Βίντεο ειδήσεων Κώστας Χούντας

stakovios

Human RetroDatabase
Joined
21 Αύγ 2009
Μηνύματα
3.242
Αντιδράσεις
914
Ένα υπέροχο βίντεο από τον Tsalk. Ο Κώστας Χούντας, αξιόλογος και χαμηλών τόνων δημοσιογράφος της ΕΡΤ, ίσως σε μερικούς από εμάς- όπως ο υποφαινόμενος- να έχει ταυτιστεί με την έννοια "δημοσιογράφος", τις πρώτες χρονιές της δεκαετίας του ' 80 και νωρίτερα. Σε αυτό το βίντεο - θησαυρό, παρουσιάζει το νυχτερινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ-1.

[edit] Ο Λογαριασμός YouTube με τον οποίο σχετίζεται έχει τερματιστεί εξαιτίας πολλαπλών ειδοποιήσεων από τρίτους για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων.[edit]

Ας μου επιτραπούν ορισμένα σχόλια:

1. Ο χάρτης της Ελλάδας στο ξεκίνημα του βίντεο. Θυμάμαι τη δεκαετία του ' 80, σε ένα απρόοπτο περιστατικό είχε πέσει ένας τέτοιος χάρτης ζωντανά.

2. Οι κοσμοιστορικές αλλαγές που έγιναν: η Βουλγαρία υπό άλλο καθεστώς, η Σοβιετική Ένωση υπήρχε, είδαμε ξανά τον Ρήγκαν και άλλα.

3. Η επιλογή των ειδήσεων, π.χ. πρώτη διεθνής είδηση ήταν από τη Νότια Αφρική, σήμερα έχουν αλλάξει οι προτεραιότητες....

4. Η σύντομη διάρκεια του δελτίου.

5. Η "αθλητική" είδηση που έρχεται στο τέλος για τα επεισόδια σε ποδοσφαιρικό αγώνα και η αναφορά σε ονόματα συλληφθέντων- τραυματισθέντων.

6. Ο θόρυβος που ακούγεται κάπου στο δελτίο, από πόρτα?

7. Η αναγγελία για το πότε και ποια καταστήματα θα είναι ανοικτά.

Και ένα κουίζ: ποιος μπορεί να μαντέψει ή να βρει από πότε είναι το βίντεο; Ο νικητής κερδίζει ένα κουτί γαριδάκια φοφίκο! Περιμένω όμως απαντήσεις. :biglaugh:

Μακάρι να μπορούσα να δώσω το έπαθλο... :(
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολύ καλό!! :) :)

Στα χαιλάιτ η πόρτα :D και ο παρουσιαστής του καιρού! Ξαναθυμήθηκα και τις θερμοκρασίες που τις έδειχνε σαν κλάσματα με αυτή την παύλα ανάμεσα! :D :D
 
stakovios είπε:
Και ένα κουίζ: ποιος μπορεί να μαντέψει ή να βρει από πότε είναι το βίντεο; Ο νικητής κερδίζει ένα κουτί γαριδάκια φοφίκο! Περιμένω όμως απαντήσεις.
Να το πω, να το πω εγώ????????
 
stakovios είπε:
...
Και ένα κουίζ: ποιος μπορεί να μαντέψει ή να βρει από πότε είναι το βίντεο; Ο νικητής κερδίζει ένα κουτί γαριδάκια φοφίκο! Περιμένω όμως απαντήσεις. :biglaugh:

Paspartoo είπε:
Δεν ειναι το βραδυνο των 9, ειναι το νυκτερινο των 12 - αυτα διαρκουσαν περιπου 8-10 λεπτα.
Paspatoo μου, μετά την παραλαβή του βραβείου, προτείνω νέα συνάντηση ρετρομάνιαξ στο γνωστό σημείο για να φάμ... εμμμ... γιορτάσουμε τη νίκη σου... :p

Οι ειδήσεις αυτές ακούγονται τόσο μακρινές αλλά συνάμα

Κώδικας:
σχεδόν σημερινές...

Ειδικά η είδηση για τη σύζυγο του φυλακισθέντος τότε Μαντέλα με γύρισε σε πολύ σκληρές εποχές... όπως και εκείνη για τις δολοφονίες αμάχων στο Ν. Λίβανο... Και να πω πως άλλαξαν πολλά από τότε;;;;
 
Ποια νικη μου βρε ? Ημερομηνια ζηταει ο Stakovios (ειναι η μερα που συνελληφθει η Γουινι Μαντελα) - εγω αναφερθηκα στην παρατηρηση για τη μικρη διαρκεια του δελτιου.
 
Paspartoo είπε:
Ποια νικη μου βρε ? Ημερομηνια ζηταει ο Stakovios (ειναι η μερα που συνελληφθει η Γουινι Μαντελα) - εγω αναφερθηκα στην παρατηρηση για τη μικρη διαρκεια του δελτιου.
Αγαπητέ Πασπαρτού, είναι λίγο παγίδα αυτό. Καθώς εκείνη τη χρονιά δεν είχε συλληφθεί μόνο μία φορά! Θα βοηθήσω όμως λιγάκι. Είναι προς το τέλος της χρονιάς (εξ ου και η κακοκαιρία που δείχνει...).
 
ΟΚ. Θα το πάρει το ποτάμι. Η Γουίνι Μαντέλα με μπέρδεψε (να βρω πότε συνελήφθη- το 1985 αλλά πολλές φορές συνελήφθη) πλην όμως βρήκα ποιους μήνες του 1985 συνελήφθη. [http://www.nytimes.com/1985/12/31/world/winnie-mandela-seized-for-second-time.html]

[http://articles.latimes.com/1985-12-23/news/mn-20592_1_winnie-mandela].

Έτσι, το Δεκέμβριο έλεγε ότι συνελήφθη για μια ακόμη φορά, έπρεπε να βρω την προηγούμενη. Την βρήκα στο άρθρο της 23/12 και έπρεπε να διασταυρώσω με κάτι άλλο.

Πήγα στην είδηση με τα επεισόδια. Σε αθλητική εφημερίδα που κρατά αρχείο από εκείνη την εποχή αναζήτησα πότε έγιναν επεισόδια τη χρονιά αυτή στη Νέα Σμύρνη και βρήκα ότι αναφέρονται τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, στο φύλλο της 24/12/1985.

Τσαλκ, μπορείς να επιβεβαιώσεις ότι το δελτίο είναι τα ξημερώματα της Κυριακής 23/12/1985 προς Δευτέρα 24/12/1985 ή τζάμπα η έρευνα (μάπα το καρπούζι) ; :p
 
Ήταν Κυριακή 22/12 προς Δευτέρα 23/12 όταν διακόπηκε η κινηματογραφική βραδιά (δεν θυμάμαι ποιά ταινία προβαλόταν) για να μεταδωθεί το νυχτερινό δελτίο ειδήσεων.
 
tsalk είπε:
Ήταν Κυριακή 22/12 προς Δευτέρα 23/12 όταν διακόπηκε η κινηματογραφική βραδιά (δεν θυμάμαι ποιά ταινία προβαλόταν) για να μεταδωθεί το νυχτερινό δελτίο ειδήσεων.
Και έκαναν πολύ καλά που την διέκοψαν, μιας και το δελτίο το είδαμε 25 χρόνια μετά! :)
 
Φαινόταν πάντως οτι ήταν Χριστούγεννα. Υπάρχει διάχυτο στο βίντεο ένα κλίμα γιορτινό και χαλαρό :)
 
...θυμάμαι τον Κώστα Χούντα τη βραδιά του μεγάλου σεισμού του 1981 ( Φεβρουάριος... :xm: ) ...να έχει βγει στους "δέκτες" και να καθησυχάζει τους τρομαγμένους Αθηναίους......."ασπρόμαυρος" Κώστας Χούντας....με αυτή την σταθερή χροιά της φωνής του....πω πω....ακόμα έχω αυτή την εικόνα στο μυαλό μου.....τί να κάνει άραγε τώρα.....?
 
Για αποφυγη παρεξηγησεων ο ηλικιωμενος που εμφανιζεται στα screenshots των videos δεν ειναι ο Χουντας αλλα ο Σαρρης. Για Χουντα κοιταξτε στο ~3:45 στο πρωτο video
 
Πραγματι κανει εκπομπη στο διαυλο του high tv καθημερινες ωρα 23.00 με πολιτικα θεματα.Ιδιαιτερα αξιολογη!

Επισης μιας και αναφερετε τον κ. Χουντα να γραφει πως αποτελεσε δημοσιογραφικο στελεχος του ραδιοφωνικου ΕΙΡΤ στο Ζαππειο απο το 1955 ηδη!

Ηταν μαζι με τον Ιασονα Μοσχοβιτη οι παρουσιαστες της τηλε-αναμεταδoσης απο το ΕΙΡΤ της προσεληνωσης του ΑΠΟΛΛΩΝΑ 11 στη σεληνη το 1969!

Υπηρξε δε βασικο στελεχος μεγαλων εφημεριδων και ιδιως εξεχων δημιουργος (δημοσιογραφικα) της μεταπολιτευτικης ελευθεροτυπιας (1975) με τους αειμνηστους δημοσιογραφο Φιλιπποπουλο και τον Σιαμαντα.

Οσο για το περιστατικο με τον σεισμο του 1981,που συνεβη λιγο μετα την ποδοσφαιρικη τραγωδια του σταδιου καραισκακη,ειναι χαρακτηριστικο οτι στο χαος που επικρατουσε εκεινο το βραδυ της δονησης,ο ψυχραιμος κυριος Χουντας συνιστουσε να παραμεινουν στα σπιτια τους αν σωστα το αναπαραγω.

Ο αειμνηστος λοιπον Καραμανλης παιρνει τηλεφωνο στην ερτ και σε εξαλλη κατασταση φωναζει "τι λεει ετουτος ;θα μου σκοτωσει τον κοσμο.Πεστε να βγει ο κοσμος απο τα σπιτια !"

Επιφυλαττομαι μονο αν ηταν ο Καραμανλης που ελεγε να βγει ο κοσμος απο τα σπιτια και τα αναποδα ελεγε ο κυριος Χουντας η το αντιστροφο.Νομιζω ειναι ετσι οπως το περιγραφω...

Παντως το περιστατικο ειναι αληθινο.
 
http://www.youtube.com/watch?v=9MmMJeMDeJU

Σε αυτό το βίντεο ο κύριος Χούντας φαίνεται περισσότερο. Όπως είναι σήμερα. Όσο για το περιστατικό του 1981, πιστεύω κι εγώ ότι είναι αληθινό.

Αντιγράφω από εδώ:

http://www.inout.gr/showthread.php?t=16257

Αρκετές κατηγορίες βαραίνουν την τηλεόραση * πανικόβλητος ο Κώστας Χούντας πήρε την ευθύνη και προέτρεψε από το γυαλί τους Αθηναίους: «Εγκαταλείψτε τα σπίτια σας». Αναρωτιέται όμως κανείς αν δεν ήταν το «χαζό κουτί» ποιος άλλος θα έπαιρνε την κατάσταση στα χέρια του δευτερόλεπτα μετά την επέλαση του Εγκέλαδου.

Συμφωνώ και επαυξάνω Σύμφωνα με αυτήν την εκδοχή, ο κ. Χούντας είπε "εγκαταλείψτε τα σπίτια σας".
 
Πίσω
Μπλουζα