angel_grig
KAT Resurrector
- Αντιδράσεις
- 480
Μιλας για τον φορτιστη του Jaguar ναι;;angel_grig είπε:Aardy απο οτι ειδα στο σχηματικο παιρνει την ταση των 11 volt και την κανει 10 volt (με την βοηθεια διοδων και αντιστασεων) και την στελνει στο κυκλωμα video DAC ενω με την βοηθεια του ολοκληρωμενου 7805 την ταση των 11 βολτ την κανει 5 βολτ που ειναι απαραιτητη για την λειτουργια των chip.(βλ φωτο παρακατω)Προβολή συνημμένου 128821Προβολή συνημμένου 128823
Το 7805 που βγαζει τα 5 βολτ δεν εχει προβλημα να του δωσεις παραπανω ή παρακατω αφου λειτουργει με 5 εως 18 βολτ.(και επομενως τα 9 που θα του δωσεις θα τα κανει 5)
Το προβλημα ειναι τι θα γινει εαν δωσεις 9 βολτ που αυτα θα γινουν 8 και θα πανε στο video DAC.Οπως το βλεπω εγω μαλλον θα δουλεψει,αλλα συμφωνα με αυτα που ειδα στο φορουμ καλυτερα οποιος "φυλαει την κονσολα του,του μενει ολοκληρη )
Μike δεν ξερω αν καταλαβες μιας και δεν το διευκρινισα μιλαω για το GX4000 και οχι για τον Plus μου που ειναι κομπλε απο ολα.mike είπε:Μπορεις απλα να βαλεις εναν μετασχηματιστη 5V στη αλλη θυρα (την πιο εξωτερικη).Δουλευει σιγουρα, εντελως τυχαια δοκιμασα τον δικο μου ακριβως χθες.
Το δοκιμασα με το μονιτορ του, το οποιο δινει 5V μονο, συνδεμενο φυσικα με το rgb καλωδιο του μονιτορ.
Δεν ξερω τι να σου πω,θα του βγαλω μια φωτο απο τα οπισθεν οποτε μπορεσω,υποθετω κατα 99% ναι μιας και εχει δυο οπες για ρευμα (ετσι δειχνουνε μιας και δεν εχει καποια σημανση #$@#@) στα τερμα αριστερα.Ερωτηση:σε εσενα η εισοδος των 5βολτ υπαρχει?