Γαλλικη σειρά και σειρές που αναβλήθηκαν από την ΕΡΤ το 70

petran79

Retro Member
Joined
16 Απρ 2008
Μηνύματα
616
Αντιδράσεις
466
Διάβασα πριν λίγο καιρό ένα βιβλίο που είχε γράψει ο Ροβήρος Μανθούλης στις αρχες του 80 όταν ήταν διευθυντής στην ΕΙΡΤ λίγο μετά την μεταπολίτευση.

Εκεί περιγράφει το τι παιζόταν στα παρασκήνια του καναλιού και τα τραγελαφικά γεγονότα που λάβαν μέρος μέχρι την παραίτησή του λίγους μήνες αργότερα. Οσους τους ενδιαφερει η ιστορια της ελληνικης τηλεορασης, διαβάστε το. "Κράτος και Τηλεόραση" ειναι ο τιτλος.

Μεταξύ άλλων αναφέρει και μια γαλλική σειρά με τίτλο "το φτωχό ψωμί" ή κάτι τέτοιο,πάντως έχει τη λέξη ψωμί μέσα.

Διαδραματίζεται στην βιομηχανοποιημένη Γαλλία του 19ου αιώνα με πρωταγωνιστή ένα φτωχό και ορφανό κορίτσι που αντιμετωπίζει τις κακουχίες της εποχής. Ηταν αρκετά ποιοτική σειρά.

Από ότι γράφει, η προβολή αυτης της σειρας ακυρώθηκε από το πρόγραμμα γιατί κάποιοι υψηλά ιστάμενοι θεώρησαν πως η σειρά ασκεί κομμουνιστική προπαγάνδα.

Εχει δει κανεις τη σειρά αυτη και ξέρει αν επαναπροβλήθηκε μετά;

Γενικά γνωρίζετε αλλες σειρές που να απομακρύνθηκαν για αλλους λογους περα της χαμηλης τηλεθεασης στην ελληνική τηλεόραση;
 
θυμαμαι μια σειρα, γαλλικη με πρωταγωνιστρια μια κοπελα που δουλευε σε εργοστασια κτλ, ομως.. δεν ηταν ορφανη.

Ειχε παρα πολλα αδερφια, γονεις, αλλα στην ουσια εκεινη ηταν που στηριζε την οικογενεια της. Η ζωη τους ηταν αρκετα σκληρη. Τους καναν εξωση, δεν τους νοικιαζαν σπιτι λογω των πολλων παιδιων, ο ενας αδερφος πεθανε, ο πατερας δεν μπορουσε να βρει δουλεια κτλ.

Συν ολα αυτα, ερωτευτηκε και καποιον και μαλλον εμεινε εγκυος και μαλλον την παρατησε αυτος.

Τελος δεν θυμαμαι να ειχα δει, παρολο που το παρακολουθουσα.
 
Πίσω
Μπλουζα