Αυτοκόλλητα "Κόλλα-κόλλα"

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Aardvark
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Εχω μεινει αφωνος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τα θυμηθηκα κ τα ειδα ξανα μετα απο τοσα χρονια!!!!!!

Ευχαριστούμε που μας τα θυμίσατε!!! Τα είχα ξεχάσει εντελώς. Προσωπικά είχα τα αυτοκόλλητα με τη barby. Αλλά δεν κράτησα κανένα :thanx2:

Αυτα τα καναμε ανταλλαγη..ηταν πολυ hi-tech αυτοκολλητα...για να τα κολλησεις καπου τυχαια...

Τα αυτοκόλλητα αυτά κυκλοφόρησαν από το 1989 έως το 1992. Επίσης υπήρχαν άλλα φουσκωτά αυτοκόλλητα, επίσης Ελληνικά, με He-Man και Saber Rider.

Είσαι σίγουρος dr slump για τις χρονολογίες; τα transformers τα θυμάμαι πιο παλιά.

Ναι, έκανα έρευνα για το πότε κυκλοφόρησε τι σε τέτοια κατηγορία (αυτοκόλλητα, παιχνιδάκια σε σακουλάκια, κάρτες, κτλ)

Βασικά, τα παιδικά τύπου He-Man, Transformers, G.I. Joe, TMNT, κτλ, άργησαν αρκετά έως πολύ να έρθουν στην Ελλάδα λόγω μονοπώλιου της δημόσιας τηλεόρασης.

Μόνο ThunderCats είχαμε πριν το 1989, εντελώς "τυχερά" στην ΕΡΤ2. Από Transformers είχαμε μόνο μια χούφτα φιγούρες el greco "Αυτορομπότ".

Έτσι, σχεδόν όλες οι διεθνείς επιτυχίες στα παιδικά έγιναν γνωστές από το 1989 και μετά και τότε έγινε και το μπουμ του VHS για παιδικά.

Χμ.. Ναι ότι γραφείς ισχύει, απλά οι τερατομάχοι είχαν γίνει must χωρίς την υποστήριξη καρτούν. Ο he-man και οι άρχοντες του σύμπαντος έπαιζαν σε βίντεο( το τι βίντεο κασέτα έχω δει από αυτήν τη σειρά). Θέλω να πω ότι η προβολή του καρτούν από την τηλεόραση δεν ήταν αναγκαία και ικανή συνθήκη για την κυκλοφορία των αντίστοιχων παιχνιδιών και των παρελκομένων των.

Δεν αντιλέγω ότι οι σειρές βοηθάνε στην προώθηση των προϊόντων, αλλά πολλές φορές τα παρελκόμενα γινόντουσαν μόδα από μόνα τους.

Φυσικά και δεν παίζει αποκλειστικό λόγο επιτυχίας η τηλεόραση. Πάντως οι κασέτες He-Man βγήκαν και αυτές το 1989 (και μετά μεταγλωττισμένες το 1991), ενώ στην Ελλάδα τα παιχνίδια Masters of the Universe ήρθαν στα τέλη 1987. Γνώρισαν μεγάλη επιτυχία πριν καν τα VHS... ενώ στο Mega έπαιξε από 1990-92, όταν τα παιχνίδια είχαν σταματήσει να κυκλοφορούν.

Το παράδοξο με το He-Man είναι ότι όταν είδα την ταινία μπέμπης τότε σε σινεμά, αναρωτιόμουνα γιατί δεν εμφανίζεται ο Όρκο. Πως ήξερα τον Όρκο, ενώ ούτε VCR είχαμε μέχρι το 1990, ούτε είχε προβληθεί στην τηλεόραση; Έλα μου ντε... :P

Εδώ να σου θυμίσω το άλμπουμ τρανσφορμερ της πανίνι που κυκλοφόρησε το 86 στην Ελλάδα. Και θυμάμαι τα φουσκωτά αυτοκόλλητα με transfortmers από τότε. Κασέτες κυκλοφορούσαν γενικά ίσως όχι official άλλα κυκλοφορούσαν. Θυμάμαι he man στο νηπιαγωγείο και όχι μόνο. Τον σκελετορ τον ήξεραν μικροί μεγάλοι.

Home made προ ημερων ρετροανακαλυψη..... :D

Ενταξει ειναι λιγο μπαγιατικη....:biglaugh:.... :P

94426.jpg94427.jpg

Τελικα κατι γλυτωσε απο το ξεσαβουρωμα.... :happyjump:

stayros είπε:
Οχι ρε :rant: ...τετοια ειχα μπολικα.Α ρε μανα με τα ξεσαβουρωματα σου :rant:

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τα αυτοκόλλητα Κόλλα-Κόλλα κυκλοφορούσαν σε συσκευασία;

Μπορει να κανω διπλοεγγραφες...αλλα.......

Αardvark και παλι :bow2: :bow2: :bow2: :thanx2:

Αυτοκόλλητα φουσκωτά με χρυσόσκονες (Ducktales κ.α.)

Καλησπέρα!

Μόλις είδα αυτό το αυτοκόλλητο και μου'ρθε!!

[edit] Dead pic [edit]

Δεν υπήρχαν και τέτοια Ducktales;;

Και νομίζω κι άλλα , αλλά δε μπορώ να θυμηθώ τώρα τι!

Έχει κανένας; Τι εταιρεία ήταν;

εγω θυμαμαι κατι φουσκωτα αυτοκολλητα που ειχαν και πλαστικα ματια μεσα που κινουνταν

θανος είπε:
εγω θυμαμαι κατι φουσκωτα αυτοκολλητα που ειχαν και πλαστικα ματια μεσα που κινουνταν
Ναι. Κάπου τα πήρε το μάτι μου σε ένα άλλο θέμα με τίτλο "φουσκωτά αυτοκόλλητα" νομίζω..

Ήταν πολύ ωραία αυτοκόλλητα και όπως βλέπω από το 1ο ποστ είχε τεράστια ποικιλία.

Πίσω
Μπλουζα