Βέγγος τα καλύτερα

Τι να πει κανείς για αυτόν τον ηθοποιό...Ένα πραγματικό αστέρι του Ελληνικού κινηματογράφου...Να θυμηθώ την σκηνή που από λάθος του πέρασε μέσα από μια τζαμαρία και αυτό τελικά βγήκε στο έργο..Στην σκηνή μετά το σπάσιμο του βγήκε αυθόρμητα να πάρει ένα κομμάτι από το τζάμι να το κοιτάξει και να πει..ωραίος είμαι...Θα έλεγα πως ήταν ο τζάκυ τσαν των Ελλήνων!
 
Σκηνη απο ενα ΘΒ μυστικος πρακτορας: Ο Βεγγος βρισκεται στην Κατερινη και κανει οτοστοπ για να παει Θεσσαλονικη, αλλα δεν περναει κανενα αυτοκινητο στην κατευθυνση προς Βορρα. Περναει απεναντι και σταματαει αυτοκινητο, που ομως εχει κατευθυνση προς Αθηνα. Φτανει στην Αθηνα, βλεπει την Ακροπολη και λεει στον βοηθο του "και οι πολεις κλεβονται μεταξυ τους!". Ρωταει μετα εναν περαστικο "κατα που πεφτει ο Λευκος Πυργος" και ο αλλος του απανταει "Στην Θεσσαλονικη". Ρωταει ξανα ο Βεγγος "και εδω τι ειναι?", "Αθηνα", παιρνει την απαντηση. Οποτε με φρικη ξαναρωταει ο Βεγγος "Πως το 'πες αυτο αντιχρηστε!!!".."ΑΑΑ-θηηη-νααα!"

Η τελευταια ατακα του Βεγγου, "πως το 'πες αυτο αντιχρηστε" ηταν μια κλασικη καθημερινη ατακα στην προηγουμενη δουλεια μου, μολις ακουγαμε καποια κουφη απαιτηση απο το marketing, που θα επρεπε να υλοποιησουμε...

Αλλη αγαπημενη μου σκηνη, απο την ταινια που οι υπηρετες του πλουσιου πατερα του προσπαθουν να τον τρελανουν και ενω ο γιατρος του εχει συστησει να ακουει μονο "θρόισμα φυλλων και κελαιδημα πουλιων", οι υπηρετες τον πηγαινουν σε μερη που ακουγονται κομπρεσερ, μπουλντοζες κτλ. Οταν γυριζει σπιτι ακουει παντου κομπρεσερ, κανει μια τουμπα πανω σε μια καρεκλα (!!!), φωναζει "Ζητω η ανοικοδομηση" και πηδαει απ'το παραθυρο! Απλα μοναδικος :)
 
Τι να πρωτοπεις απο φασεις!

κατι που ειδα προσφατα κ ελιωσα στο γελιο γιατι δεν ειχα ποτε προσεξει λεπτομερειακα την σκηνη:

στην ταινια που ειναι θυρωρος, ενω σφουγγαριζει τα σκαλια, περναει η χοντρη κυρια με το σκυλακι που του την σπαει, κ ο τυπος σβερκωνει το σκυλι κ το βουταει στον κουβα.. κ ολα αυτα αστραπιαια..
 
Γνωρίζει κανείς σε ποια ταινία του Βέγγου...

...υπάρχει μια σκηνή, κατά την οποία βρίσκει δουλειά, ως πρωταγωνιστής, σε ένα διαφημιστικό σποτ για μακαρόνια;

Ο σκηνοθέτης, θέλει να βάλει τον Βέγγο, να τρώει μια μακαρονάδα, κοιτώντας ευχαριστημένος την κάμερα, ενώ μια ομάδα κοριτσιών τραγουδάει: "τρώτε μακαρόνια, τρώτε μακαρόνια..."

Ξελιγωμένος από την πείνα, κάνει αλλεπάλληλα λάθη, με αποτέλεσμα να τρώει τη μια μακαρονάδα πίσω από την άλλη, για να ξαναγυριστεί το διαφημιστικό σωστά, όπως θέλει να ελπίζει ο σκηνοθέτης...

Τελικά από το πολύ φαΐ, δεν αντέχει ο καημένος, πέφτει ξερός και η σκηνή κλείνει, με ένα ασθενοφόρο και τις σειρήνες του να ουρλιάζουν, να τον παίρνει, για τις πρώτες βοήθειες! :biglaugh:
 
..πρέπει να ήταν "Ο παλαβός κόσμος του Θανάση" - σπονδυλωτή κωμωδία, με τον Βέγγο να δίνει ρέστα σε διάφορους ρόλους !!

"Τρώτε μακαρόνια, τρώτε μακαρόνια, η ποιότης μας σε όλους σας γνωστή.

Τρώνε οι παππούδες, τρώνε και τα εγγόνια, κι είναι μιά απόλαυση σωστή" !! (και στο τέλος της μελωδίας ακουγόταν και κάτι ντραμς !! ...όλα τα λεφτά, πράγματι. :D ).

----------------------------------------------------------------------------------------

Μερικές κορυφαίες σκηνές & ατάκες, βρίσκονται και στο "Θανάση, σφίξε κι άλλο το ζωνάρι" !!

Αναφέρω χαρακτηριστικά:

- Ο Θανάσης (ως εφοριακός) παίρνει δυσμενή μετάθεση κοντά στα βόρεια σύνορα επειδή έκανε καλά την δουλειά του !! Ψάχνει στο γραφείο του διευθυντή του σε έναν χάρτη της Ελλάδος να βρεί που θα τον μεταθέσουν, αλλά δεν τα καταφέρνει !!

Ο διευθυντής του λέει "Χαμηλά κοιτάτε" !!

Ο Βέγγος κοιτάει ψηλότερα, και ξαφνικά εμφανίζεται πάνω στον χάρτη κοντά στον Εβρο ένα λαμπάκι να αναβοσβήνει, υποδηλώνοντας την νέα του μετάθεση !! :D

- Στην ίδια ταινία, ο Βέγγος φωτογραφίζει κρυφά τους μεγαλοκαρχαρίες ιδιοκτήτες της κλωστοϋφαντουργίας όπου δουλεύει η γυναίκα του, να τρώνε λουκούλεια γεύματα ενώ οι εργαζόμενοι πεινάνε. Ενώ ένας απο αυτούς ανοίγει διάπλατα το στόμα του για να φάει, ξαφνικά περνάει ένα πλάνο ενός -κανονικού- καρχαρία με ανοιγμένα σαγόνια !! :D

- Kαι το καλύτερο όλων: Ο Θανάσης πηγαίνει εκ νέου στην κλωστοϋφαντουργία για να ελέγξει τα βιβλία. Ο Λογοθέτης (γιός του ιδιοκτήτη/βιομηχάνου), τον ρωτάει:

"Μα σοβαρά ήρθατε να μας φορολογήσετε;"

και ο Βέγγος: "Εμ τι ήρθα να κάνω, να γνέσω μαλλί;" :D :D
 
Ο Βέγγος είναι φαινόμενο!!!Πραγματικά οι ατάκες του είναι όλες απίθανες και το χιούμορ του πολύ προχωρημένο,ακόμα και για τα σημερινά δεδομένα.Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς:"Μανούλαααα","Έτσι πως πας θα το δεις και το πουλάκι","Είμαι μελαγχολικό αγόρι","Ας πιει όσο πιει και αν δεν δει καλό με το υπόλοιπο τον τρίβετε".Απίθανος!!!Θεϊκή σκηνή :rofl:
 
Δεν χρειάζεται να πω τίποτα παραπάνω για τις ατάκες του, με έχετε καλύψει όλοι σας. Για κάποιο παράξενο λόγο όλες οι σκηνές που έχετε περιγράψει είναι οι αγαπημένες μου!

Την τηλεοπτική σειρά του στην ΕΡΤ "Τα Βεγγαλικά" την θυμάστε?
 
Καλά, πρέπει να επικοινωνώ με τηλεπάθεια με την Ραδιοτηλεόραση !

Είδα χτες τυχαία μια διαφήμιση στην ΝΕΤ του τελευταίου τεύχους, και βλέπω πως δίνουν την σειρά "Βεγγαλικά" σε DVD !! Το κουλό της υπόθεσης είναι πως τώρα άρχισαν να δίνουν την σειρά! Η σειρά θα ολοκληρωθεί σε 7 DVD.
 
Προσωπική γνώμη

Οσο ωραίες είναι οι ασπρόμαυρες ταινίες του, τόσο χάλια είναι οι έγχρωμες.

Και πριν πέσετε πάνω μου να με φάτε, τί εννοώ χάλια;

Μαύρο πικρό χιούμορ (εως καθόλου χιούμορ) με αυστηρή κριτική στην μεταπολεμική και μεταπολιτευτική Ελλάδα, ταινίες που σου (μου) προκαλούν θλίψη και θυμό παρά ψυχαγωγία και ακόμα λιγότερο συνειδητοποίηση.

Πιστεύω οτι τα βεγγαλικά ήταν περίπου στην αλλαγή της τρελής πλάκας με την μαύρη κριτική.

Ορμάτεεεεεεεεεεε

ΥΓ. Η σκηνή που με έκανε να λιώσω στο γέλιο είναι αυτή που πέφτει από μια άμαξα με άχυρο κάτω στον δρόμο. Αυτή δηλαδή.
 
Μα ειναι λογικο να συμβαινει αυτο που περιγραφεις maxouli, οι "εγχρωμες" ταινιες του Θαναση δεν ηταν κωμωδιες. Οταν εχεις συνηθισει εναν ηθοποιο μονο σε τετοιους ρολους ξαφνιαζεσαι οταν βλεπεις και την αλλη του πλευρα.
 
Θα συμφωνήσω με τον Τελαμονα και θα θυμήσω "Τι εκανες στον πολεμο Θανάση" που ο ανεπανάληπτος Βέγγος δίνει με τον πολύ δικό του κωμικό τρόπο την τραγικότητα του πολέμου...Μπορώ να πω πως βλέποντας τον Μπενίνι στο "Η ζωή ειν'ωραία" αναρωτιόμουν αν ο Μπενίνι εχει δεί ταινίες του Βέγγου...Μόνο που ο Μπενίνι εχει Όσκαρ και πολλά εκατομύρια και ο Βέγγος απλά την αγάπη μας.....
 
Αγαπημένη μου ταινία του Θανάση είναι το "Τύφλα να'χει ο Μάρλον Μπράντο" παρ' ότι όλοι ψηφίζουν "Πολυτεχνίτη κι ερημοσπίτη".

Υπάρχει εκεί σκηνή που τον κυνηγάνε να τον δείρουν, κι όπως τρέχει από μπαλκόνι σε μπαλκόνι νυχτιάτικα, μπαίνει σε ένα δωμάτιο που κάποιος κοιμάται, περνάει από πάνω του, κι εκείνος έντρομος ρωτάει "τί τρέχει;"

Α, δεν είναι τίποτα", λέει ο Θανάσης, "Θα σας εξηγήσει ο επόμενος!"

Και μια λεπτομέρεια από ταινία του: Στον "Ηλία του 16ου" στο τέλος πριν τον οδηγήσει ο Χατζηχρήστος στο κρατητήριο (δήθεν), γυρίζει και του δίνει ένα πολύ δυνατό χαστούκι! Αυτό ήταν εκτός σεναρίου, καθώς κανονικά έπρεπε να τον σπρώξει. Η αντίδραση του Θανάση είναι τόσο φυσική, και παράπονο κι απορία μαζί στο πρόσωπο του, κι όλοι μαζί συνεχίζουν τη σκηνή σαν να μην τρέχει τίποτα. Αξίζει να το δείτε, υπάρχει απόσπασμα στο youtube
 
Ολα τα λεφτα στις ταινιες του Βεγγου, ειναι:

Ο τουρτοπολεμος: Στην σκηνη που ψαχνει να βρει οδηγιες που ειναι κρυμμενες μεσα σε μια τουρτα.

Ο γιαουρτοπολεμος: Που "τρακαρησε" με τον Φωτη Μεταξοπουλο που κουβαλουσε γιαουρτια, και μετα ειχαν μια μονομαχια πετωντας γιαουρτια ο ενας στον αλλον!

Sorry, αλλα μου διαφευγουν οι τιτλοι απο αυτες τις ταινιες!

..
 
Ο Βουρλιώτης έκανε ένα, κατ'εμέ πολύ αξιόλογο, τραγούδι-αφιέρωμα στο Βέγγο.

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=mFA90W5gxVc]YouTube - Going Through & Saverria Margiola - O Antropos pou etrexe poly
 
Εγω παντως νομιζω η καλυτερη ταινια του Βεγγου (τελειως αντικειμενικα μιλωντας) ειναι το ΕΝΑΣ ΞΕΝΟΙΑΣΤΟΣ ΠΑΛΑΒΙΑΡΗΣ με συμπρωταγωνιστρια τη Νόρα!!!
 
Καλύτερη ταινία του Βέγγου για εμένα είναι η ταινία"Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση"

Αγαπημένη μου ατακα "Ξέρεις από βέσπα" (από την ταινία είναι ενας τρελός-τρελός βεγγος)

'Αλλη καλή ταινία που δεν προβάλεται συχνά είναι η ταινία "Από που πάνε για την χαβούζα"

Σε μια σκηνή στην ταινία αυτή ο Βέγγος πηγαίνει στο χωριό του με έναν τενεκέ. Συναντάει τον Λεζέ ο οποίος των ρωτάει γιατί έφερε τον τενεκέ. Εκείνος απαντάει

"Για να πάρω λίγο λάδι από το δικό μας. Στο τέλος θα ρίχνουμε στην σαλάτα ορυκτέλαιο"

Την ταινία την η οποία είναι του 1981 την είδα την περίοδο του σκανδάλου με το ορυκτέλαιο. Οπότε φαντάζεστε την έκπληξη μου.

Καλο site για τον καλό μας άνθρωπο είναι το www.veggos.gr
 
Πίσω
Μπλουζα