Βοήθεια! Πρόγραμμα διόρθωσης bad clusters!

Amstrad1981

RetroActive
Joined
26 Απρ 2009
Μηνύματα
432
Αντιδράσεις
86
Για ακόμη μια φορά ζητώ τη βοήθεια σας! Έχω γύρω στα 4GB δεδομένα σε δίσκο SATA 2.5ʼʼ, των 250Gb, τα οποία θέλω να μεταφέρω σε άλλο δίσκο και δεν τα καταφέρνω, εξαιτίας των κατεστραμμένων clusters! :(

Ποια είναι τα καλύτερα προγράμματα για αυτή τη δουλειά;
 
Hdd regenerator από το hirens boot cd 9.9 και πίσω.
 
Το easy recovery δεν κάνει μόνο για ανάκτηση αρχείων από format ή delete;
 
Μου το ειχε προτεινει ο ΑΕΟΝ οταν διαλυθηκε δικος με source κωδικα και χαρη σε αυτο το προγραμμα ανακτησαμε σχεδον τα παντα απο τον κατεστραμενο δισκο.
 
Δοκίμασε με το hdd regenerator. Αν δε τα καταφέρεις μ' αυτό πέτα το σκληρό στα σκουπίδια και κλάψε τα data!
 
Εάν διαθέτεις το TuneUp utilities 2010 πηγαίνεις στο check hard disks for errors και επιλέγεις thorough scan. Το TuneUp θα σου ζητήσει να κάνεις reboot το PC για να ξεκινήσει η σάρωση κι εφόσον εντοπιστούν bad clusters το chkdsk θα επιχειρήσει να επιδιορθώσει τα προβλήματα.

Σε περίπτωση που αυτό καταστεί αδύνατον, μάλλον θα πρέπει ν' αγοράσεις έναν καινούργιο σκληρό δίσκο.

tune-up-fix-problems.JPG
 
Το TuneUp δεν προκειται να "γιατρεψει" clusters. Tα easyrecovery και hddregenerator ειναι σαφως καλυτερες επιλογες. Πριν τον πεταξεις παντως - δοκιμασε και ενα linux livecd , πχ Ubuntu και δες αν διαβαζει το δισκο σου - ακουγεται αστειο αλλα με αυτο τον πολυ απλοικο τροπο εχω ανακτησει εταιρικα data εκει που απετυχαν προγραμματα αξιας χιλιαδων ευρω.
 
+1 Το μοναδικό που κάνει πραγματική δουλειά είναι το hdd regenerator. Αν δε καταφέρει αυτό να σώσει τη κατάσταση τότε πέτα το σκληρό. Κανένα άλλο δε τα καταφέρνει καλύτερα.
 
Σας ευχαριστώ όλους για τα προγράμματα που μου προτείνατε! :D

Μόλις ξεκίνησα να χρησιμοποιώ το HDD Regenerator 1.71. Ο δίσκος δεν με ενδιαφέρει αν πεταχτεί, το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να σώσω τα αρχεία μου.
 
Πίσω
Μπλουζα