Βοήθεια για SYMBIFACE II

Παιδια καταφερα φορμαρισα δισκο (επιτελους).Τωρα ρυθμισεις πλεον.

Αντεγραψα τα αρχεια Symbos απο το pc στο δισκο.Ξεκινησα απο δισκετα.

Πηγα ορισα τον δισκο ολα οκ.Πατησα Start-Settings-save αναψε το led σκληρου οκ.

Ξεκιναει το Symbos δισκο αλλα ψαχνει να βρει διαδρομη για τα αρχεια

The File or the Path don't exist....Καποιος φιλος παρακαλω να μου πει τις ρυθμισεις

βημα βημα γιατι εκανα δοκιμες αλλα τιποτα.Ευχαριστω προκαταβολικα.
 
CPC-MAN είπε:
Παιδια καταφερα φορμαρισα δισκο (επιτελους).Τωρα ρυθμισεις πλεον.Αντεγραψα τα αρχεια Symbos απο το pc στο δισκο.Ξεκινησα απο δισκετα.

Πηγα ορισα τον δισκο ολα οκ.Πατησα Start-Settings-save αναψε το led σκληρου οκ.

Ξεκιναει το Symbos δισκο αλλα ψαχνει να βρει διαδρομη για τα αρχεια

The File or the Path don't exist....Καποιος φιλος παρακαλω να μου πει τις ρυθμισεις

βημα βημα γιατι εκανα δοκιμες αλλα τιποτα.Ευχαριστω προκαταβολικα.
Δεν καταλαβαίνω τί εννοείς με το "Ξεκιναει το Symbos δισκο ". Ξεκίνησε το Symbos από δισκέτα; Τα αρχεία που δε βρίσκει είναι προφανώς τα Control panel/background κλπ κλπ στην άλλη πλευρά της δισκέτας (την Apps).
 
Γεια σου φιλε Rygar.Λοιπον.Φορμαρω τον δισκο στο pc κανονικα.

Μετα περναω τα αρχεια Symbos στο δισκο.Τον βαζω στο CPC.Ξεκιναω απο δισκετα.

Πηγαινω Control Panel.Προσεξε τωρα...αν το Α floppy που εμφανιζει δηλωσω τον δισκο τον δεχεται και οταν κανω save σωζει τις ρυθμισεις σε αυτον.Κανοντας reset

διαβαζει απο δισκο αλλα οταν επιλεγω απο την επιφανεια εργασιας το control panel

παραδειγμα που βρισκετε στο δισκο μου βγαζει προβλημα διαδρομης.Απο την επιλογη start-run μου βγαζει τα αρχεια ο δισκος κανονικα αλλα μολις παω να τρεξω κατι

παλι το ιδιο μυνημα.Δε ξερω αν πρεπει να γινει κατι στο Control Panel-System-

Genral η File Type.Επισης.....

Αν κανω add

New Device τον βλεπει κανονικα αλλα οι ρυθμισεις σωζωνται στι δισκετα.
 
Οταν λες ότι περνάς τα αρχεία Symbos στο δίσκο, ποιά αρχεία ακριβώς; Ο δίσκος υπόψην ΔΕΝ ξεκινάει το λειτουργικό. Οι μόνοι τρόποι να ξεκινήσεις το Symbos είναι είτε μεσω της κάρτας είτε μεσω της δισκέτας. Οι ρυθμίσεις ΔΕ σώζονται σε σκληρό δίσκο, ακόμα. Πιστεύω ότι οι μελλοντικές εκδόσεις του Symbos θα κάνουν πολύ περισσότερα σ'αυτό το θέμα. Δε μπορώ να σε βοηθήσω άλλο, γιατί θα πρέπει να βγάλω το 6128 μου έξω, και δεν έχω χώρο (και χρόνο) να ασχοληθώ μ'αυτό. Θέλει κι άλλο ψάξιμο.
 
Νομιζα οτι απο το δισκο τρεχεις τισ εφαρμογες του Symbos κανονικα αντι για δισκετα.

Δηλαδη ο δισκος ειναι μονο για να να σωζεις dsk αρχεια και να τα τρεχεις?Οσο για τον αναπτορα CF για την SFII μεσο prodatron kai zed τη βρισκω?
 
Δεν πουλάνε αυτοί τέτοια πράγματα. Θες κάτι σαν κι αυτό.
 
Σε ευχαριστω Rygar.Τελικα απο δισκο δε τρεχεις τιποτα ετσι?Απλα τα κρατας για να τα φτιαχνεισ δισκετες με το DiskDeDumper?
 
Αμα έχεις λογαριασμό στο Yahoo, μπορείς να γραφτείς στο επίσημο yahoo group του Symbos και να ρωτήσεις ό,τι θες εκεί μέσα. Υπάρχουν αρκετοί πολύ πιο έμπειροι από μας εδώ. Επίσης έχει και διάφορα ενδιαφέροντα αρχεία να κατεβάσεις. Κάποια από αυτά τα αρχεία, για παράδειγμα, έχουν κατάληξη SNA(snapshot files), τα οποία και αντιγράφεις μεσα στο δίσκο (μέσω του PC σου). Τα αρχεία αυτά είναι φωτογραφία (snapshot) της μνήμης ενός παιχνιδιού. Τα αρχεία αυτά τα δημιουργείς μέσω ενός emulator για 6128, π.χ. τον Winape. Τα κοπιάρεις στο δίσκο, τον συνδέεις στην κάρτα και μεσα στο Symbos υπάρχει εργαλείο (νομίζω είναι στη δισκέτα Apps) που λέγεται SymSnap , με το οποίο φορτώνεις στη μνήμη το SNA αρχεία (η συλλογή των οποίων ενημερώνεται αρκετά συχνά). Δε μπορείς να φτιάξεις SNA από παιχνίδια που ζητούσαν και τη δευτερη πλευρά (εκτός κι αν έχει αλλάξει κάτι και υπάρχει τρόπος να συνδεθούν οι 2 πλευρές σε ένα SNA, και εάν κάποιος γνωρίζει, ας μας διαφωτίσει). Κάτι τέτοιο π.χ.. μπορείς να κάνεις με το δίσκο. Είπαμε, είναι λίγο πρώιμη η κατάσταση αλλά θέλω να πιστεύω ότι με την SF3, θα γίνει και ανακατασκευή του Symbos σε πολλούς τομείς.

Εάν σ'αρέσει ο προγραμματισμός, εκεί μεσα θα βρεις το Symstudio με το οποίο φτιάχνεις προγράμματα στο PC σου, τα οποία στη συνέχεια τα τρέχεις κάτω από το Symbos. Μάλιστα σχεδιάζεις κανονικά παράθυρα και βάζεις κουμπάκια στα οποία αντιστοιχείς κώδικα, σαν το Visual Studio π.χ. που τρέχουν πολλοί προγραμματιστές για Windows. Επιμένω να γραφτείς εκεί.

Το πιο πάνω λινκ, δεν παίζει εάν δεν έχεις λογαριασμό. Μπορείς να ανοίξεις έναν τώρα μονο και μονο για το Symbos.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καταλαβα τωρα πως λειτουργει το καναλι.Το symbos τρεχει απο δισκετα.ΜΕ roms τρεχει εξολοκληρου απο την SFII χωρις δισκετα?Αν ναι που πρεπει αν τοποθετηθουν και ποια ειναι?Υ.Γ κατσε να βρουμε τα βασικα φιλε Rygar και μετα βλεπουμε για παραπερα.Αν και οπως λες καποια στιγμη θα γινουν ολα συρμα.Σε μερικα παιχνιδια με την sf ανοιχτη δε τρεχουν.Πρεπει να βαλω το AMSDOS σε καποια θεση?
 
Πίσω
Μπλουζα