Βίβλος: Οι τηλεταινίες των 90's

ΣΚΑΪ ΤΡΙΤΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1997 -ΤΡΙΤΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1997.jpg
Πρώτη προβολή στον ΣΚΑΪ (σήμερα ALPHA) σε δύο μέρη
Τρίτη 25 Νοεμβρίου 1997 - Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 1997
 
Από τους μεγαλύτερους μπουνταλάδες της ιστορίας / μυθολογίας. Μόνο ο Ηρακλής ίιιισως τον έφτανε.
 
Προβολή συνημμένου 249045
Πρώτη προβολή στον ΣΚΑΪ (σήμερα ALPHA) σε δύο μέρη
Τρίτη 25 Νοεμβρίου 1997 - Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 1997
Η ομορφιά της Λιζ Χάρλεϊ και η πονηριά της δικαιολογεί τον ερωτικό παροξυσμο του Σαμψών. Και η Λαμαρ θέα αλλά ήταν η καλή Δαλιδά που τρέχει πίσω από τον Σαμψών! ενώ εδώ η Λιζ είναι φωτιά και λαύρα.
 
Γι' αυτό τον λέω μπουνταλά. Αν εμένα η αντίστοιχη Δαλιδά μου έλεγε πάνω στα σορόπια "elephadούλη, αν μ' αγαπάς πες μου τον συνδυασμό του χρηματοκιβωτίου όπου κρύβεις τα πολύτιμα κοσμήματα που κληρονόμησες από τους προγόνους σου" (*) θα ψυλλιαζόμουνα. Το ότι ήταν Φιλιστίνισσα δηλαδή οχτρός και παρ' όλα αυτά του έκανε γλύκες δεν έπρεπε να τον βάλει σε υποψίες? Το ότι είχε φαγωθεί να μάθει το μυστικό της δύναμής του δεν έπρεπε να τον βάλει σε υποψίες? Τι άλλο περίμενε για να σκεφτεί ότι κάποιο λάκο έχει το χούμους?

Και γιατί παρακαλώ ήταν σκάρτη? Όταν η Ιουδήθ έκανε ακριβώς το ίδιο στον Ολοφέρνη, και χειρότερα ακόμη, διότι αντί να του κόψει τα μαλλιά που στο κάτω-κάτω ξαναφυτρώνουν αυτή του έκοψε το κεφάλι που δεν ξαναφυτρώνει εκτός αν είσαι σκουληκαντέρα, όχι μόνο δεν την είπαν σκάρτη αλλά την κάνανε εθνική ηρωίδα και γράψανε ολόκληρο βιβλίο στην Παλιά Διαθήκη που το βαφτίσανε με το όνομά της. Για να μην αναφερθώ στη σύγχρονη ηρωίδα Ευλαμπία Μπισμπίκη που έκανε τα γλυκά μάτια στον Χάινριχ φον Σνίτσελ για να μπορέσει να του φωτογραφήσει τα διάφορα μυστικά, όπως περιγράφει το ιστορικό ντοκιμαντέρ "Το κλάμα βγήκε απ' τον Παράδεισο". Η Δαλιδά μας φταίει μετά?

Αλλά έτσι είναι. Για όποια βλακεία (**) κάνουν οι άντρες φταίνε οι γυναίκες. Τις σπάνιες φορές που κάνουμε κάτι έξυπνο κοκκορευόμαστε για το κατόρθωμά μας.

(*) Λέμε τώρα. Δεν έχω χρηματοκιβώτιο, δεν έχω κοσμήματα, και δεν είμαι καν σίγουρος ότι έχω προγόνους.
(**) ας όψεται ο οικογενειακός χαρακτήρ του φόρουμ, τη λέξη από την οποία προέρχεται ετυμολογικά η λέξη "βλακεία" ήθελα να βάλω.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Γι' αυτό τον λέω μπουνταλά. Αν εμένα η αντίστοιχη Δαλιδά μου έλεγε πάνω στις γλύκες "elephadούλη, αν μ' αγαπάς πες μου τον συνδυασμό του χρηματοκιβωτίου όπου κρύβεις τα πολύτιμα κοσμήματα που κληρονόμησες από τους προγόνους σου" (*) θα ψυλλιαζόμουνα.

(*) Λέμε τώρα. Δεν έχω χρηματοκιβώτιο, δεν έχω κοσμήματα, και δεν είμαι καν σίγουρος αν έχω προγόνους.
Ακόμα και αν έμοιαζε με την Λαμαρ η την Χάρλεϋ;
 
Τότε ακόμη περισσότερο. Διότι θα έλεγα, κοιτώντας στον καθρέφτη μου, "Τι σου βρίσκει τέτοια θεογκομενάρα τρομάρα σου? Την ομορφιά σου ή τη μακρυά σου προβοσκίδα? Άρα έχει πονηρούς σκοπούς".
 
Πριν από αυτές τις ταινίες, η ΕΡΤ πρόβαλλε την "Βίβλο: εν αρχή ην..." του 1966, μία σειρά ταινιών μαμούθ περί την Παλαιά Διαθήκη, που παρέμεινε ημιτελής και περιορίστηκε μόνο στο πρώτο της μέρος, από τη Δημιουργία μέχρι τον Αβραάμ.
Περίεργο που τη Μεγάλη Εβδομάδα προβάλλονται ταινίες που αφορούν στην Παλαιά Διαθήκη, ενώ το Πάσχα έχει να κάνει μόνο με την Καινή Διαθήκη και δη το τελικό της μέρος (Πάθη του Χριστού).
 
e87d52f64d7983372a371aeb0739fa37.jpg
Λέοναρντ Νιμόι στην τηλεταινία Δαβίδ (1997) ως προφήτης Σαμουήλ
 
81fa0aa040ba314aec51c64a6248632b.jpg
Πάτρικ Ντέμπσεϋ στο ρόλο του προφήτη Ιερεμία στην ομώνυμη τηλεταινία της σειράς (1998)
 
Jesus_(miniserie_televisiva).jpg
1200x675.jpg
Τζέρεμι Σίστο στο ρόλο του Χριστού στην ομώνυμη τηλεταινία της σειράς (1999) με τη φρικτότερη απεικόνιση της Σταύρωσης.
 
MV5BZTEwYWNmYmYtZDc1Ni00MzM2LThiMzItNWJmOTVhOTFjNmUxXkEyXkFqcGdeQXVyMTEwNDEyODgy._V1_.jpg
Τζοχάνες Μπράντραπ Απόστολος Παύλος στην ομώνυμη τηλεταινία (2000)
 
99130_03cf159ff622e37bf187942cc9b8d85b_1280re0.png
Μπεν Κρος στο ρόλο του Σολομώντα και ο Μαξ Φον Σίντοφ στο ρόλο του Δαβίδ στην τηλεταινία Ο Βασιλιάς Σολομώντας (1997)
 
Απόψε στις εννιά ο Ιησούς από την Μακεδονία τι βι. Είναι η μόνη που τα βάζει
 
Πίσω
Μπλουζα