Βοήθεια στο groovymame με crt emudriver 2.0

milntov

Retro Member
Joined
12 Ιαν 2014
Μηνύματα
769
Αντιδράσεις
401
Περασα πανευκολα τον crt emudriver 2.0 στην hd 7770 (με τις οδηγιες που ειχα βαλει πιο παλια σε αλλο ποστ) και ειδα αμεσως εικονα 15hz στην crt τηλεοραση μεσω rgb scart.(ευχαριστω παρα πολυ το μελος telonio για το καλωδιο vga to scart).
Αυτο που δεν ξερω τωρα ειναι πως μπορω να βαλω τον groovymame.Δηλαδη αλλαζω την ονομασια στην εφαρμογη mame σε groovymame σε οποια εκδοση εχω και ο φακελος ini γινεται μεσω cmd??βαζω τις super αναλυσεις αλλα δεν γραφει οτι ειναι για το mame ini!!τις βγαζει κανονικα στις επιλογες.Εδω ειναι ο οδηγος και αν καποιος ξερει τιποτα ας γραψει καμια βοηθεια πως να παιξω με groovymame.
http://geedorah.com/eiusdemmodi/forum/viewtopic.php?pid=1052
Και απ τους emulators δεν παιζει κανενας και ας βαζω αλλη αναλυση.Τι γινεται εδω?ειχα διαβασει οτι παιζουν με crt emudriver 2.0 Aπ το mame οπως ειναι τωρα δεν φορτωνει κανενα παιχνιδι και ας εχει επιλογες για χαμηλες αναλυσεις οπως 320χ240 σε 15khz.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

telonio

RetroMuseum GateKeepeR
Joined
19 Ιολ 2006
Μηνύματα
3.811
Αντιδράσεις
789
Δυστυχώς δεν έχω πρόσβαση στον κεντρικό μου υπολογιστή να δω τους φακέλους για να σου απαντήσω. Αν δεν βρεις άκρη μέχρι την δευτέρα θα το κοιτάξω και σου πω.
 

milntov

Retro Member
Joined
12 Ιαν 2014
Μηνύματα
769
Αντιδράσεις
401
Ευχαριστω Μαριε.Ψαχνω να βρω πληροφοριες!!για να δουμε.
Τo μονο που δεν εκανα απ τον οδηγο  που εχω βαλει στο πρωτο ποστ ειναι εκει που λεει εξαγωγη ρυθμισεων user_modes - super.ini στο groovymame.Θα δοκιμασω να βαλω τις ρυθμισεις σε φακελο ini του mame και μετα θα γραψω οτι γραφει ο οδηγος στο cmd. 
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

milntov

Retro Member
Joined
12 Ιαν 2014
Μηνύματα
769
Αντιδράσεις
401
Kατεβασα το groovymame 0177 και πατησα εξαγωγη για την εφαρμογη mame64.Στην κανονικη εκδοση 0177 που ειχα εγκαταστησει διεγραψα το mame64.exe και εβαλα στην θεση του το mame64 απ το groovymame.Στον φακελο που εχω τα αρχεια εγραψα mame και τον εβαλα στον c:\. Eσβησα το mame ini και μπηκα στο cmd για να δημιουργησω το mame ini του groovymame.πατησα cd.. enter cd.. enter cd mame enter 
mame64 -cc enter και στον φακελο mame δημιουργηθηκε το mame ini του groovymame.Aνοιγω το VMMaker και παταω Edit Settings επιλεγω το user_modes - super.Μετα πηγαινω στην καρτελα mame και στο mame executable file path και επιλεγω c:\mame\mame64.exe για να πανε οι αναλυσεις στο mame ini του groovymame.Eπιλεγω απο κατω το export monitor settings to groovymame και παταω οκ.Πηγαινω στο generate modes που βγαζει τις αναλυσεις που επελεξα και μετα παταω install modes και ολα ενταξει περαστηκαν οι αναλυσεις οπως δειχνει και στον οδηγο.Πηγαινω στο cmd και οπως φαινεται στην φωτο γραφει οτι το παιχνιδι πηγαινει στις σωστες αναλυσεις αλλα οταν παω να πατησω την εφαρμογη mame64 δεν φορτωνει.Τι κανω λαθος??

cmd.JPG

Tωρα τα μονα που παιζουν ειναι ο supermodel o demule και ενας emulator για playstation.Tα υπολοιπα δεν ανοιγουν.

Και εδω οι οδηγιες που μας λεει τι να κανουμε.Τωρα καπου εκανα λαθος.αλλα που??

STEP 3 - SETTING MAME UPNow I have an usable 15-kHz display, but I don't have a proper mode list yet which I can use for MAME. Back to VMMaker, and click on Edit Settings.First I'll go to the User modes tab and browse for the "user_modes - super.ini" file. This is because I want to use "super" resolutions.Then, in the MAME tab, I'm only going to browse to my GroovyMAME folder, but I won't be listing modes from XML by now. What I'll do is to check "Export settings to GroovyMAME", so future monitor settings will be synchronized with VMMaker.Finally click Ok to exit from the settings dialog.



Now I'll click on Generate modes, and a list of modelines will be shown.



Then, I'll click on Install modes. The program will ask for confirmation to continue, I'll click on Accept



If everything goes fine, it will report my modelines are installed. We're done with VMMaker by now, close it.



Time to try GroovyMAME. Open a cmd box. Now something interesting: when using a HD 5xxx card or newer, there's no longer need to run GroovyMAME with administrator rights. So a regular cmd box will be fine.



Now I'll "cd" into my already configured GroovyMAME folder. Recently I've known that command-line use is regarded as arcane skills by many. I've captured the whole process in the next picture, for reference:



MAME's information screen showing Switchres used resolution. O - K - O - K



Enjoy.

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

telonio

RetroMuseum GateKeepeR
Joined
19 Ιολ 2006
Μηνύματα
3.811
Αντιδράσεις
789
Το αρχείο mame.ini που δημιουργήθηκε πρέπει να έχει μεγάλο μέγεθος, έχει;

Δεν ξέρω τι λάθος έκανες, αλλά και εγώ την πρώτη φορά παρέλειψα ένα βήμα (δεν θυμάμαι τι ακριβώς γιατί πάει καιρός) και μου έκανε το ίδιο, δεν ξεκινούσε το mame. Αναγκάστηκα να κάνω format και να ακολουθήσω όλα τα βήματα με προσοχή. Μου φαίνεται το ίδιο αντιμετωπίζεις. Αν δεν έχεις πολλά προγράμματα  ξεκίνησε τα όλα από την αρχή. Ο vmmaker είναι αμαρτία αν δεν ακολουθείς τις οδηγίες και δεν θα λειτουργήσει ποτέ σωστά. Μπορεί να σου φάει περισσότερο χρόνο να βρεις την άκρη σε αυτό το κουβάρι, παρά να το στήσεις από την αρχή. 
 

milntov

Retro Member
Joined
12 Ιαν 2014
Μηνύματα
769
Αντιδράσεις
401
Nαι !10,2kb ειχε το παλιο  αρχειο mame ini που διεγραψα και το καινουργιο μεσω cmd ειναι 10,9kb και μετα τις αναλυσεις απ τον vmmaker 11,0kb.Oταν ξεκινω τον υπολογιστη γραφει ο catalyst control center σταματησε να λειτουργει.Δεν ξερω αν παιζει καποιο ρολο εδω.Aν δεν καταφερω τωρα κατι με επαναφορα συστηματος γινεται για να ξεκινησω απ την αρχη η πρεπει να γινει format?
 

telonio

RetroMuseum GateKeepeR
Joined
19 Ιολ 2006
Μηνύματα
3.811
Αντιδράσεις
789
Σε τι λειτουργικό σύστημα το δοκιμάζεις; Εγώ το είχα τρέξει σε 7. Περίεργο μου φαίνεται 11.0kb το ini αρχείο. Το δικό μου ini ήταν πολύ μεγαλύτερο, εκτός βέβαια και αν δεν θυμάμαι καλά (πρέπει να το δω όταν πάω σπίτι για να σου πω με σιγουριά).

Κοίτα, όταν δεν μου έτρεχε και εμένα το mame, το έψαχνα και ότι και αν έκανα δεν έτρεχε. Το πήρα απόφαση και έκανα format για να είναι όλα καθαρά και ξεκίνησα από το μηδέν. Βασικά μόνο το mame είχα μέσα στον δίσκο συνεπώς δεν ήταν και τίποτα φοβερό. Δεν νομίζω πως θα γλιτώσεις το format, κάνε για να είσαι σίγουρος για την διαδικασία εγκατάστασης του crt emudriver και του vmmaker. Κάνε βήμα βήμα το setup και θα σου παίξει 100%. 
 

milntov

Retro Member
Joined
12 Ιαν 2014
Μηνύματα
769
Αντιδράσεις
401
Ναι και εγω σε windows 7 το τρεχω.Λες να εγινε λαθος το ini?αλαζουμε τιποτα μεσα η το αφηνουμε οπως ειναι?Μου φαινεται οτι το λαθος ειναι καπου στον groovymame.Περιεργο παντος που δεν δουλεουν τα snes mega drive m2 κ.α emulators.Διαβασα και περιπτωσεις που ειχαν το ιδιο προβλημα και ξαναπερασαν τις αναλυσεις στον groovymame και ολα κομπλε χωρις να κανουν εγκατασταση απ την αρχη!!δεν λενε λεπτομερειες ομως.Οποτε ισως εχω καποιο λαθος στον G,M.Και αφου δεν με βλεπω να παιζω mame!!εβαλα λιγο τωρα sega rally 2 στον supermodel (μην παει και ο κοπος χαμενος μετα απο τοσες ωρες ψαχνοντας)..Eχει φοβερη εικονα παντος.
 
 

telonio

RetroMuseum GateKeepeR
Joined
19 Ιολ 2006
Μηνύματα
3.811
Αντιδράσεις
789
Όχι δεν πείραξα μέσα το ini από όσο θυμάμαι - σχεδόν σίγουρα δηλαδή. 
 

milntov

Retro Member
Joined
12 Ιαν 2014
Μηνύματα
769
Αντιδράσεις
401
Οκ τα καταφερα πριν λιγο να παιξω 240p στο groovymame..Aπ το internet δεν βρηκα καμια πληροφορια οποτε για να γλιτωσω το format μιας και εχω ολους τους emulators μεσα και τα roms ξαναεκανα το groovymame βημα βημα για να ειμαι σιγουρος 100%!!ξαναπερασα τους οδηγους στο groovymame 100% σωστα και πηγα να ανοιξω τα παιχνιδια μεσω cmd αλλα τιποτα!!μετα περασα τον frontend mala που εβγαζε στην λιστα τα παιχνιδια αλλα δεν φορτωναν παλι..οσο και να δοκιμαζα τιποτα!!τελικα λεω οκ θα κανω φορματ αυριο και ολα απ την αρχη..Και αφου το ειχα ανοιχτο λεω ας παιξω κανα παιχνιδακι απ τους emulators που παιζουν!!τελευταιος emu που επαιξα ηταν για saturn..Απο περιεργια πηγα στις αναλυσεις που εχει και στις ρυθμισεις και ειδα οτι ηταν στο opengl.Kαι σκεφτηκα οτι τα παιχνιδια που αποθηκευει το mame στον φακελο ini εχουν και δικο τους ξεχωριστο ini και μπορω να κανω δοκιμη για opengl χωρις να πειραξω το κανονικο mame inil!!κανω αντιγραφη το mame ini και αλλαζω το ονομα σε ενα απ τα παιχνιδια που ηθελα να παιξω μεσω mala f.e σε dino για το cadillacs and dinosaur και στο OSD VIDEO OPTIONS στο video εβαλα opengl και το εβαλα στον ιδιο φακελο με το mame ini και δουλεψε μια χαρα το groovymame μεσω f.e!!μετα εγραψα d3d9 και παλι δουλεψε μια χαρα με το switchres να λεει 2560x240p!!scanlines και η ποιοτητα στη εικονα super χωρις κενα η να βγαινει εκτος!!Ευτυχως γλυτωσα παρατριχα το format!!και ηταν μισο λεπτο υποθεση..Αυριο θα αλλαξω και τα υπολοιπα μεσα στο κανονικο ini για να μην κανω ξεχωριστα την διαδικασια για καθε παιχνιδι.Επαιξε και το snes αλλα οχι ακομα full screen.Τελικα το να περασεις στην hd 7770 τον crt emudriver 2.0 και groovymame για 240p ειναι παιχνιδακι!!Το πιο δυσκολο στην ολη υποθεση ειναι το καλωδιο vga to scart!!Eδω ξανα ενα ευχαριστω στον φιλο Μαριο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

telonio

RetroMuseum GateKeepeR
Joined
19 Ιολ 2006
Μηνύματα
3.811
Αντιδράσεις
789
Χαίρομαι που βρήκες τελικά την λύση. Είναι μια σημαντική βοήθεια για όποιον έρθει σε αυτό το σημείο.

Το καλώδιο πάντως ήταν απείρως πιο γρήγορη διαδικασία, φτιάχτηκε σε 10 λεπτά!  :D
 

milntov

Retro Member
Joined
12 Ιαν 2014
Μηνύματα
769
Αντιδράσεις
401
Και μερικες πληροφοριες ακομα για τον groovymame στα 240p στην asus amd hd 7770 2gb gddr5.Ενα προβλημα στo groovymame!!οταν μπηκα απ την εφαρμογη mame64 χωρις frontend και επαιξα στα 240p και πατησα esc για να βγω η αναλυση στην επ.εργασιας χαλασε και κολλησε στα 240p.Δεν μπορουσες να δεις τιποτα.Εσβησα το p.c το ανοιξα αλλα δυστυχως ειχε χαλασμενη οθονη.Οποτε ολα επρεπε να γινουν απ την αρχη.Εβγαλα το καλωδιο vga to scart συνδεσα το κανονικο καλωδιο και μεσω ασφαλης λειτουργιας και επαναφορας ξεκινησα απ την αρχη με συνδεση στην lcd τηλεοραση.Μετα για να περασω ολο τον οδηγο crt emudriver 2.0 και με τις αναλυσεις στο groovymame μου πηρε 5-7 λεπτα περιπου.Ξαναμπηκα μεσω f.e και (εβαλα την εκδοση 0170 που ειχε ο οδηγος)για 240p αλλα τωρα τα παιχνιδια ετρεχαν πολυ γρηγορα!!500-600%.5 με 6 φορες πανω απ τη κανονικη ταχυτητα και εκοβαν λιγο δεξια αριστερα.ειχαν 1-2 δαχτυλα μαυρες μπαρες!!οποτε αντι να μπω στο servis menu της τηλεορασης για την γεωμετρια τις οθονης για να μην υπαρχουν κενα δεξια αριστερα επρεπε να δω αν υπαρχει λυση στο ini!!Εψαξα στο ini της εκδοσης που ειναι οπως πρεπει να ειναι απ τον οδηγο του κατασκευαστη crtemudriver για g.m και 240p αλλα δεν βρηκα τιποτα απ τις επιλογες.Αλλαζα συνεχεια τις επιλογες στο ini μεχρι να καταληξω καπου.Aλλα δεν!!η ταχυτητα και τα κενα στη οθονη παρεμειναν.Οποτε σβηνω το g.m 0170 και βαζω αλλη εκδοση.Κανω μεσω cmd καινουργιο ini και σβηνω το CORE SWITCHRES OPTIONS με ολες τις πληροφοριες.Μετα κανω αντιγραφη επικοληση το c.s.o του ini απ g.m 0170 με τις αναλυσεις που ειχαν περαστει χωρις να περασω τις αναλυσεις ξανα του crt emudriver.Ανοιγω τον f.e και μπαινω παλι στα παιχνιδια για 240p και το προβημα με τα κενα λυθηκε!!full screen οπως πρεπει.H ταχυτητα ομως ακομα ηταν σε υψηλα επιπεδα.Μπηκα ξανα στο ini και τωρα ειχα περισσοτερες επιλογες απο την εκδοση 0170!!βρηκα επιτελους την επιλογη autosync που δεν υπηρχε στο προηγουμενο ini και απο 1 το εβαλα στο 0 και η ταχυτητα κομπλε.Eνα μικρο προβλημα τωρα ειναι οταν παιζει το παιχνιδι εχει μια ευθεια γραμμη που κοβει λιγο την οθονη και κατεβαινει σιγα σιγα με την κινηση.Αυτο το προβλημα υπηρχε και πριν τον crt emudriver με opengl.Με τα υπολοιπα sync δεν γινεται τιποτα αλλα οκ μικρο το προβλημα!!δεν με ενοχλει.Mε την καρτα που εχω στην αναλυση 240p στο mame μπορω να μπω μονο με opengl.Με ddraw δεν παιζει και με d3d δεν παιζει τελικα στα 240p ας γραφει switchres 240p.Παλι καλα που εκανα αυτη την αλλαγη στο ini και εφτιαξαν τα κενα με τις μαυρες μπαρες και δεν χρειαστηκε να μπω στο servis menu της τηλεορασης.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

milntov

Retro Member
Joined
12 Ιαν 2014
Μηνύματα
769
Αντιδράσεις
401
Για  καρτες γραφικων που υποστηριζουν crt emudriver 2.0 με windows 10

Κατω απο το βιντεο στο youtube μπορει να κατεβασει καποιος οτι χρειαζεται

 
Μπλουζα