Γαβριέλλα, η κυρία με τα ροζ - La dama de rosa (TV Series 1986–1987)

retrofrog

RetroActive
Joined
25 Δεκ 2012
Μηνύματα
328
Αντιδράσεις
56
Σαπουνόπερα από τη Βενεζουέλα, παραγωγής 1986, η οποία προβαλλόταν από τη κρατική τηλεόραση γύρω στο 1993.Εντάξει, ντρέπομαι που το ομολογώ αλλά μικρό παιδάκι ήμουν και το παρακολουθούσα..Πρέπει να το έβλεπαν πάντως αρκετοί, αν κρίνω από το ότι συνεχίστηκε και για 2η σαιζόν...Η πλοκή είχε να κάνει -αν δεν απατώμαι, καθώς έχει περάσει και μια 20ετια από τότε- με μια εργάτρια, η οποία είχε συνάψει σχέση με το αφεντικό της, το οποίο τη κατέστησε έγκυο και μετά την ενέπλεξε σε μια υπόθεση με ναρκωτικά, για την οποία κατόπιν φυλακίστηκε. Βγαίνοντας λοιπόν από τη φυλακή, μεταμφιέστηκε ( ;) και άρχισε να παριστάνει κάποια άλλη, αποβλέποντας σε μελλοντική εκδίκηση...Ειλικρινά δεν θυμάμαι περισσότερα...Αν κάποιος έχει καλύτερη μνήμη, με χαρά να καταθέσει την ανάμνηση του! Αυτό που θυμάμαι όμως πάαααρα πολύ καλά, ήταν το τραγούδι των τίτλων, το οποίο προσωπικά βρίσκω πολύ όμορφο..Ερμηνευτής είναι ο Franco de Vita, ο οποίος όπως διάβασα στη Wikipedia, είναι ο αντίστοιχος Πάριος της Βενεζουέλας..Παραθέτω και τους τίτλους έναρξης και ολόκληρο το τραγούδι..

ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ


ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

[video=youtube;oR0sU-ZDA0M]http://www.youtube.com/watch?v=oR0sU-ZDA0M
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
αχ ναι, το έβλεπα, χαίρομαι πάρα πολύ που βρήκα αυτή την ανάρτηση!

Η Ετ1 το είχε βάλει 2 φορές... την 1η φορά το είχα δει ελάχιστα, αλλά σε σχέση με το Cristal (έπαιζε το ίδιο πρωταγωνιστικό ζευγάρι) που είχε προηγηθεί, μού φάνηκε υποδεέστερο.

Αλλά τη 2η φορά, επειδή έπαιζε καλοκαίρι και απογευματάκι, δεν είχα κάτι καλύτερο να κάνω και το είδα περίπου ένα 3μηνο καθημερινά.

Λοιπόν, τη θεωρώ ως την καλύτερη ever υπόθεση σε μεξικάνικο γενικότερα, την πιο πρωτότυπη, την πιο προχωρημένη. Το πρόβλημα είναι ότι είναι εξαιρετικά κακογυρισμένο σκηνοθετικά και ξεπερασμένο για τα σημερινά δεδομένα, η δε πλοκή είναι φορτωμένη με όλα τα γνωστά στερεότυπα αν και στην ουσία της είναι καταπληκτική.

Ο πρωταγωνιστής είναι πολύ πλούσιος, παντρεμένος με τη συνεταίρο του, με μια ερωμένη, και άτεκνος! Η πρωταγωνίστρια είναι μια wanna be ηθοποιός που τυχαίνει να εργάζεται σε ένα από τα πλυντήρια αυτοκινήτων του. Από μια ειρωνεία της τύχης γνωρίζονται, ερωτεύονται αλλά συμβαίνει κάτι και αυτή κατηγορείται για εμπορία ναρκωτικών και φυλακίζεται. Αυτός νομίζει ότι αυτή τον εκμεταλλεύτηκε, αυτή θεωρεί ότι αυτός την έκλεισε φυλακή. Στη φυλακή ανακαλύπτει ότι είναι έγκυος. Αυτός χωρίζει και σύζυγο και ερωμένη και μετά από λίγα χρόνια παντρεύεται μια άλλη για να ξεχάσει. Αυτή γεννάει ένα αγοράκι, πάντα στη φυλακή, και ασχολείται με μαθήματα ραπτικής και μακιγιάζ και σχεδιάζει να δραπετεύσει για να εκδικηθεί! Στα 7 χρόνια το σκάει από τη φυλακή, το παιδί της κάνει μια εγχείρηση στην οποία αυτός βάζει όλα τα χρήματα και τότε αναγνωρίζει και το παιδί ως δικό του. Η Γαβριέλα, μεταμορφωμένη, πιάνει δουλειά στην εταιρεία του, γίνονται διάφορα και καταφέρνει να τον χωρίσει από τη γυναίκα του, να τον παντρευτεί και να μαζέψει στοιχεία για την αθωότητα της. Μαζεύει τα στοιχεία, αντιλαμβάνεται ότι αυτός δεν ήξερε τίποτα για τα ναρκωτικά και ο έρωτας της ξαναζωντανεύει τρελά. Σε κάποια φάση παραδίδεται στην αστυνομία αλλά τα στοιχεία δεν επαρκούν για την αποφυλακιση της. Αυτός αναλαμβάνει όλη την ευθύνη και μπαίνει στη φυλακή στη θέση της. Γράφει στο όνομα της όλη την περιουσία του και της ζητά συγνώμη. Αυτή μαθαίνει ότι περιμένει παιδί και λέει σε όλους ότι δεν θα το κρατήσει. Αυτός βγαίνει μετά από ενάμιση περίπου χρόνο και μαθαίνει για το μωρό αυτό. Στο τέλος μένουν μαζί μετά από πολλές δυσκολίες!!!!

Είναι όλη η σειρά στο you tube, στα ισπανικά όμως, την έχει ανεβάσει ένας απίστευτος κολομβιανός. Θα χαρώ πάρα πολύ αν βρεθεί κανείς να συζητήσουμε για τη σειρά.

[edit] Αντιλαμβάνομαι το αγαθό των κινήτρων σου αλλά το link διαγράφεται καθώς είναι αντίθετο με τα πνευματικά δικαιώματα της σειράς και τη νοοτροπία του χώρου [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Andrianna καταρχάς καλως όρισες στη παρέα μας! Είσαι πολύ ενημερωμένη βλέπω! Ξέρω πολύ καλά για τι λες...Τα έχω εντοπίσει κι εγώ στην "απαγορευμένη δίοδο"... ;) Καλή σειρά για την εποχή της, αν και σήμερα σήμερα φαντάζει ολίγον ξεπερασμένη και αισθητικά αμφισβητήσιμη, κυρίως γτ απηχεί την αισθητική της δεκαετίας του '80..Σημείωση..η όμορφη πρωταγωνίστρια μεσουρανούσε εκείνη την εποχή στη χώρα της..(αυτή έπαιζε και στο "Κριστάλ"; Την έχω ακούσει τη σειρά αλλά δεν την είχα παρακολουθήσει ποτέ)
 
Kαλώς σάς βρήκα!!!!

Για το λινκ ΟΚ! δεν πρόκειται να ξαναβάλω, ζητώ συγνώμη...

Ναι, η ίδια έπαιζε και στο Κριστάλ, το οποίο είχε υπόθεση ανάλογη της "Χριστίνα", που προβλήθηκε χρόνια αργότερα. Μήπως το έχεις δει?

Η κόρη μιας φτωχής υπηρέτριας και ενός νεαρού πριν γίνει παπάς πιάνει δουλειά ως μοντέλο στον οίκο μόδας της μαμάς της και ερωτεύεται το γιο του συζύγου της μητέρας της... χαχαχαχα δράμα με τα όλα του!

Η Γαβριέλα μού άρεσε περισσότερο γιατί η υπόθεση ήταν πιο προσγειωμένη, πιο γήινη. Λίγο παρατραβηγμένη σίγουρα, αλλά πιο ανθρώπινη. Η πρωταγωνίστρια θέλει να εκδικηθεί και εκδικείται. Ο πρωταγωνιστής επίσης δεν είναι ο άμεμπτος, ηθικός, τέλειος, αγωνιστής, είναι ένας άντρας που απατά τη γυναίκα του με την πρωταγωνίστρια...

Αλλά η αισθητική είναι τελείως ξεπερασμένη σήμερα... τη σειρά την ξαναείδα πρόσφατα όλη στα ισπανικά.
 
Αγαπητη Αντριάννα καλως μας ήρθες :) Την σειρά Γαβριέλλα δεν την έχω δει και είναι ενδιαφέρουσα η παρουσιάση του Ρετροφρόγκ και η δική σου ανάλυση που ακολουθεί. Μερικές από αυτές τις σειρές είναι διαμάντια γενικώς και βλέπονται ευχάριστα και σήμερα γιατί είχαν πλοκή, σενάριο, δράμα για γερά ναυρα και σέβονταν την αισθητική του τηλεθατή. Λοιπόν την Κιστάλ δεν την είχα δει αλλά είχα δει την Χριστίνα( παρεπιπτόντως έγινε και τριτη σειρά με αυτό το στόρυ, η αληθινη αγάπη που έχει τος δόξες της αυτη την στιγμή στο μακεδονία). Η Χριστίνα φανταστική σειρά αλλά ποτέ λόγω δουλειάς δεν είχα δει το τέλος της σειράς :( και μου έμεινε απωθημένο, που προέβαλλε η ερτ πριν 10 χρόνια περιπου τα απογεύματα( αν κανείς το ξέρει, ευχαρίστως ας μας το γράψει). Τωρα μου άνοιξε η όρεξη για την Κρισταλ αν ήταν τόσο καλή όσο η Χριστίνα, τοτε αξίζει σίγουρα.( Ηταν η ίδια εποχή που παιζότανε και αλλη αγαπημένη σειρά καλύτερη θεωρω από την Χριστίνα η Μαρία-Ιζαμπελ με την ίδια όμορφη ηθοποιό).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Έχεις απόλυτο δίκιο Ανδριάννα...Η πλοκή της σειράς όντως ξέφευγε από τις συνήθεις νόρμες (η φτωχή -πλήν τίμια- υπηρέτρια που αγάπησε το αφεντικό, αυτός τη κατέστησε έγκυο και μετά τη παράτησε στο κρύο και το ξεροβόρι... :p ή ο φτωχός -πλήν τίμιος πάντα!- εργάτης που τον λιμπίστηκε η κόρη του πάμπλουτου αφεντικού και αποφάσισαν να ανατρέψουν τα κοινωνικά στερεότυπα και να παντρευτούν, με τη κόρη του γαιοκτήμονα να γίνεται τελικά αγρότισσα και να μαζεύουν μαζί καπνά - εντάξει!"το 'καψα"! :D ) Η αλήθεια είναι πως κάτι ανάλογο εγώ δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί (κάποιος πιο ειδικός στο θέμα "σαπουνόπερες" παρακαλώ ας βοηθήσει) Είναι αρκετά πρωτότυπο το σενάριο και συνδυάζει δύο στοιχεία ετερόκλητα κατά τη γνώμη μου στη ζωή...Το ένα είναι η εκδίκηση (πολύ ωραίο θέμα για άτομα που υπακούουν στο θυμοειδές σαν και του λόγου μου! :p ) η οποία συνήθως δεν καταλήγει σε χάπι εντ (το δεύτερο στοιχείο) και αυτό ακριβώς είναι το στοιχείο της ανατροπής που κάνει τη διαφορά τελικά! (και το οποίο ούτε καν θυμόμουν αμυδρά..) Δυστυχώς, στη πραγματικότητα θα έλεγα πως ελάχιστες φορές συμβαίνει να ανατραπεί η εικόνα για ένα άτομο και τελικά να αποδειχθεί πως δεν είχε πρόθεση να μας κάνει κακό, όπως και αυτό να μετανιώσει και να τα "πάρει πάνω του"...Αλλά οκ..γιάυτό υπάρχει και η μυθοπλασία...για να φαντασιωνόμαστε ιδεατές καταστάσεις...Πάντως η σειρά είναι μνημείο της δεκαετίας του '80...Τα ρούχα, το στύλ,η κόμμωση...τα πάντα...είναι λες και έχεις εμπρός σου μια απεικόνισή της...Τώρα τις υπόλοιπες σειρές που αναφέρετε (αλήθεια,αγαπημένη Αριάδνη τι κάνεις; :) ) να πω την αλήθεια τις έχω μόνο ακουστα...όταν προβάλλονταν ήμουν σχετικά μικρούλης, οπότε δεν τις πολυθυμάμαι...Μόνο η Γαβριέλλα είχε τραβήξει τη προσοχή των οικείων, ήταν και ωραίο το τραγούδι (για το οποίο δεν λέτε τπτ και πολυ με στεναχωρείτε... :( :p ) , νόστιμη η πρωταγωνίστρια και είχα κολλήσει...Τέλος, Ανδριάννα για να το δείς όλο στα ισπανικά σημαίνει ότι κατέχεις τη γλώσσα...Τα συγχαρητήρια μου... ;)
 
Βρε ρετροφρογκ οι αλλες σειρες που αναφέρουμε , δηλ. την Χριστίνα που στα Ισπανικά ονομαζότανε το ''προνόμια της αγάπης '' και ''η Μαρία Ιζαμπέλ'' ειναι μεταγενέστερες κατα 10 χρόνια της περίφημης Γαβριέλας που δυστυχως δεν έχω δει , χαθηκε να τα ξαναβάλουν :( ( δεν ξέρω γρι Ισπανικά). Και ναι η δευτερη πείπτωση που αναφέρεις συνέβη στην ''Μαρια Ιζαμπέλ'' το σηριαλ, η κόρη του πλούσιου γαιοκτήμονα και επιστήθια φίλη της Μαρίας ερωτευται αγρότη της φαρμας του αυστηρότατου και μοχθηρού πατέρα της :cool: με ασχημες συνέπειες για την κοπέλα( αφήνει ένα μωρό στην'' Μαρία-Ιζαμπέλ'') Βεβαια αν θυμαμαι και εγω καλά !όλα συμβαινουν στα λατινογενή σήριαλ ρετροφρογκ ειναι να μην σε βρει το λατινομπέρδεμα και η άτιμη η λατινοκατάσταση, φευ :D όλα γίνονται όμως και αυτη ειναι η γοητεία-το πρωι μπορεί να πλένεις τζαμια και το βραδακι, εκεί κατα το σούρουπο να μάθεις πως είσαι η χαμένη κόρη ή ο χαμένος γιος ενος πάμπλουτου βιομηχάνου, αυτά είναι :D η μυθοπλασία όπως πολύ σωστα λες και τι να γινει αφου αυτη η καλη ανατροπή στην πραγματική ζωη δεν συμβαίνει σχεδόν ποτέ ας δούμε μια τηλενουβέλα !
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Tη Χριστίνα και την Μαρία Ιζαμπέλ δεν τα έχω δει...αυξημένες υποχρεώσεις τότε...

Η Γαβριέλα, ναι, η υπόθεση στηριζόταν στην εκδίκηση... η ηρωίδα φυλακίστηκε από ένα λάθος, στιγματίστηκε και αποζητούσε την εκδίκηση... εμείς όμως ως θεατές γνωρίζουμε από την αρχή ότι ο πρωταγωνιστής ήταν αθώος και την αγαπούσε, αυτή δεν το ξέρει!

Ισπανικά δεν ξέρω ακριβώς, τα καταλαβαίνω όταν τα ακούω, επειδή για χρόνια, από το δημοτικό ως το λύκειο έβλεπα σειρές, συνέδεα τις λέξεις που άκουγα με τους υπότιτλους. Πολύγλωσση έγινα από τις σειρες :D
 
andrianna είπε:
(...)Ισπανικά δεν ξέρω ακριβώς, τα καταλαβαίνω όταν τα ακούω, επειδή για χρόνια, από το δημοτικό ως το λύκειο έβλεπα σειρές, συνέδεα τις λέξεις που άκουγα με τους υπότιτλους. Πολύγλωσση έγινα από τις σειρες :D
Respect! :bow:
 
Αριαδνη, αναφερόμουν κυρίως στο "Κριστάλ" που αν δεν απατώμαι πρέπει να προβαλλόταν γύρω στο 1992 (από ένα εξώφυλλο της ραδιοτηλεόρασης το θυμάμαι) Τις άλλες δεν τις έχω ξανακούσει (δεν είμαι και λάτρης των σαπονόπερων να πω τη μαύρη μου αλήθεια - μόνο η Γαβριέλλα με είχε τραβήξει), οπότε υπέθεσα ότι θα ήταν παλιές..Εντωμεταξύ γελάω με τις περιγραφές σου και παράλληλα κλαίω που δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα πως είμαι ο χαμένος εγγονός ενός βαθύπλουτου κροίσου... :D Ανδριάννα, πραγματικά respect! Ούτε εγώ έχω διδαχθεί ιταλικά και τα καταλαβαινω αλλά το αποδίδω σε παλαιούς προγόνους (ατταβισμός) και όχι σε σειρές (αλήθεια, γτ δεν προβάλλουν ιταλικές σειρές; :( - ασχετο αλλα μου ήρθε! )
 
Αστα, ρετροφρόγκ και εγώ τον ίδιο καημό έχω αλλά τι να γίνει κάπου είχα διαβάσει ''αν δεν μπορείς να ζήσεις το όνειρο, δες τουλάχιστον μια τηλενουβέλα'':) :) ! βρε παιδιά τόσες βραζιλιάνικες σαπουνόπερες εχω δει να μην συγκρατώ τίποτα ισπανικά( αναπολώ τις μερες των σηριαλ αυτων). Οσο για την Μαρια-Ιζαμπέλ ήταν ιδιαιτερο και αυτό το σήριαλ και πρωτότυπο αρκετά σαν σενάριο:

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?19406-Μαρία-Ιζαμπέλ-(1997)

Ρετροφρογκ μακάρι να την ξανάβαζαν την Γαβριέλλα , όντως για 80' ήταν καλό
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα