Αυτόματα μηχανήματα για φωτογραφίες ταυτότητας-υπήρχαν στην Ελλάδα?

Ναι. Και μάλιστα στη Θεσσαλονίκη μέχρι πρόσφατα, τουλάχιστον, υπήρχε ένα τέτοιο μηχάνημα έξω από ένα φωτογραφείο στην Εγνατία λίγο μετά την Καμάρα (προς Δυτικά). Προσωπικά ποτέ δεν χρησιμοποίησα τέτοιο μηχάνημα για να βγάλω φωτογραφίες :D
 
Ναι τη δεκαετία του 90 στους Αμπελόκηπους στο Μαρινόπουλο απέναντι από το γηροκομείο.
 
Ναι, υπήρχαν. Έχω τέτοιου είδους φωτογραφίες με την αφεντιά μου (με μια άθλια φράντζα εποχής) και μάλιστα είχα γράψει και ημερομηνία από πίσω! (11 Νοεμβρίου 1985) Πωπω... 26 χρόνια... :eek:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και πριν μερικά χρονιά (4 χρονιά περίπου) είχε στο Πασαλιμάνι διπλά ακριβώς απο τον τότε Μαρινόπουλο (Carrefour τώρα πια).

Μια χαρά φωτογραφίες ειχα βγάλει απο εκεί.
 
Ναι, και στο σταθμό στη Θεσ/νίκη.
 
ChrisTOS είπε:
Ναι, και στο σταθμό στη Θεσ/νίκη.
Α-χα! :)

Ώστε καλά το θυμόμουν! Αν δεν απατώμαι, νομίζω ότι υπάρχει ακόμα και τώρα - χωρίς όμως να είμαι πολύ σίγουρη!...
 
Kambia είπε:
Ναι. Και μάλιστα στη Θεσσαλονίκη μέχρι πρόσφατα, τουλάχιστον, υπήρχε ένα τέτοιο μηχάνημα έξω από ένα φωτογραφείο στην Εγνατία λίγο μετά την Καμάρα (προς Δυτικά).
«Φώτο Καμάρα» λεγόταν, δεν έχει πολλά χρόνια που έκλεισε. Έβαζες τη μάρκα που την αγόραζες από το κατάστημα (κάποτε είχε και το παρακείμενο περίπτερο σε περίπτωση που ήταν κλειστό το μαγαζί), έβγαινες τις φώτο σου ("1 λάμψη=2φώτο"), αυτές τυπωνόντουσαν και στέγνωναν σε ζεστό αέρα. Κατόπιν, τις τεμάχιζες μόνος σου και τις έβαζες στο φακελάκι.

Το έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές για φώτο που προοριζόντουσαν για απολυτήρια, πάσο, βιβλιάρια κτλ. Για ταυτότητες δεν έκανε μιας και απαιτείται λεπτό χαρτί και συγκεκριμένες διαστάσεις που μόνο τα φωτογραφεία μπορούν να βγάλουν.
 
Παντου υπηρχαν παιδια - στην Ομονοια, στο Συνταγμα, στην Πανεπιστημιου, στην Πλατεια Κοραη στον Πειραια, στη Κολοκοτρωνη, στη Γεωργιου στο λιμανι, στο Πασαλιμανι που ανεφερε πριν ο Circle, στο Tivoli, στο Rodeo - παντου, δεν υπηρχε μεγαλη πλατεια που να μην ειχε θαλαμο.
 
Υπάρχει ακόμα μήπως κάπου τέτοιο μηχάνημα? Συγνώμη για το άσχετο αλλά πέσαμε σε επείγουσα κατάσταση (κλοπή διαβατηρίου)
 
Υπάρχει ακόμα μήπως κάπου τέτοιο μηχάνημα? Συγνώμη για το άσχετο αλλά πέσαμε σε επείγουσα κατάσταση (κλοπή διαβατηρίου)


Δε νομίζω οτί μπορείς πλέον να χρησιμοποιήσεις φωτογραφίες από τέτοιο θάλαμο για διαβατήριο, γιατί από τότε που η έκδοση διαβατηρίων γίνεται από την αστυνομία, είναι αυστηρές οι προδιαγραφές της φωτογραφίας, και τώρα μόνο σε φωτογραφείο γίνεται να βγάλεις. 
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα