Αφιέρωμα σε αγαπημένες ταινίες του Vincent Price

perlastar

RetroJunkie™
Joined
30 Αύγ 2013
Μηνύματα
2.077
Αντιδράσεις
1.089
O αξέχαστος Vincent Price, από τους καλύτερους ηθοποιούς ταινιών τρόμου και ταυτόχρονα από τους αγαπημένους μου, άφησε πίσω του υπέροχες ταινίες και πολύ δυνατές ερμηνείες, κυρίως σε ταινίες γοτθικού τρόμου. Συνηθισμένος ρόλος, αυτός του αδικημένου ανθρώπου που τον πνίγει το δίκιο και εξουσιάζεται από μία μανία εκδίκησης για όλους όσους τον έβλαψαν. Εδώ θα παραθέσω κάποιες από τις πιο γνωστές του και αγαπημένες μου ταινίες. Έχω αφήσει επίτηδες εκτός κάποιες ταινίες που έχουν ήδη αναφερθεί από άλλους στο φόρουμ.

 


Τhe Mad Magician (1954): O Price σε ρόλο ανθρώπου που έχει μεγάλο ταλέντο στο να κατασκευάζει διάφορα μηχανήματα για τα τρικς των μάγων, αλλά και να μεταμφιέζεται με μεγάλη επιτυχία. Ο εργοδότης του πουλάει τα κατασκευάσματά του σε διάφορους διάσημους μάγους, αλλά όταν ο Price θέλει να κάνει τη δική του καριέρα και να δείξει τι αξίζει, ο εργοδότης τον εμποδίζει. Έτσι, πρέπει να βγει από τη μέση, όμως και μία σειρά άτυχων γεγονότων θα αναγκάσουν τον αδικημένο μάγο να συνεχίσει τους φόνους.


Όπως πάντα καταπληκτική η ερμηνεία του εδώ, με πολύ έντονα στοιχεία.


[edit] O λογαριασμός YouTube με τον οποίον σχετίζεται έχει τερματιστεί εξαιτίας πολλαπλών ειδοποιήσεων από τρίτους για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων [edit]



The Fall of the House of Usher (1960): Ο Philip είναι ένας νεαρός ερωτευμένος με μία κοπέλα και πάει στο αρχοντικό της, στο οποίο όμως επικρατεί μία περίεργη ατμόσφαιρα. Η κοπέλα είναι μυστηριωδώς άρρωστη, και ο μεγαλύτερος αδερφός της, (Vincent Price), είναι ένας πολύ εκκεντρικός τύπος με υπερευαίσθητες αισθήσεις, ο οποίος για παράδειγμα, φοράει μαύρα γυαλιά για να προστατέψει τα μάτια του. Ο ίδιος προειδοποιεί τον νεαρό για μία κατάρα που βαρύνει την οικογένεια των Usher, και ότι πάντα τους συνόδευε ιστορικό ασθενειών, τρέλας, εγκληματικότητας και φρικτών θανάτων. ΓιΚΌαυτό τον συμβουλεύει να μείνει μακριά πριν να είναι πολύ αργά, αλλά ο νεαρός δεν τον πιστεύει και θεωρεί ότι τα λέει όλα επίτηδες για να τον απομακρύνει. Όσο πλησιάζει το τέλος της ταινίας, η ένταση κορυφώνεται και οι συνέπειες είναι δραματικές.


Αυτός κατά τη γνώμη μου, είναι ένας από τους καλύτερους ρόλους του Price. Δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας στο ρόλο του πονεμένου, μυστηριώδους ευγενή. Η ταινία είναι η πρώτη από τις οχτώ που σκηνοθέτησε ο Roger Corman, βασισμένος στις ιστορίες του Edgar Allan Poe. Για τις ανάγκες του ρόλου, ο Price έβαψε τα μαλλιά του και μας εμφανίζεται ως ένας ασπρομάλλης ευγενής.


 

 








Pit and the Pendulum (1961): O Price εδώ είναι ένας χήρος, γιός σκληρού Ιεροεξεταστή, που υποστηρίζει ότι έχασε τη γυναίκα του από μία ασθένεια του αίματος. Ο αδερφός της όμως είναι καχύποπτος για το γεγονός και καταφθάνει στο κάστρο για να κάνει τη δική του έρευνα πάνω στον θάνατο της αδερφής του. Αρχίζει να πιστεύει ότι μπορεί και να θάφτηκε ζωντανή. Οι εξελίξεις είναι και εδώ δραματικές και αναπάντεχες και αρκετά αυξημένο είναι και το σασπενς, με το γιγάντιο εκκρεμές να απειλεί ανθρώπινες ζωές.


Η ταινία είναι πάλι από αυτές που σκηνοθέτησε ο Corman, βασισμένη σε ιστορία του φοβερού Poe. Στο ρόλο της συζύγου, η καταπληκτική Barbara Steele.




[edit] dead picture [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
The Tomb of Ligeia (1964) :[/font][/size]Η λαίδη Rowena γνωρίζει έναν εκκεντρικό πλούσιο χήρο (Vincent Price), ο οποίος δείχνει να φοβάται και να μην έχει ξεπεράσει ακόμα το θάνατο της γυναίκας του Ligeia, επειδή εκείνη είχε μαγικές δυνάμεις και του είχε δηλώσει ότι ποτέ δεν πεθαίνει, κι ότι θα ξαναγυρίσει. Παντρεύονται, αλλά την ευτυχία τους επισκιάζουν οι φόβοι του, καθώς και μία σειρά από περίεργα γεγονότα που συμβαίνουν μετά κι έχουν ως στόχαστρο τη νέα του γυναίκα. Mία μυστηριώδης δύναμη φαίνεται ότι δεν θα τους αφήσει να χαρούν τον έρωτά τους.

Πολύ καλή είναι εδώ στον διπλό συμπρωταγωνιστικό της ρόλο ως Λαίδη Rowena και Ligeia η Elizabeth Shepherd. Η ταινία αυτή, μαζί και με το The mask of the red death που αναφέρθηκε παραπάνω, ήταν πάλι από αυτές που βασίστηκαν σε ιστορίες του Poe.

 

 


Italian.jpg




 


 

Συνημμένα

  • tomb_of_ligeia_poster_01.jpg
    tomb_of_ligeia_poster_01.jpg
    67,9 KB · Προβολές: 49
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Cry of the Banshee (1970): Σε αυτήν την ταινία παίζει πάλι το ρόλο ενός μοχθηρού πλούσιου που καταδιώκει και σκοτώνει μάγισσες. Η αρχηγός των μαγισσών Oona αποφασίζει να τιμωρήσει και τον ίδιο, αλλά και όλη του την οικογένεια, καλώντας ένα μυθικό πλάσμα, το Banshee, του οποίου το ουρλιαχτό λέγεται ότι προμηνύει το θάνατο.


Το πλάσμα της ταινίας διαφέρει από το πώς περιγράφεται κανονικά στη μυθολογία το Banshee, αλλά η ταινία είναι πολύ ενδιαφέρουσα με αρκετές ανατριχιαστικές στιγμές.


 

 





 

 


theatre_of_blood_poster_01.jpg

 

 


 

Συνημμένα

  • Cry of the Banshee (1970).jpg
    Cry of the Banshee (1970).jpg
    74,3 KB · Προβολές: 47
Άλλο ένα πολύ ωραίο αφιέρωμα από την perlastar :thumbup: Πολύ μεγάλος ηθοποιός, που πρωταγωνίστησε σε πολλές κλασσικές ταινίες τρόμου, γοτθικές και μη. Η αγαπημένη μου είναι το mask of the red Death και ακολουθεί το Witchfinder General. Εκεί ο Price δίνει ίσως την καλύτερη ερμηνεία του. Μάλιστα είχε και αρκετούς καυγάδες με τον σκηνοθέτη Michael Reeves στα γυρίσματα, γιατί ήθελε το παίξιμο του να είναι όπως πάντα θεατρικό, ενώ ο Reeves περισσότερο ρεαλιστικό. Eπίσης πολύ καλές ταινίες του είναι και το the Tingler (1959) και το the last man οn earth (1964).
 
Eλπιζω να χει και συνεχεια γιατι δεν ειδα την σκουληκομυγα και ανησυχω. :thumbup:
 
Εγω τον Βινσεντ τον πρωτογνωρισα μεσα απο την ταινια Laura, του 1944. Καμια σχεση με ταινια τρομου, κλασικο νουαρ της εποχης ειναι.

Ηταν απλως υπεροχος ο ανθρωπος. Ισορροπησε τελεια αναμεσα στις δραματικες και κωμικες στιγμες του ρολου του. Ασε πια η φωνη του....σκετη μαγεια να τον ακους να μιλαει!

Εκτοτε τον ειδα και σε καποιες αλλες ταινιες ακομα, λιγες ομως, γιατι ως γνωστον ο Βινσεντ εκανε συνηθως τρομου κι εγω μ' αυτες δεν τα παω καθολου μα καθολου καλα... :)
 
Εγώ τον προτιμώ στην ταινία Το πηγάδι και το εκκρεμές και στον Τελευταίο άνθρωπο στη γη.
 
Aardvark είπε:
Eλπιζω να χει και συνεχεια γιατι δεν ειδα την σκουληκομυγα και ανησυχω. :thumbup:
Μα το είπα: "Έχω αφήσει επίτηδες εκτός κάποιες ταινίες που έχουν ήδη αναφερθεί από άλλους στο φόρουμ." :) Κανονικά θα την ανέφερα μαζί και με αυτές που ανέφερε ο Rio, αλλά και άλλες, όμως αφού υπάρχουν ήδη ποιό το νόημα; Άρα μάλλον δεν θα δεις σκουληκόμυγα :p

 


Εμένα οι αγαπημένες μου είναι το Fall of the House of Usher, The Abominable Dr.Phibes και Τhe Last Man on Earth. Αν και με μικρή διαφορά από τις υπόλοιπες, γιατί γενικά όλες μου αρέσουν. Και συμφωνώ με την Bambinella, η φωνή του Price είναι σκέτη απόλαυση και γι'αυτό του πήγαιναν πολύ και οι απαγγελίες.
 
Απλά ΘΕΟΣ ο Vincent Price.

Ιερό τέρας.

Όλοι οι άλλοι, απλώς έπονται.

Αν και λιγότερο γνωστό έργο του, στο "TOWER OF LONDON" δίνει με πολύ καλή ερμηνεία.

Τον θυμάμαι και στις "ΦΑΛΑΙΝΕΣ τΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ" πόσο συγκινητικά έπαιζε.
 
Ζήτησα να αφαιρεθεί το "The Masque of the Red Death", γιατί είχα πει ότι θα αναφέρω μόνο ταινίες που δεν υπάρχουν ήδη στο φόρουμ, κι αυτή υπήρχε τελικά εδώ από τον Rio και μου ξέφυγε. (Είχα απαντήσει κιόλας, καταραμένη μνήμη!) Συγνώμη γι'αυτό Rio, δεν μου το έβγαλε στην αναζήτηση.
 
perlastar είπε:
Ζήτησα να αφαιρεθεί το "The Masque of the Red Death", γιατί είχα πει ότι θα αναφέρω μόνο ταινίες που δεν υπάρχουν ήδη στο φόρουμ, κι αυτή υπήρχε τελικά εδώ από τον Rio και μου ξέφυγε. (Είχα απαντήσει κιόλας, καταραμένη μνήμη!) Συγνώμη γι'αυτό Rio, δεν μου το έβγαλε στην αναζήτηση.
Κανένα πρόβλημα perlastar, αλίμονο... :)
 
Ωραίο αφιέρωμα,Perlastar...

'Ενας ευγενικός κύριος ,μιάς άλλης εποχής. Μπορούσε να είναι πράος και ταυτόχρονα 'υπόγεια' μοχθηρός.

Η αλήθεια είναι ότι ,τώρα τελευταία ασχολήθηκα με τις ταινίες του Price- με τον R. Corman

και τον "κύκλο" του Poe

(Αφορμή ήταν ο poe και εδω το φορουμ- και ο RIO με το 'the masque of the red death" :thumbup: ).

Η επόμενη που έχω σκοπό να βρω, είναι το "The Haunted Palace".

Αν και ανήκει στον "κύκλο του Poe" λόγω τίτλου, η ιστορία είναι βασισμένη στον αγαπημένο μου Lovecraft.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολύ ωραία τον περιγράφεις τον Price Stratulator, όντως συνδύαζε την πραότητα με κάτι το μοχθηρό. Το The Haunted Palace δεν το έχω δει ακόμα και σκοπεύω να το κάνω κι εγώ κάποια στιγμή. Και επίσης κάποια στιγμή θέλω να ασχοληθώ σοβαρά με τα βιβλία των φοβερών Poe και Lovecraft, τι θα ήταν το horror χωρίς αυτούς;
 
Αν όχι η πιο ωραία χροιά φωνής ηθοποιού του κινηματογράφου,σίγουρα μέσα στις 5 πιο ωραίες και χαρακτηριστικές. Και στον μονόλογο στο "Thriller" του Michael Jackson όλα τα λεφτά ο άνθρωπος
 
Πίσω
Μπλουζα