Βιβλία στην μικρή οθόνη

αριαδνη

candy fan
Joined
29 Μάρ 2010
Μηνύματα
13.881
Αντιδράσεις
15.013
Βιβλία που θα θέλαμε να δούμε να γίνονται σήριαλ στην μικρή οθόνη: Πολλά ρετρό κλασσικά βιβλια μεχρι σήμερα έχουν διασκευαστεί και έχουν γίνει σειρές με πολύ, μεγάλη επιτυχία :) να πούμε πως οι μισές σειρές της τηλεόρασης βασίζονται σε βιβλία και δη οι δραματικές- Πρόβα νυφικού, αίθουσα του θρόνου, μεθυσμένη πολιτεία, ο Χριστός ξανασταυρώνεται, το μπουρίνι, το φάντασμα, ο θάνατος του Τιμόθεου Κώνστα, τα ψάθινα καπέλα, η λυγερή, η φανέλα με το 9, Μυρτώ, κίτρινος φάκελος, βαμμένα κόκκινα μαλλιά και τι να θυμηθούμε, ατελείωτη η λίστα( η σανσετ έχει κάνει μια πολύ όμορφη και πλήρης δουλεία πάνω στο θέμα). Υπάρχουν όμως και ρετρό βιβλία που δεν τα έχουμε δει να διασκευάζονται και θα το θέλαμε πολύ, πολύ γιατι έχουν αυτό το κάτι άλλο, χαρακτήρες, μυθοπλασία και μαγευτικά μέρηκαι φυσικά τα απαραίτητα για εμας ρετρορετρόνια :D .

Θα ήθελα να δω την μεγάλη χίμαιρα να γίνεται βιβλίο του Καραγάτση( εγγυημένη η επιτυχία, συγκλονιστικό μυθηστόρημα) και τον 13 επιβάτη του Μαρή! δράση που σε κρατά σε αγωνία μέχρι την τελευταία σελίδα κάτι σαν το έγκλημα στο κολωνάκι. Επίσης ποιόν συγγραφέα θεωρείται ακρως τηλεοπτικό αλλά δεν έχουν γίνει πολλά του έργα σενάρια;
 
Με μια πρωτη σκεψη, θα ηθελα να δω τηλεοπτικα τη Λιζα, του Γρηγορη Ξενοπουλου. Αγαπημενος συγγραφεας που τροφοδοτησε τη μικρη οθονη με πολλες σειρες.

Η Λιζα ειναι ενα εργο του που το λατρεψα απο τις πρωτες του σελιδες, οχι πολυ μεγαλο σε ογκο, αλλα πιστευω πως θα εβγαζε ανετα εξι επεισοδια. :)

Επισης, θα ηθελα να δω καποια διηγηματα του Μαρη και γιατι οχι και μυθιστορηματα του, οπου ομως μεσα σ' αυτα δεν εμφανιζεται ο Αστυνομος Γιωργος Μπεκας. Υπηρξε σειρα με τον ηρωα του Μαρη, αλλωστε, και με εξαιρεση την καλη ερμηνεια του Μιχαηλιδη, κατα τα αλλα ηταν κατα τη γνωμη μου απογοητευτικη.

Μα γινεται Μαρης στη δεκαετια του 2000;

Θα ηθελα λοιπον, να δω το εργο του συγγραφεα μεταφερμενο στην εποχη κατα την οποια γραφτηκε, δηλαδη δεκαετια του '50 με αρχες του '60.

Και φυσικα οσο γινεται πιο πειστικα, γιατι το τι αναχρονισμους εχουν δει τα ματια μου σε παρομοιες προσπαθειες (ελληνικες και ξενες) δεν περιγραφεται!
 
Μπάμπι εχεις δίκιο για τον μπέκα και ο Μιχαηλίδης είναι καλός ηθοποιος με ένα ρετρό μπακραουντ θα ηταν πολύ καλά, όμως και εμενα δεν μου αρεσε ο συγχρονος Μπέκας. Σκεφτομαι γιατι όχι να μην γινονται και ξανα διασκευες και παλιοτερων σειρων,πήγε να γινει με τον γιουκερμαν και κόπηκε..

Φανταζσεστε να βλέπαμε πάλι Μανταμ Σουσου :) με νέα, ολόφρεσκη ματιά στο αριστούργημα του Ψαθά
 
Το ''αύριο και για πάντα'' του Μαρή είναι ένα πολύ καλό υλικό για σενάριο σειράς :) και μάλιστα για αρκετά επεισόδια, σε άλλο ύφος από το αμιγώς αστυνομικό που έχουμε συνηθίσει. Ακρως τηλεοπτικό βιβλίο με έξυπνους διαλόγους, θα γινότανε μια αξιοπρόσεκτη παραγωγή .
 
Το υπεροχο αυτο βιβλιο γυριστηκε σε δυο νομιζω επεισοδια για τις Ιστοριες του Αστυνομου Μπεκα.

Τι κριμα που καταστραφηκε ενα τετοιο αριστουργημα!
 
Θα μου άρεσε να γίνει σήριαλ ένα αγαπημένο μου βιβλίο, το "Ένα παιδί μετράει τα άστρα" του Μενέλαου Λουντέμη.
 
αριαδνη είπε:
Μπάμπι εχεις δίκιο για τον μπέκα και ο Μιχαηλίδης είναι καλός ηθοποιος με ένα ρετρό μπακραουντ θα ηταν πολύ καλά, όμως και εμενα δεν μου αρεσε ο συγχρονος Μπέκας. Σκεφτομαι γιατι όχι να μην γινονται και ξανα διασκευες και παλιοτερων σειρων,πήγε να γινει με τον γιουκερμαν και κόπηκε..Φανταζσεστε να βλέπαμε πάλι Μανταμ Σουσου :) με νέα, ολόφρεσκη ματιά στο αριστούργημα του Ψαθά
Για την Μανταμ Σουσου υπήρξε σκέψη για την μεταφορά της με την Δήμητρα Ματσούκα στον ομώνυμό ρόλο.
 
Η περιπέτεια στο αγιο όρος του Μαρη θα γινότανε πρωτης τάξεως σηριαλ, απόλυτα τηλεοπτικό βιβλίο με ενδιαφέροντες γυναικειους χαρακτήρες όπως της Αρλιωτη και της Κοντολαίμου
 
το ταξιδι διχως γυρισμο του μαρη θα ηταν επικαιρο εξαιρετικα με την ρετρο μυκονο και τον υπερφιλοδοξο νεαρο που θελει να κανει την μεγαλη ζωη
 
IMG_20210812_143458.png
Έρχεται στην ερτ Παπαδιαμαντης- Θεοτοκης και είμαι πολύ χαρούμενη. Καιρός ήτανε ! Άντε και Ξενοπουλος.
 
Πρόκειται για πολυδάπανη παραγωγή
 
Πίσω
Μπλουζα