
Χαχαχα ωραίος ρε Bill!! Εγώ θυμάμαι πως τα πουλούσαν σε πλαστικά βαζάκια που είχαν καμιά 30αριά τέτοια τζιπάκια μέσα και διάλεγες ποιο ήθελες! Δεν θυμάμαι τις πλαστικές μπάλες που λες.

Η τσίχλα πάντως ήταν τίγκα στη ζάχαρη αλλά τα παίρναμε για το αυτοκινητάκι και όχι για την τσίχλα!
 
Είχα τρέλα με αυτά τα αυτοκινητάκια. Είχα και γω πολλά. Πάντως ωραία ιδέα τότε. Και παιχνίδι και τσιχλίτσα.
 
Tiger you are the king....

Κατα τα αλλα οτι ειπε ο DINO......απλα το τσαϊ ειναι πρωϊνιατικα... :eek:
 
Πίσω
Μπλουζα