Βιβλία διακοπών

snakeyes08

RetroActive
Joined
26 Φεβ 2009
Μηνύματα
339
Αντιδράσεις
118
Θυμάστε τα εκπαιδευτικά βιβλία διακοπών που μας προετοίμαζαν για την επόμενη τάξη;

Τα αγόραζα μέχρι την Α' Γυμνασίου.

Μέχρι στιγμής βρήκα στο ακέραιο μόνο το πρώτο από τα βιβλία- μακάρι να έχουν σωθεί και τα υπόλοιπα...

image_124584.jpg

image_124585.jpg

Σύντομα θ' ανεβάσω κι άλλες φωτογραφίες του βιβλίου
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ωραια βιβλια. Ηταν γεματα με σταυρολεξα ιστοριας, γεωγραφιας, αντιστοιχιες και αλλα τετοια.

Ουσιαστικα ηταν επαναληψη της σχολικης χρονιας.
 
Τα παιρναμε καθε χρονο. Φυσικα το μονο που εκανα ηταν να κοιταζω τις εικονες και να διαβαζω κανενα απο τα παραμθια :)
 
Είχα αποφύγει ως τώρα την αναφορά αυτών των τρομακτικών βιβλίων… Αλλά φαίνεται ότι το παρελθόν κάποια στιγμή σε βρίσκει… χεχε...




…Και εκεί που τελείωνα το σχολείο και έλεγα «OK πάει και το φετινό», κι άρχιζα να απολαμβάνω το καλοκαίρι μου με 16ωρα στο pc και στην αλάνα, GUESS WHAT?! Έσκαγε μύτη η μαθηματικός θείτσα μου με τα πλούσια «δώρα» της… Και πλέον είχα ΠΑΛΙ διάβασμα και ασκήσεις. ΗΜΑΡΤΟΝ! Mercy! No more coal! El3or!!!!! :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude:

Ευτυχώς μετά από κανά τριήμερο «μελέτης» σταμάταγε να με ζαλίζει…
 
Νομίζω πως μόνο αυτά διάβαζα τελικά, αφού όλη τη χρονιά (σχεδόν :p ) έβλεπα τηλεόραση...

Πρέπει να είχα ένα στην Τετάρτη και ένα στην Πέμπτη ή Έκτη... ::)
 
Τα θυμάμαι και εγώ. Η μητέρα μου μου τα είχε πάρει όλα. Επίσης υπήρχαν και "ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ" της Αγγελικης Βαρέλα.
 
Κι αυτή πολύ ωραία σειρά. Πρέπει να είχα το βιβλίο της Ε' Δημοτικού- αν το βρω θ'ανεβάσω φωτό
 
A slight bump.

Ευτυχώς δεν πήρα ούτε μία φορά τα συγκεκριμένα βιβλία! Δεν ήταν δωρεάν και θυμάμαι κόστιζαν αρκετά, οι δικοί μου προσπαθούσαν να τα βρουν από κανένα μεγαλύτερο παιδί στη γειτονιά, αλλά ευτυχώς οι ελπίδες τους έπεφταν στο κενό.

Μα τω Θεώ δεν θα το άντεχα αν έχω τα φαντάσματα και τους εφιάλτες να με κυνηγάνε και το καλοκαίρι.

Μια φορά που βρήκαν κάποια (δεν θυμάμαι πότε και για πια χρονιά) τα έκανα θυσία στο Θεό της φωτιάς με συνοπτικές διαδικασίες και ένα λίτρο βενζίνη καθαρισμού..........
 
Αφού δεν έγινες εσύ θυσία στον Θεό της φωτιάς πάλι καλά. :p

Όλοι οι σοβαροί εμπρηστές χρησιμοποιούν πετρέλαιο και όχι βενζίνη, γιατί απλούστατα είναι εκρηκτική. Και ένα λίτρο μπορεί να κάνει καλό μπαμ ενίοτε. :xm:
 
Μα ο Pook είναι άτρωτος, μεταξύ άλλων, και στη φωτιά :cool:
 
Είμαι battleground prooven.

Εννοείται ότι τη βενζίνη δεν την έριξα με τη μία μέσα αλλά σιγά - σιγά και βασανιστικά, με συνοπτικές και απλές πάντα διαδικασίες, επήλθε το "καυτό" τέλος των φρικτών αυτών δημοσιευμάτων.

Χαμένο χαρτί και τσάμπα κομμένα δεντράκια. Το χάρηκα όμως όσο δεν φαντάζεστε.....
 
Εγώ πάλι δεν είδα ποτέ με εχθρικό μάτι τα βιβλία.

Δεν φταίγανε αυτά για τα κακώς κείμενα των σχολείων... :xm:
 
ΜΑ ήταν (και είναι) καθαρά απωθημένο.

Ακόμα και σήμερα δεν μπορώ να πιάσω βιβλίο στα χέρια μου, τις προάλες ένα τετράδιο πήγα να μυρίσω και κόντεψα να πέσω κάτω από κρίση πανικού.

Είμαι των άκρων στις προτιμήσεις μου, αφού, έτσι κι αλλιώς, 0 και 1 είμαστε......
 
Ειχα τα βιβλία Χαρούμενες διακοπές και Οι καλοκαιρινές μου διακοπές (με εικονογράφηση της Τέτης Σώλου, αν θυμάμαι καλά) για παιδιά που τελειωσαν την Α' Ταξη. Τετοια βιβλία έβλεπα και σε παιδιά από φιλικά σπίτια. Δεν θυμάμαι όμως να είχα συμπληρώσει κάποιο βιβλίο, απλώς τα ξεφύλιζα και διάβαζα τα κειμενάκια που είχαν. Εξαλλου το Δημοτικό όπου πήγαινα ήταν ιδιωτικό σχολείο και στο τέλος της σχολικής χρονιάς μοιράζονταν σε όλες τις τάξεις φυλλάδια διακοπών για συμπλήρωση το καλοκαίρι (τα συμπλήρωνα πάντα λίγες μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία!). Επίσης θυμάμαι σε φιλικό σπίτι στο χωριό όπου περνώ τις καλοκαιρινές διακοπές, τα παιδιά της οικογένειας να έχουν αγοράσει 2 τέτοια βιβλία, διαφορετικών εκδόσεων για την τάξη τους, ντάλα καλοκαίρι!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εμένα πάλι μου ξυπνάνε ευχάριστες αναμνήσεις! Ειδικά τα συγκεκριμένα ήταν τα καλύτερα της εποχής, με όχι και τόσο θέματα και ασκήσεις, σε αντίθεση με ένα άλλο που είχα που ήταν αρκετά δύσκολο.. Δε θυμάμαι εκδόσεις, πρέπει να υπάρχει σε κάποιο ντουλάπι όμως.
 
Περάσαμε ωραία καλοκαίρια με αυτά τα βιβλία. Σπαζοκεφαλιές, σταυρόλεξα, αινίγματα. Διασκεδαστικά βιβλία.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αυτά τα βιβλία τα έπαιρνε η μάνα μου για τον αδερφό μου, που δεν ήταν και πολύ φανατικός του διαβάσματος. Μάλλον τους έλεγε ο δάσκαλός τους να τα πάρουν. Είχε τουλάχιστον 3, για τετάρτη/πέμπτη/έκτη δημοτικού. Θυμάμαι ότι τα ξεφύλλιζα όταν ήμουν μικρότερος. Από αυτά πήρα μόνο αυτό για το νηπιαγωγείο, πριν μπω στην πρώτη δημοτικού.

Η δασκάλα μας ουδέποτε μας είπε για αυτά τα βιβλία. Ίσα ίσα, επειδή ήξερε ότι μας είχε ξεθεώσει όλη τη χρονιά, μας άφηνε ελύθερους το καλοκαίρι. Δε θα με χάλαγαν σαν φάση, γιατί ήμουν διαβαστερός, αλλά αμφιβάλλω αν θα καθόμουν να ασχοληθώ μέχρι τέλους με αυτά. Οπότε παρότι υπήρχαν στο σπίτι, ούτε που τα άγγιζα τους θερινούς μήνες. Προτιμούσα τα Μίκυ Μάους και τα Σαΐνια, μαζί με εξωσχολικά βιβλία λογοτεχνικά.
 
Αυτά τα βιβλία ήταν φόβος και τρόμος για μενα. Η μητέρα μου, πάντα θα μου έφερνε ένα τέτοιο. Τι απογοήτευση εκεί που περίμενα κάποιο Αστερίξ ή Λούκυ Λουκ, να βλέπω βιβλίο με μαθηματικές ασκήσεις :precry: . Δηλαδή να πρέπει να ξαναθυμάμαι μέσα στο κατακαλόκαιρο, αυτά που μου γύριζαν το στομάχι , όλη την χρονιά. Γενικά μέχρι το Λύκειο, ήμουν φανατικός εχθρός κάθε είδους διαβάσματος....
 
Πραγματικά δεν ξέρω γιατί μας τα έπαιρναν. Το μόνο που έκαναν ήταν να μου δημιουργούν τύψεις που δεν τα είχα ανοίξει ούτε μία φορά όλο το καλοκαίρι!

Αυτό δεν ήταν μόνο για τις διακοπές και υπάρχει και ένα με μπλε εξώφυλλο για τις γνώσεις μαθηματικών.

attachment.php


Και το τελευταίο διακοποβιβλίο που μας είχαν πάρει είναι αυτό της Α'Γυμνασίου. Ένα μυθιστόρημα ή μερικά (ακόμα) βιβλία Μυστικών 7 θα ήταν καλύτερα!

attachment.php
 
βιβλίο Διακοπές με τον Ροζ Πανθηρα (ένα για καθε τάξη του Δημοτικού)

εικονα από ''φατσοβιβλίο''

pink panther.jpg

και η διαφημιση των βιβλιων στην τηλεόραση

ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ - Διαφήμιση 1993

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα