Βρέθηκε η ολοκληρωμένη έκδοση του Metropolis (1927)

telonio

Retro PaTRi@RcH
Joined
19 Ιουλ 2006
Μηνύματα
4.487
Αντιδράσεις
2.294
Δεν πιστεύω να υπάρχει άνθρωπος οπαδός του φανταστικού κινηματογράφου που να μην γνωρίζει την επική ταινία Metropolis του Fritz Lang το 1927. Απο όσο έγινε γνωστό από την Γερμανική εφημερίδα Zeit, ανακαλύφθηκε η ολοκληρωμένη κόπια της ταινίας πλέον των γνωστών 80 λεπτών, στην Αργεντινή. Δεν μένει παρα να κυκλοφορήσει σύντομα σε dvd για να δούμε και εμείς τις χαμένες σκηνές της ταινίας.

Πηγή:

http://www.zeit.de/online/2008/27/metropolis-vorab-englisch

Metropolis.jpg
Προβολή συνημμένου 129516
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Άντε πάλι να το αγοράζω...
 
Γιατί το αγόρασες ακριβά; :D
 
Ε... το αγόρασα πάντως - έχω αγοράσει πολύ λίγα DVD, και καλά.
 
Πρόκειται για μια από τις καλύτερες στιγμές του ευρωπαϊκού κινηματογράφου! Πολύ μπροστά από την εποχή της! Ο Fritz Lang κατάφερε να δημιουργήσει ότι πιο καταπληκτικό στην εποχή του βωβού κινηματογράφου!


Γνώριζα από καιρό για την εύρεση της ολοκληρωμένης ταινίας στην Αργεντινή, και σήμερα έψαξα για να μάθω την πορεία του νέου project για την αποκατάσταση και την ολοκλήρωση της.

 


Ορίστε το επίσημο site της εταιρίας που ανέλαβε το project.


http://www.kino.com/metropolis/index.php

 


Επίσης και το trailerσε fullHD ποιότητα!


http://www.youtube.com/watch?v=ZSExdX0tds4

 


Περιμένω πώς και πώς να κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα για να το αγοράσω!

 


Διάβασα πως υπάρχει ένα μόνο πρόβλημα στο φιλμ. Στην ταχύτητα! Κάτι που φαίνεται και στο
trailer. Οι σκηνές δράσεις μάλλον θα φαίνονται κάπως γελοίεςβ¦


http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B5%CF%84%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BF%CE%BB%C E%B9%CF%82

 


Πληροφορίες για την αποκατάσταση της ταινίας:


http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5235738,00.html


 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εχω πάθος με τον Φριτς Λανγκ! Εχω δει πολλές ταινίες αλλά το Μετρόπολις ειναι θεικό. Κρίμα για το συμβιβασμένο φινάλε με τους εργάτες να τα βρίσκουν με την καταραμένη εξουσία. Λέτε να ήταν διαφορετικό στην ολοκληρωμένη κόπια;
 
Εχω ειχα διαβασει οτι θα επανακυκλοφορησει στον

κινηματογραφο με τις νεες σκηνες, οχι απλα σε DVD.
 
Κυκλοφορεί ήδη από την ΚΙΝΟ σε Blue-ray η νέα σχεδόν πλήρης version της θρυλικής "Metropolis". Θα μπορούσαμε να πούμε πλέον ότι κατά 95% έχουμε πλέον το αρχικό director's cut όπως προβλήθηκε στη avant premiere στο Βερολίνο το 1927. Ουσιαστικά το μέχρι τώρα υπάρχον υλικό (ένα από τα τρία αρχικά negative και κάποια positive πρώτης γενιάς) συμπληρώθηκε κατα κύριο λόγο από το υπερπολύτιμο, πλην πολύ φθαρμένο, αντίγραφο σε 16mm από την Αργεντινή που ανακαλύφθηκε το 2008, και δευτερευόντως από ένα πολύ καλής ποιότητας positive πρώτης γενιάς από την Νέα Ζηλανδία που βρέθηκε το 2005. Ουσιαστικά λείπει πλέον μόνο μια μικρή σκηνή κάπου στη μέση της ταινίας (νομίζω ο "Λιγνός Άνθρωπος" - Der Schmalle, σε όραμα σαν καλόγερος) περίπου 5 λεπτών. Η σκηνή υπήρχε στο αντίγραφο της Αργεντινής, αλλά ήταν τόσο κατεστραμμένη που δεν μπορούσε να ανακτηθεί ούτε με ψηφιακή επεξεργασία. Το ίδρυμα Murnau έκανε την καλύτερη δυνατή δουλειά και οι τεχνικοί του δυσκολεύτηκαν πολύ με το καθάρισμα της ανεκτίμητης αξίας κόπιας των 16mm...Η διαφορά είναι εμφανής στην διάρκεια της ταινίας αλλά μας αποζημιώνει καθώς βλέπουμε πλέον την ροή της υπόθεσης στρωτά χωρίς ανεξήγητα χάσματα. Πάντως πλέον θεωρείται πολύ πιθανόν να ανακαλυφθούν καί άλλες κόπιες της ταινίας σε άλλα απίθανα σημεία του πλανήτη (ήδη βρέθηκε μια κόπια 9,5mm στη Χιλή που εξετάζεται από το ίδρυμα Murnau). Πλέον καταρρίφθηκε η υπόθεση που υιοθετήθηκε από πληθος μελετητών του κινηματογράφου ότι δηλαδή η ταινία αμέσως μετά την πρώτη προβολή της εξήχθη στο εξωτερικό κουτσουρεμένη.
 
Το έχω σε blu αλλά ακόμη δεν έχω προλάβει να το δω. Το είχα δει παλαιότερα σε dvd αλλά το αγόρασα ξανά σε blu.
 
Κι εμένα είναι μία απο τις αγαπημένες μου, και την είχα πάρει απο ένα περιοδικό που την έδινε δώρο πριν 7-8 χρόνια αλλά σε μορφή SVCD...Τι να κάνουμε, δώρα της εποχής τότε!
 
Την είδα την περασμενη εβδομαδα δωρεαν στο Ιδρυμα Κακογιαννη στην πληρη μορφη και με την πρωτοτυπη μουσικη και ενθουσιαστηκα πραγματικα....

Οι προσφατα ανακαλυφθεισες σκηνες ομως εχουν προβληματα,αλλα οκ!
 
Πολύ ωραία ταινία και μπροστά για την εποχή της, και ειδικά η Brigitte Helm ήταν πραγματικά μία καταπληκτική ηθοποιός, όπου και να την έχω δει να παίζει. Το τέλος της ταινίας βέβαια δεν μου άρεσε, το βρήκα πολύ αφελές και μη ρεαλιστικό, αλλά παρ'όλα αυτά η ταινία αξίζει, και αδιαμφισβήτητα η Γερμανία έχασε έναν πολύ ταλαντούχο σκηνοθέτη, με τη φυγή του Fritz Lang.
 
Πίσω
Μπλουζα