Γίνεται να κλωνοποιηθεί image του 86box σε φυσικό δίσκο?

Imgema

Alien RetroDatabase
Αντιδράσεις
1.695
Προσπαθώ όλη μέρα να περάσω ένα Windows 98SE setup από 86box σε σκληρό δίσκο (για να δουλέψει σε κανονικό retro PC) και δεν μπορώ να το καταφέρω.

Στο discord που ρώτησα μου λένε ότι γίνεται. Και ότι τα κάνω όλα σωστά. Αλλά παρόλα αυτά το αποτέλεσμα είναι ότι τα Windows δεν φορτώνουν καν.

το error message που βλέπω όταν πάω να φορτώσω τον κλώνο στο PC είναι αυτό:

23VeSSaq.jpg

Εκεί, ότι command και να γράψω πάλι επαναλαμβάνει το ίδιο μοτίβο.

Η διαδικασία που ακολούθησα είναι η εξής. Εκανα convert το .vhd αρχείο σε .img με το qemu-img πρόγραμμα, το οποίο είναι και το προτεινόμενο. Το command που του δίνω είναι αυτό:

qemu-img convert -p -f vpc -O raw -T none "J:\Systems\1998 PC\vdisk00.vhd" "J:\W98.img"

To οποίο μου λένε όλοι ότι είναι σωστό.

Μετά κάνω κλωνο το .img στον σκληρό δίσκο με το πρόγραμμα HDDRawCopy. Aυτή είναι όλη η διαδικασία. Αλλά όταν πάω να το bootάρω στο PC, μου βγάζει το παραπάνω error που έδειξα.

Ειναι κανένας εδώ που έχει προσπαθήσει κάτι παρόμοιο και το έχει καταφέρει να βοηθείσει λίγο την κατάσταση? Αυτήν την στιγμή δεν έχω floppy disk drive για να κανω install κανονικά τα Windows και θα ήθελα να το αποφύγω βασικά, αν γίνεται η δουλειά αλλιώς.

Πες μας λιγο τι δισκος ειναι και σε τι motherboard παει. Στην εικονικη μηχανη τι μεγεθος δισκου εχεις δηλωσει;

Μετα να συνδεσεις τον δισκο στο συγχρονο pc και να μας πεις αν βλεπεις τα αρχεια που υπαρχουν και στο image.

Υποψιαζομαι παντως οτι πρεπει να κανεις boot απο δισκετα που να εχει fdisk μεσα και να τρεξεις την εντολη:

Κώδικας:
fdisk /mbr

Μετα ισως να δουλεψει ως εχει, αλλα ισως να χρειαστεις να κανεις και ενα:

Κώδικας:
sys c:

απο την δισκετα.

Συνεπως η δισκετα θα πρεπει να εχει φτιαχτει απο την ιδια εκδοση windows που εχει το image/δισκος.

Λοιπόν τελικά κάποιος πέταξε την λύση στο discord. Το λάθος που έκανα ήταν ότι είχα συνδέσει την κορδέλα IDE του δίσκου στο λάθος IDE port της motherboard. Eχει δύο και το έβαλα στο αριστερό, ενώ ήθελε στο δεξί.

Μετα να συνδεσεις τον δισκο στο συγχρονο pc και να μας πεις αν βλεπεις τα αρχεια που υπαρχουν και στο image.
Ναι ο δίσκος φτιάχτηκε στο main PC μου με IDE to USB adapter και όλα έδειχναν σωστά. Και τελικά το πρόβλημα ήταν το παραπάνω... Ειχα ξεχάσει πόσο μυγιάγγιχτοι ήταν οι υπολογιστές εκείνη την εποχή.

Καλή φάση που μπορείς να μετατρέψεις τα 86Box setups σε φυσικούς bootable δίσκους. Ούτε να μπλέκεις με floppies, CD drives, αργά installations, κλπ.

Πίσω
Μπλουζα