Βελτίωση HZ σε παλιά οθόνη;

Amstrad1981

RetroActive
Joined
26 Απρ 2009
Μηνύματα
432
Αντιδράσεις
88
Πριν από λίγες ημέρες χάλασε για δεύτερη φορά η οθόνη μου LG 22ʼʼ, η οποία άντεξε και αυτή έναν ολόκληρο χρόνο! Μέχρι να μου την αντικαταστήσουν ξανά από την εταιρία, έχω βάλει σε λειτουργία την οθόνη που έχω κρατήσει για τον 80286 μου!!! Δυστυχώς και η Vibrant 17ʼʼ του παλιού μου υπολογιστή πρόσφατα χάλασε, και γιʼ αυτό αναγκάστηκα να βάλω σε λειτουργία την οθόνη Zenith (Nec) ZCM-1540 15ʼʼ SVGA κατασκευής του 1993. Το πρόβλημα μου είναι πως δεν την αναγνωρίζουν σωστά τα Windows XPx64, και λειτουργεί σε όλες τις αναλύσεις στα 60Hz. Μια λύση παρακαλώ!

Υ.Γ. Όταν βρήκα αυτή την οθόνη είχα καταφέρει να την λειτουργήσω στα 1024x768 στα 75Hz, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ τι ακριβώς είχα κάνει. Πάντως ούτε με plug ʽn …pray driver πέτυχε, αλλά ούτε και μέσω των Catalyst.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν έχω δοκιμάσει να δουλέψω τέτοια οθόνη σε σύγχρονο υπολογιστή, αλλά από ότι θυμάμαι στους παλιότερους, και σε windows 98 κυρίως, πάντα έβαζα το cd με το driver της οθόνης, και έτσι μου εμφάνιζε την επιλογή για ρυθμό ανανέωσης. Όταν δεν το είχε πρόχειρο το CD και βαριόμουν, έβαζα σα μοντέλο οθόνης svga 1024x768 75Hz που ήταν διαθέσιμο στα generic monitors, και δούλευα έτσι πρόχειρα, έστω και αν η οθόνη μπορούσε και παραπάνω από 75Hz.
 
Θα πας στα display properties και θα ξετσεκάρεις το "hide modes not supported by this monitor". Από 'κει και πέρα εσυ διαλέγεις ανάλυση και συχνότητα σάρωσης.
 
nkarytia είπε:
Θα πας στα display properties και θα ξετσεκάρεις το "hide modes not supported by this monitor". Από 'κει και πέρα εσυ διαλέγεις ανάλυση και συχνότητα σάρωσης.
Το πρόβλημα είναι ότι και να κάνεις κλίκ εκεί, δεν μου βγάζει τίποτε άλλο εκτός απο 60Hz! Τελος πάντων, χθές τελικά παρέλαβα την καινούρια μου οθόνη και ησύχασα!
 
Πίσω
Μπλουζα