Βαγγέλης Παπαθανασίου ή διεθνώς “Vangelis”

Εξαιρετικό . Και μην ξεχνάμε τον στιχουργό Γιώργο Παπαστεφάνου!!!

Summer dream
Από το κανάλι του Γιώργου Παπαστεφάνου

Στην περιγραφή αναγράφονται :
" Όπως με πληροφόρησε ο Βίων Παπαμιχάλης όταν συναντηθήκαμε στο σπίτι του το φθινόπωρο του 1967, τη μουσική επένδυση στην «Επιχείρηση Απόλλων», την είχε αναλάβει ο εξαιρετικός Γιάννης Μαρκόπουλος. Όμως, στην ταινία θα υπήρχε και ένα δεύτερο τραγούδι που - ποτέ δεν ρώτησα για ποιο λόγο - τη μουσική του είχε γράψει ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, ήδη γνωστός από τους «Forminx». Τώρα, εδώ όλοι οι στίχοι θα έπρεπε να είναι στα αγγλικά και θα τους τραγουδούσε - ντουμπλάροντας την Έλενα Ναθαναήλ - η Αλέκα Κανελλίδου, στα πρώτα της βήματα ακόμη. Όταν ηχογραφήθηκε το τραγούδι μας, με φώναξε ο Βαγγέλης στο σπίτι του κάπου στα Πατήσια, για να το ακούσω και όταν αργότερα κατηφορίζαμε με ένα ταξί προς την Ομόνοια, τον θυμάμαι να μού λέει «Εγώ Γιώργο, θα φύγω! Δε μπορώ άλλο εδώ. Πνίγομαι!». «Και δεν φοβάσαι έξω τον ανταγωνισμό;» τον είχα ρωτήσει. «Θα δοκιμάσω και ό,τι βγει» ήταν η απάντησή του.

Εδώ τραγουδά η Αγνή από τον δίσκο «Όταν αλλάζει ο καιρός» (2006). "

 
Δεν είχα ιδέα ότι ήταν τόσο παγκόσμιος για του λόγω το αληθές ελατε τουιτερ. Γράφουν τα καλύτερα όλοι οι ξένοι , από κάθε γωνιά της γης. Δεν κάνανε έτσι για τον Μικυ
 
@αριαδνη Η μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου είναι η ηχώ όλης της ανθρωπότητας για αυτό και επιλέχθηκε η μουσική του να ταξιδεύει αιώνια στα πέρατα του σύμπαντος!
 
Αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι το άλλο ελληνικό Dna που λέγεται Yanni με την εξίσου εξαιρετική μουσική δεν έχει δηλώσει τίποτα για τον Παπαθανασίου.. :(
 
Παιδί της Αφροδίτης - Οι τέσσερεις καβαλάρηδες
Aphrodite's Child - The Four Horsemen (video)
Μουσική Βαγγέλης Παπαθανασίου, στίχοι Κώστας Φέρρης
 
Μπράβο GLX για τις συνεχείς αναρτήσεις. Είναι συμπαντικός καλλιτέχνης ο Βαγγέλης Παπαθανασίου. Ακούω ηλεκτρονική μουσική από παιδί σε ευρύ φάσμα, και τον θεωρώ (προσωπική άποψη) ως τον σπουδαιότερο. Όπως έγραψα λίγες μέρες πριν, η μουσική που ακούω σήμερα οφείλει, εν μέρει, την ύπαρξη και εξέλιξη της σε αυτόν. Όλος ο κόσμος της trance σκηνής στεναχωρήθηκε. Ο Βαγγέλης είναι legend.

" Όταν τα κλαδιά του δέντρου συναντούν τις ρίζες, ο κύκλος της ζωής ομορφαίνει ". Ο Armin Van Burren συναντάει τον Βαγγέλη Παπαθανασίου

1656408082673.png
 
ΦΟΡΜΙΝΞ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 1965.png
Ρεπορτάζ ντοκουμέντο της βράβευσης με ασημένιο δίσκο του τραγουδιού Τζερόνιμο του συγκροτήματος Φόρμινξ (Forminx)
Από αριστερά: Ντέμης Ρούσος, Βαγγέλης Παπαθανασίου και Λουκάς Σιδεράς
Απρίλιος 1965
 
20181112_185506-1.jpg
Ρεπορτάζ της Καθημερινής
Συναυλίες του Βαγγέλη Παπαθανασίου στην Αθήνα υπέρ του Μουσείου της Ακρόπολης
26 - 27 Σεπτεμβρίου 1987
 
"Υπέρ του Μουσείου Ακροπόλεως" μέχρι που ανακάλυψε ότι ήθελαν να γκρεμίσουν την πολυκατοικία του επί της Αρεοπαγίτου (για να μη βλέπουν οι τουρίστες σφουγγαρίστρες κι απλωμένα ρούχα και τα συνηθισμένα αντικείμενα που διακοσμούν τα πίσω μπαλκόνια διαμερισμάτων) και στράφηκε διακστικά εναντίον του. ¨Αν ήταν να γκρεμίσουν αλλωνών τα σπίτια θα συνέχιζε να είναι υπέρ του.
 
Ο Βαγγέλης (Vangelis 6354) είναι αστεροειδής της Κύριας Ζώνης. Ανακαλύφθηκε το 1934 από τον Εζέν Ντελπόρτ (Γαλλ.: Eugène Joseph Delporte) στο Uccle της Γαλλίας. Ονομάστηκε έτσι, σε μεταγενέστερο χρονικό σημείο, προς τιμήν του διεθνούς φήμης συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου.

1687856205620.png
 
Πίσω
Μπλουζα