Γαλλική κωμική σειρά αυτοτελών επεισοδίων που προβαλλόταν στις αρχές των 80ς ???

Rinus Cesar

RetroNuts!
Joined
22 Ιουν 2009
Μηνύματα
1.417
Αντιδράσεις
276
Παιδιά, θα ήθελα πολύ τη βοήθειά σας ...

Στις αρχές των 80ς προβαλλόταν στο Κρατικό Κανάλι μια Γαλλική κωμική σειρά [υποτιτλισμένη]. Σε αυτήν πρωταγωνιστούσε ένας ηθοποιός, 40 - 50 ετών, με παχύ μουστάκι και πυκνά μαύρα μαλλιά [νομίζω λίγο γκριζωπά]. Αυτός υποδυόταν έναν οικογενειάρχη που συνεχώς ... έμπλεκε σε σπαρταριστές περιπέτειες, κάνοντάς μας να ξεκαρδιζόμαστε στο γέλιο !!! Δυστυχώς θυμάμαι πολύ λίγα από αυτήν τη πολύ ωραία σειρούλα !!! Αυτά είναι τα εξής :

- Η σειρά προβαλλόταν βραδινές ώρες και τα επεισόδιά της είχαν μικρή διάρκεια !!!

- Το όνομα του πρωταγωνιστή ήταν "Ζοζό" [όνομα που βρήκε] !!! Επίσης, το όνομα ενός φίλου του, που σε κάποιο επεισόδιο τον συνάντησε μετά από χρόνια, ήταν "Μιμίλ" !!!

- Η μουσική στην αρχή της σειράς ήταν πολύ εύθυμη και χαρούμενη {μέχρι σήμερα ... τη θυμάμαι και τη σφυρίζω} !!!

- Το μόνο επεισόδιο που θυμάμαι, πολύ αμυδρά, είναι το εξής : Είναι καλοκαίρι και η γυναίκα του Ζοζό, μαζί με τα παιδιά τους, έχουνε φύγει για διακοπές. Ο Ζοζό έχει μείνει μόνος του στην πόλη και, ενώ στην αρχή σκέφτεται "αχ, τι ωραία, θα ησυχάσω", μετά από λίγο... αρχίζει να νιώθει έντονη μοναξιά !!! Και στο επεισόδιο βλέπουμε τις σπαρταριστές περιπέτειες που περνάει για να βρει παρέα μέχρι να γυρίσει η οικογένειά του από τις διακοπές !!! Κάποια στιγμή συναντά τυχαία τον παλιό του φίλο τον Μιμίλ [κι αυτός είναι ο λόγος που έχω συγκρατήσει τα ονόματά τους : επειδή θυμάμαι τη σκηνή όπου οι δύο παλιοί φίλοι, που συναντήθηκαν τυχαία μετά από πολλά χρόνια, με ανοιχτές τις αγκαλιές τους, φωνάζουν ο ένας στον άλλον : "Ζοζό" !!! "Μιμίλ" !!! ] !!! Και στη συνέχεια τον παρακαλάει : "νιώθω πολλή μοναξιά, σε παρακαλώ έλα να κάνουμε παρέα" !!! Απ' ό,τι θυμάμαι, όμως,τα παρακάλια του δεν πιάσανε τόπο .... Στο τέλος του επεισοδίου, όπως θυμάμαι, είχε ως εξής : στο σπίτι είχε έρθει μια κυρία [νομίζω γειτόνισσα], αλλά ... όχι με σκοπό ο Ζοζό να ... "απατήσει" τη γυναίκα του, επωφελούμενος από την απουσία της για διακοπές [πραγματικά, δεν θυμάμαι ποιες σπαρταριστές συγκυρίες συνετέλεσαν ώστε αυτή η κυρία να βρεθεί στο σπίτι της οικογένειας του Ζοζό] !!! Κι εκείνη τη στιγμή ... γύρισε ξαφνικά η γυναίκα του, και η υπόλοιπη οικογένεια, από τις διακοπές !!! Και εκεί ... τέλος επεισοδίου [τα υπόλοιπα η σειρά τα άφηνε ... στη φαντασία του τηλεθεατή] !!!!!

- Επίσης, θυμάμαι ένα άλλο επεισόδιο όπου ο Ζοζό κυνηγάει τη βαλίτσα του σε έναν σταθμό, η οποία πήγε σε λάθος χέρια, μπήκε σε λάθος τρένο, κάτι τέτοιο τελοσπάντων !!! Εκεί, πια, μού θύμισε τα, γεμάτα πανικό και άγχος, τρεξίματα του "δικού μας" Θανάση Βέγγου !!! Αλλά και ... τις δικές μας τις κωμικοτραγικές αντιδράσεις όταν μάς τυχαίνουν ανάλογα περιστατικά !!!

Με βάση αυτά τα στοιχεία μπορείτε, αγαπητοί συμφορουμίτες, να με βοηθήσετε ??? Πώς λεγόταν αυτή η σειρά ??? Πότε και σε ποιο κανάλι προβλήθηκε ??? Πόσα επεισόδιά της παίχθηκαν στην Κρατική Τηλεόραση [αν θυμάμαι όχι πολλά] ??? κλπ κλπ .... Θα μού δώσετε μεγάλη χαρά αν μού παρασχέσετε την οποιανδήποτε πληροφορία ....
 
Δεν εχω ιδεα για τη σειρα, αλλα μπορει να σε βοηθησω. Βασει γαλλικων, το ονομα Ζοζό θα γραφόταν "Jojo". Μια ερευνα για Jojo στο imdb ομως δεν εδειξε κατι. Ισως υπαρχουν και αλλοι τροποι να γραφτει το ονομα αλλα δεν μπορω να σκεφτω
 
Πίσω
Μπλουζα