Βιβλίο για το περιβάλλον - δωρεάν στην έκτη δημοτικού

Dartacan

Retro Member
Joined
31 Ιουλ 2010
Μηνύματα
198
Αντιδράσεις
25
Καθώς έχει ήδη ξεκινήσει το ψάξιμο στο ρετρο-πατάρι του πατρικού μου για αναζήτηση θυσαυρών, ένα από τα πρώτα πράγματα που βρήκα ήταν ένα βιβλίο. Το συγκεκριμένο βιβλίο λοιπόν το είχε δωρίσει το Υπουργείο του Περιβάλλοντος στους τελειόφοιτους της έκτης δημοτικού της χρονιάς 90-91.

fetch


Μου είχε φανεί περίεργο ότι η έκδοση ήταν από το "Ποντίκι" γιατί το συνδύαζα με την τότε εφημερίδα και κάπου δεν μου κολλούσε.8)

fetch


"Ειδική Έκδοση". Σε έκανε να νιώθεις ξεχωριστός. :p

fetch


Το εισαγωγικό σημείωμα του Υπουργείου. Στέφανος Μάνος....Λέτε να του γράψω? Σημείωση ότι αυτή η σελίδα είναι από ανακυκλωμένο χαρτί και ήταν έξτρα στην κανονική έκδοση του βιβλίου (μαζί με τις επισημάνσεις του Υπουργείου σε εξώφυλλο και οπισθόφυλλο).

fetch


Οικολογική συνείδηση. ;)

fetch


fetch


fetch


fetch


fetch


Το περιεχόμενο του βιβλίου λοιπόν ήταν κάπως έτσι. 50 μικρά δισέλιδα θεματάκια που αφορούσαν το περιβάλλον και που ήταν εύκολα πραγματοποιήσιμα ακόμα και από μικρά παιδιά. Είχε 8 ενότητες και κάθε ενότητα καταπιάνονταν με μια κατηγορία (χλωρίδα, πανίδα, ενέργεια, οικολογικά πειράματα, δραστηριοποίηση κλπ).

Κάθε θέμα εξηγούσε τι ακριβώς συμβαίνει και τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να γίνει καλύτερο για το περιβάλλον. Η αλήθεια είναι ότι ήταν διασκεδαστικό και εκείνο το καλοκαίρι τους είχα πρήξει στο σπίτι με τα κυρήγματά μου!:biglaugh: Τότε...Γιατί τώρα....μάλλον δεν είμαι και το πρότυπο της Greenpeace... #)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Έχω το βιβλίο αυτό, μου αρέσει πολύ και το διαβάζω μερικές φορές...
 
Μήπως θα μπορουσατε να ξαναβαλετε τις φωτογραφιες γιατι δεν φαινονται?
 
Πίσω
Μπλουζα