Βοήθεια σχετικά με τροφοδοτικό

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
5.331
Αντιδράσεις
1.350
Θα ήθελα καποιος που να ξέρει 5 πράγματα από τροφοδοτικά (μιας και σε αυτόν τον τομέα πάσχω) να με βοηθήσει.

Μου δώσανε λοιπόν κάποια παλιά κομμάτια και συναρμολόγησα ένα PC, έτσι για δεύτερο. Τα specs:

Athlon 64 2X 5200

3GB RAM (3x1GB)

Σε αυτό το setup λοιπόν αποφάσισα να κουμπώσω μία 8800GT η οποία φαίνεται ιδανική για το σύστημα.

Ομως έχω θέμα. Το PC αφού το έφτιαξα άρχισε να κολλάει. Και όταν λέω κολλάει εννοώ freeze τελείως και επαναφορά με power off/on. Ομως όταν βάζω μία "μικρότερη" κάρτα γραφικών (6600GT) το σύστημα είναι σταθερό 100%. Στην αρχή σκέφτηκα ότι μάλλον η 8800 τα έχει φτύσει, όμως φαίνεται να δουλεύει καλά σε άλλο σύστημα που την δοκίμασα. Επίσης παρατήρησα ότι το τροφοδοτικό που έβαλα δεν ζεσταίνεται τόσο πολύ με την 6600 όσο με την 8800. Οπότε το θέμα είναι τροφοδοτικού μάλλον.

Το τροφοδοτικό που έβαλα λέει "MAX 500w" αλλά δεν το πολύ εμπιστεύομαι. Το μοντέλο είναι ένα Solytech SL-8500BTX για το οποίο δεν μπορώ να βρω πολλές πληροφορίες στο internet.

Εχω όμως και ένα δευτερο το οποίο το χρησιμοποιώ ήδη σε άλλο PC και μου φαίνεται (οπτικά τουλάχιστον) καλύτερο. Είναι ένα HEC ACE Power 480w. http://www.extremeoverclocking.com/reviews/cases/HEC_ACE_Power_480UB_2.html

Το ερώτημα είναι αν αξίζει τον κόπο να κάνω την τράμπα μιας και είναι ταλαιπωρία... Θα σηκώσει το σύστημα αυτό το τροφοδοτικό λέτε? Σαν specs δεν φαίνεται να έχουν πολλές διαφορές αλλά κάπου πήρε το μάτι μου ότι το Solytech μπορεί να λέει 500w max αλλά είναι μάλλον 400w στην πραγματικότητα. Ισως το 480άρι να είναι καλύτερο?
 
Ας με διορθωσει καποιος ποιο ειδικος αλλα πολυ προχειρα

αλλα με δεδομενο οτι το SL-8500BTX

 


http://img27.olx.ro/images_mercadorro/54365720_4_644x461_sursa-soly-tech-sl-8500btx-electronice-si-electrocasnice.jpg

δινει max 15A & 16A

 

 


54365720_4_644x461_sursa-soly-tech-sl-8500btx-electronice-si-electrocasnice.jpg

 


και το
HEC ACE Power 480w





δινει max 17A & 15A


 


>>>http://www.extremeoverclocking.com/reviews/cases/HEC_ACE_Power_480UB_2.html


στα 12V

 


δεν εξηγει την συμπεριφορα που περιγραφεται και καθιστα καλυτερη (οχι με μεγαλη διαφορα) επιλογη το HEC ???


 


(Απαντωντας πολυ προχειρα/πολυ βιαστικα).

 





 
Δοκίμασα και το άλλο τροφοδοτικό τελικά.

Το αποτέλεσμα μηδέν. Ακριβώς η ίδια συμπεριφορά. Λες και η Motherboard δεν την θέλει την 8800 με τίποτα...
 
υπαρχουν πολλοι λογοι να μη θελει την καρτα οπως λες και οι περισσοτεροι μαλλον δεν ειναι αντιληπτοι απο εμας.

Μπορει να φταιει καποια ρυθμιση στο bios που αφορα την καρτα γραφικων. Μπορει ισως ο driver ή οπως λες και εσυ το τροφοδοτικο.

Εγω χτες ειχα εναν Η/Υ και ηθελα να βαλω καρτα γραφικων AGP 8Χ και ειχα 2 καλες και μια που ηταν μαρκαρισμενη σαν χαλασμενη απο εμενα μηνες πριν. Τελικα με τις αλλες 2 δεν επαιζε καθολου και μονο οταν δοκιμασα απο περιεργεια την κακη τοτε επαιξαν ολα τελεια!! Και να φανταστεις οτι αυτο το μηχανημα θα κανει τον emulator στο δευτερο νανακι που ανακατασκευαζω....Τι να πεις....

Υ.Γ. θελει ρευμα ξεχωριστο η 8800;
 
wrathchild_78 είπε:
Υ.Γ. θελει ρευμα ξεχωριστο η 8800;
Ναι θέλει. Αλλά και τα 2 τροφοδοτικά έχουν το αντίστοιχο βύσμα για κάτι τέτοιο. Αλλά από ότι διαβάζω, η 8800 θέλει τουλάχιστον 400w τροφοδοτικό. Τα δικά μου είναι 400-480, αλλά βάλε το ότι είναι αρκετά παλιά οπότε ίσως να έχουν φθαρεί αρκετά, βάλε και το ότι πέσαν στα χέρια μου και δεν τα αγόρασα εγώ (οπότε δεν ξέρω τι ποιότητα έχουν).
 
Imgema είπε:
Αλλά από ότι διαβάζω, η 8800 θέλει τουλάχιστον 400w τροφοδοτικό.

"The minimum requirement for a single 8800GT is 400W and 22 ή 24A on the +12V"

............

(Τα τροφοδοτικα του Imgema ειναι Dual Rail οποτε αναφερεται στo 12V Combined και οχι στην τιμη του καθε 12V rail ξεχωριστα.)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλά το τροφοδοτικό την σηκώνει. Από ότι κατάλαβα πλέον δεν την παλεύει η motherboard. Μέχρι και στο bios menu τρώει freeze. Δοκίμασα και μία 7800GT που έχω, πάλι τα ίδια. Freeze στο bios menu. Δεν θυμάμαι να το έχω ξανασυναντήσει αυτό.

 


Η μόνη κάρτα που δούλεψε για παραπάνω από 15 λεπτά χωρίς να ψοφήσει το PC ήταν η 6600. Αλλά ακόμα και με αυτήν, με τα 1000 ζόρια παίρνει μπροστά. Ακόμα και αν τα ξηλώσω όλα (αφήνω μόνο μία μνήμη RAM πάνω)


 


Βουρ για ανακύκλωση λοιπόν.



 
Παιδιά το τροφοδοτικά συνήθως είναι μεγαλύτερα απ'ότι πρέπει αλλά ο μόνος τρόπος να δεις πόσο ρεύμα πραγματικά καταναλώνει ένας υπολογιστής είναι με βατόμετρο. Ο δικός μου δεν τραβάει πάνω από 150 βατ. Πάντως να ξέρετε τα κακά τροφοδοτικά βγάζουν πολλές αρμονικές στο δίκτυο και μπορούν να σου κάνουν παράσιτα σε τηλεόραση ή στερεοφωνικό, χώρια που καίνε και ένα σκασμό ρεύμα. Τούλάχιστον 80 plus bronze, και επώνυμα. Και να έχει προστασίες:eek:vervoltage, undervoltage, overcurrent, overwattage, short circuit & temperature.και active power factor correction.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τελικά έκανα το εξής. Τα ξήλωσα όλα, μέχρι και τον επεξεργαστή έβγαλα. Τα καθάρισα όλα και έβγαλα και την μπαταρία από την motherboard για μία μέρα. Μετά συναρμολόγηση και καινούριες θερμο-πάστες. Αυτήν την φορά χωρίς δίσκους χωρίς τίποτα. Μόνο τροφοδοτικό, Motherboard, CPU, μία μνήμη, VGA και keyboard (χωρίς mouse). Τα minimum δηλαδή για να δεις κάτι στην οθόνη και να μπορείς να μπεις στο bios.

Τα ίδια. Κολλάει στο bios ή και πιο πριν, αφού καμιά φορά δεν μπαίνει καν. Δοκίμασα 4 διαφορετικές μνήμες και 2 διαφορετικές VGA.

Αρα με λίγα λόγια, η motherboard νεκρή :( Αντε να βρω τώρα άλλη να υποστηρίζει τον Athlon X2...
 
Πίσω
Μπλουζα