Γαρδένιες και γαρύφαλα

Λορένα

RetroNuts!
Joined
21 Απρ 2008
Μηνύματα
1.607
Αντιδράσεις
287
Παρατηρω στις παλιες ελληνικες ταινιες, πως στα βραδινα κεντρα, και στα μπουζουκια, το λουλουδι που μοιραζεται ειναι η γαρδενια.

Η Αλικη Βουγουκλιακη πχ. στο κλωτσοσκουφι, εγινε το κοριτσι με τις γαρδενιες σε ενα βραδινο κεντρο, οπου και την πετυχε ο Αλεξανδρακης.

Απο οσο βλεπω στις ταινιες.. τις γαρδενιες τις αγοραζαν (1 συνηθως) για να τις προσφερουν στην κυρια που συνοδευαν. Ενω ο Κωνστανταρας, αγορασε ολοκληρο το πανερι στην ταινια " ο σπαγκοραμενος ".

Και αν δεν κανω λαθος.. ο χωρος της γαρδενιας δεν περιοριζοταν στα μπουζουκια, αλλα και σε αλλα νυχτερινα κεντρα

Ποια εποχη αντικατασταθηκε η μυρωδατη γαρδενια, απο τα γαρυφαλα;

Να αλλαξε, γιατι το γαρυφαλο ειναι πιο φθηνο; Να εγινε η αλλαγη την εποχη που αρχισαν να πετανε λουλουδια στην πιστα;

και γιατι το γαρυφαλο και οχι καποιο αλλο λουλουδι;
 
Η γαρδένια ίσως λόγω της λευκότητας και του αρώματος να προσφερόταν αποκλειστικά στις δεσποινίδες ή τις κυρίες που συνοδεύονταν. :thanx2:

 


Είναι όμως ακριβό λουλούδι οπότε, στις πίστες, λογικό ήταν να έπεφτε κάτι πιό οικονομικό ακόμη και στις εποχές που "σήκωνε" το βάρος η τσέπη των συνοδών...


 


Στις περατζάδες που κάναμε στη Χίο (αλλά και στην Αθήνα) ο μπαμπάς μου συνήθιζε να φτιάχνει μπουκετάκια για τη μπουτονιέρα από κλεισμένα γιασεμιά περασμένα σε πευκοβελόνες... όταν τα γιασεμιά άνοιγαν μοσχομύριζε ο τόπος. Νομίζω πως στην ταινία "Το Δόλωμα" στη Βουγιουκλάκη προσφέρουν τέτοια...
:cool:
 
Πίσω
Μπλουζα