Βοηθητικές ρόδες No more

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.903
Αντιδράσεις
3.921
Διαβαζα το παρακατω αρθο για το επιτευγμα της τεχνολογιας που θα κανει την ζωη των σημερινων παιδιων ακομη πιο ευκολη.

Ποσο ακομη;;;;

Παλια τα πραγματα ειχαν την σειρα τους ,ξεκινουσες απο τα μικρα τρικυκλα ποδηλατα ,μετα περναγες στις βοηθητικες και μετα ετρεμε η καρδια σου στις πρωτες βολτες χωρις αυτες.

Well ισως να γλυτωσουν απο μερικα σπασμενα δοντια και κανα ματωμενο γονατο,ισως να γλυτωσουν απο μερικα πειραγματα των συμμαθητων τους αλλα με τι τιμημα.

Τα παιδακια σημερα ,αν οχι σημερα αυριο δεν θα νιωσουν την αισθηση του κινδυνου οτι μπορουσες ανα πασα στιγμη να γκρεμοτσακιστεις αν δεν καταφερνες να κρατησεις την ισσοροπια σου οπως και την αισθηση της επιτυχιας οτι τα καταφερες μονος σου.

Υποτιθεται οτι λειτουργει με γυροσκοπιο και εσωτερικη μπαταρια .

Εχει βιντεο στο λινκ,χαρισμα τους εγω εμαθα the hard way.

Το μελλον




Το παρελθον

 


Προβολή συνημμένου 124216





Προβολή συνημμένου 124209
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Aardvark είπε:
Παλια τα πραγματα ειχαν την σειρα τους ,ξεκινουσες απο τα μικρα τρικυκλα ποδηλατα ,μετα περναγες στις βοηθητικες και μετα ετρεμε η καρδια σου στις πρωτες βολτες χωρις αυτες.
Υπάρχει και η ενδιάμεση κατάσταση, το ποδήλατο χωρίς πεντάλ. :) Το κινεί κανείς με τα πόδια (όπως ένα πατίνι πχ) και μαθαίνει ισορροπία (απευθύνεται σε παιδάκια 2-4 χρονών κυρίως). Έτσι όταν περάσει στο ποδήλατο με πεντάλ το μόνο που χρειάζεται να μάθει είναι να ...κινεί τα πεντάλ! Όχι πεσίματα, όχι γδαρσίματα και σίγουρα δεν είναι the easy way, αφού μαθαίνει μόνο του να κρατάει ισορροπία με το σώμα του. :) Ωραία φάση!! :D Τέρμα οι βοηθητικές ρόδες που το μόνο που δε σε μαθαίνουν είναι να κάνεις ποδήλατο...

(Καλά, το παρακάτω έχει και φρένο... είναι high tech!! Περιττό για ένα δίχρονο βέβαια...)

[edit] Dead pic [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Έτσι όταν περάσει στο ποδήλατο με πεντάλ το μόνο που χρειάζεται να μάθει είναι να ...κινεί τα πεντάλ!

ΧΑχα και το ποδηλατο με βοηθητικες σε μαθαινει να κανεις πενταλ ωστε οταν τις βγαλεις το μονο που χρειαζεται να μαθεις ειναι ισσοροπια.
icon10.gif


.

.

.

Εγω εκανα την εξης μαγκια,σηκωνα τις βοηθητικες λιγο παραπανω σε υψος ωστε να μην παταν στο εδαφος παρα μονο σε περιπτωση που εχανα ισσοροπια και παρεκλινα επικυνδινα,τις ειχα σαν μετρο ασφαλειας.
 
Aardvark είπε:
ΧΑχα και το ποδηλατο με βοηθητικες σε μαθαινει να κανεις πενταλ ωστε οταν τις βγαλεις το μονο που χρειαζεται να μαθεις ειναι ισσοροπια.
icon10.gif
Μόνο που αρκεί μια και μόνη βόλτα για να μάθεις να ξεκινάς με πεντάλ (προερχόμαστε και από τα τρίκυκλα ποδήλατα εξάλλου, οπότε πεντάλ έχουμε μάθει να κάνουμε - αφού καθίσουμε στο ποδήλατο βέβαια :D ), ενώ για να μάθει κανείς ισορροπία μετά το τρίκυκλο, πρέπει να ...φάει πολλά καρβέλια ακόμα! :xm:

Καλά έκανες πάντως και είχες "πειράξει" τις βοηθητικές. Έξυπνη κίνηση. Αυτό συντόμευσε το χρόνο που χρειάστηκε για να μάθεις ισορροπία. ;) :cool:
 
'Εμαθα ποδήλατο χωρίς βοηθητικές και χωρίς φρένα. Κλασικά σταματούσα βάζοντας τα πόδια κάτω. Δεν είχα πέσει ούτε μία φορά. Πάντως οι βοηθητικές για τα νήπια είναι πολύ καλές. Ευχαριστιούνται τα παιδάκια να κάνουν ποδήλατο. Αυτό που μας δείχνει ο Aardvark πολύ sppace μου κάνει για δίχρονο. :xm:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το είχα δοκιμάσει κι εγώ να ανεβάσω τις βοηθητικές, αλλά δεν δούλεψε. Απλώς έγερνε το ποδήλατο και μαζί με μία από τις βοηθητικές γινόταν τρίκυκλο :) .

Είδα και απόειδα ότι με βοηθητικές δεν μαθαίνω και τις έβγαλα τελείως. Το σπίτι μας ήταν σε ένα δρόμο με ελαφριά κατηφορική κλίση, οπότε δεν ήταν απαραίτητα τα πεντάλ για τη μία κατεύθυνση. Τσουλούσε μόνο του σιγά σιγά και εγώ απλώς είχα τα πόδια μου ανεβασμένα λίγο ώστε αν χάσω την ισορροπία μου να μην πέσω. Θυμάμαι ακόμη την έκστασή μου όταν κατάφερα για πρώτη φορά να πάω ένα τετράγωνο ολόκληρο με τα πόδια στο πεντάλ (χωρίς να γυρνάνε). Μετά λέω, είμαι έτοιμος. Έμαθα ισορροπία. Και όλος φιλοδοξία έστριψα το ποδήλατο (με τα πόδια κάτω, μην το παρακάνουμε) και προσπάθησα για πρώτη φορά να ανέβω το ανηφοράκι γυρνώντας τα πεντάλ. Χα! Δεν είχα προχωρήσει μισό μέτρο και να 'τη η πρώτη τούμπα και γδαρμένο γόνατο. Αλλά είχα πεισμώσει και με λίγη προσπάθεια και χωρίς άλλα πεσίματα τελικά το κράτησα και στον ανήφορο.

Όχι ότι δεν έπεσα κάμποσες φορές τα επόμενα χρόνια. Ακόμη έχω ένα σημάδι στην παλάμη μου από ένα τέτοιο πέσιμο.

Αν αυτά τα μοντέρνα ποδήλατα με το έξτρα γυροσκόπιο (*) εκπαίδευαν τα παιδιά στην ισορροπία δεν θα ήταν άσχημα. Αν και τα περισσότερα πεσίματα δεν έχουν άσχημες συνέπειες ένα ποσοστό, μικρό ίσως αλλά υπαρκτό, μπορεί να οδηγήσουν σε κατάγματα ή και χειρότερα, οπότε κάτι που θα σε εκπαίδευε με ασφάλεια θα ήταν βελτίωση. Αλλά φοβάμαι ότι έχουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα - αφού το ποδήλατο ισορροπεί από μόνο του δεν μαθαίνουν ισορροπία τα παιδιά, δεν χρειάζεται.

(*) Ας μην ξεχνάμε ότι και οι ρόδες ενός κινούμενου ποδηλάτου είναι γυροσκόπια γι' αυτό και πιο εύκολα κρατάμε ισορροπία όταν κινείται και μάλιστα γρήγορα
 
Το πρώτο μου μεγάλο ποδήλατο το είχα γύρω στην ηλικία των 4-5 χρονών και είχε βοηθητικές ρόδες. Τρία χρόνια αργότερα πήρα το πρώτο μου ΒΜΧ που δεν είχε βοηθητικές ρόδες. Καλά από σαβούρδες άλλο τίποτα. Επιπλέον το τι παπούτσια χαλάσαμε για να κάνουμε το πίσω φρένο δε το συζητάμε.
 
Εγω ειχα BMX 16αρι με βοηθητικες οσπου ενα καλοκαιρι στις διακοπες αποφασισα οτι πρεπει να τις βγαλω(ημουν περιπου 5,5 χρονων ακριβως πριν παω 1η δημοτικου). Τις εβγαλα και ολα ακ , επεσα βεβαια αρκετες φορες αλλα δεν πτοηθηκα!!

johnny19818 είπε:
Επιπλέον το τι παπούτσια χαλάσαμε για να κάνουμε το πίσω φρένο δε το συζητάμε.
+1 :thumbup:
 
Πίσω
Μπλουζα