Γενέθλια ή γιορτή μαθητή στην τάξη

johnny19818

Retromaniax Thread Excavator!
Joined
18 Απρ 2010
Μηνύματα
7.711
Αντιδράσεις
1.924
Είχατε κάνει ποτέ τα γενέθλια ή τη γιορτή κάποιου συμμαθητή στην τάξη σας; Θυμάμαι μια φορά μια συμμαθήτρια μας είχε γενέθλια στην Β' Γυμνασίου και είχε φέρει τούρτα. Στην ώρα των μαθηματικών, όπου ο καθηγητής ήταν και διευθυντής του σχολείου, να σου σκάει μύτη η τούρτα. Ο καθηγητής σαστισμένος τι να κάνει, απλά δέχτηκε να γιορτάσουμε τα γενέθλια της κοπέλας. Έτσι ανάψαμε κεράκια τά έσβησε και όλοι κάναμε ένα γλυκό διάλειμμα.
 
Στην περιοχή μου ήταν έθιμο όταν γιόρταζε κάποιος μαθητής (συνηθέστερα ονομαστική γιορτή) να φέρνει και να κερνάει κάποιο γλυκό την τάξη. Στην αρχλη στο δημοτικό ήταν σοκολατάκι αλλά όσο περνούσαν τα χρόνια και αυξανόταν το ποζεριλίκι αναβαθμιζόταν και το γλυκό :) .

Εμένα τα 18α γενέθλιά μου ήταν την τελευταία μέρα μαθημάτων πριν τις εξετάσεις της Γ' λυκείου οπότε πήγα με τούρτα στο σχολείο. Η τούρτα είχε κερασάκια πάνω που μάλλον δεν άρεσαν στους συμμαθητές μου οπότε μετά την βρώση της τούρτας το σχολείο γέμισε κερασάκια.
 
Στο θεμα αυτο ειχα ενα πλεονεκτημα γιατι η δουλεια του πατερα μου ηταν ζαχαροπλαστης και στο σχολειο κερνουσα γλυκα,κερασματα κλπ οταν ειχα γενεθλια.Οταν ερχοταν αυτη η μερα ολα τα αλανια περιμενα να παω τα γλυκα για να πεσει μασα χαχαχαχαχαχα :D
 
Καλά, δεν εννοούνταν γιορτή να μην πάς γλυκά στην τάξη. Από βραδίς τα έπαιρνε η μάνα μου. Και μιας και η γιορτή μου πέφτει πάντα την 1η μέρα μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων έπρεπε να κουβαλάω την κουτάρα με τα παστάκια (ως επί το πλείστον) για να κεράσω τα παιδιά. Και στη δουλεία τώρα το έθιμο συνεχίζεται ακάθεκτο...
 
Ήταν μια ωραία μέρα στην 3η Λυκείου. Μαθαίνω πως μια συμμαθήτριά μου είχε γενέθλια. Μετά τα τυπικά χρόνια πολλά αρχίζω το πείραγμα.

"Καλά ρε Ζωή (καλή της ώρα όπου και να ναι :) ), ούτε μια τούρτα? Μα ούτε ένα γλυκάκι? Μα να μην σβήσουμε κεράκια?"

Την έπρηξα την καημένη! Τί στην τάξη, τί στο διάλειμμα, τί στους διαδρόμους. Εκεί εγω.

"Ρε Ζωή, μα να μην κόψουμε τούρτα? Γίνεται αυτό?"

Στο τέλος αφού την έσκασα μου λέει "Αύριο θα σου την φέρω" . Σιγά μη και σκέφτηκα.

Και όμως την έφερε! Έρχεται η μαμά της την ώρα που είχαμε φιλοσοφία (κορμός) με την τούρτα στα χέρια.

"Τώρα κάνε κουμάντο την καθηγήτρια για να την κόψουμε" μου λέει. Δε χρειάστηκε πολύ. Ήταν γλυκατζού και κείνη, οπότε και τούρτα φάγαμε και μάθημα χάσαμε :biglaugh:
 
Εγω στην γιορτη μου στο δημοτικο κερνουσα τρουφακια που τα εφτιαχνε η μητερα μου και αργοτερα στο Γυμνασιο/Λυκειο εκλερακια(απο ζαχαροπλαστειο) που ειναι και τα αγαπημενα μου :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θυμάμαι ένα παιδί, είχε την ατυχή έμπνευση να μοιράσει αντί για σοκολατάκια κλπ κάτι μικρές καραμελίτσες. Το το κράξιμο είχε φάει ο καημένος....
 
Kambia είπε:
"..... ούτε μια τούρτα? Μα ούτε ένα γλυκάκι? Μα να μην σβήσουμε κεράκια?"

"Ρε Ζωή, μα να μην κόψουμε τούρτα? Γίνεται αυτό?"

"Τώρα κάνε κουμάντο την καθηγήτρια για να την κόψουμε" μου λέει. Δε χρειάστηκε πολύ. Ήταν γλυκατζού και κείνη,

...

:biglaugh:/QUOTE]

Φανταζομαι για την θεση της οικοδεσποινας -κυριας επι των τιμω... επι των γλυκων ηθελα να πω (κατα την υποδοχη), μαλλον δεν χρειαστηκε να προσπαθησουν πολυ για να σε πεισουν ..... :D
 
Εμεις παντα κερναγαμε στις γιορτες μας η τα γενεθλια μας (γενεθλια προσωπικα οχι γιατι ειναι στην καρδια του Αυγουστου). Εφερνε το καθε παιδι γλυκα και τα μοιραζε. Στο δημοτικο ανα πασα στιγμη μιας και ολες τις ωρες ειχαμε την ιδια δασκαλα, ενω στο γυμνασιο-λυκειο διαλεγαμε την ωρα του καθηγητη που συμπαθουσαμε περισσοτερο :D αν και ολοι στο διαλειμμα επαιρναν το κατιτις τους. Προσωπικα καθε 22 Δεκεμβρη ημουν με τα κουτια, απο το δημοτικο μεχρι και την τριτη λυκειου.

Στο πανεπιστημιο εεεενας να κερασει δεν ειχε βρεθει, θα μου μεινει το παραπονο :'D
 
Στην τάξη μου, στο Δημοτικό κυρίως, όταν γιόρταζε ή είχε γενέθλια κάποιος συμμαθητής ή συμμαθήτρια, έφερνε και κερνούσε γλυκά, τούρτα για γενέθλια δεν συνηθιζόταν στην τάξη. Εξάλλου μπορεί να οργάνωνε και πάρτυ στο σπίτι, Σάββατο συνήθως, αν η γιορτή ή τα γενέθλια ήταν κάποια μέρα της εβδομάδας που είχαμε σχολείο.

Θυμάμαι στην ΣΤ' τάξη και στη Β' Γυμνασίου, λίγο πριν τα Χριστούγεννα που γιορτάζω, είχα φέρει στην τάξη γλυκά, ήταν γιαννιώτικα μπακλαβαδάκια, τα οποία φαγώθηκαν στη στιγμή. Πάντα υπολόγιζα παραπάνω και όχι την ακριβή ποσότητα δηλαδή από ένα τεμάχιο στο κάθε παιδί και στις δασκάλες/στους καθηγητές που είχα εκείνη την ημέρα...

Ο εορτάζων/η εορτάζουσα έμπαινε στην τάξη το πρωί και άφηνε στην έδρα τα γλυκά, λίγο αργότερα τα μοίραζε...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σε μας τραβαγε πολυ η καραμελα.. Και καθως ηταν και φθηνη και κουβαλιοταν και ευκολα στην τσαντα, συχνα-πυκνα εφερναν στη ταξη τα παιδια

Ομως.. η δικη μου γιορτη ηταν πρωτοχρονια και τα γενεθλια τις πρωτες μερες του σχολειου :(

Τι θλιψη να βλεπω τους αλλους να φερνουν καραμελες και να δεχονται ευχες και εγω να μην μπορω :(

Βεβαια καποια στιγμη το καθιερωσα να φερνω αμεσως μετα τις χριστουγεννιατικες διακοπες. Και μαλιστα μια φορα ειχα φερει μια ολοκληρη τσαντα απο διαφορα σχεδια, και εδωσα εκτος απο την ταξη μου (εννοειται οχι μια.. απο 4-5 στον καθενα), και σε ολο το δημοτικο στο διαλειμμα
 
Και σε μας τα γλυκά συνηθίζονταν για κάθε γιορτή παιδιού κυρίως, και λιγότερο για γενέθλια. Κι αυτό φυσικά γιατί όλοι ήξεραν πότε έπεφταν οι ονομαστικές γιορτές και όποιος δεν κερνούσε έτρωγε κράξιμο, ενώ τα γενέθλια μπορούσαν να μείνουν μυστικό. Γενέθλια στην τάξη έγιναν μόνο μία φορά και ήταν τόσο ωραία εμπειρία που μου έμεινε αξέχαστη. Ήταν ένα ευκατάστατο κορίτσι στη Β Δημοτικού, που έφερε και τούρτα στην τάξη, και μοίρασε από αυτά τα καπελάκια των πάρτυ, καθώς και ατομική σακούλα με γλυκίσματα και παιχνιδάκια σε κάθε παιδί.
 
Εμένα τόσο τα γενέθλια όσο και η γιορτή μου (ναι, ναι γιορτάζω κ εγώ στις 26 Αυγούστου) ήταν καλοκαιρινά, οπότε δεν κέρασα ποτέ στο σχολείο. Επειδή όμως κόβαμε πρωτοχρονιάτικη πίτα και η μάνα μου έφτιαχνε ομολογουμένως υπέροχη βασιλόπιτα (τύπου κέικ, πολύ μυρωδάτη, μιαμ μιαμ), πολλές πρωτοχρονιές έφερνα τη βασιλόπιτα, έφερνα κ το boombox μου από το σπίτι και κάναμε πάρτι. Έτσι είχα κ εγώ μια ικανοποίηση ότι γιόρταζα στην τάξη.
 
Εμεις συνηθιζαμε στο δημοτικο να δινουμε Σοκοφρετα,Σερενατα,Κις ή Derby (το αγαπημενο μου)! Και τοτε ηταν απολαυστικα...οχι οπως τωρα που τα χαλασαν.

Μια φορα θυμαμαι ειχα αγορασει Lilla Pause εμπευσμενος απο την διαφημιση του Π. Κοντογιαννιδη! Φυσικα,οτι περισσεψε μετα,στο διαλειμμα με τον κολλητο τα ειχαμε εξαφανισει (η κοιλια πονουσε,αλλα χαλαλι...)!!!!
 
δεν θα μιλησω για γυμνασιο,θα γραψω όμως για δημοτικο,θυμαμαι ότι επαιρνα κουκουρουκου και κερνουσα τα παιδια την ημερα των γεννεθλιων μου και γιορτης μου μιας κι επεφταν μαζι στις 7 του γεναρη.τι ομορφα χρονια.
 
Στο νηπιαγωγείο τα πράματα ήταν large. Καθένας που γιόρταζε έπαιρνε μια σακούλα γαριδάκια, πατατακια κτλ και αναψυκτικά προσφερομενα σε μικρά πλαστικά ποτήρια.

Στο δημοτικό τα πράματα ήταν πιο απλά. Είτε ένα κουτί κουκουρουκου είτε μακαρον είτε εκλαιρ-κωκ. Τα κωκ και τα τυλιχτα έδιναν και έπαιρναν στο γυμνάσιο και στο λύκειο. Στο πανεπιστήμιο, στους φίλους κέρασμα καφέ ή ποτό. Στην δουλειά αλμυρά.

Τεσπα, τώρα τι συνηθίζεται στα δημοτικά; Ας γράψει κανένας γονιός για να ξέρουμε.
 
Πίσω
Μπλουζα