Βαρετές τηλεοπτικές εκπομπές

αναρωτιέμαι όμως αν έχει νόημα να συγκρίνουμε το βαρετό για μας παιδιά τότε με το βαρετό για μας ενήλικες τώρα :xm:
 
Clemence είπε:
αναρωτιέμαι όμως αν έχει νόημα να συγκρίνουμε το βαρετό για μας παιδιά τότε με το βαρετό για μας ενήλικες τώρα :xm:
Θα συμφωνήσω ότι τα ενδιαφέροντα -άρα και τα κριτήρια- αλλάζουν.

Όμως θα ήταν ψέμα να πω ότι θα με κρατούσε ζωντανή ένα "Μονόγραμμα" ακόμη και σήμερα, ή η κυριούλα που μας έλεγε για τον Μέγα Αλέξανδρο (και δυστυχώς ούτε κουβέντα για το καταραμένο φίδι!!!)!

Όσο για την "Αθλητική Κυριακή" που επιμένει στο ίδιο κομμάτι τίτλων έναρξης, βαρεμάρα δε μου προκαλούσε ποτέ...

..ΚΑΤΑΘΛΙΨΑΡΑ του κερατά μου προκαλούσε, μου προκαλεί και θα μου προκαλεί όσα χρόνια κι αν περάσουν!

Κυριακή, την επόμενη ξανά σχολείο, και παράλληλα η διαστροφή της μαμάς μου να μας βάζει για ύπνο με τις κότες!

:sleep:
 
χαχαχα εχεις δικιο! εγω το σκεφτηκα αναποδα, δλδ αραγε τα παιδακια σημερα θα τρελλαινονταν με οτι εμεις τοτε? και οι μεγαλοι τοτε πώς εκριναν τα προγραμματα για μεγαλους?

για να μή σου θυμησω πως εβλεπαν οι γονεις μου τοτε τα οσα εβλεπα εγω ... εντελως απο αλλο πλανητη :D
 
Clemence είπε:
χαχαχα εχεις δικιο! εγω το σκεφτηκα αναποδα, δλδ αραγε τα παιδακια σημερα θα τρελλαινονταν με οτι εμεις τοτε? και οι μεγαλοι τοτε πώς εκριναν τα προγραμματα για μεγαλους?
για να μή σου θυμησω πως εβλεπαν οι γονεις μου τοτε τα οσα εβλεπα εγω ... εντελως απο αλλο πλανητη :D
:D Πες το ψέματα! Ειδικά αν με πετύχαιναν να παρακολουθώ τίποτα Thundercats... Ύψιστε!
 
Αν εξαιρέσουμε το Mega που έχει μία ποικιλία προγραμμάτων χωρίς όμως να έχει τα πάντα, τα προγράμματα των υπόλοιπων καναλιών είναι για τα μπάζα. Νομίζω πως η μεγαλύτερη κατάντια της ελληνικής τηλεόρασης είναι ότι έχει γεμίσει με εκπομπές που σχολιάζουν άλλες εκπομπές (βλ. Λαζόπουλο, Αρβύλα, Μεσημεριανά και δεν συμμαζεύεται), με μουσικά talent show -πότε θα σταματήσουν να ψάχνουν μ' αυτό τον τρόπο "τραγουδιστές" για να γεμίσουν τα σκυλάδικα;- και άλλα σκουπίδια. Τα σήριαλ είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού πλέον και δυστυχώς με τα χρόνια θα μειώνονται. Δεν είναι δημιουργικοί οι άνθρωποι στην τηλεόραση, δεν την αγαπάνε, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ή η κονόμα και η "δόξα" ή να μην μείνουν χωρίς δουλειά, κι έτσι μπορούν να κάνουν τα πάντα, ακόμα και να ξεφτιλιστούν δημοσίως.

Εγώ φέτος ξεχώρισα τα:

Η γενιά των 592 ευρώ (που δυστυχώς διάβασα ότι θα το κόψουν πριν την ώρα του)

Οι κηπουροί του Mega

Master chef

Για το Σκάι πιστεύω ότι έχει κάποια ενδιαφέροντα προγράμματα, έχω κολλήσει κάποιες φορές σ' αυτό το κανάλι αλλά και το να γεμίζεις το πρόγραμμά σου με ξένες παραγωγές δεν είναι κι ότι καλύτερο.
 
Μονο που το παραπανω δεν ειναι ρετρο :D

Θα παρατηρησω ομως κι εγω οτι η Ελληνική τηλεοραση ακολουθει την Ελληνική φιλοσοφια: Σταματαει τη 'βιομηχανια-παραγωγη' (βλ. μυθοπλασία, συγγραφή, νεες ιδέες) και επικεντρώνεται στις 'υπηρεσίες' (βλ. εκπομπές, πανελ, ριάλιτυ κλπ) και φυσικά στην 'εισαγωγή' (ξένες παραγωγές, ξένα φορμάτ και ιδέες) που ειναι αν οχι η ευκολη, τουλαχιστον η σιγουρη λυση
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Rakeesh είπε:
Μονο που το παραπανω δεν ειναι ρετρο :D
Έχεις δίκιο αλλά δεν άντεξα να μην τα πω και ξέχασα ότι τα έγραφα στο retromaniax.

Όσο για παλιά όταν ήμουνα παιδί θυμάμαι ότι βαριόμουνα τις ειδήσεις, επίσης θυμάμαι ότι το καλοκαίρι που έπαιζαν οι επαναλήψεις των σειρών θυμάμαι ότι βαριόμουνα ένα σήριαλ με την Ντενίση που έπαιζε πριν το ρετιρέ και τις τρεις χάριτες, που ήθελα να δω, αλλά το άφηνα να παίζει χωρίς ποτέ να το δω. Δεν θυμάμαι κάτι άλλο τόσο έντονα - έχουν περάσει και χρόνια - πάντως γενικώς όταν βαριόμουνα κάτι άλλαζα κανάλι.
 
Wally είπε:
Τελικα προκειται για την εκπομπη "Θεατρική εβδομάδα" με την Δανάη Στρατηγάκη...
Η Δανάη Στρατηγάκη ήταν αυτή που γυάλιζε το πρόσωπό της και ήταν σαν να είχε κάνει botox; Δεν μπορώ να την περιγράψω καλύτερα αλλά μου έχει εντυπωθεί τρομερά. ... Συμφωνώ μαζί σου "μεγάλος ύπνος". Ζει;
 
Οι περισσότερες σημερινές τηλεοπτικές εκπομπές από 1997 και μετά είναι βαρετές ανούσιες και δεν έχουν τίποτα να πουν στους τηλεθεατές. Οι καλύτερες εκπομπές που παίχτηκαν ήταν από την αρχή της κρατικής τηλεόρασης(1966) μέχρι τα πρώτα 7 χρόνια ιδιωτικής (1996). Από κει και πέρα όλες οι εκπομπές που παίχτηκαν ήταν τύπου ποιος πήγε με ποιόν και διαφόρων τέτοιων θεμάτων.
 
Ειχε και παλια πολυ βαρετες εκπομπες.

Θυμαμαι πιτσιρικας μια εκπομπη με τον Ληναιο που την ειχα συνδεσει με νυστα.

Επισης κατι εκπομπες για την "αγροτια" στα μεσα του 80 ηταν υπνος σκετος (τοτε κοιμομασταν γι αυτο και τωρα οταν παμε να επισκεφτουμε την λαικη αγορα μας ζωνουν εφιαλτες :) ).

Επισης οι αναλυσεις των λαογραφων σε εκπομπες με παραδοσιακη μουσικη. Ηθελες να ακουσεις κανα κλαρινο και ειχε τον αλλον να σε πιπιλιζει με λαογραφικες πληροφοριες που σου ειχε εξιστορησει και η δασκαλα στο Δημοτικο.

Γενικα οι εκπομπες λογου. Ευτυχως υπηρχαν και τα Ανοιχτα χαρτια με Γιαμπαζολια που γινοντουσαν τσακωμοι και μανουρες οποτε ανοιγε το ματι.

H Δαναη Στρατηγακη δεν ηταν βαρετη. Δεν θυμαμαι τι εκφωνουσε καθε φορα αλλα ειχε ενα καλτ στυλ που δεν προκαλουσε βαρεμαρα.

Η παλια τηλεοραση ειχε ασυγκριτα καλυτερες σειρες, στοχευμενο προγραμμα (παιδικη ζωνη, βραδυνες ειδησεις που δεν τις εκφωνουσαν μεσημεροαπογευμα οπως τωρα, εορταστικα (που ηταν φετος οε?) κτλ). Μετα το 86-87 αρχισε ο κατηηηηφορος και τωρα πιασαμε τον πατο.
 
Εκεινη η 'αγροτικη εκπομπη' αναφερεται συχνα σε συζητησεις ως η Επιτομη της Βαρετης Εκπομπης, και αν δεν κανω λαθος εχει αναφερθει και νωριτερα στο thread :D

Οι εκπομπες λογου παντως στα 90ς αναβαθμιστηκαν σε Talk Show και Reality Show που ηταν αρκετα πιο πιπερατα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κάτι βαρετές πολιτικές συζητήσεις, όπου ήταν μόνο ένας βουλευτής ή υπουργός και απαντούσε κανα μισάωρο, σε κάθε "σκληρή" ερώτηση του δημοσιογράφου. Ο δεύτερος, απλά τον άκουγε ρουφώντας σοφία..
 
Ψάχνω να βρω μια φωτογραφία της Αλίκης Νικολαϊδου και κάποιον να μου πει αν ήταν όντως τυφλή όπως λεγόταν τότε. Και τελικά η εκπομπή μπορεί να ήταν βαρετή για τα παιδικά μου αυτάκια αλλά να τελικά που ως μορφή και θέμα (παίζοντας με τον τίτλο της εκπομπής της Μορφές και Θέματα) μου έγιναν αγαπητά με την έννοια του ρετρό. Αν κάποιος έχει κάποια φωτογραφία από πρόγραμμα και θέλει, ας την ανεβάσει. Ευχαριστώ πολύ :)
 
βαρετες τηλεοπτικες εκπομπες ηταν (και ειναι) για μενα:

-εκπομπες με πολιτικο περιεχομενο (οπου αναλυεται και σχολιαζεται η επικαιροτητα, κυριως πριν καθε εκλογικη περιοδο)

-οι εκτακτες ενημερωτικες εκπομπες για εκλογες που προβαλλουν τα αποτελεσματα της εκλογικης αναμετρησης (σε τετοιες περιπτωσεις ολα τα καναλια εχουν δικη τους εκπομπη)

-εκπομπες με σνυνεντευξεις διαφορων καλλιτεχνων (οπως η εκπομπη Ενωπιος-ενωπίω με παρουσιαστη το Νικο Χατζηνικολαου)

-εκπομπες με καλεσμενους τον καθε παραπονεμενο και πικραμενο απο...τα βασανα της ζωης...να εξιστορουν την ιστορια της ζωης τους, τι ηταν αυτο που τους πικρανε και τους απομακρυνε απο αγαπημενα τους προσωπα (εκ βαθεων εξομολογηση/καταθεησ ψυχης...),

οπως η εκπομπη ''Συγνωμη'' με την Ελενη Κουρκουλα (mega), η εκπομπη ''επιτελους μαζι'' με παρουσιαστη τον Ανδρεα Μικρουτσικο (ΑΝΤΕΝΝΑ)...

σε τετοιες εκπομπες συμμετειχαν μερικες φορες και ψυχολογοι/ψυχιατροι που εξηγουσαν αποκλινουσες συμπεριφορες ατομων...

στο τελος της εκπομπης ολοι ηταν ευχαριστημενοι και κυριως ... ''ζησανε αυτοι καλα κι εμεις καλυτερα...'' (αγαπητοι τηλεθεατες αλλη μια εκπομπη εφτασε στο τελος...)

-εκπομπες τυπου ''χρυσο κουφετο'' οπου ''μπαινεις μονος και καταληγεις με ταιρι'' (τι διαρκεια ειχε ο ερωτας εκεινης της στιγμης...δεν ξερω...)

-εκπομπες ψυχαγωγικες που προβαλονταν/προβαλλονται το πρωι οπως η εκπομπη ''Πρωινος καφες'' ή η εκπομπη ''Μεταξυ μας'' και υπαρχει ποικιλια θεματων για συζητηση...

-εκπομπες που ανηκουν στην trash τηλεοραση οπως ''Στο Ερωτοδικειο'' που προβαλοταν καποτε και εκαναν παρελαση πολλες προσωπικοτητες...

-εκπομπες με καλλιστεια (οπως τα καλλιστεια του αντεννα...υπερπαραγωγές...)

-εκπομπες-σοου οπως το ''Μπραβο'' με τη Ρουλα Κορομηλα (...υπερπαραγωγες που εφταναν τις 3 ωρες σε διαρκεια...)

-μουσικες εκπομπες με τιτλους οπως ''Χριστουγεννα με την Καιτη Γαρμπη, τον Πασχαλη...'' που επισης ειχαν μεγαλη διαρκεια...

-εκπομπες με εξαφανισεις ανθρωπων (οπως η εκπομπη Φως στο Τουνελ) και εκπομπες οπως το ''Ρεπορταζ στην ομιχλη''...

...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
! Αν και πεντάλεπτο μόνο, το βαριόσουν και στο τέλος το βαριόταν και ο ίδιος ! "Αυτά είχα να σας πω, γεια σας !"
 
Πίσω
Μπλουζα