Αtari 7800 προβλημα - no picture

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.298
Αντιδράσεις
2.605
Ανοιγω το PAL 7800, αναβει το λαμπακι αλλα κανοντας σκαν στην τηλεοραση δεν βρισκω εικονα.

Το δοκιμασα με και χωρις cart.

Καμια ιδεα? Εκπεμπει στο κλασικο UHF 36?

Εγκυκλοπαιδικα, το 7800 δινει εικονα χωρις cart?
 

Ethaniel

RetroActive
Joined
17 Ιον 2008
Μηνύματα
476
Αντιδράσεις
11
δε νομιζω να δειχνει κατι... ισως να δειχνει μια μαυρη εικονα οπως το 2600. αλλα αν οταν το αναβοσβηνεις, σου κανει παρασιτα στην τηλεοραση τοτε δουλευει αλλα το σημα ειναι χαλια. κατι τετοιο. δηλαδη θα δεις πως οταν πατας το power και ενω εχεις γυρισει το rf switch στο 7800, αν λειτουργει θα πρεπει να σου κανει διακυμανσεις στην οποια εικονα βλεπεις εκεινη την ωρα... ελπιζω να καταλαβες γιαιτ εγω δεν καταλαβα τι εγραψα...

BTW μαλλον εννοεις το VHF και οχι το UHF ε;
 

teflon

RetroMasteR
Joined
22 Ιολ 2007
Μηνύματα
1.213
Αντιδράσεις
6
Χμμμ! :)

Αν κρίνω απο το "προβλημα" του προηγουμενου thread η σκέψης πρέπει να πάει οπουδήποτε αλλού εκτός από την πιθανη λύση. Ετσι δεν είναι? :D

Λοιπόν, ερώηση 1η:

Το σύνδεσες στην TV ή στο φούρνο μικροκυμμάτων? Αν το συνδεσες στο δευτερο, στο καναλι 36 θα έχεις μαύρη οθόνη και ένα καλοψημένο κοτόπουλο........

:tongue:
 

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.298
Αντιδράσεις
2.605
To RF switch ειναι ο διακοπτης διπλα στην εξοδο τoυ RF?

Aν ναι, του αλλαξα θεση αλλα δεν ειδα διαφορα. Ολα αυτα στο UHF 36...
 

teflon

RetroMasteR
Joined
22 Ιολ 2007
Μηνύματα
1.213
Αντιδράσεις
6
Για δοκιμασε στο 03 και καθαρισε τις επαφες του cartridge
 

phil_vr

RetroNuts!
Joined
7 Μάρ 2007
Μηνύματα
1.945
Αντιδράσεις
26
Aν ειχες NTSC θα σου εβγαζε το Atari logo. Με το PAL ψαχνεις στα σκοτεινα μιας και δεν εχουν την startup screen οπως τα NTSC.

Δοκιμασες διαφορετικα carts? Bαλε του 2600 κανα δυο και δες τι γινεται. Κανει το ιδιο? Ριξε μια ματια στα δοντακια του cart port. Ειναι ολα οπως πρεπει η λειπει κατι? Ριξε οινοπνευμα στις επαφες ενος cart και βαλε-βγαλε το κανα δυο φορες. Τσεκαρε ξανα τι παιζει. Παλι μαυρη οθονη εχεις?

Θα κανω την κλασσικη χαζη ερωτηση μηπως και χρησιμοποιεις RCA σε RCA καλωδιο (σε μερικα πολυ λεπτα που συνηθως χρησιμοποιουνται για audio, εχω δει αρκετες φορες διαφορες σε σημα - εως πολυ χαλια - ως και ανυπαρκτη εικονα). Ριξε μια ματια και παιξε λιγο με κανενα αλλο καλωδιο. Αν εχεις 75ohm υποδοχη στην TV και χρησιμοποιεις adaptorακι για RCA θυληκο, βεβαιωσου οτι ειναι βιδωμενο τερμα, και δωσε και μια ελαφρια κλιση στην κεραιουλα του. αλλιως αν συνδεεις RCA σε Antenna κοιτα αν εχεις κανενα αλλο καλωδιο και τσεκαρε ενωσεις στα βυσματα.

Απο την στιγμη που αναβει και δεν εχεις ουσιαστικα τιποτα στο 36αρι, λογικα το μηχανημα φερει το τιμημενο Atari Corp και οχι το αρχικο Atari Inc στην ταμπελα απο κατω. Τι σημαινει αυτο? Η αρχη σε degrading ποιοτητας και αντοχης στο χρονο, που πολυ φοβαμαι οτι θα εχεις να κανεις με πυκνωτακια και κολησεις στην καλυτερη περιπτωση. Aν εχεις κανει τα παραπανω και εξακολουθει να εχει μαυρη οθονη, πολυ φοβαμαι οτι εχει προβλημα πανω στην πλακετα και οχι ως προς το σημα που βγαζει.

Ριξε μια ματια απο κατω ρε συ wally, και βγαλε με ψευτη (αν και πολυ φοβαμαι οτι εχει το Αtari Corp-se label). Αλλιως ανοιγμα και τρεξε στο RF κουτακι και ψαξιμο εκει, βγαλε και φωτο και ανεβασε τις. Εχω να δω εσωτερικο απο 7800 κατι χρονια πλεον.

Αν δεν βγει τιποτα θα σου δωσω μια RCA μοντα μπας και παρακαμψει και δουλεψει. Αν και με εκεινη δεν γινει τιποτα, πετας πλακετα οπως ειναι γιατι αν αρχισεις να κολλας/ξεκολλας πραγματα πανω της.. ελπιζω να ειναι απλα θεμα καθαρισματος και να βρεθει λυση με κατι απο τα παραπανω.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.298
Αντιδράσεις
2.605
Το ταμπελακι λεει Corp

H πλακετα ειναι μεσα στη μαυρη ταλαιπώρια. Αυριο θα αφαιρεσω το shield και θα ανεβασω εικονες.

Αντε να δουμε... :)
 
Μπλουζα