Βιντεοκασσέτα σα μέσο αποθήκευσης

Spartan_X

RetroActive
Joined
26 Απρ 2009
Μηνύματα
514
Αντιδράσεις
168
Νομίζω κάποτε το είχε πάρει το μάτι μου αυτό, άλλα δεν έχω βρεί πολλές πληροφορίες, και αναρωτίεμαι πως θα μπορούσε ( και άν θα μπορούσε ) να γίνει. Δηλαδή ας πούμε, αν θα γινόταν αντι να αποθηκεύσεις σε κασσέτα παιχνίδι για τον spectrum, να το αποθηκεύσεις σε βιντεοκασσέτα. Και άν γινόταν κάτι τέτοιο θα κέρδιζες κάτι σε ταχύτητα πχ;

Γνωρίζει κάποιος κάτι περι αυτού;
 
Edit - Delete :shtup: :banghead:

αυτα παθαινεις :brick: οταν διαβασεις απροσεκτα και μαλλον πολυ αφηρημενα το ενακτηριο thread ,

το οποιο ηταν "Βιντεοκασσέτα σα μέσο αποθήκευσης" και οχι

"Βιντεοκασσέτα σα μέσο αποθήκευσης για backup " ....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Super VHS βιντεοκασέττες πάντως χρησιμοποιούνταν σε στούντιο ηχογραφήσεων ως επαγγελματικό ψηφιακό μέσο αποθήκευσης 8-κάναλου ήχου/κασέτα σε μηχανήματα ADAT (Alesis Digital Audio Tape). Βάζοντας 3 ADAT μηχανήματα μαζί είχες τη δυνατότητα ηχογράφησης 24 καναλιών ταυτόχρονα κατευθείαν από την κονσόλα! Είχα τη χαρά να δουλεύω σε ένα τέτοιο σύστημα όπου τα νήματα κινούσε ένας Atari Falcon μέσω του Cubase 3!

Στον χώρο τον home, σαν κάτι να είχα ακούσει κι εγώ, αλλά δεν είμαι πολύ σίγουρος. Πάντως είναι σίγουρα δυνατό να ηχογραφήσεις μόνο ήχο σε μια βιντεοκασέτα, χρησιμοποιώντας μόνο τις εισόδους ήχου του βίντεο, οπότε γιατί όχι;
 
Edit - Delete :shtup: :banghead:

αυτα παθαινεις :brick: οταν διαβασεις απροσεκτα και μαλλον πολυ αφηρημενα το ενακτηριο thread ,

το οποιο ηταν "Βιντεοκασσέτα σα μέσο αποθήκευσης" και οχι

"Βιντεοκασσέτα σα μέσο αποθήκευσης για backup " ....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φυσικα και μπορεις να αποθηκευσεις ΗΥ δεδομενα κασσετας σε βιντεοκασεττα με πολυ καλυτερα αποτελεσματα.

Ειναι πιστοτερη η αναπαραγωγη και ετσι μπορεις να εχεις πιο σιγουρο φορτωμα ή και πολυ πιο γρηγορο οταν χρησιμοποιεις fastloading μεθοδους.

 
Ωραιος!!!!

Ουτε που το φανταζομουν κατι τετοιο...

Αλλα ο wally το επιβεβαιωσε
 
Πάντως είναι σίγουρα δυνατό να ηχογραφήσεις μόνο ήχο σε μια βιντεοκασέτα, χρησιμοποιώντας μόνο τις εισόδους ήχου του βίντεο
Και οχι μονο ειναι δυνατο, αλλα η ποιοτητα εγγραφης ειναι εξαιρετικη. Στις απαρχες της εμφανισης του CD, εκανα αντιγραφα απο referense εγγραφες σε vhs (με απλο στερεοφωνικο video). H διαφορα ηταν τεραστια σε συγκριση με τις αντιστοιχες σε κασσετες ηχου, ακομα και στο αυτι.
 
Σαφεστατα υπηρξε για Amiga το θρυλικο Video Backup System, το οποιο αποτελουταν απο το καταλληλο λογισμικο και το καλωδιο μεσω του οποιου η Αmiga συνδεοταν με βιντεο. Καθε βιντεοκασετα μπορουσε να αποθηκευσει δεδομενα ισα με περιπου 600-700 mb, νουμερο που για τα δεδομενα της εποχης ηταν αδιανοητα μεγαλο. Θυμαμαι φιλο να κανει τετοια δουλεια για να κρατα backup. Ακομη εχει τις κασετες αλλα δυστυχως ψαχνουμε για το VBS. To υλικο που εχει ανερχεται σε 30-40 κασετες οποτε μιλαμε για μπολικο πραγμα. Αν καποιος μπορει να βοηθησει ισως να ανασυρουμε καλο υλικο.
 
εγώ το είχα αγοράσει απ ότι θυμάμαι ήταν ακριβό (30-35 χιλιάρικα?) και έβαζες καμια 15αριά δισκέτες σε κάθε βιντεοκασέτα. epic fail αγορά.
 
Πίσω
Μπλουζα